Results 46 to 58 of 58
Thread: Διατήρηση υγιεινής
-
28-05-2010, 22:10 #46
Χαίρετε παιδία!
Επιστρέφω εδώ στο θέμα που ανοίχτηκα για να ζητήσω τις γνώμες σας για ένα θέμα που με τα ταλανίζει. Η κατάσταση έχει ως εξής. Γνώρισα μια κοπέλα και επειδή ήταν στεναχωρημένη για κάτι, εγώ για να τη προσεγγίσω ανοίχτηκα πολύ γρήγορα μαζί της. Τις είπα για την κατάθλιψη και τις άλλες ‘κοπέλες’ που με περιτριγυρίζουν καθώς και για τα χάπια και μετά ένοιωσα πολύ εκτεθειμένος.
Ντράπηκα για όλα αυτά, αλλά είμαι πάντα ειλικρινής. Νιώθω ότι την απομάκρυνα πολύ και μου είπε η ίδια, ότι καλά θα κάνεις να μη τα λες αυτά αλλά έδειξε σύμπνοια. Εγώ τη προσέγγισα ερωτικά και νοιώθω πως τα θαλάσσωσα με αυτά που είπα. Της είπα ότι καλύτερα να μη συναντιόμαστε, καθώς εκτός των άλλων κατάλαβε ότι δε έχω μεγάλη σεξουαλική εμπειρία όπως αυτή.
Γενικά νιώθω ανεπαρκής, χαζός και κατώτερος των περιστάσεων. Πώς μπορώ να ξεφύγω απ’ αυτά τα κόμπλεξ που οδηγούν στην αυτοκαταστροφή, γιατί έστω και μετά, η κοπέλα φαίνεται να ενδιαφέρεται, αλλά εγώ με μισώ.
Νιώθω ότι θα πάνε όλα καλύτερα μαζί της, αλλά δε μπορώ να δεχτώ τον εαυτό μου.
Μήπως δεν έπρεπε να μιλήσω;
- 28-05-2010, 22:32 #47
Καλησπέρα Ακοινώνητος.. Ναι, καλό είναι να μην ανοίγεσαι τόσο εύκολα γιατί υπάρχει μεγάλο taboo σε αυτά τα ζητήματα δυστυχώς.. Έτσι είμαι και εγώ, ανοίγομαι εύκολα..πιστεύω είναι και λίγο σύμπτωμα..Πριν την κατάθλιψη ακόμα και εάν δεν ήμουν καλά δεν το έλεγα.. Τώρα, την παραμικρή ενόχληση ή στενοχώρια τη λέω πολλές φορές και σε άτομα που δεν γνωρίζω καλά.. Πνιγόμαστε νομίζω γι\' αυτό. Πάντως υπάρχουν γενικά κάποια άτομα που σε εμπνέουν να τα εμπιστευτείς και να ανοιχτείς πολύ, πρόσφατα γνώρισα ένα τέτοιο άτομο.
Ίσως αυτή η κοπέλα ακόμα και να μη γίνει κάτι μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου..Πιστεύω πολύ σε αυτά! Είναι πολύ θετικό το ότι έδειξε κατανόηση και το ότι ενδιαφέρεται.. Σημαίνει πως έχει καλό χαρακτήρα.
Μη μετανιώνεις και προχώρα, όλα να πάνε καλά εύχομαι!
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
28-05-2010, 22:40 #48
Αυτα που αισθανθηκες εσυ και τα εκλογικευσες ετσι ,στα εδειξε με τον τροπο της ,η ηταν δικα σου συμπερασματα???
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
28-05-2010, 23:07 #49
Σ’ ευχαριστώ chr1986, μου δίνεις πολύ θάρρος. Soft μου, είσαι εδώ δίπλα μου πάλι σ’ ευχαριστώ.
Εγώ την έδιωξα με τον τρόπο μου και εκείνη μου είπε ότι με καταλαβαίνει που ντρέπομαι και ότι με συμπαθεί και πως με θέλει χαρούμενο. Εγώ όμως δε μπορώ να με αποδεχτώ και τα διαλύω όλα, έτσι γίνεται πάντα. Είναι μια μεγάλη πίκρα στη κατάθλιψη το συναίσθημα ότι δε μπορείς να αγαπηθείς. Νιώθεις τόσο μόνος ακόμη και να σε αγαπάνε δε μπορείς να το δεις και να το δεχτείς, είναι θλιβερό.
29-05-2010, 11:22 #50
Αναπλαισίωση Κοινωνικέ.Που σημαίνει βάζουμε κάτω το θέμα σου και τουμπάρουμε την οπτική που σου παρατείνει αυτό που προβληματίζει και διατηρεί τις συνέπειες.
Καταρχήν να συμφωνήσω στο ότι ανοίχτηκες.Όχι,δεν είναι κακό και κατακριτέο να μιλάμε για όσα περνάμε,είναι απελευθερωτικό.Κατάθλιψη,κ ατάθλιψη,περνάω κατάθλιψη.
Ορίστε,γιατί να τρέμεις να το πεις;Σιγά το σπάνιο φαινόμενο,το τραγικό.Φοβούμενος να μιλήσεις γι αυτήν,να την κατονομάσεις,μοιάζει να μη δίνεις το δικαίωμα στον εαυτό σου να έχει τα κάτω του μία εποχή.Είσαι στα κάτω σου,ε,δε θα είσαι για πάντα.Κι αυτό φτιάξτο\"είμαι σε φάση κατάθλιψης\"για να αρχίζεις να περνάς στον εαυτό σου το μήνυμα πως δεν είσαι άρρωστος,αλλά αντιμετωπίζεις κάτι που θα φύγει σταδιακά,θα υποχωρήσει.Η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται.Κι εγώ πέρασα για κάποια χρόνια.Δεν είμαι πια σε κατάθλιψη όμως.Άρα δεν είναι αξεπέραστη.Ένα αυτό.
Πάμε στο πώς χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου.Εάν σε βαφτίζεις κάτι,καθώς η γλώσσα είναι και διαμορφωτής,όχι μόνο εκφραστής της πραγματικότητας,αλλάζοντα� � τα σύμβολά της,έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις σιγά σιγά και την απειλή και τον αρνητισμό που φέρουν.Δηλαδή,δεν είσαι δειλός,αλλά να συγκεκριμενοποιήσεις.Δεν μπορώ να κάνω σχέση.Ποιο είναι το επιθυμητό;Nα κάνεις σχέση.Με το να λες \"Δεν μπορώ να κάνω σχέση\"συνδέεις το επιθυμητό αυτόματα.Θέλω να κάνω σχέση,θ\'αρχίσω να δοκιμάζω να κάνω μία σχέση.
Ήδη,έκανες μία προσπάθεια πάνω στο επιθυμητό σου.Προσέγγισες και ανοίχτηκες σε μία κοπέλα.Μη σε τρομάζουν οι συνθήκες,σιγά σιγά με την εξοικείωση θα μειωθούν οι φόβοι.Όταν επιχειρούμε κάτι άγνωστο σε μας,η ανασφάλεια δεν είναι κάτι το φυσικό;Mπορώ εγώ τώρα να ξεκινήσω δίχως ανασφάλεια να πέφτω με αλεξίπτωτο ενώ δεν έχω καμία πείρα και γνώση που θα με έκανε να νιώθω ασφαλής,με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου.Μπααα.Τρεις και μία θα μου πήγαινε.Όμως εάν άρχιζα να εκπαιδεύομαι,ένας εκπαιδευτής δε θα μου ζήταγε να πηδήξω από τα 20 χιλιάδες πόδια,αλλά πρώτα από τα πέντε,μετά δέκα,μετά είκοσι μέτρα και ούτω καθεξής."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
29-05-2010, 13:36 #51
Originally posted by Ακοινώνητος
Ένα πρόβλημα που απασχολεί όσους έχουν κατάθλιψη αλλά και άλλες διαταραχές όπως ΓΑΔ, είναι η παραμέληση της υγιεινής τους. Για μένα, όπως τόσα πράγματα έτσι και αυτό έχει την αίσθηση του αρκετά ενεργοβόρου. Έτσι μπορεί να ‘χτυπήσω’ και εβδομάδα άπλυτος και πολλές φορές παραπάνω.
Το κάθε μέρα ή το μέρα παρά μέρα, μου είναι άγνωστα. Έτσι μυρίζω άσχημα, έχω λαδωμένα μαλλιά, και μένω αξύριστος, πράγμα που δε βοηθά στο να βγω από την κατάθλιψη και να γνωρίσω νέο κόσμο. Τουλάχιστον πλένω μια φορά τη μέρα τα δόντια μου. Εσείς πώς το διαχειρίζεστε; Πόσο σας δυσκολεύει η διατήρηση της υγιεινής σας; Και φυσικά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς που μας είναι δύσκολο, πώς μπορούμε να βρούμε την ενέργεια; Η αγωγή σας έχει βοηθήσει σ’ αυτό το τομέα;
(ΥΓ: Γι\' αυτούς που ντρέπονται ή δε θέλουν, έχω βάλει ένα poll να απαντήσουν)
Κατα περιοδους περιερχομαι κι εγω σε αυτην την κατασταση.
(Και τωρα δηλαδη 4 μερες τις εχω χτυπησει). Προσωπικα οταν μου συμβαινει, νιωθω να μην εχω το κουραγιο ακομη και για τα πιο απλα, εχω μια ταση παραιτησης και εγκαταλειψης εαυτου και δεν με ενδιαφερει το πως ειμαι και πως δειχνω. Παραμελω και την ενδυμασια μου καπως, μπορω δηλαδη να βγω σαν παλιατσος εξω, ενω σε γενικες γραμμες οταν ειμαι καλα προσεχω.
Ελπιζω τωρα το καλοκαιρι με τις ζεστες να βελτιωθει η κατασταση
Προσπαθησε παντως να μην εισαι πολυ αυστηρος με τον εαυτο σου.
Και μην σου κανει εντυπωση αν αρεσεις σε καποια κοπελα (αν θυμαμαι καλα αναφερεις κατι για μια κοπελα σε ενα τελευταιο ποστ).
Μερικοι ανθρωποι διακρινουν τη γοητεια ακομη κι αν αυτη ειναι ατημελητη.
Και οσον αφορα την αγωγη σταδιακα σιγουρα θα σε βοηθησει.
29-05-2010, 14:19 #52
Καλησπέρα. Έχω ζήσει κατι αναλογο μεσω ενος ατομου το οποιο γνωριζα πριν καιρο. Ήταν πολυ αδιαφορος για την υγειηνη του. Όταν πηγαιναμε σπιτι του καμια φορα για να δουμε καμια π.χ ταινια ή να κατσουμε για κανα καφε στη βεραντα, εβλεπες στοιβες απλυτα πιατα για μερες με την δυσοδοια να σε κανει να θες να ξερασεις. Να φανταστειτε ειχε π.χ ενα ποτηρι φραπε που ειχε πιει πριν 5-6 μερες και βαριοταν να το πλυνει και ειχε γινει το υπολειμμα του καφε κατι σαν πέτσα πρασινη. Το συνιθιζε αρκετα αυτο να το κανει με τα ποτηρια απο τον καφε. Ο ιδιος φοραγε ρουχα πολλες φορες με ασπρα σημαδια που αφηνει ο ιδρωτας οταν στεγνωσει και καμια φορα εβγαζε ασχημες μυρωδιες μιας και δεν πλενοταν συχνα. Για πλυσιμο δοντιων ουτε λογος, φαινοταν που χαν πιασει αμακα. Του το ειχαμε πει πλαγιως και με ωραιο τροπο αλλα δεν τον ενδιεφερε. Δεν ξερω γιατι συμπεριφεροταν ετσι. Φαινοταν ευχαριστος τυπος και οχι καταθληπτικος. Βεβαια στο μυαλο του δεν ημασταν αλλα λεω οτι εβλεπα. Ειχε βγει και βρωμα μαλιστα απο καποιους οτι ηταν \"βρωμιαρης\" στον κυκλο που κινουταν, αλλα και παλι δεν εκανε κατι για να το αλλαξει αυτο. Δεν ξερω τι σκεφτοταν και αν εχει αλλαξει τωρα. Εχουμε χασει καθε επαφη πλεον. Εσεις πως το βλέπετε?
30-05-2010, 00:36 #53
Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ για το χρόνο σας. Ειστε πολύ γλυκά παιδιά. Rain δίνεις πάλι διάλεξη υψηλού επιπέδου και πίανεις τόσο όμορφα την ουσία, σ\' ευχαριστώ. Ελπίζω για πρώτη φορά στη ζωή μου ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό και δε θέλω να το χαλάσω.
Η υγιεινή αποτελεί ακόμη πρόβλημα, αλλά η ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να ξεκινήσει με βοηθάει τόσο πολύ και σ\'αυτό το θέμα. Μου δίνει περισσότερη διάθεση να ασχοληθώ και να περιποιηθώ τον εαυτό μου. Φοβάμαι τόσο πολύ μη τρομάξω τη κοπέλα, είμαι τόσο αδέξιος μ\' αυτά.
curtains σ\' ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Raziel λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους που δε μπορούν να κάνουν τα βασικά εξ\' αιτίας της κατάθλιψης και τους νιώθω τόσο πολύ. Δε ξέρω για το γνωστό σου, αλλά ενας βασικος λόγος συχνά για τέτοιες καταστάσεις αποτελουν διαφορες ψυχικές ασθένειες και όχι μόνο η κατάθλιψη.
30-05-2010, 18:42 #54
Αν θες την άποψή μου,κοπέλα θα βρεις μόνο αν το παίζεις άνετος και δείχνεις ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα,ιδίως ψυχολογικό.Τα περί κατάθλιψης,όταν γνωρίζεις μια κοπέλα,θα τα θάβεις μέσα σου και θα προσπαθείς να βγάζεις μια εικόνα δυναμισμού.Και εννοείται ότι θα προσέχεις την εμφάνιση σου,δε νοείται να μένεις άπλυτος και απεριποίητος και να περιμένεις κοπέλα να σε κοιτάξει.Ξέρω ότι κάποιοι ίσως να πουν ότι \'πρέπει να είσαι ο εαυτός σου\' αλλά σ\'αυτόν τον τομέα θα πρέπει να ρίχνεις και παραμύθι.Οι κοπέλες έχουν τόσες επιλογές να βρουν άνδρα,που δεν κάθονται ν\'ασχοληθούν με κάποιον που έχει ψυχολογικά προβλήματα.
30-05-2010, 19:37 #55
Originally posted by Paolo_1
Αν θες την άποψή μου,κοπέλα θα βρεις μόνο αν το παίζεις άνετος και δείχνεις ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα,ιδίως ψυχολογικό.Τα περί κατάθλιψης,όταν γνωρίζεις μια κοπέλα,θα τα θάβεις μέσα σου και θα προσπαθείς να βγάζεις μια εικόνα δυναμισμού..
Λες με απλα λογια.
Για να την ριξω,ας γινω κατι που δεν ειμαι στην ουσια.
Πως νομιζεις πως μπορει να δουλεψει αυτο σε μια σχεση??Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
30-05-2010, 19:52 #56
Paolo ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί αυτό; Συνέχεια αυτό σκέφτομαι. Λέω, ώπα ανοίχτηκα; προβλέπεται να γίνουμε κολλητές φίλες και με σιχαίνομαι ειλικρινά. Το ξέρω ότι δε τραβάει το κλάψιμο στις κοπέλες στη πλειοψηφία, αλλά λέω αν βρω κάποια που θα με δει ειλικρινά ερωτικά και όχι σα κλαψιάρη, τότε θα έχω κάτι πολύ ουσιαστικό δίπλα μου. Σπάνια καταστασή; οκ, δε μπορώ όμως να υποκρίνομαι και να σαπίζω μέσα σε μια σχέση γιατί αυτό θα γίνεται πιστεύω.
30-05-2010, 20:22 #57
Όταν βρισκόμαστε σε κατάθλιψη δε μπορούμε να πείσουμε τους άλλους πως ω κοιτάχτε είμαι το party animal,η χαρά του παιδιού,το κουλ ατομάκι και δεν τρέχει μία.Αν ήταν τα πράγματα τόσο εύκολα όσο τα περιγράφει ο Paolo,θα ξεκινάγαμε από το να πείθαμε εμάς,όχι τους άλλους και να ξεμπερδεύαμε και από τα δυσάρεστα συναισθήματα,τις αμφιβολίες και τις αρνητικές σκέψεις.
Δεν πάει έτσι,γιατί δε μιλάμε για λογική,μιλάμε για ψυχο-λογική κατάσταση.
Συν τοις άλλοις,άντε,πες ότι καταφέρνεις και υποκρίνεσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι μία περίοδο.Σε μία σχέση,γιατί ο Κοινωνικός για σχέση ενδιαφέρεται,πόσο διάστημα θα αντέξει ένα ψεύτικο προφίλ;
Kανένας δεν είναι στραβός,ούτε παίζουμε με τους γύρω μας παιχνιδάκια ψευτιάς για να τους\"κερδίσουμε\".Οι σχέσεις μας αν δεν είναι βασισμένες στο πραγματικό μας πατώνουν,γιατί δημιουργούνται συγκρούσεις μέσα μας όταν απαιτούμε από εμάς να υποκρινόμαστε.Το σώμα δεν ψεύδεται.Σου δίνει το μήνυμα,σε προειδοποιεί όταν απομακρύνεσαι από αυτό που το ωφελεί και πας προς αυτό που το βλάπτει."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
31-05-2010, 17:09 #58
Originally posted by RainAndWind
Όταν βρισκόμαστε σε κατάθλιψη δε μπορούμε να πείσουμε τους άλλους πως ω κοιτάχτε είμαι το party animal,η χαρά του παιδιού,το κουλ ατομάκι και δεν τρέχει μία.Αν ήταν τα πράγματα τόσο εύκολα όσο τα περιγράφει ο Paolo,θα ξεκινάγαμε από το να πείθαμε εμάς,όχι τους άλλους και να ξεμπερδεύαμε και από τα δυσάρεστα συναισθήματα,τις αμφιβολίες και τις αρνητικές σκέψεις.
Δεν πάει έτσι,γιατί δε μιλάμε για λογική,μιλάμε για ψυχο-λογική κατάσταση.
Συν τοις άλλοις,άντε,πες ότι καταφέρνεις και υποκρίνεσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι μία περίοδο.Σε μία σχέση,γιατί ο Κοινωνικός για σχέση ενδιαφέρεται,πόσο διάστημα θα αντέξει ένα ψεύτικο προφίλ;
Kανένας δεν είναι στραβός,ούτε παίζουμε με τους γύρω μας παιχνιδάκια ψευτιάς για να τους\"κερδίσουμε\".Οι σχέσεις μας αν δεν είναι βασισμένες στο πραγματικό μας πατώνουν,γιατί δημιουργούνται συγκρούσεις μέσα μας όταν απαιτούμε από εμάς να υποκρινόμαστε.Το σώμα δεν ψεύδεται.Σου δίνει το μήνυμα,σε προειδοποιεί όταν απομακρύνεσαι από αυτό που το ωφελεί και πας προς αυτό που το βλάπτει.
Νομίζεις πως αν είσαι καταθλιπτικός και το δείχνεις κιόλας,θα σε πλησιάσει ποτέ κανένας;Ποιος θέλει να συναναστρέφεται με τέτοιους;Αλλά αντίθετα αν δείχνεις το κουλ ατομάκι που λες,σίγουρα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να προσελκύεις κόσμο γύρω σου.Θέλει και θέατρο η ζωή.
τοξικοι φιλοι η προδότης εγω?
21-06-2025, 03:35 in Σχέσεις και Επικοινωνία