Τι μας ωθει στην επαφη με τον συνανθρωπο. - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 237
    Senior Member
    Originally posted by weird
    Θα ήθελα να προσθέσω στην όμορφη συζήτησή μας,
    ότι η επαφή με τον άλλο,
    μπορεί να οδηγήσει και στο χάσιμο του εαυτού μας, την απομάκρυνση απο τον άλλο..

Πιστεύω οτι κάθε \"πλησίασμα\"
    θέλει να γίνεται προσεκτικά.

Έχει και η οικειότητα τα όριά της.
    Πλησίασμα, χωρίς την σωστή δόση απόστασης,
    μπορεί να είναι απομάκρυνση τελικά
    ή παγίδευση μέσα σε καλούπια εαυτού.

Ο φυσικός χώρος της αλήθειας,
    είναι η ελευθερία.

Μόνο μέσα απο την ελευθερία αναδύεται,
    η ουσία μιας σχέσης.

:)

Ωραίο ποίημα weird :)

Senior Member
    To σεξ θα ελεγα ειναι μια αποδεκτη απαντηση αλλωστε για μερικους επαγγελματιες κιολας ολα γυρω απο αυτο περιστρεφονται:)...μου εκανε εντυπωση που δεν το ανεφερε και κανεις...
    μηπως ειναι πολυ πεζο?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    To σεξ θα ελεγα ειναι μια αποδεκτη απαντηση αλλωστε για μερικους επαγγελματιες κιολας ολα γυρω απο αυτο περιστρεφονται:)...μου εκανε εντυπωση που δεν το ανεφερε και κανεις...
    μηπως ειναι πολυ πεζο?

Όχι και εγώ μαζί σου είμαι sex-4-life!

Senior Member
    μηπως ειναι πολυ πεζο?
    μηπως και η επαφη που αναφερθηκε παραπεμπει μονο στην ψυχικη και οχι στην σωματικη επαφη?μηπως τεινουμε να τα διαχωριζουμε?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Να επιβιωσουμε? (αισθημα επιβιωσης)

Να αναπαραχθουμε? (μεσα στο αισθημα επιβιωσης μαλλον και αυτο...για αυτο το λογο υπαρχουμε ακομη).
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    μηπως και η επαφη που αναφερθηκε παραπεμπει μονο στην ψυχικη και οχι στην σωματικη επαφη?μηπως τεινουμε να τα διαχωριζουμε?

Εχεις ενα δικιο αλλα το σεξ εχει δικια του ονομασια...βαρια κιολας...και ειναι και σωματικη και ψυχικη επαφη.

Μηπως προσπαθουμε να εξιδανικευσουμε τον ανθρωπο δινοντας του στοιχεια...ποιητικης υφης?

Senior Member
    Originally posted by amelie74
    Originally posted by PETRAN
    μηπως ειναι πολυ πεζο?

Όχι και εγώ μαζί σου είμαι sex-4-life!
    και αυτο επαιζε για μενα για χρονια.
    τωρα πια δεν εχω libido.
    :(παντως σωστο...

Δεν έχεις libido γιατί είσαι καιρό μάλλον λίγο σε μια έτσι στάσιμη κατάσταση αν αρχίσεις και δραστηριοποιείσαι λίγο πιο πολύ σε τομείς που σου αρέσουν και αρχίζεις και παίρνεις ευχαρίστηση κάνοντας πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη και σε γεμίζουν θα σου ξανάρθει, στανταρ αυτό. Θα σου ανέβει και η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση πιο πολύ μετά και όλα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και αυτό ισχύει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις.

Senior Member
    εξαρταται Keep. οπως το βλεπει κανεις:)

η ποιητικη υφη ομως αποκλειει πάθη και σεξ?ή η εξειδανικευση της φυσης του ανθρωπου αποκλειει ενστικτα κ αναγκες? δεν νομιζω να ειπωθηκε κατι τετοιο (τουλαχιστον δεν προσεξα κατι αναλογο).
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Η εξιδανίκευση και ο ρομαντισμός όσο και αν ακούγεται πεζό νομίζω ότι πατάει πάνω σε αυτά τα ένστικτα και σε αυτές τις ανάγκες. Αλλά αυτό δεν πάει να πει φυσικά ότι δεν έχουν την ολοδικιά τους πλούσια φαινομενική εμπειρία που τόσο έχει γεμίσει-και γέμιζε- με έμπνευση καλλιτέχνες κάθε τέχνης ανα τον κόσμο χε.

Senior Member
    Ναι Σοφια...οταν τιθεται ενα ερωτημα ας πουμε για το σεξ-αναπαραγωγη μπορουμε να μιλησουμε ως εχουν τα πραγματα , αλλα μπορουμε να μιλησουμε και για το \"μυρισε το κρινο\" , υπερβολη ναι αλλα νομιζω γινομαι κατανοητος.
    Το οτι θεωρουμε καποια πραγματα πεζα και ζωωδη να αναφερθουν ενω ειναι θεμελιωδη και αναφερομαστε σε πιο υψηλες κατα καποια προτυπα αξιες...δεν μας λεει κατι για τον εαυτο μας ή για το ποσο απεχουμε απο την αληθεια?

Δεν ξερω μου φαινεται περιεργο παντως.

Banned
    να αφησετε τα κρινα ησυχα....
    μην παθετε και κατι απο τις μυρωδιες ε?

Senior Member
    Ναι Σοφια...οταν τιθεται ενα ερωτημα ας πουμε για το σεξ-αναπαραγωγη μπορουμε να μιλησουμε ως εχουν τα πραγματα , αλλα μπορουμε να μιλησουμε και για το \"μυρισε το κρινο\" , υπερβολη ναι αλλα νομιζω γινομαι κατανοητος.
    Το οτι θεωρουμε καποια πραγματα πεζα και ζωωδη να αναφερθουν ενω ειναι θεμελιωδη και αναφερομαστε σε πιο υψηλες κατα καποια προτυπα αξιες...δεν μας λεει κατι για τον εαυτο μας ή για το ποσο απεχουμε απο την αληθεια?

Δεν ξερω μου φαινεται περιεργο παντως.

Εντάξει το ότι ο άνθρωπος μέσα από τον πολιτισμό του έχει δημιουργήσει διάφορα καινούργια πράγματα γύρω από τις βασικές ανάγκες και τα ένστικτα δεν πάει να πει ότι επειδή δεν βλέπει τα ένστικτα τα ίδια ζει στο σκοτάδι. Χρειάζονται και αυτά για να γλυκαίνουν την ζωή. Όπως ακριβώς το ότι ο άνθρωπος έφτιαξε ρούχα για να ζεσταθεί, όμως τα ρούχα σήμερα έχουν καταλήξει να είναι πιο πολύ έκφραση ψυχολογικών στοιχείων και δεν εξυπηρετούν τόσο πρακτικούς λόγους όπως κάποτε. Το ότι δεν κυκλοφορούμε πλεον γυμνοί στην ζέστη (όπως είναι το φυσικό!) η με κάποια προβια τον χειμώνα δεν πάει να πει ότι έχουμε χάσει τον δρόμο μας από την βιολογική μας αλήθεια χε. Πλεον ο άνθρωπος έχει φτιάξει και πολιτισμό και ορίζει την ζωή του και με βάση αυτόν. Αν και ο πολιτισμός πατάει πάνω στα ένστικτα του και στην φυσιολογία του ταυτόχρονα είναι και προέκταση με τις δικές του αλήθειες και εμπειρίες. Όπως κάποτε το τραγούδι θα μπορούσε να εξελιχθεί για να ελκύει το άλλο φύλο (κάτι που πάντα βέβαια συμβαίνει...οι μουσικοί είναι οι πλεον οι πιο...\"πλήρεις\" σε αυτόν τον τομέα λολ από τους κλασικούς μέχρι τους ροκ σταρς και τους λαικούς τραγουδιστές τόση πολυγαμία αλλού δεν έχει πέσει!) πλέον δεν γουστάρω αυτόματα και αυτόν που το τραγουδάει αλλά απολαμβάνω το τραγούδι η την μουσική ανεξάρτητα γι αυτό που είναι. ;)

Senior Member
    Το να πω πώς η αναγκη του ανθρωπου για επαφη μας φερνει κοντα, μεταφραζεται στον καθενα μας διαφορετικα προφανως. Επαφη για μενα μπορει να σημαινει σωματικη πρωτιστως και για σενα να ειναι δευτερευουσα (ή αντιστροφα). Ή μπορει να ειναι αυτοννοητο οτι εννοειται μια ολοκληρωμενη επαφη. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι επειδη δεν αναλυεται λεκτικα, δεν υπάρχει ή δεν εννοειται. Το αν δηλωνεται πιο αναλυτικα μπορει να εχει και αυτο τη σημασια του. Μπορει να υποδηλωνει κατι κ για τη στιγμη που μιλαμε. Μπορει κ οχι. Κ δεν νομιζω να υποννοηθηκε καπου πώς το σεξ ειναι κατι το αμελητεο ή υποδεεστερο.

Νομιζω πώς το σεξ μπορει να γινει κ ζωωδες οπως λες και να εκφραστει και ετσι αλλα και και ρομαντικα. Με πολλους τροπους κ εκφανσεις. Οπως κ καθε ( ή σχεδον καθε αλλη) αναγκη. Το πώς θα εκφραστει λεκτικα μια αναγκη, περιφραστικα ή πιο αμεσα, δεν εχει να κανει με ρομαντισμο ή με την πραγματικοτητα. Εχει να κανει με το πώς ειμαστε καθε στιγμη κ τί υπερτερει μεσα μας, πιστευω.

Δεν μου φαινεται περιεργο:)

Senior Member
    Χμ οκ απλως δεν αναφερθηκαν οι \"ωμες\" αιτιες , αναφερθηκαν πραγματι αιτιες που χαιρεσαι να διαβαζεις...αλλα καμμια \"ωμη\" , που σαφως πρεπει να βρισκονται και πιο κοντα στην φυση του ανθρωπου.

Ευχαριστω:)

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Το να πω πώς η αναγκη του ανθρωπου για επαφη μας φερνει κοντα, μεταφραζεται στον καθενα μας διαφορετικα προφανως. Επαφη για μενα μπορει να σημαινει σωματικη πρωτιστως και για σενα να ειναι δευτερευουσα (ή αντιστροφα). Ή μπορει να ειναι αυτοννοητο οτι εννοειται μια ολοκληρωμενη επαφη. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι επειδη δεν αναλυεται λεκτικα, δεν υπάρχει ή δεν εννοειται. Το αν δηλωνεται πιο αναλυτικα μπορει να εχει και αυτο τη σημασια του. Μπορει να υποδηλωνει κατι κ για τη στιγμη που μιλαμε. Μπορει κ οχι. Κ δεν νομιζω να υποννοηθηκε καπου πώς το σεξ ειναι κατι το αμελητεο ή υποδεεστερο.

Νομιζω πώς το σεξ μπορει να γινει κ ζωωδες οπως λες και να εκφραστει και ετσι αλλα και και ρομαντικα. Με πολλους τροπους κ εκφανσεις. Οπως κ καθε ( ή σχεδον καθε αλλη) αναγκη. Το πώς θα εκφραστει λεκτικα μια αναγκη, περιφραστικα ή πιο αμεσα, δεν εχει να κανει με ρομαντισμο ή με την πραγματικοτητα. Εχει να κανει με το πώς ειμαστε καθε στιγμη κ τί υπερτερει μεσα μας, πιστευω.

Δεν μου φαινεται περιεργο:)

Νομίζω ότι ο keep το θέτει αλλιώς το θέμα όπως το τι κρύβεται γενικά πίσω από την επαφή, δηλαδή στο που έχουν την βάση τους οι επαφές. Και είναι αλήθεια ότι οι ερωτικές έχουν την βάση τους κυρίως στην ερωτική (σεξουαλική) έλξη και στην σαρκική επαφή μαζί με όλα τα συναισθήματα που φέρνει αυτό και που ο καθένας τα ζει σε διαφορετικό βαθμό. Αλλά αυτό φυσικά δεν πάει να πει ότι οι ερωτικές σχέσεις προσδιορίζονται μόνο από το πάθος και το σεξ, αφού μέσα σε αυτή την διαδικασία γεννιούνται και άλλα συναισθήματα όπως τρυφερότητα, έντονη ενσυναίσθηση κλπ κλπ και αυτά έχουν την δική τους αλήθεια πέρα από την σεξουαλική βάση. Μια αλήθεια που μπορεί να γίνει ακόμα και ύψιστη τέχνη (π.χ. μουσική).

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast