Solian - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18

Thread: Solian

Banned
    Καλησπέρα. Καταρχάς μου κάνει εντύπωση το πόσα φάρμακα παίρνει η αδερφή σου, όπως για παράδειγμα το ότι παίρνει και risperdal και abilify, τα οποία υποτίθεται έχουν ίδιο πεδίο δράσης. Πέραν των φαρμάκων δεν μας λες και πολλά. Έχει δραστηριότητες; σχέση; φίλους; Μήπως θα της έκανε καλό να αρχίζατε για παράδειγμα ένα άθλημα μαζί, να δραστηριοποιηθεί περισσότερο;

Senior Member
    Η καημενη !,τουλαχιστον παιρνει τα φαρμακα της και κανει οτι της λετε!Γνωμη μου ειναι οτι ειναι πολλα αυτα τα φαρμακα και η επιδραση τους στην εμφανιση της θα την κανουν να νοιωθει χειροτερα!Γνωμη μου ειναι να μην επιμεινετε στα ιδια φαρμακα αλλα να επισκεφτει και αλλον γιατρο,μεχρι να βρεθει η δοσολογια φαρμακων με τις λιγοτερες παρενεργειες!

Senior Member
    Originally posted by rina80
    καλησπέρα σας! είμαι καινούρια στο φόρουμ και θα ήθελα κάποιες συμβουλές από όσους γνωρίζουν. έχω μια αδερφή 26 ετών η οποία από τα 16 της βασανίζεται από κατάθλιψη. στην αρχή είχε απλώς κατάθλιψη έπαιρνε seropram και όλα ήταν καλά. πριν τρία χρόνια η ψυχολόγος της διέγνωσε ψυχαναγκασμό. είχε εμμονές ότι παρενοχλεί σεξουαλικά παιδάκια (είναι δασκάλα) με το βλέμμα, ότι μπορεί να τους μεταδώσει καποιες σκέψεις της. ακολούθησε μια θεραπεία και συνήλθε. βέβαια έκαναν 6 μήνες να την πιάσουν τα φάρμακα. κι ενώ τρία χρόνια τα πράγματα ήταν ήρεμα, τώρα η νόσος της μεταλλάχτηκε σε μανιοκατάθλιψη. στην αρχή είχε εμμονές ότι την παρακολουθούν και μεγαλομανία. μετά από φαρμακευτική αγωγή έχει πέσει πάρα πολύ. 4 μήνες τώρα παίρνει φάρμακα αλλά βελτίωση δε βλέπουμε. οι ιδέες ότι την παρακολουθούν πρέπει να έχουν φύγει - λέω πρέπει γιατί δυστυχώς δε μας μιλάει για αυτά που σκέφτεται - αλλά είναι πολύ πεσμένη και δεν έχει όρεξη για τίποτα. παίρνει αρκετά φάρμακα abilify, risperdal, dumirox, akinatol...και νομίζω ότι κάποιο από αυτά την έχει κάνει να κινείται σαν.....μαγκωμένη. η γιατρός της είπε ότι δυστυχώς η νόσος εξελίσσεται, της άλλαξε σήμερα φάρμακα και συνέστησε και αξονική. αυτό γιατί; κι εγώ κι οι γονείς μου έχουμε απελπιστεί. δεν ξέρουμε αν μπορούμε να τη βοηθήσουμε και πως. ή μήπως πρέπει να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρο. θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον με βοηθούσε με την προσωπική του εμπειρία. ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας
    αν ο γιατρός της τής διέγνωσε διπολική διαταραχή και δεν της χορήγησε σταθεροποιητή διάθεσης τότε η δεύτερη γνώμη επιβάλλεται. επειγόντως.

Page 2 of 2 FirstFirst 12