Results 226 to 237 of 237
-
11-04-2010, 10:01 #226
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ!
- 11-04-2010, 12:33 #227
Εγώ συνήθως δεν διαβάζω τα δοκίμια, εκτός αν μ\' ενδιαφέρει πολύ το θέμα!
11-04-2010, 13:00 #228
Originally posted by weird
Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω γιατί πολλές φορές η αγάπη για την φύση μεταφράζεται ως απάρνηση του πολιτισμού, και όχι ως μια στροφή κάθε πολιτισμικής κατάκτησης σε μια πιο \"φυσικά\" φιλική κατεύθυνση.
Αγαπώ την λιτότητα και την φυσική ζωή δεν σημαίνει θέλω να πάω να ζήσω στις σπηλιές κυνηγώντας ζώα και φτιάχνοντας εργαλεία.
Για μένα, σημαίνει, επιλέγω να ζω με μια πράσινη τεχνολογία, σε βελτιωμένα αστικά περιβάλλοντα με σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον, μεγάλα πάρκα, αλάνες, δάση περιαστικά και μη, επαφή με την ομορφιά του φυσικού τοπίου, προστασία των περιοχών σπάνιας φυσικής ομορφιάς και των υγροτόπων κτλ...
Δεν καταδικάζω τον πολιτισμό σαν έννοια γένους, αλλά τονίζω τα μελανά σημεία του.
Και είναι πολλά. Όπως οι πλαστές αναγκες της σύγχρονης καταναλωτικής εποχής.
Αυτά για να επικοινωνήσουμε καλύτερα Ρειν.
Και ναι, σαφως υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι τόσο αστύφιλοι και θα προτιμούσαν να ζουν σε καθεστώς ήπιας ανάπτυξης, μικρών χωριών ή ακόμα πιο ήσυχους και ερημικούς τόπους/ρυθμούς κτλ.
Το θέμα είναι οτι την παρούσα μορφή ανάπτυξης του καπιταλισμου, δεν την αντέχει ο πλανήτης και πολλοί υποφέρουν εξαιτίας της.
Οποτε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο βιώσιμα μοντέλα, και όχι να \"επιστρέψουμε\" στα σπήλαια.
Απο μόνη της η τεχνολογία είναι ουδέτερη. Η χρήση της την χρωματίζει, θετικά ή αρνητικά.
οπως ακριβως τα ζωγραφισες ειναι η αληθεια....
Το να θες δηλαδη σημερα να ζεις σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ εχει γινει ισοτιμο του να πας στα σπηλαια να ζησεις.....
Ειμαι αρκετα υπερ της τεχνολογιας αρκει αυτη στο τελος να ειναι υπερ μου και οχι να μου καταδυναστευει την ζωη.
11-04-2010, 13:11 #229
Yes..
ειχαν πιαστει τα ακρα..τεχνολογια ή ασκητισμός..
συμφωνω απολυτα με οσα λετε .
11-04-2010, 13:23 #230
αν και ειμαι αθεος με γνωμη και αποψη,
και λεω οτι το αβατο των παπαδων στο αγιο ορος πρεπει να σταματησει,
απο την αλλη σκεπτομαι οτι αν γινει αυτο,
θα μπουν μεσα ολοι οι ξενοδοχειακηδες και οι σχετικοι χλιδατοι μπισνεσμαν,
και ενα παρθενο χωρο οπως η χερσονησος της ΑΘως, θα το κανουν σαν τα μουτρα τους οπως ειναι η υπολοιπη ελλαδα, μονο και μονο για να κονομησουν μερικοι - μερικοι.....
Μεσα απο το κομποσκονι τους αυτοι οι ανθρωποι επιτελουν οικολογικο εργο....
Εκει που φτασαμε, τετοια θα γραφω.
11-04-2010, 13:56 #231
αλλα μονο οικολογικο εργο..
Εντάξει,εγω πιστευω πως υπάρχουν ανθρωποι πιστοί στην ιδεολογία της Αγάπης,του καλου γενικότερα.
Δυστυχώς ομως εχουν γινει τοσες τις καταστροφές στο ονομα του Χριστανισμού,που πραγματικά δικαιολογώ οσους δεν πιστευουν.
Να σου πω Κρίνε,οτι ενας σημαντικος λογος που εφυγα απο την Αθηνα ηταν η αηδία που μου ειχε προκαλέσει το περιβαλλον.Δεν φανταστηκα ποτε τον εαυτο μου να ζει μονιμα σε ενα βουνο και ουτε μου αρεσει η απομονωση(αλλα αυτα ειναι ακραιες θέσεις οπως ειπα και πριν).
Εδω που ζω οι περισσοτεροι φορείς,κανουν αγώνα για να υπαρχουν μερη να πας και να απολαυσεις ενα τσιπουρακι σαν ανθρωπος.
11-04-2010, 14:34 #232
Φωτεινη,
μην μπερδευουμε καταστασεις,
το θεμα της πιστεως του καθενος η της μη πιστεως αντιστοιχα ειναι αδιαπραγματευτο και αν θες και ιερο.
Ποτε δεν θα κριτικαρω καποιον αν πει οτι (η οτι δεν) πιστευει στο ταδε θεο.
Δεν υπαρχει κανενας αντικειμενικος παραγοντας για να πεις οτι ο ταδε λεει παραμυθια....
Κριτικαρω ομως αυτους που κατ επαγγελμα διαλαλουν οτι η πιστη τους ειναι κατι, εν ειδη αντικειμενικης αληθειας....
Στο θεμα αυτο ειμαι σαφης και πολυ προσεκτικος.
Τωρα για το θεμα το οτι ζω σε μια πολη - κολαση οπως ειναι η αθηνα....
Εδω και λιγα χρονια, εχω ληξει οτι θα ηθελα να φυγω.
Η καταγωγη μου ειναι απο τα χανια, μια πολυ ομορφη πολη - κοσμημα που θα την επελεγα για να ζησω.
Θυμαμαι οταν ημουν πιτσιρικας, να ξυπναω νωρις και να χαζευω την ανατολη του ηλιου απο το λιμανι....
Μια απο τις πιο απιστευτα ομορφες εικονες που μπορεις να απολαυσεις στην ελλαδα.
Παρολα αυτα στο κομματι που θα δουλευα για τα προς το ζην, εκει υπαρχει ενα θεμα.
Υπαρχουν αρκετοι σαν και εμενα, που ειναι εγκλωβισμενοι στη πολη κρατος που λεγεται αθηνα,
καθαρα για αυτο ακριβως το λογο....
11-04-2010, 14:48 #233
Originally posted by krino
Φωτεινη,
μην μπερδευουμε καταστασεις,
το θεμα της πιστεως του καθενος η της μη πιστεως αντιστοιχα ειναι αδιαπραγματευτο και αν θες και ιερο.
Ποτε δεν θα κριτικαρω καποιον αν πει οτι (η οτι δεν) πιστευει στο ταδε θεο.
Δεν υπαρχει κανενας αντικειμενικος παραγοντας για να πεις οτι ο ταδε λεει παραμυθια....
Κριτικαρω ομως αυτους που κατ επαγγελμα διαλαλουν οτι η πιστη τους ειναι κατι, εν ειδη αντικειμενικης αληθειας....
Στο θεμα αυτο ειμαι σαφης και πολυ προσεκτικος.
Δεν καταλαβα,!!! ποιες καταστάσεις μπερδευονται?
Εγω μια γενική τοποθετηση εκανα.Δεν ηταν σχολιο στα γραφομενα σου..
Καποιες φορες διαβάζοντας κατι,παίρνω ενα ερεθισμα και παραθέτω μια προσωπική μου αποψη...
Τωρα για το θεμα το οτι ζω σε μια πολη - κολαση οπως ειναι η αθηνα....
Εδω και λιγα χρονια, εχω ληξει οτι θα ηθελα να φυγω.
Η καταγωγη μου ειναι απο τα χανια, μια πολυ ομορφη πολη - κοσμημα που θα την επελεγα για να ζησω.
Θυμαμα οταν ημουν πιτσιρικας, να ξυπναω νωρις και να χαζευω την ανατολη του ηλιου απο το λιμανι....
Μια απο τις πιο απιστευτα ομορφες εικονες που μπορεις να απολαυσεις στην ελλαδα.
Παρολα αυτα στο κομματι που θα δουλευα για τα προς το ζην, εκει υπαρχει ενα θεμα.
Υπαρχουν αρκετοι σαν και εμενα, που ειναι εγκλωβισμενοι στη πολη κρατος που λεγεται αθηνα,
καθαρα για αυτο ακριβως το λογο....
Τέλεια τα Χανιά..απο τα ομορφοτερα μερη στην ελλαδα..το παλιο λιμάνι ονειρο..την εχω γυρίσει την Κρητη 3-4 καλοκαιρια..
Μακάρι να ειχαμε τη δυνατοτητα να παρουμε τη δουλεια οπου μας αρεσει..ειμαι λιγο του ονειρου..:)..
11-04-2010, 14:55 #234
πιθανον να υπαρχουν λαθεσμενες εντυπωσεις επειδη κατι εγω δεν το εχω πει οσο ξεκαθαρα χρειαζεται,
οχι οτι εσυ μπερδευεις κατι.
:)
11-04-2010, 14:59 #235
Καταλαβαινω τι εννοεις..κι εγω το παθαινω συνεχεια,ολοι μας εχω την εντυπωση..:)))))
11-04-2010, 15:01 #236
Νομιζω οτι η ωρα ειναι η καλυτερη για να ερθω σε επαφη με τον συναθρωπο,
και να παω να λιωσω στην λιακαδα....
Θα επανελθω μολις μαυρισω.
ΟΛΕ!
:cool:
11-04-2010, 17:51 #237
Originally posted by krino
Νομιζω οτι η ωρα ειναι η καλυτερη για να ερθω σε επαφη με τον συναθρωπο,
και να παω να λιωσω στην λιακαδα....
Θα επανελθω μολις μαυρισω.
ΟΛΕ!
:cool:
Καλό λιώσιμο!!
Χανιά, απίστευτο μέρος..
Τα επισκέφτηκα και έμεινα άναυδη απο την φυσική ομορφιά.
:)))Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....