Results 31 to 45 of 56
Thread: Κατάθλιψη η απελπισία?
-
21-03-2010, 19:47 #31
Originally posted by lucifer
xm...
οποιοσδήποτε βάζει τη θέση του στη θέση του \"εγώ\" είναι πάντα ο καλός και αυτός που τοποθετείται στη θέση του \"άλλος\" είναι πάντα ο κακός.
σαν τα παιδικά παραμύθια ένα πράγμα.
η κοκκινοσκουφίτσα πάντα η καλή και ο κακός λύκος πάντα ο κακός.
η χιονάτη πάντα η καλή και η κακιά μάγισσα πάντα η κακιά.
πολύ βολική προσέγγιση για να πετάμε από πάνω μας το γεγονός ότι σε κάποιους ανθρώπους, κάποιες φορές απλά δεν αρέσουμε, τι να κάνουμε...
Συμφωνω σε αυτο που λες,οτι δεν ειναι ολα ασπρο η μαυρο.Δεν ειπα οτι ειμαι η καλη και ο αλλος ο κακος.Απεναντιας ριχνω το φταιξιμο σε εμενα και στην προσωπικοτητα μου πολλες φορες.Εχω γινει τρομερα ενοχικη.Αλλα μην πας στον αλλο ακρο να ενοχοποιεις τον αθωο και να αθωωνεις τον ενοχο.
Σεβαστο να μην αρεσουμε σε ολους και οτι δεν κραταω με το ζορι κανεναν.Αλλα πιστευω οτι δεν γινεται να σου λεει οτι θα παντρευτουμε και οτι θα κανουμε παιδια και θα τα πουμε ετσι και οτι δεν θα σε αφησω ποτε ,ενω εγω δεν ειπα ποτε τετοια μεγαλα λογια και την αλλη μερα να σε χωριζει μεσω τηλεφωνου.Στην περιπτωση μου γνωριζομασταν 3 χρονια,δε νομιζω να χρειαζεται 3 χρονια για να καταλαβεις αν ταιριαζεις με τον αλλο η οχι..
- 21-03-2010, 19:56 #32
Originally posted by flowerbomb
Συμφωνω σε αυτο που λες,οτι δεν ειναι ολα ασπρο η μαυρο.Δεν ειπα οτι ειμαι η καλη και ο αλλος ο κακος.Απεναντιας ριχνω το φταιξιμο σε εμενα και στην προσωπικοτητα μου πολλες φορες.Εχω γινει τρομερα ενοχικη.Αλλα μην πας στον αλλο ακρο να ενοχοποιεις τον αθωο και να αθωωνεις τον ενοχο.
Σεβαστο να μην αρεσουμε σε ολους και οτι δεν κραταω με το ζορι κανεναν.Αλλα πιστευω οτι δεν γινεται να σου λεει οτι θα παντρευτουμε και οτι θα κανουμε παιδια και θα τα πουμε ετσι και οτι δεν θα σε αφησω ποτε ,ενω εγω δεν ειπα ποτε τετοια μεγαλα λογια και την αλλη μερα να σε χωριζει μεσω τηλεφωνου.Στην περιπτωση μου γνωριζομασταν 3 χρονια,δε νομιζω να χρειαζεται 3 χρονια για να καταλαβεις αν ταιριαζεις με τον αλλο η οχι..
21-03-2010, 19:56 #33
Originally posted by libpa
Λοιπόν, flowerbomb, γειά σου κι από μένα. Καταρχάς να σου πω από όλα αυτά που διάβασα ότι είναι εμφανές τι έχεις το είπε και ένα παιδί αλλά δεν επιτρέπονται οι διαγνώσεις και θα έπρεπε να δεις έναν γιατρό να σε βοηθήσει. Μόνο έτσι θα σωθείς, και ναι υπάρχει ελπίδα. Γιατί λες δεν πρέπει να υπάρχει; Anyway, να κάνω κι εγώ δύο παρατηρήσεις επιπλέον της πρώτης. Η πρώτη είναι ότι δεν είσαι αποτυχημένη επειδή 3 χρόνια στην ζωή σου δεν σου πάνε καλά, αν είναι δυνατόν, γιατί είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου; Στα άλλα πιστεύω έχεις δίκιο ότι κουράστηκες με τις φιλίες, με τις σχέσεις, με το Πανεπιστήμιο. Γιατί κι εγώ τα\'χω ζήσει όλα αυτά που λες! Τώρα, η δεύτερη παρατήρηση αφορά τις συμβουλές που σου δώσανε, εγώ διαφωνώ. Έχω κι εγώ σαν κι εσένα πολύ αρνητική άποψη για το άλλο φύλο και το απέδειξαν όλα τα αγόρια που είτε έκανες σχέση, είτε παρέα. Γιατί Θεοφανία δεν πιστεύω ότι δεν είναι ένα αξιόλογο άτομο η flowerbomb και ο άλλος ήταν ένα αθώο παιδάκι που ξαφνικά δεν ήταν στις προσδοκίες του η κοπέλα και την έκανε με ελαφρά!! Αν είναι δυνατόν! Εϊναι φως φανάρι ότι το παιδάκι δεν άξιζε, δεν ήταν για μόνιμη σχέση μάλλον, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ήταν! Εγώ μόνο τέτοιους γνωρίζω! Είναι απλά σύμπτωση ή έχουμε κάτι και τους τραβάμε εμείς; Δλδ άμα ξενοπηδάνε έχουν και δίκιο τώρα; Ή άμα βαριούνται; Έλεος! Τι άλλο θα ακούσω... flowerbomb ωστόσο μην χάνεις την πίστη σου, σίγουρα θα υπάρχουν και καλά παιδιά αρκεί να το ψάξεις. Μπορεί και αυτός που κάνατε παρέα τελικά να ήταν καλό παιδί και να \"στην είπε\" επειδή ήσουν αρνητική. Καλή συνέχεια από μένα και εύχομαι να σου φύγει αυτό που έχεις....
Εχω καταληξει οτι δεν αξιζε το ατομο για μενα απο τη στιγμη που ημουν αψογη απεναντι του.Αυτο που δεν θα συγχωρησω ειναι που δε μου εδωσε μια εξηγηση.Και αν με αφησε τοσο ευκολα για καποια αλλη τα αισθηματα του δεν ηταν αληθινα.Υπηρξε μετα απο καιρο μια προσεγγιση για να τα ξαναβρουμε αλλα ημουν αρνητικη να τον συναντησω και να μιλησουμε.Δεν απαντησα καν..
Και ενταξει αυτο περασμενα ξεχασμενα το θεμα ειναι οτι εχει επηρεασει τη συμπεριφορα μου..δεν θελω να ξαναπληγωθω.θελω μια σχεση που να περναω ομορφα..το εχω πολυ αναγκη.
21-03-2010, 21:01 #34
βασικά, το σχόλιο με τα παιδικά παραμύθια το έγραψα σαν ένα σχόλιο ότι τα πράγματα στην ενήλικη ζωή και στις ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι άσπρο/μαύρο αλλά πιο μπερδεμένα και σύνθετα. Και σε μια σχέση κάπως συμβάλλει και ο ένας, κάπως συμβάλλει και ο άλλος και γίνεται το κομφούζιο. ύστερα μπορεί να είναι απλά αταίριαστοι 2 άνθρωποι σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Το είπα πιο πολύ ως προς το σχόλιο της libpa που μου φάνηκε ότι είχε μια άσπρο/μαύρο προσέγγιση. και το άλλο άκρο που αναφέρεις flowerbomb, το να βγάλουμε συμπέρασμα ότι εσύ φταις για όλα και ο τύπος το καλό παιδί, κι αυτό είναι ακριβώς η ίδια άσπρο/μαύρο προσέγγιση, οπότε ούτε αυτό υποστήριξα.
μπορεί εσύ για παράδειγμα να του φέρθηκες πραγματικά άψογα, αλλά να του φέρθηκες άψογα σύμφωνα με το δικό σου σύστημα κριτηρίων, το οποίο να απέχει χιλιόμετρα από τις δικές του ανάγκες. Και αυτουνού οι ανάγκες να έμειναν ανικανοποίητες.
οπότε κατά μια έννοια και οι δύο θα μπορούσατε να έχετε δίκιο, και εσύ να έχεις δίκιο να θυμώσεις που του φέρθηκες άψογα και σε παράτησε, και αυτός να έχει δίκιο να θέλει να φύγει από τη σχέση αφού δεν έπαιρνε αυτό που είχε ανάγκη. (μια εικασία κάνω για την περίπτωση του αγοριού, δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε, αλλα θέλω να σκιαγραφήσω ένα παράδειγμα πως μπορούμε να έχουμε και οι 2 δίκιο ταυτόχρονα).
22-03-2010, 10:49 #35
Όταν λέω πως νιώθω μοναξιά,αλλά δεν βγαίνω έξω(ώστε να μην είμαι μόνη),τι δείχνει αυτό;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-03-2010, 14:09 #36
Originally posted by lucifer
βασικά, το σχόλιο με τα παιδικά παραμύθια το έγραψα σαν ένα σχόλιο ότι τα πράγματα στην ενήλικη ζωή και στις ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι άσπρο/μαύρο αλλά πιο μπερδεμένα και σύνθετα. Και σε μια σχέση κάπως συμβάλλει και ο ένας, κάπως συμβάλλει και ο άλλος και γίνεται το κομφούζιο. ύστερα μπορεί να είναι απλά αταίριαστοι 2 άνθρωποι σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Το είπα πιο πολύ ως προς το σχόλιο της libpa που μου φάνηκε ότι είχε μια άσπρο/μαύρο προσέγγιση. και το άλλο άκρο που αναφέρεις flowerbomb, το να βγάλουμε συμπέρασμα ότι εσύ φταις για όλα και ο τύπος το καλό παιδί, κι αυτό είναι ακριβώς η ίδια άσπρο/μαύρο προσέγγιση, οπότε ούτε αυτό υποστήριξα.
μπορεί εσύ για παράδειγμα να του φέρθηκες πραγματικά άψογα, αλλά να του φέρθηκες άψογα σύμφωνα με το δικό σου σύστημα κριτηρίων, το οποίο να απέχει χιλιόμετρα από τις δικές του ανάγκες. Και αυτουνού οι ανάγκες να έμειναν ανικανοποίητες.
οπότε κατά μια έννοια και οι δύο θα μπορούσατε να έχετε δίκιο, και εσύ να έχεις δίκιο να θυμώσεις που του φέρθηκες άψογα και σε παράτησε, και αυτός να έχει δίκιο να θέλει να φύγει από τη σχέση αφού δεν έπαιρνε αυτό που είχε ανάγκη. (μια εικασία κάνω για την περίπτωση του αγοριού, δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε, αλλα θέλω να σκιαγραφήσω ένα παράδειγμα πως μπορούμε να έχουμε και οι 2 δίκιο ταυτόχρονα).
22-03-2010, 16:35 #37
Originally posted by RainAndWind
Όταν λέω πως νιώθω μοναξιά,αλλά δεν βγαίνω έξω(ώστε να μην είμαι μόνη),τι δείχνει αυτό;
Δεν ξερω τι εφταιξε ,αρχιζω να πιστευω οτι εκανα καποιες λαθος επιλογες σε ατομα αλλα τωρα δεν ξερω πως να ξεφυγω απο ολο αυτο..
Ειμαι σε συναισθηματικο αδιεξοδο..ειλικρινα σας μιλαω
22-03-2010, 16:56 #38
flowerbomb, δεν ξέρω αν είσαι στο facebook. Άμα είσαι και θες, κάνε με add να μιλάμε. Υπάρχουν πολλές ομάδες που λένε η κοινωνία δεν πάει καλά, όχι στους μ..κες (αυτή την έχω φτιάξει εγώ), δεν είναι λίγοι οι μ..κες στον κόσμο. Εϊναι πάρα πολλοί. Ο καθένας θα σε πούλαγε για το παραμικρό. Αυτό πρέπει να καταλάβεις και συ και άλλοι. Γι\' αυτό μην τα παίρνεις όλα κατάκαρδα, αφού συμβαίνουν σε όλους και ούτε χρειάζεται να λες δεν αξίζω και τέτοια. Γι\'αυτά, καλύτερα να σε δει ένας ειδικός γιατί είναι σημάδια ότι έχεις κάτι.
22-03-2010, 17:52 #39
Originally posted by flowerbomb
Δεν ξερω γιατι μου φαινεται τοσο δυσκολο να αρχισω μια νεα σχεση.Για μενα αυτο ποτε δεν ηταν μια διαδικασια που γινεται απο τη μια μερα στην αλλη.Χρειαζομαι χρονο για να εμπιστευθω και να νιωσω πραγματα για τον αλλο.Ισως να ειμαι πολυ απαιτητικη ,δεν ημουν ετσι..τωρα εχω κλειστει και τα βλεπω ολα κατορθωτα.Δεν σας κρυβω οτι νιωθω οτι δεν εχω καθολου προσωπικοτητα σαν ατομο ,οτι νιωθω ενα μηδενικο..
Ενα αλλο χαρακτηριστικο μου ειναι οτι περιμενω απο τον αλλο να δειξει ουσιαστικο ενδιαφερον για μενα και οχι αν δε μου κατσεις εσυ ,υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες...
22-03-2010, 17:56 #40
Originally posted by John11
Δεν έχω τι να κάνω τώρα και έτσι αποφάσισα να απαντήσω. Του γράφεις ότι δεν παρατηρεί καλά. Και κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο σε αυτό που θες να πεις. Αλλά δεν το λες. Δεν φτάνει αυτή η μικρή προτασούλα να εξηγήσει στους άλλους το τι εννοείς. Καλό είναι να γίνεσαι σαφής, από την αρχή ως το τέλος, παίρνονας υπόψη ότι ο άλλος δεν έχει σκεφτεί αυτά που έχεις σκεφτεί. Δεν πειράζει και τόσο πολύ αν θα χρειαστεί να δυσαρεστηθεί ο Paolo, δεν πειράζει και τόσο πολύ αν εκτεθείς. Σωστά; Και είμαι σίγουρος ότι ούτε η flowerbomb κατάλαβε. Και αν σκεφτώ, ίσως ο μισός πληθυσμός που έχει ευαισθητοποιηθεί σε κακές καταστάσεις θα καταλάβαινε.
Και αφού ξεπεράσουμε αυτό τον πρώτο \"σκόπελο\" πάμε στο δεύτερο. Δεν είναι απαραίτητο εσύ να έχεις περάσει τις ίδιες καταστάσεις στον ίδιο βαθμό με την flowebomb. To πιο πιθανό μάλλιστα να μην είναι στον ίδιο βαθμό. Πώς θα βοηθήσεις αν δεν μπεις στη σκέψη του άλλου; Πώς θα βοηθήσεις αν κοιτάς μέσα από το γυαλί της δικής σου ζωής; Γίνεται;
22-03-2010, 18:46 #41
λίμπα,
δε νομίζω ότι εξιδανίκευσα κανέναν.
Ναι, πράγματι πολλά αγόρια πιθανότατα ενδιαφέρονται μόνο για το sex και δεν θέλουν σχέση, και να σου πω τη δική μου αλήθεια, εγώ δεν βλέπω τίποτα το μεμπτό σε αυτό. Μεμπτό θεωρώ την ανειλικρίνεια, το να προσεγγίζει ένας τύπος μια κοπέλα μόνο για το sex αλλα να της λέει ότι τη θέλει για σχέση.
Οπότε, αυτό που για εσένα είναι τόσο κατακριτέο, για κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι.
Όσο για την \"άψογη συμπεριφορά\" μην ξεχνάς ότι δηλώνει μια υποκειμενική κρίση. Μια συμπεριφορά που εσύ την βρίσκεις άψογη, εμένα μπορεί να μη με συγκινεί.
22-03-2010, 18:50 #42
Originally posted by John11
Originally posted by marian_m
Originally posted by Paolo_1
Πάντως είσαι από τις σπάνιες περιπτώσεις κοριτσιών που σ΄αυτήν την ηλικία είσαι τόσο δυστυχισμένη.Πραγματικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση.Παρατηρώντας τις κοπέλες αυτής της ηλικίας διαπιστώνω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μες στην τρελή χαρά,με τις σχέσεις τους,τις παρέες τους κλπ.
Και αφού ξεπεράσουμε αυτό τον πρώτο \"σκόπελο\" πάμε στο δεύτερο. Δεν είναι απαραίτητο εσύ να έχεις περάσει τις ίδιες καταστάσεις στον ίδιο βαθμό με την flowebomb. To πιο πιθανό μάλλιστα να μην είναι στον ίδιο βαθμό. Πώς θα βοηθήσεις αν δεν μπεις στη σκέψη του άλλου; Πώς θα βοηθήσεις αν κοιτάς μέσα από το γυαλί της δικής σου ζωής; Γίνεται;
Νομίζω ότι ήμουνα πολύ σαφής, όταν έγραψα στον Paolo ότι δεν παρατηρεί καλά και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να επεκταθώ. Άλλες φορές όπως βλέπεις επεκτείνομαι και \"εκτίθεμαι\" και άλλες δεν μ\' ενδιαφέρει να το κάνω.
Και πάμε στον δεύτερο \"σκόπελο\", όπως λες. Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μπει στη σκέψη του άλλου, τουλάχιστον με τον τρόπο που εννοείς. Θεωρώ ότι όλοι βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τη δική μας σκοπιά.
Εγώ έγραψα κάποιες σκέψεις μου, παίρνοντας αφορμή από αυτά που γράφει ιη flowerbomb, που πιθανό να τη βοηθήσουν να δει τα πράγματα και από κάποια άλλη, πιο θετική οπτική.
Τίποτα παραπάνω. Ούτε το πρόβλημα της προσπαθώ να λύσω, ούτε υποδείξεις να της κάνω, ούτε τον ψυχολόγο να παραστήσω.
Το δικό σου πρόβλημα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι.
22-03-2010, 18:53 #43
Σε ποιόν το λες; Πιστεύεις ότι έχουν δίκιο που δεν τους αρέσουμε; Εγώ προσωπικά χωρίζω τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες τους αξιόλογους και τους μ..κες. Κάποιοι είναι πραγματικά αξιόλογοι, άλλοι απλά είναι καλοί άνθρωποι, αλλά και τα δύο στην πρώτη κατηγορία. Κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν άλλες κατηγορίες.
Αλλά και έτσι να είναι, να μην αρέσουμε σε κάποιους παρόλο που είμαστε εντάξει, δεν το πετάμε το γεγονός, απλά το σχολιάζουμε...Αν και το καλύτερο είναι να το γράφουμε
22-03-2010, 20:14 #44
Κι επίσης μπορεί σε μιά σχέση να είναι θεός σε άλλη τέρας. λολ.
Όταν το υποκειμενικό είναι το αυτοτελές τότε όλα παίζουνε
22-03-2010, 20:56 #45
Originally posted by claire
Σε ποιόν το λες; Πιστεύεις ότι έχουν δίκιο που δεν τους αρέσουμε; Εγώ προσωπικά χωρίζω τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες τους αξιόλογους και τους μ..κες. Κάποιοι είναι πραγματικά αξιόλογοι, άλλοι απλά είναι καλοί άνθρωποι, αλλά και τα δύο στην πρώτη κατηγορία. Κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν άλλες κατηγορίες.
Αλλά και έτσι να είναι, να μην αρέσουμε σε κάποιους παρόλο που είμαστε εντάξει, δεν το πετάμε το γεγονός, απλά το σχολιάζουμε...Αν και το καλύτερο είναι να το γράφουμε
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....