θεραπευονται με αυτον τον τροπο οι ψυχικες ασθενειες?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

θεραπευονται με αυτον τον τροπο οι ψυχικες ασθενειες?

παραθετω ενα περιστατικο ιασης μιας κοπελας απο τον Γεροντα Πορφυριο που βρηκα στο ιντερνετ:
    ''Ή ευλογία του παππούλη ήταν δύναμη απτή με άμεσα αποτελέσματα. Ή κοπέλα πού ήλθε εκείνο το πρωί είχε φανερά τα σημάδια της ψυχασθένειας στην έκφραση και τη συμπεριφορά. Τη συνόδευε ή μητέρα της. Ό γέροντας καθιστός στο κρεβάτι του. 0ι δυο γυναίκες μπήκαν μέσα μαζί με άλλους, πού ζητούσαν την ευλογία του. Η κοπέλα γονάτισε μπροστά του κι ά γέροντας άπλωσε το χέρι του πάνω στο κεφάλι της. Ευθύς ή κοπέλα άρχισε να φωνάζει με ακράτητη χαρά κι ενθουσιασμό: «Πάτερ Πορφύριε! Πάτερ Πορφύριεί Άγιε Πορφύριε!» κι έκλαιγε. Αλλά κατάπληκτοι είδαμε πώς έκλαιγε κι ό γέροντας και οι δυο τους φαίνονταν αποτραβηγμένοι σε μια κατάσταση από την οποία εμεϊς οι άλλοι είμαστε έξω. Αργότερα ή κοπέλα έλεγε: «Εγώ σήμερα γεννήθηκα. Εσείς δεν μπορείτε να το καταλάβετε, αλλά εγώ είμαι μιας μέρας μωρό».

«Οι ψυχικές ασθένειες είναι οι πιο εύκολες να θεραπευθούν», έλεγε ό γέροντας.''

παλευω εδω και χρονια με ιδεοψυχαναγκαστικη, καταθλιψη και οχι μονο.μπορει να με θεραπευσει ενας γεροντας σε μια στιγμη??

ποια ειναι η γνωμη σας?

Senior Member
    Δεν νομιζω.

Η πιστη βοηθαει , αλλα που ξερει η κοπελλα οτι θεραπευτηκε?

Εκεινη τη στιγμη μπορει να ειναι οκ και να νοιωθει οτι τελειωσε η αγωνια της , ειναι αυτο που θελει να πιστευει και για αυτο πηγε και στον πατερ.

Δεν ειναι ειμαι τυφλος και αρχισα να βλεπω , ειναι κατι σαφως πολυπλοκο.

Εγω δεν θα θεραπευομουν γιατι δεν πιστευω σε τετοιες μαγικες δυναμεις και ευτυχως ισως που δεν υπαρχουν, μου αρεσω αυτος που ειμαι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Θα μου επιτρεψεις να αμφιβαλω για την εγγυροτητα του γεγονοτος..

Εχω ακουσει καμποσα τετοια με \"θαυματα\" και αγιους και γεροντες, και αρκετες φορες νομιζω οτι διαβαζω πιθανο σεναριο Χαρυ ποτερ - ασχετα αμα η εκκλησια δε χωνευει αυτον τυπακο απο το Χογκουαρτς- αλλα για εναν μυστηριο λογο παντα οταν προσπαθω να διασταυρωσω στοιχειωδεις πληροφοριες οπως ονοματα,τοποθεσιες,χρονος , ποτε δε βρισκω κατι και ετσι το βαζω το ολο θεμα στο ...ντουλαπι του davy jones.

.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειτε καποιος πιστευει τετοιες ιστοριες, ειτε τετοιες ---> http://www.youtube.com/watch?v=SmwjOZ7VDhA&feature=related ,

για εμενα ειναι το ιδιο ^^

Senior Member
    Πιστευεις ομως στη δυναμη της \"πιστης\" boltseed ε?

Της αυθυποβολης ή οπως θες πεστο.

Κανει θαυματα πολλες φορες.

Ολοι σε κατι πιστευουμε ακομα και αν αυτος ειναι ο εαυτος μας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Στην δυναμη της πιστης , ναι, πιστευω. Οπως το ειπες, ανθυποβολης. Οπως επισης πιστευω και στα placebo. Κατα αυτη την εννοια , ναι, πιστευω στην \"μαγεια\" καθως και επισης θα ειμαι ο πρωτος που θα υπερασπιστει εναν θρησκο που εχει σαν τελευταια ελπιδα σωτηριας-πιστης ακομα και εκεινον τον θεο των καλων στο Θαντερκατς.

Αλλα τωρα οταν ακουω ιστοριες απο γεροντες στυλ ενας εχασε το χερι του και του φυτρωσε παλι λογω πιστης, εκει προτιμω να ειμαι παλι ενας βαρετος ρεαλιστης. ;d

Senior Member
    Εαν μπορεις να πιστεψεις οτι ενα ψευτικο στρογγυλο χαπακι σε κανει καλα...φαντασου για τι μιλαμε:)

Ειναι ενα ρεαλισμος...υπαρκτος:)

Banned
    επικινδυνο το κοβω.

Senior Member
    Βασικα το σκεφτομαι λιγο πιο περιπλοκα, απο την μια ξερω οτι το \"τυχερο\" κρεμαστο που φοραω ειναι απλα ενα αψυχο κορδονακι με ενα σχεδιο της πλακας made in τσα-ινα, απο την αλλη ομως μου αρεσει απιστευτα να θελω να πιστευω οτι ειναι τυχερο αυτο και ετσι εε.... δε ξερω να το εξηγησω καλα.... ειναι σαν να εισαι στη φαση που βλεπεις ενα ονειρο και ενω ξερεις οτι ειναι ονειρο σου αρεσει και το εκμεταλευεσαι χωρις να \"εξαπατασαι\" απο το ψεμα του ονειρου.

πιο μπερδευτικιαρικα δε θα μπορουσα να το πω \'_\'

Junior Member
    δεν ειναι το χαπακι, αλλα οι μικρες ηλεκτροχημικες αλλαγες που το χαπακι φερνει στον εγκεφαλο που με την σειρα του ¨κανει καλα¨ τον ανθρωπο.

και πιστευω πως το θεμα με τον γεροντα αυτον ειναι απλο: η πιστευει καποιος στο Θεο η δεν πιστευει.

Senior Member
    Βασικα το σκεφτομαι λιγο πιο περιπλοκα, απο την μια ξερω οτι το \"τυχερο\" κρεμαστο που φοραω ειναι απλα ενα αψυχο κορδονακι με ενα σχεδιο της πλακας made in τσα-ινα, απο την αλλη ομως μου αρεσει απιστευτα να θελω να πιστευω οτι ειναι τυχερο αυτο και ετσι εε.... δε ξερω να το εξηγησω καλα.... ειναι σαν να εισαι στη φαση που βλεπεις ενα ονειρο και ενω ξερεις οτι ειναι ονειρο σου αρεσει και το εκμεταλευεσαι χωρις να \"εξαπατασαι\" απο το ψεμα του ονειρου.

πιο μπερδευτικιαρικα δε θα μπορουσα να το πω \'_\'
    Δεν εννοω φυσικα οτι δεν το ξερεις αλλα δινω απαντησεις απλες σε ενα πολυπλοκο ζητημα , που ισχυουν , οι απαντησεις οι πολυπλοκες στον τομο ψυχολογιας νουμερο 993 λολ

Senior Member
    Δεν ξερω τι μπορει να ειπε η κοπελα με τον γεροντα,αυτο δεν το ξερουμε. Αυτο που μπορω να πω εγω,ειναι οτι οταν ειχα καταθλιψη το μυαλο μου ηταν παγωμενο και νεκρο,το ιδιο και το σωμα μου,δεν υπηρχε κανενα φως,και κανενας γυρω μου {ετσι νομιζα τοτε, που μπορουσε να καταλαβει,το θανατο μου ψυχικο και σωματικο}Μια φιλη μου ειπε να μιλησω στον πνευματικο της,μονο που το ακουσα μου σηκωθηκε η τριχα.Τελικα του μιλουσα 5 ωρες, δεν ειπε κουβεντα ,δεν ειπε τιποτα απλος ακουγε,χωρις διακοπη,και οταν τελειωσα,αρχισε αυτος να μου μιλαει για αλλες τοσες ωρες και για μηνες ,χωρις ουτε ενα ιχνος προσηλυτισμου.
    Η καταθλιψη για μενα σημαινει μονοπλευρο τροπο σκεψεις,και μονο αρνητικο που βλαπτει μονο εμενα,δεν υπαρχει κατι αλλο ,αν ενα μικρο καμπανακι μεσα σου χτυπαει για ζωη,τοτε μπορει ενας χαρισματικος ανθρωπος σαν τον Πατερ βασιλη ,να σου το δωσει,δεν εχει σημασια αν πιστευεις η οχι,τα λογια και οι πραξεις σου δινουν δυναμη,αν δεν εχεις παραιτηθει ,σε αφυπνιζουν,απο την ναρκη ,για τον καθενα δουλευει διαφορετικα η πιστη,απο οπου και αν προερχεται

Senior Member
    mia dokimh tha se peisei ,,,,,,,,,h tha se apelpeisei !

Senior Member
    Για να γινεις καλα το πρωτο βημα ειναι να καταλαβεις ποιο ειναι το προβλημα και οχι να κλαιγεσαι για τα συμπτωματα!
    Αν μπεις στο μυστικο δωματιο και εξερευνησεις την ψυχη σου τοτε θα βρεις το φαρμακο για να θεραπευτεις!
    Η προσευχη ειναι φαρμακο που θεραπευει πολλους.Ομως πολλοι οι πιστοι ,λιγοι οι εκλεκτοι!
    Τα φαρμακα κι αυτα θεραπευουν,ομως τα συμπτωματα κ οχι την αιτια!
    Θα θεραπευτουμε ειτε με φαρμακα ,ειτε με προσευχη ,μονο αν καταλαβουμε τι εχουμε κ γιατι το εχουμε ,αλλοιως θα μεινουμε μια ζωη στην προσπαθεια να ζησουμε!
    Μακαρι να υπαρχουν θεραπευτες, αγιοι ανθρωποι,που αγαπουν τους ανθρωπους, αλλα δεν εχω συναντησει μεχρι τωρα ,παρολο που το θελω πολυ!