Results 166 to 180 of 237
-
10-04-2010, 12:19 #166
... γιατί είναι απαραίτητο να ψεύδεται κανείς όταν διαπιστώνει - ενδεχομένως - ότι δε βρίσκει την επαφή που θα τον κάλυπτε;... ένα μεγάλο δυστύχημα είναι όταν αγαπάς τους ανθρώπους αλλά βιώνεις την ασυμβατότητα. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη τους άλλους τελικά, κι αν αυτό τους κάνει δυστυχείς οφείλουν να είναι καλά όσο γίνεται μόνοι τους. Και μπορείς να είσαι κοντά στους άλλους χωρίς την προϋπόθεση της άμεσης επαφής...
- 10-04-2010, 12:26 #167
Ναι κρινο αλλα δεν κανουμε κριση για τους αλλους οτι ελκονται απο το χρημα, οτι ειναι καπιταλες , οτι ειναι θυματα του συστηματος και χιλια μυρια αλλα οταν καν απο τα λεγομενα τους δεν βγαινει κατι που να το στηριζει.
Αυτο δειχνει οτι θες να υποβιβασεις τους αλλους ενω εξυψωνεις τον εαυτο σου, δηλαδη εγω που ειμαι υπερανω συστηματος και εσεις τα γραναζια.
Αλλο να λες τα στραβα του κοσμου βεβαια.
Τελοσπαντων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-04-2010, 12:34 #168
Καλά ο καπιταλισμός είναι μανούλα στο να δημιουργεί πολλές πλαστές ανάγκες. Από την άλλη, οι θιασώτες του, τονίζουν ότι υπό αυτό το σύστημα όλοι θα έχουν αυτοκίνητο π.χ. Μπορεί το ένα να ειναι autobianchi και το αλλο porsche αλλα ολοι μπορουν να παρουν ενα.
Τώρα αν καποιος εχει τρελα με τα αυτοκινητα και παρει το μεγαλο το ακριβο τι να πεις. Γνωστος γνωστου πηρε ενα τετοιο πανακριβο, αιματηρες οικονομιες, τρελα δανεια. Το αγορασε λοιπον (δεν ειναι τοσο δυσκολο αν βαλεις οτι εχεις και δεν εχεις) και ηταν σα χαζο πιθηκι απ τη χαρα του. (παρεπιπτόντως κάτι έχει πάθει το πληκτρολογιο). Ειχε υπολογισει και ποσο θα πληρωνε φορο, ασφαλιστρα κτλ και ελεγε αυτο θελω και μπορω οποτε. Αυτο που δεν ειχε συνυπολογισει ηταν το σερβις που ηθελε ενα μηνιατικο το καθενα. Και κατι μικρο να παθαινε το αυτοκινητο του εφευγαν περιουσιες. Μεχρι που δεν ειχε να παει ουτε στον οδοντριατρο. Δηλαδη θα οδηγουσε τη αμαξαρα αλλα δεν θα χαμογελαγε.
Να μη τα πολυλογουμε καταλαβε το λαθος της επιλογης του και εβαλε να το πουλησει (α, επισης και η βενζινη ακριβηνε οποτε αντε μεχρι το σουπερμαρκετ να πηγαινε) και τωρα με την οικονομικη κριση δεν μπορει να το πουλησει. Οποτε το εχει παρκαρισμενο (σε παρκινγκ που κι εκει πληρωνει πολλα) και δεν ξερει τι να κανει. Μπορει να βαλει κοτουλες μεσα να κανουνε αυγα.
10-04-2010, 12:38 #169
Και εκτος των πραγματικων δυσκολιων...πες οτι ειχε λιγα χρηματα παραπανω και το συντηρουσε.
Το εκανε μερικες βολτες , ενοιωσε την ευτυχια που το πηρε , μονο που αυτη μαλλον εξανεμιστηκε γρηγορα.
Οκ εχω αμαξαρα , την απεκτησα αλλα μετα μαλλον ειδε οτι...τριχες σιγα τα ωα.
Το παθαινω πολλες φορες οταν αγοραζω καποιο παιχνιδι για μεγαλα παιδια (οχι βεβαια κατι τοοοοοσο ακριβο) και μετα λεω τι εγινε...σιγα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-04-2010, 12:39 #170
Originally posted by Alobar
... γιατί είναι απαραίτητο να ψεύδεται κανείς όταν διαπιστώνει - ενδεχομένως - ότι δε βρίσκει την επαφή που θα τον κάλυπτε;... ένα μεγάλο δυστύχημα είναι όταν αγαπάς τους ανθρώπους αλλά βιώνεις την ασυμβατότητα. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη τους άλλους τελικά, κι αν αυτό τους κάνει δυστυχείς οφείλουν να είναι καλά όσο γίνεται μόνοι τους. Και μπορείς να είσαι κοντά στους άλλους χωρίς την προϋπόθεση της άμεσης επαφής...
Εχεις δικιο που λες οτι αν ΤΕΛΙΚΑ δεν εχεις επαφή οφείλεις να μαθεις να εισαι καλα με τον εαυτό σου.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι η αναγκη σου εξαφανίζεται.
Απλως προσαρμόζεσαι στην κατασταση που βρισκεσαι.Η αναγκη δεν παραμένει?
Εγω στα αληθεια δεν ξερω πως ενας ανθρωπος μπορεί να τα χει καλα με τον εαυτό του οταν δεν του δινει ερεθίσματα,δεν του δινει συναναστροφές,δεν του δινει υλικό για να επεξεργάζεται..
αυτές ειναι δικες μου ανησυχίες Αλ,αυτα που γραφεις απλως μου δινουν τα ερεθισμα να τις γράψω ..:)
10-04-2010, 12:39 #171
Κρίνο,είδες λοιπόν,εσύ που τα μπλιμπλίκια δεν τα θεωρείς παρά κακά,μπορεί να έχεις περισσότερα από κάποιον που δεν τα θεωρεί απαραίτητα κακά.Είναι όλα υποκειμενικά ρε συ.Θα σου έκανε εντύπωση εάν γνώριζες πως έχω ένα κινητό αρχαιολογία,που έχω να τ\'ανοίξω δυο μήνες τώρα,ή πως η τηλεόρασή μου είναι practically bullshit που λένε,λολ.Αλλά θεωρώ απαραίτητο να έχω στο χώρο που ζω μία μεταξοτυπία ενός ζωγράφου που αγαπώ,ένα βιβλίο ποιητή που αγαπώ,μία γλάστρα με ένα φυτό που θαυμάζω και με κάνει να ονειρεύομαι.Είναι τόσο εξατομικευμένα όλ\'αυτά που πάντα κρίνουμε εξ\'ιδίων τα αλλότρια,έτσι και για τις ανάγκες.Είναι τόσες όσες είμαστε όλοι,έχουν τόσες παραλλαγές που κάποιοι γενικοί κανόνες μόνο πασχίζουν να αποδώσουν το σκηνικό και πάλι τόσο επιφανειακά και δίχως ουσιαστική αποτύπωση των παραμέτρων όλων,παρά μία ομπρέλα που θα καλύπτει κατά κάποιο τρόπο-αλλά και θ\'αδικεί άλλες φορές πιθανότατα-άλλες προσωπικότητες.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-04-2010, 12:47 #172
Καλό μου Αλομπαράκι,ασυμβατότητα με όλο το ανθρώπινο είδος;λολ,δοκίμασε κι άλλους ρε συ,κάποιους θα βρεις,δε ξέρω πάντως,δε σε κόβω για πολύ δύσκολο άνθρωπο,ψαγμένη είσαι,με άποψη και με προσωπικότητα μια χαρά,τι έχει πάει στραβά κοριτσάκι μου;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-04-2010, 12:53 #173
Originally posted by keep_walking
Αυτο δειχνει οτι θες να υποβιβασεις τους αλλους ενω εξυψωνεις τον εαυτο σου, δηλαδη εγω που ειμαι υπερανω συστηματος και εσεις τα γραναζια.
ανακυκλωνουμε την ιδια συζητηση και γινεται το ιδιο λαθος.
Το τι θα κανω εγω με τον εαυτο μου και που θα τον βαλω ειναι δικη μου δουλεια.
Εξισου δικη σου - του - τους δουλεια ειναι να βαλεις τον εαυτο σου εσυ οπου νομιζεις, στην σταθμη που νομιζεις εσυ.
Οποτε αν καποιος νιωθει γραναζι,
αυτο εμενα δεν με αφορα.
Εγω αναφερα το τι κανω εγω και μιλαω μονο για εμενα.
10-04-2010, 12:53 #174
Λοιπον εχω δυο κινητα των 40 ευρω , τα χρησιμοποιω για το σκοπο που φτιαχτηκαν για...τηλεφωνα
Εχω μια προσωπικη τηλεοραση που δεν εχω την εχω ανοιξει προσωπικα πανω απο τρεις ωρες τον τελευταιο χρονο για να δω το προγραμμα που πασαρει η τηλεοραση , βλεπω πολυ σπανια κατι που εχω κατεβασει απο το ιντερνετ.
Απο κει και περα εχω τρεις υπολογιστες...ενα desktop , ενα laptop και ενα ποκετ pc.
Οχι τελευταιας τεχνολογιας , το laptop το πηρα οταν ειχα ακινητοποιηθει στο κρεββατι δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω το desktop και επρεπε να παραδωσω εργασιες.
Απο κει και περα ακομα και αυτοπ ου σπουδαζω ειναι η πληροφορικη και μαλλον θα ειναι και η σταδιοδρομια μου.
Apo κει και περα...το χαος απο αποψη προσωπικων ειδων , ουτε ρουχα αχρειαστα εχω ουτε παπουτσια αχρειαστα ουτε τιποτα.
Δεν μπορω βεβαια να πω οτι δεν καταναλωνω , τα χαλαω σε διασκεδαση οτι βγαζω , αλλα δεν εχω και ζοριστει για το χρημα ιδιαιτερα.
Ουτε καν την ανεξαρτησια μου δεν εχω πετυχει γιατι δεν μου φτανουν για εξοδα σπιτιου (ενοικιο συντηρηση) , κατι που θα ρυθμισω ελπιζω.
Δεν οδηγω.
Αυτα μιας και μιλαμε για χρημα , δεν νομιζω οτι ειμαι στα γραναζια του συστηματος αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι και υπερανω , εχω τις αδυναμιες μου αλλα αυτος ειμαι και μ\'αρεσω:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-04-2010, 12:55 #175
Θέλεις να πεις Ρέϊν ότι έχω τη δυνατότητα να έρχομαι σε επαφή με όλες τις διακυμάνσεις του ανθρώπινου είδους και δε το κάνω;... είμαι δύσκολος άνθρωπος γιατί είμαι πολύ απλός άνθρωπος και δε χρειάζεσαι εμένα να σου υπενθυμίσω πόσο ξενίζει αυτό. Απόψεις σα τις δικές μου θαρρώ πως υιοθετούν όσοι έχουν αυτό που λέμε \'γεμάτη\' ζωή. Και πολύ κούραση φυσικά. Αν απαντήσω... κυριολεκτικά στο ερώτημά σου, θα το κάνω λίγο μεταφορικά. Αυτό που έχει πάει \'στραβά\' είναι ότι μάλλον επιμένω να διατηρώ την προσωπικότητά μου όποια κι αν είναι. Κι όταν δε σε \'σηκώνει\' το κλίμα ή έστω ασφυκτιάς προκειμένου να μην αλλοιωθείς, δεν οφείλεις να σε προσέχεις;...
10-04-2010, 13:02 #176
Αν αρνεισαι να προσαρμοσεις παντελως τον εαυτο σου στους αλλους τοτε πληρωνεις το τιμημα της μοναξιας πολλες φορες.
Απο την αλλη αν προσαρμοστεις καπου κανεις υποχωρησεις σε σενα.
Βρισκεις μια ισορροπια και προχωρας , για μερικους ειναι πιο ευκολο να βρουν ισορροπιες για αλλους πιο δυσκολο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-04-2010, 13:06 #177
Originally posted by RainAndWind
Κρίνο,είδες λοιπόν,εσύ που τα μπλιμπλίκια δεν τα θεωρείς παρά κακά,μπορεί να έχεις περισσότερα από κάποιον που δεν τα θεωρεί απαραίτητα κακά.
το θεμα ειναι το τι κανω οχι αν τα εχω.
Το προβλημα ειναι η χρηση τους και οχι η κατοχη τους αν με εννοεις.
Είναι όλα υποκειμενικά ρε συ.
δεν νομιζω, οταν μπαινεις σε ενα φαυλο κυκλο κια χανεις την μπαλα,
ε την εχεις χασει τελος.
Θα σου έκανε εντύπωση εάν γνώριζες πως έχω ένα κινητό αρχαιολογία,που έχω να τ\'ανοίξω δυο μήνες τώρα,
εγω θα προτιμουσα να μην εχω καθολου κινητο αλλα οκ....
Ασε που οταν εψαχνα κινητο που να παιρνει μονο τηλεφωνο, δεν εβρισκα....
ή πως η τηλεόρασή μου είναι practically bullshit που λένε,λολ.
δεν εχω τηλεοραση, εχω προτζεκτορα 150 ιντσες...
Πρακτικα εγω εχω κατι πιο ακριβο αλλα δεν ισχυει ουτε αυτο.
Το ζητουμενο μου δεν ειναι αν ειναι πιο ακριβο.
Αλλα το οτι το bullshit τσιπικο που εχεις, εχει εισοδο που δεχεται σκουπιδια μεσω της κεραιας του.
Αντιθετα προτιμω να βλεπω τις ταινιες που εγω γουσταρω σε υψηλη ποιοτητα.
Το φιλτρο μου εδω μπηκε στο να απαγορευω στην καθε τιβι περσονα να εισβαλει σπιτι μου.
Αλλά θεωρώ απαραίτητο να έχω στο χώρο που ζω μία μεταξοτυπία ενός ζωγράφου που αγαπώ,ένα βιβλίο ποιητή που αγαπώ,μία γλάστρα με ένα φυτό που θαυμάζω και με κάνει να ονειρεύομαι.
σωστο. Μεσα στη σκατουρα μια μικρη οαση κανει καλο....
Είναι τόσο εξατομικευμένα όλ\'αυτά που πάντα κρίνουμε εξ\'ιδίων τα αλλότρια,έτσι και για τις ανάγκες.
δεν κρινω τιποτα και κανενα.
Το μονο που λεω ειναι το πως εχω βιωσει ολα αυτα τα χρονια και τι βλεπω μπροστα μου ως πλασαρισμα αρα και την αναγκη μου να αμυνθω απεναντι σε ολα αυτα.
Είναι τόσες όσες είμαστε όλοι,έχουν τόσες παραλλαγές που κάποιοι γενικοί κανόνες μόνο πασχίζουν να αποδώσουν το σκηνικό και πάλι τόσο επιφανειακά και δίχως ουσιαστική αποτύπωση των παραμέτρων όλων,παρά μία ομπρέλα που θα καλύπτει κατά κάποιο τρόπο-αλλά και θ\'αδικεί άλλες φορές πιθανότατα-άλλες προσωπικότητες.
Μια μικρη μου νικη,
ειναι οτι εχω ενα καβουρδιστηρι για αυτοκινητο εδω και χρονια και το ατιμο ενω κανονικα θα επρεπε να χαλασει για να παρω αλλο (για να ισχυει ο νομος της καταναλωσης) εκεινο αρνειτε και δεν παθαινει τιποτα....
Επιπλεον καιει σχεδον τιποτα (γεμιζω ντεποζιτο και την βγαζω ενα μηνα) και δεν ζηταει απολυτως τιποτα παρα μονο τα λαδακια του....
Α! επισης δεν χρωσταω τιποτα και σε κανενα, δεν εμπλεκομαι σε δανεια, καρτες κλπ κλπ, αρα καταναλωση στο ελαχιστο και αρκετα ελεγχομενα.
Εν ολιγεις,
αν περιμενε ο καπιταλισμος να προκοψει απο ατομα σαν και εμενα, σωθηκε....
10-04-2010, 13:08 #178
\'... Απλως προσαρμόζεσαι στην κατασταση που βρισκεσαι.Η αναγκη δεν παραμένει?
Εγω στα αληθεια δεν ξερω πως ενας ανθρωπος μπορεί να τα χει καλα με τον εαυτό του οταν δεν του δινει ερεθίσματα,δεν του δινει συναναστροφές,δεν του δινει υλικό για να επεξεργάζεται...\'
Φωτεινή η αποδοχή είναι ένα πολύ δύσκολο πράμα. Και τη θεωρώ απαραίτητη προκειμένου να προσαρμοστεί κανείς, όπως πολύ ορθά λέγεις... :) . Διαφορετικά δυσφορείς, άρα απέτυχες.
Καταλαβαίνω γιατί αναρωτιέσαι για τα παραπάνω. Αν για σένα π.χ., τα ερεθίσματα και το υλικό που προσφέρω εγώ στον εαυτό μου στην προκειμένη, δεν έχουν υπόσταση στη δική σου οπτική για τη ζωή και τα πράματα, είναι φυσικό να σου φαίνονται ανεπαρκή ή ασήμαντα. Κι αυτό ακριβώς που λες, έχει να κάνει με τη δική μου μη ικανοποίηση αναγκών. Δε μπορώ να συμβιβαστώ
αν δε μπορώ να υπάρξω.
10-04-2010, 13:28 #179
Αλ,θέλω να καταλάβεις οτι εγω τωρα μαθαίνω να ΕΙΜΑΙ ,να υπάρχω με εμενα.Οι εμπειριες εκεινων που το εχουν καταφέρει ειναι πολύ σημαντικές.
Νομίζω πως αυτό που εχω εγω ανάγκη ειναι να μπορώ να ζω ειρηνικά με τον εαυτό μου αλλά να εχω διπλα μου τους ελάχιστους ανθρωπους με τους οποιους ειμαι \"συμβατη\".
Δεν θέλω να αλλαζω για να με αποδέχονται οι αλλοι,θέλω αυτούς που ηδη με αγαπουν γι αυτο που ειμαι και τους αλλους που θα με δεχτούν για αυτό.
Δεν θεωρω ουτε ανεπαρκή ουτε ασήμαντα αυτά που προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου,αλιμονο,ισα ισα που μπορεί να μου \"δειξουν\" ενα τροπο να επιτυχω και εγω την γαλήνη μέσα μου.:)
10-04-2010, 14:13 #180
Χμ φωτεινη δεν μπορεις να καταλαβεις ισως οτι μερικοι ειναι μονοι ...ενω θελουν παρεα γιατι ειναι \"ασυμβιβαστοι\".
Ας παρουμε ενα παραδειγμα.
Δεν εχεις γνωρισει ποτε αντιπαθητικο ατομο που να μη το νομιζεις εσυ αντιπαθητικο αλλα το 99% του πληθυσμου?
Αυτο σημαινει οτι δεν θελει παρεα?
Οχι αλλα ειναι αντιπαθητικος τι να κανουμε...ας προσαρμοσει τον εαυτο του.
Δεν λεω οτι η alobar ειναι αντιπαθητικη ενα παραδειγμα φερνω γιατι υπαρχουν εκατονταδες.
Υπαρχουν σιγουρα και οι πολυ ας πουμε ατυχοι.
Πες οτι εχεις ας πουμε νοητικη υστερηση ετσι?
Εμ λιγο δυσκολο να κανεις παρεες και να μη νοιωθεις μονος , εισαι ασυμβιβαστο υλικο , οχι βεβαια ακατορθωτο.
Παραδειγματα οσα θες.
Καποιοι ειναι πολυ μονοι ειναι η αληθεια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....