Results 106 to 120 of 237
-
09-04-2010, 20:09 #106
Ναι πετραν τι μας ωθει , ειμαστε ζωα και το αποδεικνυουμε πολλες φορες , αλλα ειμαστε και λιγο ντροπαλα ζωα.
Φυσικα δεν περιμενω να πει καποιος εγω τις γυναικες τις βλεπω για σεξ και ολους τους υπολοιπους σαν υποψηφια θυματα που πρεπει να απομυζησω λεφτα , λολ οκ ξεφευγω,
αλλα προσπαθησα να δουμε λιγο την φυση του ανθρωπου μεσα απο ενα ψυχολογικο-φιλοσοφικο ερωτημα.
Να πω την αληθεια στην αρχη δεν με ενδιεφερε και πολυ απο βαριεμαρα το ανοιξα αλλα τωρα μου κεντρισε το ενδιαφερον:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 09-04-2010, 20:19 #107
Originally posted by keep_walking
Ναι πετραν τι μας ωθει , ειμαστε ζωα και το αποδεικνυουμε πολλες φορες , αλλα ειμαστε και λιγο ντροπαλα ζωα.
Φυσικα δεν περιμενω να πει καποιος εγω τις γυναικες τις βλεπω για σεξ και ολους τους υπολοιπους σαν υποψηφια θυματα που πρεπει να απομυζησω λεφτα , λολ οκ ξεφευγω,
αλλα προσπαθησα να δουμε λιγο την φυση του ανθρωπου μεσα απο ενα ψυχολογικο-φιλοσοφικο ερωτημα.
Να πω την αληθεια στην αρχη δεν με ενδιεφερε και πολυ απο βαριεμαρα το ανοιξα αλλα τωρα μου κεντρισε το ενδιαφερον:)
Ε ναι οι όλες οι σχέσεις οι ερωτικές, οι φιλικές κλπ. έχουν κατα βάση τους ένστικτα νομίζω. Ο άνθρωπος ουσιαστικά \"ωθείται\" προς αυτές και τις αποζητάει όπως ακριβώς αποζητάει το νερό. Του είναι κάτι σαν ανάγκη δηλαδή. Όμως σε αντίθεση με την δίψα, λόγω του πολιτισμού πλέον, οι σχέσεις έχουν πάρει και μια ψυχο-κοινωνική διάσταση. Π.χ. σύμφωνα με τα πρότυπα του δυτικού πολιτισμού οι ερωτικές σχέσεις πρέπει να είναι μονογαμικές. Όταν μεγαλώνει κάποιος σε αυτά τα κοινωνικά πλαίσια είναι φυσικό να μαθαίνει αλλιώς να έχει μια άλλη ψυχολογία και αν επηρεάζεται η συμπεριφορά του. Π.χ. στα πλαίσια της ερωτικής σχέσης υπάρχει και η εμπειρία και έννοια του να είσαι \"πιστός\" commited στον άλλο και αυτό είναι μια ψυχο-κοινωνική κατασκευή που αλλάζει όλο το παιχνίδι και προσθέτει νέα συναισθηματικά στοιχεία στην ερωτική εμπειρία. Πολλά (όλα?) τα τραγούδια είναι γραμμένα για αυτήν η αυτόν που έφυγε, την μοναδική, τον ένα. Αν η κουλτούρα ήταν διαφορετική η πολυγαμική ίσως τα τραγούδια να μιλούσαν για πολλές(!) και τα συναισθήματα να ήταν διαφορετικά. Στην τελική κάποιος μπορεί να πάει τόσο μακριά που απαρνηθεί τα πρέπει αλλά και τα ένστικτα του και να ακολουθήσει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που του προστάζουν τόσο τα γονίδια αλλά όσο και η κοινωνία.
09-04-2010, 20:23 #108
Συμφωνω , εισαι σε ενα κοπαδι και γενιεσαι στο κοπαδι , μεγαλωνεις στο κοπαδι και μαθαινεις τους νομους του κοπαδιου (δεν εισαι αγριο παιδι, το εχουμε αναφερει αυτο καπου).
Δεν μπορουμε καν να απαντησουμε αν ειμαστε κοινωνικα οντα ή ειναι κατι που μαθαινουμε.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-04-2010, 20:33 #109
In reality, feral children lack the basic social skills which are normally learned in the process of enculturation. For example, they may be unable to learn to use a toilet, have trouble learning to walk upright and display a complete lack of interest in the human activity around them.
Απο την wikipedia για τα αγρια παιδια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-04-2010, 20:53 #110
Originally posted by PETRAN
Originally posted by weird
Θα ήθελα να προσθέσω στην όμορφη συζήτησή μας,
ότι η επαφή με τον άλλο,
μπορεί να οδηγήσει και στο χάσιμο του εαυτού μας, την απομάκρυνση απο τον άλλο..
Πιστεύω οτι κάθε \"πλησίασμα\"
θέλει να γίνεται προσεκτικά.
Έχει και η οικειότητα τα όριά της.
Πλησίασμα, χωρίς την σωστή δόση απόστασης,
μπορεί να είναι απομάκρυνση τελικά
ή παγίδευση μέσα σε καλούπια εαυτού.
Ο φυσικός χώρος της αλήθειας,
είναι η ελευθερία.
Μόνο μέσα απο την ελευθερία αναδύεται,
η ουσία μιας σχέσης.
:)
Ωραίο ποίημα weird :)
Τι πιστεύεις οτι είναι η ποίηση?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-04-2010, 20:53 #111
To σεξ θα ελεγα ειναι μια αποδεκτη απαντηση αλλωστε για μερικους επαγγελματιες κιολας ολα γυρω απο αυτο περιστρεφονται:)...μου εκανε εντυπωση που δεν το ανεφερε και κανεις...
μηπως ειναι πολυ πεζο?
Αυτό μόνο.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-04-2010, 20:55 #112
μηπως και η επαφη που αναφερθηκε παραπεμπει μονο στην ψυχικη και οχι στην σωματικη επαφη?μηπως τεινουμε να τα διαχωριζουμε?
Εχεις ενα δικιο αλλα το σεξ εχει δικια του ονομασια...βαρια κιολας...και ειναι και σωματικη και ψυχικη επαφη.
Μηπως προσπαθουμε να εξιδανικευσουμε τον ανθρωπο δινοντας του στοιχεια...ποιητικης υφης?
Επειδή δεν κρύβει απο πίσω της τον σαρκικο πόθο?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-04-2010, 20:58 #113
Νομίζω οτι το σεξ, είναι ένα ακόμα είδος επαφής.
Αυτό μόνο.
Εννοω οτι ειμαστε ζωντανοι.
Να πω εγω τι πιστευω για την ποιηση.
Ποιηση δεν ξερω τι ειναι, ειναι κατι που θα σε αφησει αδιαφορο ή θα σου χτυπησει μια φλεβα και θα τα δεις ολα αλλιως πολλες φορες , αλλα τον καθενα αγγιζουν διαφορετικα πραγματα
και δινει και διαφορετικες ερμηνειες στο τι διαβαζει , οπως αλλωστε καθε τραγουδι σημαινει και κατι διαφορετικο για τον καθενα.
Δεν ειμαι πολυ φαν αλλα μερικα ποιηματα μου εχουν χαραχτει και ειναι κομματι μου:)
Και οπως ειπε και στην ταινια επιστημονικης φαντασιας \"Επαφη\" η πρωταγωνιστρια οταν συναντησε κατι απιστευτα ομορφο , ειπε οτι δεν επρεπε να στειλουν καποιον επιστημονα αλλα ποιητη:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-04-2010, 21:03 #114
Νομίζω οτι το σεξ, είναι ένα ακόμα είδος επαφής.
Αυτό μόνο.
Εννοω οτι ειμαστε ζωντανοι.
Να πω εγω τι πιστευω για την ποιηση.
Ποιηση δεν ξερω τι ειναι, ειναι κατι που θα σε αφησει αδιαφορο ή θα σου χτυπησει μια φλεβα και θα τα δεις ολα αλλιως πολλες φορες , αλλα τον καθενα αγγιζουν διαφορετικα πραγματα
και δινει και διαφορετικες ερμηνειες στο τι διαβαζει , οπως αλλωστε καθε τραγουδι σημαινει και κατι διαφορετικο για τον καθενα.
Δεν ειμαι πολυ φαν αλλα μερικα ποιηματα μου εχουν χαραχτει και ειναι κομματι μου:)
Και οπως ειπε και στην ταινια επιστημονικης φαντασιας \"Επαφη\" η πρωταγωνιστρια οταν συναντησε κατι απιστευτα ομορφο , ειπε οτι δεν επρεπε να στειλουν καποιον επιστημονα αλλα ποιητη:)
δεν είναι ΜΟΝΟ το σεξ που έκαναν οι γονείς μας...
Είναι πολλοί πολλοί περισσότεροι λόγοι.
Πχ. ξέρουμε να διαβάζουμε.
Αναγκαίος όρος το σεξ, αλλά όχι επαρκής.
Πολλές σχέσεις που ξεκίνησαν απο αυτό,
αλλά μένοντας μόνο σε αυτό, διαλύθηκαν.
είμαστε σύνθετα όντα,
\"ζωάνθρωποι\".
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-04-2010, 21:06 #115
αυτό που κανείς δεν ξέρει τι είναι,
αλλά το ξέρουν όλοι.
Αυτό που μπορεί να είναι ένα τίποτα,
αλλά και κάτι συγκλονιστικό συνάμα.
;)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-04-2010, 21:08 #116
Ο λόγος που μιλάμε αυτή τη στιγμή,
Εαν νομιζεις οτι οταν σε μια ερωτηση για το τι μας ωθει σε επαφη με τον συνανθρωπο δεν αναφερεται καθολου η λεξη σεξ...και δεν το βρισκεις περιεργο οκ για μενα ,αλλα δεν αλλαζω γνωμη πανω σε αυτο και αυτο ελεγα τοση ωρα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-04-2010, 21:10 #117
Προφανως μας εφαγε ο ρομαντισμος λολ , ας μην το κανουμε περαιτερω θεμα:P
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-04-2010, 21:15 #118
Ο λόγος που μιλάμε αυτή τη στιγμή,
Εαν νομιζεις οτι οταν σε μια ερωτηση για το τι μας ωθει σε επαφη με τον συνανθρωπο δεν αναφερεται καθολου η λεξη σεξ...και δεν το βρισκεις περιεργο οκ για μενα ,αλλα δεν αλλαζω γνωμη πανω σε αυτο και αυτο ελεγα τοση ωρα.
Ετσι τουλάχιστον, το εννόησα εγώ.
Καταλαβαίνω το point σου ωστόσο.
Και σου απαντώ,
δεν είναι μόνο η επιβίωση, ούτε μόνο η ανάγκη για αναπαραγωγή.
Πιστεύω οτι είναι κάτι παραπάνω. Εξού και το οτι δεν υπήρξαν απαντήσεις του τύπου \" να γεννήσουμε γερα παιδιά\".
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-04-2010, 21:18 #119
Χμ οκ απλως δεν αναφερθηκαν οι \"ωμες\" αιτιες , αναφερθηκαν πραγματι αιτιες που χαιρεσαι να διαβαζεις...αλλα καμμια \"ωμη\" , που σαφως πρεπει να βρισκονται και πιο κοντα στην φυση του ανθρωπου.
Ευχαριστω:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-04-2010, 21:25 #120
Originally posted by PETRAN
Θα ήθελα να προσθέσω στην όμορφη συζήτησή μας,
ότι η επαφή με τον άλλο,
μπορεί να οδηγήσει και στο χάσιμο του εαυτού μας, την απομάκρυνση απο τον άλλο..
Πιστεύω οτι κάθε \"πλησίασμα\"
θέλει να γίνεται προσεκτικά.
Έχει και η οικειότητα τα όριά της.
Πλησίασμα, χωρίς την σωστή δόση απόστασης,
μπορεί να είναι απομάκρυνση τελικά
ή παγίδευση μέσα σε καλούπια εαυτού.
Ο φυσικός χώρος της αλήθειας,
είναι η ελευθερία.
Μόνο μέσα απο την ελευθερία αναδύεται,
η ουσία μιας σχέσης.
:)
Ωραίο ποίημα weird :)