Η ζωή είναι σκατά και μετά ...........
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 122
    Banned

Η ζωή είναι σκατά και μετά ...........

Διάσημη η ατάκα. Απλά αναρωτιέμαι που έχουμε φτάσει ως κοινωνία. Έχει ακριβύνει τόσο πολύ η ζωή, υπάρχουν τόσο πολλοί παλιάνθρωποι στον κόσμο που θα σε κλέψουν θα σε εξαπατήσουν και πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση για να μην πέσεις θύμα, οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους είναι απίστευτα απαιτητικές, θέλουν βασικά να είσαι εσύ ο αρχηγός στην σχέση αλλιώς βαριούνται, να τα κάνεις όλα και να συμφέρεις. Βασικά μερικές είναι και σκρόφες οπότε ότι και να κάνεις πάλι την πάρτη τους θα κοιτάξουν. Λολ έχω γίνει πολύ αθυρόστομος θέλω να βρίσω γιατί το πιστεύω πως η ζωή είναι όμορφη μόνο στις ταινίες, η ευτυχία κρατάει για λίγο, η τουλάχιστον μέχρι να ξυπνήσεις. Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι έχω να περιμένω από την ζωή αφού βασικά αν καταφέρεις να ζήσεις αρκετά χωρίς η ζωή να σε λυγίσει η να σε κάνει καθίκι σημαίνει ότι κάτι σου κράτησε συντροφιά στον δρόμο.

Συνεχίζω εδώ την συζήτηση αγαπητέ keep_walking. Πες και εσύ ότι θέλεις. Για τις γυναίκες, για την ζωή, αυτό σκέφτηκα αυτό έγραψα..

Senior Member
    Originally posted by Oneiroplasmenos
    Διάσημη η ατάκα. Απλά αναρωτιέμαι που έχουμε φτάσει ως κοινωνία. Έχει ακριβύνει τόσο πολύ η ζωή, υπάρχουν τόσο πολλοί παλιάνθρωποι στον κόσμο που θα σε κλέψουν θα σε εξαπατήσουν και πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση για να μην πέσεις θύμα, οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους είναι απίστευτα απαιτητικές, θέλουν βασικά να είσαι εσύ ο αρχηγός στην σχέση αλλιώς βαριούνται, να τα κάνεις όλα και να συμφέρεις. Βασικά μερικές είναι και σκρόφες οπότε ότι και να κάνεις πάλι την πάρτη τους θα κοιτάξουν. Λολ έχω γίνει πολύ αθυρόστομος θέλω να βρίσω γιατί το πιστεύω πως η ζωή είναι όμορφη μόνο στις ταινίες, η ευτυχία κρατάει για λίγο, η τουλάχιστον μέχρι να ξυπνήσεις. Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι έχω να περιμένω από την ζωή αφού βασικά αν καταφέρεις να ζήσεις αρκετά χωρίς η ζωή να σε λυγίσει η να σε κάνει καθίκι σημαίνει ότι κάτι σου κράτησε συντροφιά στον δρόμο.

Συνεχίζω εδώ την συζήτηση αγαπητέ keep_walking. Πες και εσύ ότι θέλεις. Για τις γυναίκες, για την ζωή, αυτό σκέφτηκα αυτό έγραψα..

Η ζωή πάντα ήταν έτσι δεν έχει γίνει. Βασικά παλιότερα ήταν χειρότερα αφού σε σκότωναν/έκαναν σκλάβο σαν να μην συνέβαινε τίποτα! Τώρα λέμε ότι έχουμε και μια μικρή ποιότητα και μια δύο ελευθεριούλες χωρίς να χρειάζεται να δίνουμε λογαριασμό σε κάποιον βασιλιά/νταβά/σερίφη/whatever. Οι άνθρωποι πάντα μπορεί να είναι ανευχαρίστητοι και ακόμα και αυτοί που γεννιούνται πρίγκιπες και πριγκιποπούλες πάλι είναι ανευχαρίστητοι αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να συγκρίνει με αυτά που θεώρεί καλύτερα και πάντα κάτι του λύπει. Αν σκεφτείς ότι τα τέσσερα από τα πέντε βασικά συναισθήματα (λύπη, οργή, αηδία, φόβος) είναι αρνητικά και το ένα θετικό (χαρά το πέμπτο) μπορείς να καταλάβεις ότι δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν μια τάση προς το αρνητικό. Ο καθένας μπορεί να βρει κακό σε οτιδήποτε και κάθε μέρα να λέμε γιατί δεν με θέλει η κούλα/σούλα/τούλα που είναι ξανθιά δύο μέτρα και γιατί δεν έχει βγει αυτόματη σφουγγαρίστρα-ρομποτ που θα με ξεκουράζει αφού πάντα πονάει η μέση μου. Είμαι της άποψης να προσπαθεί να ζήσει κάποιος με τα θετικά και με ότι έχει και νομίζω ότι οποιοσδήποτε και να προσπαθήσει μπορεί να τα βρει. :)

Senior Member
    φανταστείτε να ήσασταν ιππότες στο στρατό του jenkis han!

τότε που ξεκίνησε από μογγολία σε ένα tour και έφτασε μέχρι τη σημερινή πολωνια (νομίζω).

με φαντάζομαι μάνα στην αρχαία σπάρτη!!!!! :P:P:P:P

1000 φορες καλύτερη η σημερινή εποχή!

Senior Member

Εγω μπορω να διαλεξω την κουρτινα 2?

Αν δεν μπορω θα το πιω και αυτο το κωνιο τι να κανω...σκασε και περπατα λολ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by lucifer
    φανταστείτε να ήσασταν ιππότες στο στρατό του jenkis han!

τότε που ξεκίνησε από μογγολία σε ένα tour και έφτασε μέχρι τη σημερινή πολωνια (νομίζω).

με φαντάζομαι μάνα στην αρχαία σπάρτη!!!!! :P:P:P:P

1000 φορες καλύτερη η σημερινή εποχή!

Ε ναι ακριβώς!!!! No thanks προτιμώ να βαριέμαι στα φορουμ και να γράφω \"τι μου φταίει\" \"τι μου φταίει\"

λολ

Banned
    Πετραν, δεν λέω πως θα ήθελα να ζήσω την δεκαετία του σαράντα αλλά σίγουρα συμφωνώ με την άποψη που θέλει τον άνθρωπο να γοητεύεται από τα σκοτεινά αισθήματα ενώ το αίσθημα της χαράς να αδυνατεί να κατακτήσει τα υπόλοιπα. Μπορεί παλαιότερα να υπήρχαν πόλεμοι αλλά εγώ ζω στο τώρα και κρίνω μια κατάσταση όπως την αντιλαμβάνομαι χωρίς να ξέρω εκ των προτέρων πως ζούσαν παλαιότερα.

Senior Member
    Πετραν, δεν λέω πως θα ήθελα να ζήσω την δεκαετία του σαράντα αλλά σίγουρα συμφωνώ με την άποψη που θέλει τον άνθρωπο να γοητεύεται από τα σκοτεινά αισθήματα ενώ το αίσθημα της χαράς να αδυνατεί να κατακτήσει τα υπόλοιπα. Μπορεί παλαιότερα να υπήρχαν πόλεμοι αλλά εγώ ζω στο τώρα και κρίνω μια κατάσταση όπως την αντιλαμβάνομαι χωρίς να ξέρω εκ των προτέρων πως ζούσαν παλαιότερα.

Νομίζω ότι γενικά ο άνθρωπος έχει την τάση να κυριεύεται από τα αρνητικά συναισθήματα γιατί το αρνητικό απλά είναι \"πιο πολύ/υπερέχει\" στον ανθρώπινο νου. Μερικές φορές είναι σαν να πρέπει να κάνει αγώνα ο άνθρωπος για να χαρεί, γιατί πολλά από αυτά που θα βιώσει θα έχουν μάλλον πιο μεγάλη πιθανότητα να του δημιουργήσουν κάτι αρνητικό παρά να τον κάνουν να χαρεί. Κάποιοι, όπως μερικοί φιλόσοφοι η ο βούδας το είχαν καταλάβει αυτό. Η πραγματικότητα είναι δυστυχία (και κατα τα λεγόμενα του \"ψευδαίσθηση\") αφού όσο ζεις σε αυτή, τόσο αισθάνεσαι και \"επιθυμείς\" και όσο αισθάνεσαι και \"επιθυμείς\" τόσο θα βιώνεις και τα δεινά. Η λύση του ήταν απλή. Να μην ζεις με τις αισθήσεις και να επιθυμείς. Δηλαδή να απαρνηθείς αυτό που λέμε καθημερινή ζωή. Κάτι που φαίνεται να είναι αδύνατο για τον άνθρωπο χε, αφού αν και το αρνητικό είναι αντικειμενικά πιο πολύ, όλοι έχουμε την \"ψευδαίσθηση της προσδοκώμενης ηδονής\" (όπως επίσης και ψευδαισθήσεις υπερ-εκτίμησης της ύπαρξης μας όπως ότι δεν θα πάθουμε εμείς \"το κακό\" και ότι γενικότερα θα έχουμε μια πιο ευνοική ζωή σε σχέση με άλλους) και ότι θα έρθει κάποια μέρα που θα είναι \"παράδεισος επι της γης\" και για εμάς. Θα έρθει άραγε? Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχουμε ζήσει κάποιους μεμονομένους μικρο-παραδείσους, κάποια \"νησιά ευτυχίας\". Γι αυτό και συνεχίζουμε να πλέουμε σε μια sea-of-shit. Γι αυτά τα όμορφα νησιά. Σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο νόημα έχει όλο αυτό σε ένα άπειρο και χαοτικό σύμπαν χε (φιλοσόφησα πάλι! ):cool:

Senior Member
    Common βρε μοιρολατρη και εσυ!

Εχεις ενα δικιο σε αρκετα πραγματα μπορω να πω , αλλα αυτο το δικιο -κατ\'εμε παντα- λιγο λιγο πιστευω το χανεις απο την στιγμη που τα κοιτας μονο απο μια οπτικη γωνια και -αθελα σου?- κρυβεις και τις αλλες οψεις..

.
    Κοιτα λιγο εδω:

http://www.mustmagazine.gr/content/view/289/72/

,
    πιστευω αυτο το συντομο αρθρακι τα λεει πολυ ωραια και συνοπτικα.

Οταν μας βομβαρδιζουν ολη μερα οι δημοσιοκαφροι στα καναλια με μιζερια και φοβο με background μια μουσικη απο μιζερο βιολι ή το soundtrack χολυγουντιανων πολεμικων ταινιων, οταν ακουμε απο γνωστους και αγνωστους λεξεις-ατακες οπως αυτη στον τιτλο αυτου του θεματος που μαλιστα τις αναπαραγουμε αθελα μας και τις κανουμε πιο γνωστες, ναι, σε μια τετοια φοβισμενη κοινωνια φαινονται οντως δυσκολα τα πραγματα.

Κατ\'εμε σημασια δεν εχει μονο τι σου συμβαινει, αλλα επισης και το πως αντιδρας σε αυτο που σου συμβαινει.Εκει κρυβεται η \"ολη η υποθεση\".

Αν δεις οτι στα μισα του μηνα ξεμενεις απο χρηματα μπορεις να αλλαξεις το φαγητο σου σε κατι που να σε συμφαιρει περισσοτερο, μπορεις να αλλαξεις τις μορφες διασκεδασης σου , μπορεις να αλλαξεις το ντυσιμο σου , μπορεις να κανεις πολλα πραγματα χωρις να σημαινει αυτο οτι σονυ και καλα θα \"μειωνεσαι\" ή θα μιζεριαζεις. Δε πιστευω οτι θελουμε το χρημα αλλα αυτη την αναγκη που μας καλυπτει το χρημα, και αμα την καθορισουμε μπορουμε ισως να την βρουμε και με αλλους τροπους.

Στο θεμα των κακων ανθρωπων , yes, υπαρχουν, υπηρχαν απο παλια και θα συνεχισουν να υπαρχουν.Χαρη σε αυτους γινομαστε λιγοτερο αφελεις και περισσοτερο υποψιασμενοι.Το ειπες και εσυ , \"σε εγρηγορση\", δεν βλεπω κατι κακο σε αυτο.Κακο βλεπω αμα καποιος απο το αγχος του και φοβο του το σκεφτεται ολη μερα αυτο και απομωμονεται απο την κοινωνια για να μην παθει κακο απο τους κακους ανθρωπους. Τραγικη ειρωνια ε?Η θετικη του προθεση ειναι να προστατεψει τον εαυτο του αλλα τελικα τον βλαπτει περισσοτερο επειδη ετσι με αυτον τον τροπο διωχνει οχι μονο τους κακους αλλα και τους καλους..
    Οπως και να εχει ειναι επιλογη αυτο... επιλογη...

.
    Τωρα για τις γυναικες οντως οι περισσοτερες μας θελουν αρχηγους και υπευθυνους για αρκετα πραγματα, αλλα αυτο ειναι κατι που μπορεις να αλλαξεις-ετε μεσα σε μια σχεση. Ειμαστε στο 2010 τρομαρα μας και αρκετα στερεοτυπα εχουν αρχισει να σβηνονται λιγο λιγο οπως το κλασικο \"ο μπαμπας βγαζει λεφτα-η μαμα πλενει τα πιατα\" και ειμαστε καπως....πιο φριιιιιιιιιιιι σε τετοια θεματα. Ναι υπαρχουν \"σκροφες\" γυναικες αλλα μην ξεχνας οτι υπαρχουν και μ@λκες αντρες επισης. Και οι 2 ανηκουν στους κακους ανθρωπους που λεγαμε πιο πανω και καλο ειναι να τους αποφυγεις..

Senior Member
    \'... Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι έχω να περιμένω από την ζωή αφού βασικά αν καταφέρεις να ζήσεις αρκετά χωρίς η ζωή να σε λυγίσει η να σε κάνει καθίκι σημαίνει ότι κάτι σου κράτησε συντροφιά στον δρόμο...\'

Mου άρεσε πολύ αυτή η σκέψη σου Βινς. Αν την είχα εκφράσει εγώ θα την τροποποιούσα λίγο λέγοντας πως δεν αναρωτιέμαι πλέον για το τί έχω να περιμένω απ\' τη ζωή, μιας και καταφέρνω να... ανησυχώ για το... απρόβλεπτο πάντα μέλλον, κάθε μέρα και λιγότερο. Αν το θέλεις, χαίρομαι που έχω \'λυγίσει\' από πολύ δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου. Για μένα η \'ήττα\' θα ήταν να έχω γίνει \'καθίκι\' όπως το λες. Κι αυτή είναι η μόνη πρόβλεψη που μπορώ να μου κάνω, πως αφού δε συνέβη ως τα τώρα δε θα συμβεί και ποτέ. Χμμ... θα πω μια τετριμμένη φράση, αλλά ναι είχα κι έχω μόνο τον εαυτό μου. Ανελέητος σαν εχθρός που τον πολεμούσα αλλά ταυτόχρονα ο πιο πιστός συνοδοιπόρος.
    Τώρα καταλαβαίνω ότι δε τον νίκησα επειδή ακριβώς δε με εγκατέλειψε ποτέ. Κι αυτός ξέρει καλύτερα... ;) ...
    (... έχεις ένα τρόπο Βινς, να ξεκλειδώνεις τις σκέψεις και να τρέχουν ελεύθερες και αδέσποτες...)

:)

Senior Member
    Θα αναλάβω το βαρύ ρόλο να σου τονώσω το ηθικό,χρησιμοποιώντας διάφορα επιχειρήματα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.Μετά συνηθίζεις.
    Δεν είσαι πεσιμιστής,απλά ξέρεις πως τα ζόρια μόλις αρχίζουν.
    Η ζωή είναι ******* και επιπλέον στο τέλος πεθαίνεις.
    Το καλό με το να είσαι πεσιμιστής,είναι πως όσοι δανείζονται από σένα ξέρουν πως δεν θα τα ζητήσεις πίσω.
    Οι γυναίκες είναι αναίσθητες,σκληρές και φιλοχρήματες.Γυναίκες ευαίσθητες,έξυπνες,ειλικρι νείς υπάρχουν,αλλά ή έζησαν σε άλλες εποχές,ή ζουν στην ίδια με σένα αλλά σε άλλες ηπείρους.
    Δεν ξέρω αν υπάρχει θεός,αλλά αν υπάρχει τη γάμησα.

:P:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Η ζωή είναι ότι την κάνεις. Ο αρνητισμός μόνο αρνητισμό μπορεί να προσελκύσει. Κλείστε την τηλεόραση και βγείτε να γνωρίσετε κανέναν άνθρωπο. Υπάρχουν καταπληκτικοί άνθρωποι εκεί έξω και πράγματα που δεν αγοράζονται με χρήματα. Σταματήστε να σκέφτεστε με στερεότυπα και αν δε σας αρέσει κάτι, μη γκρινιάζετε απλά, προσπαθήστε να το αλλάξετε.

Senior Member
    αν εισαι μυγα βλεπεις παντου σκατα

αν εισαι μελισσα βλεπεις παντου λουλουδια

αν εισαι ανθρωπος εκει μπερδευεται λιγο το πραγμα....
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Originally posted by PETRAN

Η ζωή πάντα ήταν έτσι δεν έχει γίνει. Βασικά παλιότερα ήταν χειρότερα αφού σε σκότωναν/έκαναν σκλάβο σαν να μην συνέβαινε τίποτα! Τώρα λέμε ότι έχουμε και μια μικρή ποιότητα και μια δύο ελευθεριούλες χωρίς να χρειάζεται να δίνουμε λογαριασμό σε κάποιον βασιλιά/νταβά/σερίφη/whatever. Οι άνθρωποι πάντα μπορεί να είναι ανευχαρίστητοι και ακόμα και αυτοί που γεννιούνται πρίγκιπες και πριγκιποπούλες πάλι είναι ανευχαρίστητοι αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να συγκρίνει με αυτά που θεώρεί καλύτερα και πάντα κάτι του λύπει. Αν σκεφτείς ότι τα τέσσερα από τα πέντε βασικά συναισθήματα (λύπη, οργή, αηδία, φόβος) είναι αρνητικά και το ένα θετικό (χαρά το πέμπτο) μπορείς να καταλάβεις ότι δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν μια τάση προς το αρνητικό. Ο καθένας μπορεί να βρει κακό σε οτιδήποτε και κάθε μέρα να λέμε γιατί δεν με θέλει η κούλα/σούλα/τούλα που είναι ξανθιά δύο μέτρα και γιατί δεν έχει βγει αυτόματη σφουγγαρίστρα-ρομποτ που θα με ξεκουράζει αφού πάντα πονάει η μέση μου. Είμαι της άποψης να προσπαθεί να ζήσει κάποιος με τα θετικά και με ότι έχει και νομίζω ότι οποιοσδήποτε και να προσπαθήσει μπορεί να τα βρει. :)
    Διαφωνώ.
    Δεν μπορούμε να γενικεύσουμε λέγοντας \"παλιότερα ήταν χειρότερα, σήμερα είναι καλύτερα\".
    Ούτε σε σκότωναν ούτε σε έξαναν σκλάβο αν ήσουν προνομιούχος. Το προνόμια υπάρχουν και σήμερα, οι μορφές σκλαβιάς έχουν αλλάξει.
    Αδιαμφισβήτητα η εποχή της ελευθερίας του ατόμου και της τεχνολογικής προόδου έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει επίσης και μειονεκτήματα.

Η κατάσταση των πραγμάτων παλιότερα, παρείχε πλεονεκτήματα που σήμερα έχουν αφανιστεί στον βωμό του Ατόμου, όπως η συλλογικότητα, η αίσθηση του ανήκειν σε ορισμένη τάξη ή κάστα, η ασφάλεια μιας τάξης και ενός καθορισμού.

Φυσικά ούτε το ένα άκρο ( καταπιεση και ετεροκαθορισμός στο φουλ - απαξίωση του ατόμου, της ελευθερίας και της ζωής του) ούτε το άλλο ( υπερύψωση του Ατόμου, παντοδυναμία του ατομικισμού και αφανισμός των συλλογικών δεσμών) , είναι λύσεις.

Νομίζω οτι ο άνθρωπος στην εποχή μας θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by weird

Διαφωνώ.
    Δεν μπορούμε να γενικεύσουμε λέγοντας \"παλιότερα ήταν χειρότερα, σήμερα είναι καλύτερα\".
    Ούτε σε σκότωναν ούτε σε έξαναν σκλάβο αν ήσουν προνομιούχος. Το προνόμια υπάρχουν και σήμερα, οι μορφές σκλαβιάς έχουν αλλάξει.
    Αδιαμφισβήτητα η εποχή της ελευθερίας του ατόμου και της τεχνολογικής προόδου έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει επίσης και μειονεκτήματα.

Η κατάσταση των πραγμάτων παλιότερα, παρείχε πλεονεκτήματα που σήμερα έχουν αφανιστεί στον βωμό του Ατόμου, όπως η συλλογικότητα, η αίσθηση του ανήκειν σε ορισμένη τάξη ή κάστα, η ασφάλεια μιας τάξης και ενός καθορισμού.

Φυσικά ούτε το ένα άκρο ( καταπιεση και ετεροκαθορισμός στο φουλ - απαξίωση του ατόμου, της ελευθερίας και της ζωής του) ούτε το άλλο ( υπερύψωση του Ατόμου, παντοδυναμία του ατομικισμού και αφανισμός των συλλογικών δεσμών) , είναι λύσεις.

Νομίζω οτι ο άνθρωπος στην εποχή μας θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα.

Τι λες, είναι το ίδιο να υπάρχουν 4 προνομιούχοι και 1000 εργάτες με 4 προνομιούχους, 100 εργάτες και 896 να βρίσκονται στην μέση? Παλιά δεν υπήρχε καμία ελευθερία έρχονταν ο χ βασιλιάς/στρατάρχης/φίλαρχος σου και σου έλεγε \"θα σε κρεμάσω\" και φυσικά δεν υπήρχαν νομικάριοι να πουν \"κάτσε γιατί τον κρεμάς\"? \"Τον κρεμάω επειδή έχει την φάτσα ότι ασκεί την μαγία και κανείς δεν μπορεί να μου αντισταθεί\". Και μόνο το γεγονός ότι λες \"δεν σε σκότωναν η σε έκαναν σκλάβο αν ήσουν προνομιούχος\" είναι τρομερά άκυρο, γιατί σήμερα και προνομιούχος να μην είσαι δεν σε κάνουν σκλάβο ούτε μπορεί να σε σκοτώσει κανείς. Ούτε υπάρχει η προκαθορισμένη διαφορά στην ιεραρχία με τις κάστες. Τι \"αίσθηση του ανήκειν\" , δηλαδή είναι καλό να μεγαλώνεις σε ένα αυστηρά προκαθορισμένο κοινωνικό ρόλο χωρίς να υπάρχει ελπίδα να βγεις από την κοινωνική ομάδα? Να γεννηθείς ένας στρατιώτης και να πρέπει να πεθάνεις στρατιώτης στο όνομα ενός βασιλιά? Είναι καλό να υπάρχει προκαθορισμένη μοίρα για σένα από την στιγμή που γεννιέσαι? Ανάλογα με το status που θα είχε η οικογένειά σου στα πλαίσια της αρχαίας κοινωνίας η φυλής? Είναι καλό να είσαι σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση με την διπλανή φυλή/πόλης κράτος και ο μέσος όρος ζωής να είναι 30 χρονών λόγω πολέμου, λιμού η ασθένειας?

Senior Member
    Μαλλον η weird θελει να πει πανω κατω οτι παλια ειχες την απειλη του να ερθει ο βασιλιας και να σου παρει την γη και το κτημα σου με το ετσι θελω. Στην σημερινη πραγματικοτητα στο συγκεκριμενο παραδειγμα η λεξη \"βασιλιας\" εχει αντικατασταθει απο την λεξη \"τραπεζα\" και το \"ετσι θελω\" εχει παει σε ενα \"λογω των ληστρικων δανειων που σε κοροιδεψα να παρεις\".

Καλα σαφως και δε νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να ηθελε να ξαναζησει τα χρονια του μεσσαιωνα , παρολα αυτα το οτι ειμαστε πολυ καλυτερα σημερα απο οτι τοτε δε σημαινει οτι δεν θα μπορουσαμε να ειμαστε ακομα καλυτερα. Καποιος νομιζω ειχε πει οτι \"ο βασιλιας των τυφλων ειναι μονοφθαλμος\" , ε?

Page 1 of 9 123 ... LastLast