Results 211 to 225 of 237
-
10-04-2010, 18:42 #211
Δεν ξερω πως θα το χειριστεις ...μαλλον με το σωστο τροπο αλλα προσεχε τους μαρτυρες, δυο μαρτυρανε εναν κρεμανε.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 10-04-2010, 18:52 #212
Αν σου έχει εκφράσει κάτι τέτοιο, επειδή τα ξέρω αυτά καλά, είτε μπαίνεις στη διαδικασία να έρθεις σε επαφή με κάποιο σωματείο και να το αναφέρεις δίνοντας όμως τα στοιχεία του και τα δικά σου σαφώς, είτε... χμμ, ναι. Κάνε τον κόπο. Αν είναι αρκετά ζωάκια συγκεντρωμένα, ίσως καταφέρεις να έρθουν οργανωμένοι εθελοντές για να δουν πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Λέω \'ίσως\' γιατί όσοι είμαστε σε τέτοιες οργανώσεις \'τρέχουμε και δε φτάνουμε\'. Συνήθως δίνεται προτεραιότητα ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας μιας κατάστασης. Τα σωματεία με σχετικά καλή οργάνωση έχουν δικηγόρους και μπορούν να προβούν και σε συστάσεις για τον εν λόγω μαλάκα. Το άλλο που θα σου έλεγα είναι πιο εξτρίμ, το έχω κάνει, δε \'πιάνει\' πάντα. Έχω βρει... \'μάρτυρες\' που τάχα έχουν ακούσει κι αυτοί μαζί με μένα τέτοιες χαριτωμενιές, και τα έχω καταφέρει να αποτρέψω θλιβερά συμβάντα. Επικοινώνησε με κάποιους που μπορεί να είναι κοντά σου. Θα ερχόμουν σίγουρα αν ήμουν κάπου εκεί...
10-04-2010, 18:56 #213
Δωσε μου το τηλεφωνο ενος τετοιου σωματειου και το εχω κανει απο δευτερα.
δεν χρειαζομαι \"μαρτυρες\"
10-04-2010, 19:06 #214
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dpOkzXJ5a_QJ:www.adespoto.gr/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle% 26id%3D45%26Itemid%3D53+%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%C E%B6%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CF%83%CF%89%CE%BC%CE %B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE% BD%CF%8E%CE%BD&cd=3&hl=el&ct=clnk& gl=gr
... αν δεν ανοίγει, μπες στο www.adespoto.gr... στείλε και ιμέηλ στην ίδια τη σελίδα. Αν πάρεις σε κάποια τηλέφωνα, και δε βρεις τη δέουσα προσοχή, δώσε τόπο στην οργή. Αναλόγως σε τί φάση τους πετυχαίνεις. Είναι λίγοι, τα ζώα πολλά και οι κακοί περισσότεροι... για καταγγελία μπες και στο www.troktiko.blogspot.com... ήδη χτες είδα ένα φρικτό περιστατικό κακοποίησης που καταγγέλθηκε από χρήστες στην Αθήνα. Μη κάνεις καν τον κόπο να απευθυνθείς στην αστυνομία. Απλά θα σε χλευάσουν...
Σόρυ Κηπ, για τα ζωάκια ρε γαμώτο... :( ...
10-04-2010, 19:12 #215
Οκ. θα ηταν ευκολοτερο αν ειχα ενα τηλέφωνο αλλα θα ψαξω.
Η αστυνομια δεν μπορει να χλευασει αν εχεις εισαγγελικη εντολη για συσταση. Και αισθανομαι μεγαλη ενεργεια για κατι τετοιο.
Οκ θενκς
10-04-2010, 19:17 #216
Χμ καλα αυτο το θα σου σκοτωσω τα γατια ειναι συνηθισμενο και για τα δικα μας γατια το εχουν πει , οπου διαφωνια κοιταει ο αλλος να τρομαξει τον αλλο οποτε παταει πανω στα...ζωντανα.
Φανταζομαι οτι θα ναι πολλες οι καταγγελιες αλλα πρεπει να εχεις και στα χερια σου κατι , το οτι το ειπε απλως δεν λεει τιποτα , μαρτυρες κλπ , να εχεις ορεξη να το τραβηξεις κλπ κλπ.
Απο κει και περα αν δεν θες να πας τοσο μακρια και θες να τον φοβισεις λιγο οκ , αλλα εγω δεν θα το εκανα γιατι...μπορει να πεσεις σε κανεναν που να την δει αναποδα και εκει που απλως απειλουσε να το κανει πραξη , γιατι δεν νομιζω οτι ειναι απλα τα πραγματα για καταδικη , αναλογως πως τον εχεις ψυχολογησει ισως.
Καποιες σκεψεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-04-2010, 19:21 #217
ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓKΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΣΙΖΗΣ 6925704
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 6812031, 0944-747477
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 6977411265
ΖΩΟΦΙΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ 4310009, 5771254 Κερατσίνι
ΖΩΟΦΙΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ
Πρόεδρος :κα Μαρια Τσιβελεκου
210-7642777 , 6979415163
Γραμματεια:210-7601274 και 6938539875
Αθήνα
ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6390916, 6398166 Αγία Παρασκευή
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΖΩΩΝ 210-2482416,2480834 Ανω Λιόσια
Καταλαβαίνω την ενέργειά σου και χαίρομαι πολύ. Αλλά συμβουλέψου πρώτα τους... σπεσιαλίστες, δεν είναι εύκολο μόνος σου. Στο λέω με υπογραφή. Δε θα ασχοληθεί εισαγγελέας, δε σηκώνει \'εντολή\' μια σύσταση. Αν έχεις όμως γνωστό σου, συζήτα το και βουρ... αλλά με το μαλακό...
:)
10-04-2010, 19:21 #218
Originally posted by RainAndWind
Δε διαφωνώ weird μου,παρά σε όσα πιστεύω πως έχουν μία ματιά εξιδανίκευσης,δίχως ορθολογισμό.Τα gadgets,που ο Κρίνος λέει μπλιμπλίκια,είναι απαραίτητα,δεν είναι πάντα καταδικαστέα η ανακάλυψή τους ξέρεις,η ορθή τους χρήση και απόκτηση εξαρτάται από την ατομική ωριμότητα και τη διάθεση του καθενός να κρίνει την αναγκαιότητα που είναι ατομική,όχι συνολική-πάντα κατά βούλησιν ε;Γενικά οι μονοσήμαντες θεωρήσεις δεν με περιέχουν,ζητώ την ισορροπία και τη χρυσή τομή.;)
Κρίνο,γιατί δεν έχεις φύγει μακριά από τα σκατά του αλλουνού ως τώρα;Just a question out of curiosity.:P
Όταν κανείς αποφεύγει τον ορθολογικό ρεαλισμό, εξιδανικεύει.
Και στις δύο περιπτώσεις, κάπου \"χάνει\" την συνολική εικόνα.
Αυτό πιστεύω.
Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω γιατί πολλές φορές η αγάπη για την φύση μεταφράζεται ως απάρνηση του πολιτισμού, και όχι ως μια στροφή κάθε πολιτισμικής κατάκτησης σε μια πιο \"φυσικά\" φιλική κατεύθυνση.
Αγαπώ την λιτότητα και την φυσική ζωή δεν σημαίνει θέλω να πάω να ζήσω στις σπηλιές κυνηγώντας ζώα και φτιάχνοντας εργαλεία.
Για μένα, σημαίνει, επιλέγω να ζω με μια πράσινη τεχνολογία, σε βελτιωμένα αστικά περιβάλλοντα με σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον, μεγάλα πάρκα, αλάνες, δάση περιαστικά και μη, επαφή με την ομορφιά του φυσικού τοπίου, προστασία των περιοχών σπάνιας φυσικής ομορφιάς και των υγροτόπων κτλ...
Δεν καταδικάζω τον πολιτισμό σαν έννοια γένους, αλλά τονίζω τα μελανά σημεία του.
Και είναι πολλά. Όπως οι πλαστές αναγκες της σύγχρονης καταναλωτικής εποχής.
Αυτά για να επικοινωνήσουμε καλύτερα Ρειν.
Και ναι, σαφως υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι τόσο αστύφιλοι και θα προτιμούσαν να ζουν σε καθεστώς ήπιας ανάπτυξης, μικρών χωριών ή ακόμα πιο ήσυχους και ερημικούς τόπους/ρυθμούς κτλ.
Το θέμα είναι οτι την παρούσα μορφή ανάπτυξης του καπιταλισμου, δεν την αντέχει ο πλανήτης και πολλοί υποφέρουν εξαιτίας της.
Οποτε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο βιώσιμα μοντέλα, και όχι να \"επιστρέψουμε\" στα σπήλαια.
Απο μόνη της η τεχνολογία είναι ουδέτερη. Η χρήση της την χρωματίζει, θετικά ή αρνητικά.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
10-04-2010, 21:07 #219
(sorry για το threadjack, τελευταιο, τον πηρα τηλεφωνο αλλα δεν απανταει του εστειλα χεστηριο αλλα καθολου ποινικα κολασιμο μηνυμα και πηρα τηλ. απο adespoto για καταγγελια. θενκς. φαίνεται οτι οι βαρβαροι επεστρεψαν. Τι να κανουμε. Ειναι κι αυτοι μια λυση)
κι επισης ειπα να μη τολμησει να ξαναπει κουβεντα στο φιλο μου κι οτι θελει σε μενα.
μερικοι μαλακες ελληναρες ρε φουστη θελουνε στρωσιμο
10-04-2010, 22:12 #220
Originally posted by weird
Όταν εμμένει κανείς στον στείρο ορθολογισμό, είναι πεζός. ( o άνθρωπος ποτέ δεν θα κατόρθωνε το ανέφικτο αν κοίταζε μόνο μέχρι το ύψος του εφικτού )
Αυτό πιστεύω.
Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω γιατί πολλές φορές η αγάπη για την φύση μεταφράζεται ως απάρνηση του πολιτισμού, και όχι ως μια στροφή κάθε πολιτισμικής κατάκτησης σε μια πιο \"φυσικά\" φιλική κατεύθυνση.
Αγαπώ την λιτότητα και την φυσική ζωή δεν σημαίνει θέλω να πάω να ζήσω στις σπηλιές κυνηγώντας ζώα και φτιάχνοντας εργαλεία.
Για μένα, σημαίνει, επιλέγω να ζω με μια πράσινη τεχνολογία, σε βελτιωμένα αστικά περιβάλλοντα με σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον, μεγάλα πάρκα, αλάνες, δάση περιαστικά και μη, επαφή με την ομορφιά του φυσικού τοπίου, προστασία των περιοχών σπάνιας φυσικής ομορφιάς και των υγροτόπων κτλ...
Δεν καταδικάζω τον πολιτισμό σαν έννοια γένους, αλλά τονίζω τα μελανά σημεία του.
Και ναι, σαφως υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι τόσο αστύφιλοι και θα προτιμούσαν να ζουν σε καθεστώς ήπιας ανάπτυξης, μικρών χωριών ή ακόμα πιο ήσυχους και ερημικούς τόπους/ρυθμούς κτλ.
Το θέμα είναι οτι την παρούσα μορφή ανάπτυξης του καπιταλισμου, δεν την αντέχει ο πλανήτης και πολλοί υποφέρουν εξαιτίας της.
Οποτε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο βιώσιμα μοντέλα, και όχι να \"επιστρέψουμε\" στα σπήλαια.
Απο μόνη της η τεχνολογία είναι ουδέτερη. Η χρήση της την χρωματίζει, θετικά ή αρνητικά.
Συμφωνώ μαζί σου weird σε αυτό που γράφεις τώρα, εγώ πριν αντιτάχθηκα όμως γιατί ισχυριζόσουνα ότι παλιά ήταν καλύτερα και ότι η σημερινή εποχή sucks με λίγα λόγια και μην μου πεις ότι δεν είπες αυτό, έφερες και πολλά παραδείγματα γιατί η σημερινή εποχή δεν είναι καλλή και γιατί οι άνθρωποι παλιά ζούσαν δήθεν πιο αγνά με προτάσεις βιβλίων όπως \"πως θα ζούσες 30 καταπληκτικά χρόνια στον μεσαίωνα σαν προσκυνητής η σταυροφόρος\" και άλλα τέτοια(!) (εντάξει το τελευταίο ήταν χιουμορ στο λέω για να το κάνεις register στο σύστημα γιατί πολλές φορές δεν με πιάνεις είναι και η εμμεσότητα του ιντερνετ βέβαια). Εγώ επιμένω ότι αυτά που αποκτήθηκαν από τον σύγχρονο πολιτισμό, όπως τα ανθρώπινα δίκαιώματα, η κατάργηση της δουλείας, η ατομική ελευθερία, η κατάργηση της βασιλείας, η αύξηση της ποιότητας και του προσδόκιμου ζωής, ο ορθολογισμός (ναι ο ορθολογισμός φυσικά! Αυτόν που ανακαλυψαν κάποιοι αρχαιοι έλληνες φιλοσοφοι και αναπτύχθηκαν από τους διαφωτιστές και βγαλαν την ανθρωπότητα από το αιώνια σκοτάδι)οι συνεχεις χωρις σταματημό πολεμοι, είναι πολύ πιο πολλά από τα άσχημα του όπως η αλλαγή του κλίματος που και πάλι υπάρχει η ευαισθησία σε αυτό τον τομέα και μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Η το υπερβολικό καπιταλιστικό σύστημα που επίσης είναι αδυσώπητο όπως ασκείται από μερικές πολύ επιθετικές οικονομικές πολιτικές σε βάρος πολλών(παρ όλο που μερικές χώρες όπως οι χώρες της βόρειας ευρώπης το έχουν εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία αφού παραμένουν και ανθρωπιστικές)η τον υπερκαταναλωτισμό.
Όμως αυτά ο καθένας μπορεί να μην διαλέξει να τα ακολουθήσει η να γίνει θύμα τους, σε αντίθεση με την σκλαβιά την την πανώλη των αρχαίων χρόνων. Ακόμα και αν δεν εφαρμόζονται παγκοσμίως αυτά που ανέφερα πριν, το ότι έχουν εφαρμοστεί σε ένα μικρό κομμάτι που πλανήτη και το ότι υπάρχουν σαν έννοιες που έχουν διαδοθεί και που θέτουν τα υψηλά στάνταρτς για όλο τον κόσμο (να τα εφαρμόσει σιγά σιγά) και για τις μελλοντικές γεννιές, είναι τεράστιο βήμα και εγώ προσωπικά προτιμώ να βλέπω ότι έχουν γίνει και θετικά ώστε να βλέπω προς το μέλλον πιο αντικειμενικά. Όχι μόνο τα σκοτεινά όπως τον υπερ-καταναλωτισμό που στην τελική δεν με αγγίζει καθόλου αφού έχω την ελευθερία να μην τον ασκήσω και αυτό κάνω! Θέλω να ελπίζω ότι στο ηθικό κομμάτι τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα όπως νομίζω ότι γίνονται σταδιακά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Και εμένα φυσικά δεν μου αρέσουν πολλά από τα πράγματα του μοντέρνου κόσμου όμως εκτιμώ το ότι εκτιμάται (επίσημα πλέον!), το ότι η ζωή μου και η δική σου έχει κάποια αξία και ότι δεν θα μας φορέσουν το κολάρο η θα μας εκτελέσει με το έτσι θέλω κάποιος νταβάς που έτσι του κάπνισε, επειδή θέλει περισσότερη γη και ύδωρ, ούτε θα πεθάνουμε από φρικτούς πόνους στην άκρη του δρόμου ανάμεσα σε ποντίκια χωρίς να δίνει κανένας σημασία, η πεταμένοι σε κάποιο δάσος από κάποια φρικτή μόλυνση. Αυτά είναι που θεωρώ σημαντικά, όχι τα gadgets όπως τα pc, που είναι πιο σχετικά (αν και επειδή τα έχω μάθει θα έλεγα ότι μου γλυκαίνουν την ζωή , αν και σε καμια περίπτωση δεν τα θεωρώ καθοριστικά για την ζωή μου.)Εκτιμώ ότι μου έχει δοθεί και χτίζω πάνω σε αυτό.
10-04-2010, 22:23 #221
εχμμμμμμμ
μηπως εσεις που γραφετε μεγαλα μηνυματα μπορειτε να μας βοηθησετε λιγο εμας που θελουμε να λαβουμε γνωση στα γρηγορα?
αν ειναι ευκολο γραφετε μια περιληψη 5 γραμμων και μετα, γραφτε το κειμενακι σας,δεν πειραζει :)
10-04-2010, 22:31 #222
Originally posted by Remedy
εχμμμμμμμ
μηπως εσεις που γραφετε μεγαλα μηνυματα μπορειτε να μας βοηθησετε λιγο εμας που θελουμε να λαβουμε γνωση στα γρηγορα?
αν ειναι ευκολο γραφετε μια περιληψη 5 γραμμων και μετα, γραφτε το κειμενακι σας,δεν πειραζει :)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Δικιά μου αν και η μοντέρνα εποχή δεν λεει σε πολλά πράγματα σίγουρα στα βασικά τα σπάει! Δεν υπάρχει σου λέω!
11-04-2010, 02:04 #223
Originally posted by PETRAN
Όταν εμμένει κανείς στον στείρο ορθολογισμό, είναι πεζός. ( o άνθρωπος ποτέ δεν θα κατόρθωνε το ανέφικτο αν κοίταζε μόνο μέχρι το ύψος του εφικτού )
Αυτό πιστεύω.
Απο μόνη της η τεχνολογία είναι ουδέτερη. Η χρήση της την χρωματίζει, θετικά ή αρνητικά.
Συμφωνώ μαζί σου weird σε αυτό που γράφεις τώρα, εγώ πριν αντιτάχθηκα όμως γιατί ισχυριζόσουνα ότι παλιά ήταν καλύτερα και ότι η σημερινή εποχή sucks με λίγα λόγια και μην μου πεις ότι δεν είπες αυτό, έφερες και πολλά παραδείγματα γιατί η σημερινή εποχή δεν είναι καλλή και γιατί οι άνθρωποι παλιά ζούσαν δήθεν πιο αγνά με προτάσεις βιβλίων όπως \"πως θα ζούσες 30 καταπληκτικά χρόνια στον μεσαίωνα σαν προσκυνητής η σταυροφόρος\" και άλλα τέτοια(!) (εντάξει το τελευταίο ήταν χιουμορ στο λέω για να το κάνεις register στο σύστημα γιατί πολλές φορές δεν με πιάνεις είναι και η εμμεσότητα του ιντερνετ βέβαια). Εγώ επιμένω ότι αυτά που αποκτήθηκαν από τον σύγχρονο πολιτισμό, όπως τα ανθρώπινα δίκαιώματα, η κατάργηση της δουλείας, η ατομική ελευθερία, η κατάργηση της βασιλείας, η αύξηση της ποιότητας και του προσδόκιμου ζωής, ο ορθολογισμός (ναι ο ορθολογισμός φυσικά! Αυτόν που ανακαλυψαν κάποιοι αρχαιοι έλληνες φιλοσοφοι και αναπτύχθηκαν από τους διαφωτιστές και βγαλαν την ανθρωπότητα από το αιώνια σκοτάδι)οι συνεχεις χωρις σταματημό πολεμοι, είναι πολύ πιο πολλά από τα άσχημα του όπως η αλλαγή του κλίματος που και πάλι υπάρχει η ευαισθησία σε αυτό τον τομέα και μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Η το υπερβολικό καπιταλιστικό σύστημα που επίσης είναι αδυσώπητο όπως ασκείται από μερικές πολύ επιθετικές οικονομικές πολιτικές σε βάρος πολλών(παρ όλο που μερικές χώρες όπως οι χώρες της βόρειας ευρώπης το έχουν εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία αφού παραμένουν και ανθρωπιστικές)η τον υπερκαταναλωτισμό.
Όμως αυτά ο καθένας μπορεί να μην διαλέξει να τα ακολουθήσει η να γίνει θύμα τους, σε αντίθεση με την σκλαβιά την την πανώλη των αρχαίων χρόνων. Ακόμα και αν δεν εφαρμόζονται παγκοσμίως αυτά που ανέφερα πριν, το ότι έχουν εφαρμοστεί σε ένα μικρό κομμάτι που πλανήτη και το ότι υπάρχουν σαν έννοιες που έχουν διαδοθεί και που θέτουν τα υψηλά στάνταρτς για όλο τον κόσμο (να τα εφαρμόσει σιγά σιγά) και για τις μελλοντικές γεννιές, είναι τεράστιο βήμα και εγώ προσωπικά προτιμώ να βλέπω ότι έχουν γίνει και θετικά ώστε να βλέπω προς το μέλλον πιο αντικειμενικά. Όχι μόνο τα σκοτεινά όπως τον υπερ-καταναλωτισμό που στην τελική δεν με αγγίζει καθόλου αφού έχω την ελευθερία να μην τον ασκήσω και αυτό κάνω! Θέλω να ελπίζω ότι στο ηθικό κομμάτι τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα όπως νομίζω ότι γίνονται σταδιακά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Και εμένα φυσικά δεν μου αρέσουν πολλά από τα πράγματα του μοντέρνου κόσμου όμως εκτιμώ το ότι εκτιμάται (επίσημα πλέον!), το ότι η ζωή μου και η δική σου έχει κάποια αξία και ότι δεν θα μας φορέσουν το κολάρο η θα μας εκτελέσει με το έτσι θέλω κάποιος νταβάς που έτσι του κάπνισε, επειδή θέλει περισσότερη γη και ύδωρ, ούτε θα πεθάνουμε από φρικτούς πόνους στην άκρη του δρόμου ανάμεσα σε ποντίκια χωρίς να δίνει κανένας σημασία, η πεταμένοι σε κάποιο δάσος από κάποια φρικτή μόλυνση. Αυτά είναι που θεωρώ σημαντικά, όχι τα gadgets όπως τα pc, που είναι πιο σχετικά (αν και επειδή τα έχω μάθει θα έλεγα ότι μου γλυκαίνουν την ζωή , αν και σε καμια περίπτωση δεν τα θεωρώ καθοριστικά για την ζωή μου.)Εκτιμώ ότι μου έχει δοθεί και χτίζω πάνω σε αυτό.
Κάποτε, είδα μια εκμπομπή του εξάντα, για τα μάγια βουντού στην Αφρική και το πώς κάνανε κάποιον \"ζόμπι\".
Φρίκιασα ολόκληρη και προσκύνησα τα καλά του πολιτισμού μας...
Η συνέχεια έπεται :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
11-04-2010, 02:25 #224
Originally posted by Remedy
εχμμμμμμμ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Δικιά μου αν και η μοντέρνα εποχή δεν λεει σε πολλά πράγματα σίγουρα στα βασικά τα σπάει! Δεν υπάρχει σου λέω!
ομορφαααααα
σε αντιληβομαι.....
11-04-2010, 02:57 #225
Αυτό πιστεύω.
Συμφωνώ μαζί σου weird σε αυτό που γράφεις τώρα, εγώ πριν αντιτάχθηκα όμως γιατί ισχυριζόσουνα ότι παλιά ήταν καλύτερα
Είναι πολυ δυσκολο βασικα, να βγάλουμε επικοινωνία απο εδώ μέσα σε θέματα ανταλλαγής απόψεων. Πολλά μπορεί να παρερμηνευθούν/παρεξηγηθούν γιατί πάντα υπάρχει η εμμεσότητα μιας οθόνης.. Αυτό που είπα, ήταν οτι κάθε εποχή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Παλιά, σίγουρα δεν υπήρχαν τα επιτεύγματα του σημερινού πολιτισμου, υπήρχαν όμως κάποια άλλα πραγματα που σήμερα τα στερούμαστε, παρά τις ανέσεις του πολιτισμού μας. Αυτό που είπα λοιπόν, ήταν οτι το να συγκρίνουμε με τα ίδια μέτρα και σταθμά δυο εποχές που διαφοροποιούνται σε πολλά, δεν μπορεί να οδηγήσει σε απολυτότητες του τύπου, τότε ήταν καλύτερα ή τώρα είναι χειρότερα. Σε πολλά θέματα ναι ήταν χειρότερα, σε άλλα όχι.
και ότι η σημερινή εποχή sucks με λίγα λόγια
Εχει πολλά στραβά ναι. Αλλά αν δεις, σου το έγραψα, αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχει και θετικά. Ποτέ δεν υποτίμησα τη σημασία της προόδου και του πολιτισμού. Ισα ίσα, που θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει κι άλλα, πολύ περισσότερα. Κι εδώ έγκειται η κριτική μου για την σημερινή κατάσταση.
και μην μου πεις ότι δεν είπες αυτό, έφερες και πολλά παραδείγματα γιατί η σημερινή εποχή δεν είναι καλλή και γιατί οι άνθρωποι παλιά ζούσαν δήθεν πιο αγνά με προτάσεις βιβλίων όπως \"πως θα ζούσες 30 καταπληκτικά χρόνια στον μεσαίωνα σαν προσκυνητής η σταυροφόρος\" και άλλα τέτοια(!)
Δεν υπηρχαν μόνο προσκυνητές ή σταυροφόροι, υπήρχαν και άλλα στρώματα, τάξεις , απλοί χωρικοί, Οι συνθήκες ζωής του καθενός, ήταν διαφορετικές. Δεν θυμάμαι να ανέφερα την έννοια της αγνότητας. Ανέφερα την αίσθηση την ασφάλειας που ίσως τους παρείχε η έννοια της συλλογικής κάστας εντός της οποίας ανήκαν. Απο την άλλη όμως,σου είπα, ούτε ο πλήρης περιορισμός της ατομικότητας είναι ευκταίος.
Μέτρον άριστον.
Παρόλαυτά πιστεύω οτι η υποκειμενική αίσθηση του χρόνου παλιότερα, ήταν διαφορετική απο την σημερινή. Ο σύγχρονος άνθρωπος, ενώ ζει περισσότερο, αισθάνεται τον χρόνο να τρέχει σαν νεράκι. Ενώ παλιότερα, υπήρχε μεγαλύτερη βραδύτητα στον ρυθμό με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι και ένιωθαν το χρόνο αλλιώτικο, οπότε αυτό ίσως αντιστάθμιζε το συντομότερο των ζωών τους. Νομίζω οτι η ποσότητα του χρόνου ζωής είναι κάτι πολύ σημαντικό αλλά και η ποιότητα επίσης. Πολλές φορές σήμερα παρατηρούμε να περνούν τα χρόνια καλπάζοντας και να έχουμε την αίσθηση οτι δεν ζούμε ουσιαστικά. Κάτι που παλιότερα, μπορεί να ήταν πιο σπάνιο.
(εντάξει το τελευταίο ήταν χιουμορ στο λέω για να το κάνεις register στο σύστημα γιατί πολλές φορές δεν με πιάνεις είναι και η εμμεσότητα του ιντερνετ βέβαια). Εγώ επιμένω ότι αυτά που αποκτήθηκαν από τον σύγχρονο πολιτισμό, όπως τα ανθρώπινα δίκαιώματα, η κατάργηση της δουλείας, η ατομική ελευθερία, η κατάργηση της βασιλείας, η αύξηση της ποιότητας και του προσδόκιμου ζωής, ο ορθολογισμός (ναι ο ορθολογισμός φυσικά!
Δεν αρνήθηκα και δεν αρνούμαι την χρησιμότητά τους. Ωστόσο, βλέπουμε οτι ακόμα και σήμερα, που κανονικά δεν θα έπρεπε, υπάρχουν \"άτυπες\" μορφές δουλείας. Ακόμα και σήμερα στο πεδίο της πολιτικής ζωής κυριαρχεί ο παραλογισμός ( διαφθορά, πόλεμος, υποκρισία κτλ). Αναγνωρίζω την πρόοδό μας, αλλά δεν εξιδανικεύω την σημερινή κατάσταση για χάρη της. Ισα ίσα, θα μπορούσαμε να έχουμε αξιοποιήσει καλύτερα την μακραίωνη ιστορία μας και να εντάξουμε θετικά στοιχεία απο το παρελθόν, στο παρόν μας.
Αυτόν που ανακαλυψαν κάποιοι αρχαιοι έλληνες φιλοσοφοι και αναπτύχθηκαν από τους διαφωτιστές και βγαλαν την ανθρωπότητα από το αιώνια σκοτάδι)
Καλά, πριν τον μεσαίωνα, υπήρχαν και άλλες εποχές. Δεν ήταν όλα ένας μεσαίωνας. Ο χρυσός αιώνας του Περικλη, άνθισε πολύ πολύ παλιά και πόσοι άλλοι θαυμαστοί πολιτισμοί που επέδειξαν πρόοδο σε διάφορους τομείς.πχ. Το ρωμαϊκό δίκαιο είχε μπόλικα ορθολογισμό μέσα και σαν εργαλείο χρησίμευσε σε πολλά διακιικά συστήματα που ακολούθησαν κ.α. Και τότε είχαν δούλους, και σήμερα όμως υπάρχουν δούλοι, μα πιο συγκαλυμμένα.
οι συνεχεις χωρις σταματημό πολεμοι, είναι πολύ πιο πολλά από τα άσχημα του όπως η αλλαγή του κλίματος που και πάλι υπάρχει η ευαισθησία σε αυτό τον τομέα και μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα.
Και σήμερα όμως, υπάρχουν περιοχές σε εμπόλεμη κατάσταση . Σίγουρα έχουμε πετύχει μια σταθερότητα και μια πρόοδο, αλλά όπως είπα, δεν είναι παρά το minimum όσων θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει. Και πάλι κοίτα το παρελθόν μας. Για ποιά σταθερότητα μιλάμε πχ. εδώ στην Ελλάδα? Για 30 ετών σταθερότητα. Πιο πριν δικτατορία, εμφύλιος, κατοχή, διχασμός, τουρκοκρατία.. 30 χρόνια είναι λίγο. Ας δούμε τι έπεται, πόσο θα διατηρηθεί αυτή η σταθερότητα και μετά θα βγάλουμε ένα πιο βέβαιο συμπερασμα σχετικά με την ποίότητα της. Σίγουρα είναι πιο \"δύσκολες\" απο παλιά οι συγκρουσεις, α μη τι άλλο, έχουμε και την διπλωματία και τόσους θεσμούς, αυτό έλειπε.
Η το υπερβολικό καπιταλιστικό σύστημα που επίσης είναι αδυσώπητο όπως ασκείται από μερικές πολύ επιθετικές οικονομικές πολιτικές σε βάρος πολλών(παρ όλο που μερικές χώρες όπως οι χώρες της βόρειας ευρώπης το έχουν εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία αφού παραμένουν και ανθρωπιστικές)η τον υπερκαταναλωτισμό.
Όμως αυτά ο καθένας μπορεί να μην διαλέξει να τα ακολουθήσει η να γίνει θύμα τους, σε αντίθεση με την σκλαβιά την την πανώλη των αρχαίων χρόνων. Ακόμα και αν δεν εφαρμόζονται παγκοσμίως αυτά που ανέφερα πριν, το ότι έχουν εφαρμοστεί σε ένα μικρό κομμάτι που πλανήτη και το ότι υπάρχουν σαν έννοιες που έχουν διαδοθεί και που θέτουν τα υψηλά στάνταρτς για όλο τον κόσμο (να τα εφαρμόσει σιγά σιγά) και για τις μελλοντικές γεννιές,
Αποτελούνε ένα κεκτημένο πολιτισμού, σωστα.
είναι τεράστιο βήμα και εγώ προσωπικά προτιμώ να βλέπω ότι έχουν γίνει και θετικά ώστε να βλέπω προς το μέλλον πιο αντικειμενικά. Όχι μόνο τα σκοτεινά όπως τον υπερ-καταναλωτισμό που στην τελική δεν με αγγίζει καθόλου αφού έχω την ελευθερία να μην τον ασκήσω και αυτό κάνω!
Γενικότερα, το περιβάλλον ασκεί μια επιρροή πάνω μας και σίγουρα θέλει ανοιχτές κεραίες και προσοχή για να διαφυλάξουμε αυτό το μυθικό πράγμα που λέγεται ελευθερία. Καλά κάνεις και τονίζεις τα θετικά στοιχεία, μην τα βλέπουμε και όλα μαύρα. Αυτό στο οποίο εμμένω εγώ είναι να κάνουμε μια βελτίωση, αξιοποιώντας την γνώση απο το παρελθόν καλύτερα.
Θέλω να ελπίζω ότι στο ηθικό κομμάτι τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα όπως νομίζω ότι γίνονται σταδιακά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Μακάρι... απλά συνήθως η ιστορία κάνει κύκλους και δεν είναι ευθεία με ανοδική φορά... Δεν διαφωνώ με την αισιοδοξία πάντως και με το να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Και εμένα φυσικά δεν μου αρέσουν πολλά από τα πράγματα του μοντέρνου κόσμου όμως εκτιμώ το ότι εκτιμάται (επίσημα πλέον!), το ότι η ζωή μου και η δική σου έχει κάποια αξία
Ετσι είναι, έχει χυθεί πολύ αίμα για να έχει κάποια αξία η έννοια άνθρωπος. Και εύχομαι αυτή η μνήμη η συλλογική, που αποτυπώνεται στους θεσμούς μας και σε κάθε είδους κατακτήσεις, να μην λησμονηθεί.
και ότι δεν θα μας φορέσουν το κολάρο η θα μας εκτελέσει με το έτσι θέλω κάποιος νταβάς που έτσι του κάπνισε, επειδή θέλει περισσότερη γη και ύδωρ, ούτε θα πεθάνουμε από φρικτούς πόνους στην άκρη του δρόμου ανάμεσα σε ποντίκια χωρίς να δίνει κανένας σημασία, η πεταμένοι σε κάποιο δάσος από κάποια φρικτή μόλυνση. Αυτά είναι που θεωρώ σημαντικά, όχι τα gadgets όπως τα pc, που είναι πιο σχετικά (αν και επειδή τα έχω μάθει θα έλεγα ότι μου γλυκαίνουν την ζωή , αν και σε καμια περίπτωση δεν τα θεωρώ καθοριστικά για την ζωή μου.)Εκτιμώ ότι μου έχει δοθεί και χτίζω πάνω σε αυτό.
Παράλληλα, βλέπω σημαντικά κομμάτια αλλοτινών εποχών που τα ξεχνάμε.
Και με τρομάζει η λήθη.
Δεν υποστηρίζω την προσκόλληση στα παλιά ή την οπισθοδρόμηση.
Αλλά το να προxωράμε με σύνεση και βλέποντας την α- λήθεια ( το αντίθετο της λήθης.)
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή