αναζήτηση Ψυχοθεραπευτή...και άλλα.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας καταρχήν.
    Αρκουδάκι, με ρωτας γιατί σε ψυχοθεραπευτή και όχι σε ψυχιατρο ας πούμε;;; δεν ξέρω, η ψυχοθεραπεια μου ακουγεται πιο light, ξέρεις κάτι διαφορετικό; αν ναι με ενδιαφερει.
    Σοφια ευχαριστώ, πραγματικά νιωθω την αναγκη, νιωθω ενα κουβαρι μεσα μου ετοιμο να ξετυλιχτει, επισης κλαιω πολυ πιο ευκολα απ\'οτι πριν (φαινεται \"κρατιομουν\" καιρο)

Senior Member
    Originally posted by Fleur
    Αρκουδάκι, με ρωτας γιατί σε ψυχοθεραπευτή και όχι σε ψυχιατρο ας πούμε;;; δεν ξέρω, η ψυχοθεραπεια μου ακουγεται πιο light, ξέρεις κάτι διαφορετικό; αν ναι με ενδιαφερει.
    Σοφια ευχαριστώ, πραγματικά νιωθω την αναγκη, νιωθω ενα κουβαρι μεσα μου ετοιμο να ξετυλιχτει, επισης κλαιω πολυ πιο ευκολα απ\'οτι πριν (φαινεται \"κρατιομουν\" καιρο)
    Ψυχοθεραπεία μπορείς να κάνεις είτε με ψυχολόγο είτε με ψυχίατρο.
    Απλά, ο ψυχίατρος μπορεί να χορηγήσει φάρμακα, αν κρίνει ότι χρειάζεται, ενώ ο ψυχολόγος δεν μπορεί να το κάνει.
    Προσωπικά, δεν θα εμπιστευόμουν έναν ψυχολόγο που ενώ βλέπει ότι ο θεραπευόμενος έχει ανάγκη από φαρμακευτική υποστήριξη, δεν τον παραπέμπει σε ψυχίατρο και τον ταλαιπωρεί. Έχω υπόψη μου τέτοια περίπτωση.
    Επίσης, δεν είναι υποχρεωτικό ένας ψυχίατρος να σου δώσει φάρμακα. Ο δικός μου ψυχίατρος το είχε αφήσει στη δική μου επιλογή.

Senior Member
    [quote]Originally posted by Fleur

όχι δεν εννοούσα ψυχίατρο, αλλά ψυχολόγο.
    αλλά κυρίως γιατί συγκεκριμένα σε ψυχοθεραπευτή.
    δηλαδή σου είπε κάποιος/α πως πρέπει να απευθυνθείς σε αυτήν την ειδικότητα?

Senior Member
    Φλερ, ζητώ συγγνώμη που χώνομαι σφήνα, αλλά νιώθω την ανάγκη να πω κάτι... Αλέξανδρε;... κάποτε μου είπες ότι ήθελες να με υιοθετήσεις - θυμάμαι ότι μετάνιωσες μετά αλλά κάνω την κορόϊδα, χεχε! - ... πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να σε παντρευτώ;... ;) ... ω ναι, μετά απ\' όσα έγραψες σε αυτό το θρεντ, είμαι σίγουρη για την επιλογή μου... μη σκιάζεσαι βρε, χτες έκλεισα τα 24... :D ...
    ... Φλερ, δε σε ξέρω δε με ξέρεις, τελείως διαισθητικά κι απ\' όσο σε διάβασα, δεν είσαι για φάρμακα εσύ... :) ...

Senior Member
    Fleur, τώρα είδα πως είχες ανοίξει κι άλλο τόπικ.
    μπερδεύτηκα κιόλας :D
    ήταν τόσο έντονα τα συμπτώματα ή εσύ πέρναγες μία δύσκολη περίοδο?

και δεν μου είπες γιατί σε ψυχοθεραπευτή?

Senior Member
    Τα σβησα για να μη σ επηρεασω :P

Senior Member
    Αρκουδάκι, ναι δυστυχως τα συμπτώματα είναι τόσο έντονα σε σημείο που να μην μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο και να με πιανει πανικός με το που εμφανίζεται και το παραμικρό...:(

την ιδεα του ψυχοθεραπευτή μου την έβαλε μία φιλη που μου είπε ότι μαλλον θα με βοηθήσει. Από τους δύο νευρολόγους που πήγα ο ένας μου είπε ότι όλα ειναι από το άγχος (ομολογώ ότι δεν είχα τόσο έντονα ψυχοσωματικά τότε) και μου εγραψε cypralex των 20 να δει πως παω και ο αλλος που πηγα μετα απο ένα μήνα για τους πονοκεφάλους και μόνο (δεν υπήρχε κατι αλλο ακόμη) μου είπε ότι ειμαι αγχωδης αλλα για να ηρεμησω θα μου γραψει και μια μαγνητική που ηταν σιγουρος ότι δεν θα δειξει τίποτα. Ετσι και έγινε. Το θεμα ειναι ότι μεχρι να παω για την μαγνητική κοπηκαν οι πονοκεφαλοι, και ξεκινησαν μουδιασματα και μυρμηγκιασματα σε ολο το σωμα, στο πρόσωπο, μικρα πονακια στα μάτια κλπ...κοντευω να χτυπησω κόκκινα..

Page 2 of 2 FirstFirst 12