Διατήρηση υγιεινής - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 58
    Senior Member
    Ακοινώνητε (μήπως να το άλλαζες αυτο το νικ?)
    συμφωνω οτι ενα πρόγραμμα θα μπορούσε να σε βοηθήσει..
    εγω κανω μπάνιο καθε βραδυ,γιατι κοιμάμαι σαν πουλάκι..ωραια ειναι και μόλις ξυπνήσεις,πριν πιεις καφέ..σε ξυπνάει και σου δημιουργει μια ευεξία στην αρχή της ημέρας..
    Να το συνδυάσεις με κατι..ειναι κριμα να στερείσαι τετοια απόλαυση...

@Αφωτεινή, το νικ μπορεί να μη με βοηθάει, αλλά είναι η αλήθεια. Θυμίζει λίγο εκκλησία, κάτι σαν αθυμιάτιστος, αλλά καμμία σχέση. Άσε που δε νομίζω οτί μπορώ να το αλλάξω.
    ==========
    Θα γράψω εδώ μιας και έγινε λίγο προσωπικό το θέμα.

Προσπαθώ να συντάξω, να είμαι περιεκτικός, αλλά είναι τόσο κουραστικό. Πόση ώρα προσπαθώ να είμαι συγκεκριμένος, αλλά οδηγούμαι συνεχώς από το θυμό μου και γίνομαι χειμαρρώδης στις σκέψεις. Θα έγραφα χωρίς υπερβολή σελίδες ολάκερες, αλλά με κόπο θα γράψω δύο λόγια.

Είμαι 26, ζω με γονείς με τους οποίους δεν υπάρχει επικοινωνία, είμαι άνεργος, και η μέρα μου είναι από το πρωί ως το βράδυ με τον υπολογιστή. Παίρνω χάπια εδώ και ένα μήνα για κατάθλιψη (από την οποία πάσχω από 20 ετών), ΙΨΔ (από 11 ετών), ΓΑΔ ( πάντα, από όσο θυμάμαι), και κοινωνική φοβία (πάντα, από όσο θυμάμαι). Από την ώρα που ξυπνάω νοιώθω ένα μαχαίρι στη καρδιά και πρόσφατα κατάλαβα ότι το λένε μοναξιά.

Δε με έχει αγκαλιάσει ποτέ κοπέλα και δεν είχα ποτέ σχέση. Φίλους δεν έχω, παρά μόνο κάνα δύο γνωστούς. Είμαι θυμωμένος γιατί δε μπορώ να βρω άνθρωπο να μοιραστώ αυτά που νοιώθω, συν ότι για ένα άντρα στην ηλικία μου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς υπάρχει και η αρνητική peer pressure εντονότερη.

Θέλω να δώσω αγάπη και κατανόηση, γιατί έτσι αισθάνομαι ότι θα τροφοδοτηθώ κι εγώ, αλλά ο κόσμος για κάποιο λόγο δε με αντιλαμβάνεται και με φοβάται (ή έτσι αισθάνομαι).
    Όσο αναφορά την υγιεινή, δεν μπορώ να κινητοποιηθώ για να το κάνω. Μέσα μου βαθιά θέλω πολύ να αλλάξω, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος.
    Πιστεύω όμως στο Θεό, και αυτό με βοηθάει να αγωνίζομαι.

Member
    εσυ φενεται πως βασανιζεσαι στην καθημερινη σου ζωη και πως το εχεις παλεψει πολυ φιλοτιμα μα καλυτερεψεις. μου αρεσει πολυ παντως που αγωνιζεσαι και πιστευεις. νομιζω πως ισως να νιωθεις απελπισμενος και σε απογνωση γιαυτο να εχεις προβλημα με το να συνταχθεις και με την οργη σου. θελω να σε ρωτησω, εχεις εντοπισει κατι το οποιο θελεις να αλλαγξεις και αν ναι γιατι το θελεις?

Εγώ πιστεύω πως μέσα από όλα αυτά οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πιο σοφοί και καλύτεροι. Επίσης βλέπω πως το ένα αρνητικό μιας διαταραχής ενισχύει το άλλο μιας άλλης σε ένα φαύλο κύκλο, και αντίστοιχα κάποια θετική αντιμετώπιση βοηθά προσθετικά κάπου αλλού. Η κατάθλιψη είναι ο κύριος πυρήνας που δε με βοηθά να αλλάξω, αλλά πολύ βαθιά μέσα μου το ξέρω ότι θέλω.

Τι; Δε μπορώ να προσδιορίσω εδώ και ώρα, και μου κάνει εντύπωση. Να πω ότι θέλω να διαγράψω κομμάτια από τη ζωή μου, μου φαίνεται αδιανόητο στην ουσιαστική του θεώρηση. Πώς να μην είμαι εγώ;

Θέλω απλά να είμαι καλά και να αγαπώ τους ανθρώπους. Αυτό, να μπορέσω να τους δείξω ότι θέλω και μπορώ να τους αγαπήσω και μην παρακαλάω συνέχεια για την αγάπη και τη προσοχή τους. Ίσως τότε με αγαπήσουν…

Senior Member
    ακοινωνητε
    εκτος απο χαπια, δοκιμασες να ζητησεις καποια βοηθεια?
    σε παρακολουθει θεραπευτης, κι αν ναι, σε εχει βοηθησει καθολου?

Με σπάσατε κ. Δημήτρη όποιος και αν είστε...δύο χρόνια δε έριξα σταγόνα δάκρυ από το μίσος μου

Remedy, δεν έχω λεφτά για να το κάνω.

Senior Member
    Aκοινωνητε, επασχα απο καταθλιψη και δυσθημια απο τα 14μου ειμαι 26 πια..και ειμαι αρκετα καλα, τουλαχιστον δεν εχω κλινικη καταθλιψη, εχοντασ κανει αποπειρεσ αυτοκτονιασ στο παρελθον μου σιγουρα δεν θα μπορουσα να φανταστω το πωσ θα μπορουσε να εξελιχθει η ζωη μου.Πλεον ειμαι ευτυχισμενα παντρεμενη και με εναν υπεροχο γιο.

Δεν ειχα ποτε την οικονομικη δυνατοτητα για προσωπικο γιατρο.

Εψαξα.Εμαθα...και κατεληξα σε κεντρο ψυχικησ υγειας.. ειναι μεροσ κρατικο αλλα καμια σχεση με το ικα, απλα γραφεια, με ψυχολογουσ και ψυχιατρουσ οι οποιοι αναλαμβανουν να παρακολουθουν ατομα τα οποια απευθηνοντε σε αυτουσ..ειτε για απλη στηριξη, ειτε για φαρμακευτικη αγωγη ειτε για ψυχοθεραπεια, εγω ετσι εγεινα καλα..με φαρμακα και ψυχοθεραπεια.Και φυσικα ειναι δωρεαν , απλωσ περνεισ τηλεφωνο για ραντεβου και σε δεχονται μετα απο μαξιμουμ ενα μηνα.
    Η μονη προιποθεση κατα την γνωμη μου για να σε βοηθησει οποιοσδηποτε ειδικοσ ειναι να εισαι ανοιχτοσ και απολυτα ειλικρινησ..

κανε ενα βημα...και παρ τηλεφωνο για ραντεβου..και ολα θα προχωρησουν...

θα περιμενουμε νεα σου..

δεσ εδω..

http://www.depnet.gr/uni0/emergencyhelp/

επισεισ

Η Γραμμή Επικοινωνίας για την Κατάθλιψη 210-6515600

.. Πρόγραμμα κατά του Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών: «Βγάλ\' το από μέσα σου»

Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής
    ..

Η Γραμμή Επικοινωνίας παρέχει:

επιστημονικά τεκμηριωμένες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με την κατάθλιψη,
    συναισθηματική στήριξη,
    ενημέρωση για τις διαθέσιμες δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται στην περιοχή διαμονής του ενδιαφερομένου.
    Η κατάθλιψη είναι η πιο συχνή ψυχική διαταραχή, με καταλυτικές πολλές φορές επιπτώσεις στη ζωή του ανθρώπου που υποφέρει και των οικείων του. Η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας για την κατάθλιψη από το Πρόγραμμα «Αντι-Στίγμα» αποτελεί μια βασική δράση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη που υλοποιεί το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Γραμμή Επικοινωνίας για την Κατάθλιψη 210-6515600 άρχισε να λειτουργεί στις 12 Μαΐου 2008. Πρόκειται για μια εμπιστευτική, πανελλαδικής εμβέλειας, δωρεάν υπηρεσία του Προγράμματος κατά του Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών «Αντι-Στίγμα» του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.

Δημητρη...εγω πιστευω πωσ απλωσ επραξεσ αυθορμητα και με καλοσυνη..καλα εκανεσ..καλωσ μασ ηρθες..
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Να \'σαι καλά καλή μου Adzik, με συγκίνησες. Δε ξέρεις πόσο βουνό μου φαίνεται αυτό. Το σπίτι δε ξέρει τίποτα και δε μιλάω γιατί πιστεύω ότι δε θα καταλάβει.

Senior Member
    Νομίζεις ότι δεν θα καταλάβουν.Μήπως όμως κάνεις λάθος;

Senior Member
    Ακοινωνητε, καλώς ήρθες

δεν εχω να σου πω τίποτα σπουδαιο. Η Adzik εδωσε σημαντικες κ πρακτικες πληροφοριες που σιγουρα μπορεις να τις αξιοποιησεις προς οφελος σου. Θα θελα μονο να σου πω πώς μοιαζει να χεις παρει αποφαση οτι εχεις αδυναμιες. Κι αυτο -κρινοντας απο την δικη μου περιπτωση καταθλιψης- μοιαζει πολυ σημαντικο για την αντιστροφη μετρηση προς εναν εαυτο που θα αγαπησεις πραγματικα. Και για τις αδυναμιες του και για τα δυνατα σημεια του που σιγουρα υπαρχουν.

Μπραβο σου λοιπον, γιατι νομιζω πώς παντα ειναι δυσκολη μια τετοια ματια. Και καλη δυναμη στην προσπαθεια σου αυτη Ειναι σιγουρο πώς αν αγαπησεις τον εαυτο σου, θα δωσεις εναν πιο ανοιχτο δρομο σε εναν αλλο ανθρωπο για να συναντηθειτε ουσιαστικα. Στο ευχομαι!
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κάνω λάθος γιώτα, αλλά μέχρι τώρα, -δεν είμαι και πιτσιρίκος- δε μου έδειξαν οτι μπορούν να με καταλάβουν ή δεν είχαν το τρόπο. Δε θα αντέξω να γίνω ο \'καϋμένος\' του σπιτιού, αλλά ούτε και να τους πληγώσω.

Edit: Από την άλλη δεν τους κατηγορώ για τίποτα, τους αγαπώ και καταλαβαίνω τα όσα έδωσαν για να με μεγαλώσουν. Πονάω βέβαια από την έλλειψη επικοινωνίας.

Sofia ειλικρινά σ\' ευχαριστώ για την κατάθεση της οπτικής σου γωνίας. Και ναι, βέβαια έχω αδυναμίες, αλλά όπως είπα πιστεύω ειλικρινά πως κάθε καταθλιπτικός έχει τόσα πολλά να δώσει και εκπαιδεύτεται σε σοφία και γνώση ζωής όση δε φαντάζεται, αρκεί να μη τα παρατήσει.
    Σ\' ευχαριστώ και για τις ευχές σου!

Senior Member
    Μάλλον το κοσμιτικό δεν σου ταιριάζει.Ευγενής, μεγαλόψυχος, ευαίσθητος θα ταίριαζαν καλύτερα.Σου εύχομαι σαν μάνα συνομίληκου παιδιού με σένα, να βρείς πρώτα την ψυχική σου γαλήνη και ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν.Ξέρεις είναι περίεργη η ζωή.Αλλοι έχουν ανθρώπους να τους καταλάβουν και να κάνουν ότι περνά απο το χέρι τους για να τους βοηθήσουν, αλλά να μην έχουν την ικανότητα να το δουν.

Senior Member
    Τι πιστεύεις πως φοβάται ο κόσμος σε σένα;Τι νομίζεις πως βλέπουν οι άλλοι,μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου από τη θέση των άλλων και να μας περιγράψεις τι βλέπουν;
    Το να αφήνω τον εαυτό μου άπλυτο,απεριποίητο και παραμελημένο,μπορεί να υποδεικνύει τόσο αυτοτιμωρητική στάση(που επίσης από όσα έγραψες αυτό το συμπέρασμα βγαίνει),κακή σχέση με το σώμα και τις ανάγκες του(συγκρούσεις και ενοχές),όσο και μία υποσυνείδητη προσπάθεια να φτιάξεις έναν φράχτη.Δηλαδή μπορεί να λέμε πως θέλουμε να προσεγγίσουμε και να μας προσεγγίσουν,αλλά αφήνοντάς μας άπλυτους,έχουμε μία καλή δικαιολογία για να μη γίνεται αυτή η προσέγγιση.Δηλαδή το να με παραμελώ,μπορεί να έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα λέω,πως θέλω τους ανθρώπους.Στην πραγματικότητα αυτό που δείχνει είναι πως στήνω έναν τοίχο,της βρωμιάς και της απλυσιάς,ώστε να μην τους αφήσω να με πλησιάσουν.Φόβος.Και αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει πως γίνομαι απωθητικός μέσω της βρωμιάς,γιατί και μέσα μου αισθάνομαι\"βρώμικος\"(ταιρ� �άζω το έξω με το μέσα μου).
    Τώρα,ίσως κάποιες από αυτές τις σκέψεις να τις κάνεις κι εσύ,ίσως όχι,ίσως και να μην έχεις συνειδητοποιήσει πως αρκετές φορές κάνουμε εντελώς τα αντίθετα από όσα θα έπρεπε να κάνουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.Άρα,τις σαμποτάρουμε οι ίδιοι μία εποχή,από φόβο,δημιουργώντας και διατηρώντας τις ακριβώς αντίθετες πρακτικές από αυτές που θα μας έκαναν να πλησιάσουμε το στόχο μας.

Τα παιδικά σου χρόνια πώς ήταν;Συμπεριφορές γονέων;Σχέση με το σώμα σου στην εφηβεία;Aυτή η έλλειψη επικοινωνίας που έγραψες,άραγε σε δύο γονείς χρειάζεται να πω πως δεν είμαι καλά,όταν δε βγαίνω,δεν πλένομαι,δεν έχω σχέσεις φιλικές ή ερωτικές,δεν το αντιλαμβάνονται;Αφού ζεις μαζί τους,δεν το θεωρείς λίγο άκυρο να μην παρατηρούν πως το παιδί τους είναι δυστυχισμένο;;;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast