Results 16 to 30 of 122
-
07-04-2010, 22:40 #16
Σκατα ηταν τοτε...σημερα ειναι καλυτερα για...μας.
Νομιζω οι πεινασμενοι αυξηθηκαν ετσι...αυξηθηκε βεβαια και ο πληθυσμος αλλα η ψαλιδα μεγαλωσε?
Χμμμμ
Τεσπα και εγω συμφωνω μαζι σου πετραν μιας και θεωρω τον εαυτο μου πολυ προνομιουχο , αν και οχι κατι που ξεφευγει απο το μεσο ορο του ευζειν Ελλαδα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 07-04-2010, 22:44 #17
Originally posted by Boltseed
Μαλλον η weird θελει να πει πανω κατω οτι παλια ειχες την απειλη του να ερθει ο βασιλιας και να σου παρει την γη και το κτημα σου με το ετσι θελω. Στην σημερινη πραγματικοτητα στο συγκεκριμενο παραδειγμα η λεξη \"βασιλιας\" εχει αντικατασταθει απο την λεξη \"τραπεζα\" και το \"ετσι θελω\" εχει παει σε ενα \"λογω των ληστρικων δανειων που σε κοροιδεψα να παρεις\".
Καλα σαφως και δε νομιζω κανενας λογικος ανθρωπος να ηθελε να ξαναζησει τα χρονια του μεσσαιωνα , παρολα αυτα το οτι ειμαστε πολυ καλυτερα σημερα απο οτι τοτε δε σημαινει οτι δεν θα μπορουσαμε να ειμαστε ακομα καλυτερα. Καποιος νομιζω ειχε πει οτι \"ο βασιλιας των τυφλων ειναι μονοφθαλμος\" , ε?
Φυσικά και συμφωνώ ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αλλά όχι τώρα ότι ο βασιλιάς κατακτητής και η τράπεζα είναι το ίδιο. Στην τράπεζα έχεις την ελεύθερη βούληση να πεις \"όχι\" σε ένα χρηματικό ποσό που εσύ αν θες ζητάς in the first place, ο βασιλιάς που ποτέ σου δεν ζήτησες έμπαινε, σε βίαζε εσένα και όλη την οικογένεια σου, σε έκανε σουβλάκι και μετά σε απολάμβανε το βράδυ στο δείπνο με τους αυλικούς του. Δεν είναι το ίδιο τώρα μην τρελαθούμε εντάξει...
07-04-2010, 22:44 #18
Μονο να υποψιαστω οτι οι προϊστορικοι σνθρωποι που κυνηγουσαν για την τροφη τους ηταν πιο...ευτυχισμενοι λολ αλλα αυτο δεν μπορουμε ουτε θα το μαθουμε ποτε ε?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2010, 22:44 #19
Originally posted by PETRAN
Originally posted by weird
Διαφωνώ.
Δεν μπορούμε να γενικεύσουμε λέγοντας \"παλιότερα ήταν χειρότερα, σήμερα είναι καλύτερα\".
Ούτε σε σκότωναν ούτε σε έξαναν σκλάβο αν ήσουν προνομιούχος. Το προνόμια υπάρχουν και σήμερα, οι μορφές σκλαβιάς έχουν αλλάξει.
Αδιαμφισβήτητα η εποχή της ελευθερίας του ατόμου και της τεχνολογικής προόδου έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει επίσης και μειονεκτήματα.
Η κατάσταση των πραγμάτων παλιότερα, παρείχε πλεονεκτήματα που σήμερα έχουν αφανιστεί στον βωμό του Ατόμου, όπως η συλλογικότητα, η αίσθηση του ανήκειν σε ορισμένη τάξη ή κάστα, η ασφάλεια μιας τάξης και ενός καθορισμού.
Φυσικά ούτε το ένα άκρο ( καταπιεση και ετεροκαθορισμός στο φουλ - απαξίωση του ατόμου, της ελευθερίας και της ζωής του) ούτε το άλλο ( υπερύψωση του Ατόμου, παντοδυναμία του ατομικισμού και αφανισμός των συλλογικών δεσμών) , είναι λύσεις.
Νομίζω οτι ο άνθρωπος στην εποχή μας θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα.
Τι λες, είναι το ίδιο να υπάρχουν 4 προνομιούχοι και 1000 εργάτες με 4 προνομιούχους, 100 εργάτες και 896 να βρίσκονται στην μέση?
Οχι δεν είναι το ίδιο. Ούτε κάθε μορφή προνομίου είναι το ίδιο, ούτε κάθε μορφή ελευθερίας είναι η ίδια.Ούτε οι εργάτες οι σημερινοί είναι οι ίδιοι με εκείνους που αναφέρεις αορίστως, του \"παλιά\" και φυσικά η φύση της εξουσίας έχει αλλάξει και έχουν ιδρυθεί θεσμοί. Για ποιό απο όλα τα παλιά μιλάς εσυ? Ας γίνουμε συγκεκριμένοι.
Παλιά δεν υπήρχε καμία ελευθερία έρχονταν ο χ βασιλιάς/στρατάρχης/φίλαρχος σου και σου έλεγε \"θα σε κρεμάσω\" και φυσικά δεν υπήρχαν νομικάριοι να πουν \"κάτσε γιατί τον κρεμάς\"?
Το δίκαιο είναι μια \"παλιά\" επιστήμη, η μορφή του φυσικά και άλλαξε με την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία εντάσσουμε στα υπέρ του πολιτισμού μας, αν και φυσικά δεν τηρούνται στην πράξη σε πλείστες περιπτώσεις, πέρα απο την μειοψηφία των δυτικών κρατών, όπου και εκεί , πάλι δεν τηρούνται.
\"Τον κρεμάω επειδή έχει την φάτσα ότι ασκεί την μαγία και κανείς δεν μπορεί να μου αντισταθεί\".
Σκοταδισμός, άρα αναφέρεσαι στην εποχή του Μεσσαίωνα, γιατί υπήρξαν και άλλες εποχές, παλιά... και μην μου πεις οτι οι αρχαίοι είχαν δούλους! Και τι πολιτισμός ήταν αυτός που είχε τέτοια υποδούλωση μεσα του. Και εμείς σήμερα, έχουμε δούλους, πολύ περισσότερους, μόνο που δεν τους αποκαλούμε ευθέως έτσι. Το οτι εσύ δεν είσαι δούλος ή εγώ δεν είμαι, αυτό, είναι άλλο θέμα.
Και μόνο το γεγονός ότι λες \"δεν σε σκότωναν η σε έκαναν σκλάβο αν ήσουν προνομιούχος\" είναι τρομερά άκυρο, γιατί σήμερα και προνομιούχος να μην είσαι δεν σε κάνουν σκλάβο ούτε μπορεί να σε σκοτώσει κανείς.
Δεν διαφώνησα στα υπέρ των δικαιωμάτων του ατόμου και αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το γραπτό μου, θα το καταλάβεις. Πάντως σήμερα, τους μη προνομιούχους ( με την ευρεία την έννοια του προνομιούχου ) τους σκοτώνουν επίσης, και τους κάνουνε σκλάβους. Οικονομικοί μετανάστες, κλιματικοί πρόσφυγες, πόλεμοι με αθώα θύματα, γίνονται και σήμερα. Στην Παλαιστίνη, οι άνθρωποι δεν είναι ιδιαίτερα προνομιούχοι πχ.
Ούτε υπάρχει η προκαθορισμένη διαφορά στην ιεραρχία με τις κάστες. Τι \"αίσθηση του ανήκειν\" , δηλαδή είναι καλό να μεγαλώνεις σε ένα αυστηρά προκαθορισμένο κοινωνικό ρόλο χωρίς να υπάρχει ελπίδα να βγεις από την κοινωνική ομάδα?
Σου έχω απαντήσει ήδη, κανένα άκρο δεν είναι καλό, ούτε της απόλυτης ανελευθερίας, ούτε της απόλυτης ατομικίστικης ασυδοσίας ( σε βάρος κάποιων άλλων φυσικά). Παν μέτρον άριστον ή καλύτερα, μέτρον άριστον, που είπε και ο σοφός μας.
Να γεννηθείς ένας στρατιώτης και να πρέπει να πεθάνεις στρατιώτης στο όνομα ενός βασιλιά? Είναι καλό να υπάρχει προκαθορισμένη μοίρα για σένα από την στιγμή που γεννιέσαι? Ανάλογα με το status που θα είχε η οικογένειά σου στα πλαίσια της αρχαίας κοινωνίας η φυλής? Είναι καλό να είσαι σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση με την διπλανή φυλή/πόλης κράτος και ο μέσος όρος ζωής να είναι 30 χρονών λόγω πολέμου, λιμού η ασθένειας?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
07-04-2010, 22:49 #20
Μονο να υποψιαστω οτι οι προϊστορικοι σνθρωποι που κυνηγουσαν για την τροφη τους ηταν πιο...ευτυχισμενοι λολ αλλα αυτο δεν μπορουμε ουτε θα το μαθουμε ποτε ε?
Ξερετε αυτους που μελετανε τις εναπομειναντες \"αγριες\" φυλες?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2010, 22:53 #21
Originally posted by keep_walking
Ε σκέψου την εξελικτική ψυχολογία και ότι τα πιο πολλά από τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου μετά από εκαντοντάδες χιλιάδες χρόνια προιστορικής εξέλιξης είναι οργή, φόβος, λύπη και αηδία (και ένα η χαρά). Κάτι που οδηγεί σε διαταραχές θλίψης, άγχους και οργής και όχι τόσο σε συχνές διαταραχές χαράς. Αυτό πιστεύω πρέπει να σου δώσει ένα hint για το πως ήταν η επιβίωση του ανθρώπου κατα την διάρκεια αυτών των χιλιάδων χρόνων προιστορίας. Μια μόνιμη μάχη επιβίωσης.
07-04-2010, 22:56 #22
quote] Ε σκέψου την εξελικτική ψυχολογία και ότι τα πιο πολλά από τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου μετά από εκαντοντάδες χιλιάδες χρόνια προιστορικής εξέλιξης είναι οργή, φόβος, λύπη και αηδία (και ένα η χαρά). Κάτι που οδηγεί σε διαταραχές θλίψης, άγχους και οργής και όχι τόσο σε συχνές διαταραχές χαράς. Αυτό πιστεύω πρέπει να σου δώσει ένα hint για το πως ήταν η επιβίωση του ανθρώπου κατα την διάρκεια αυτών των χιλιάδων χρόνων προιστορίας. Μια μόνιμη μάχη επιβίωσης. [/quote]
Δε μου λεει κατι πετραν αυτο...δεν ξερουμε το μυστικο της ευτυχιας, φυσικα φτασαμε ως εδω για να καλυτερεψουμε την ζωη μας...το καταφεραμε?
Ναι δεν θελω να ζησω οπως παλια αλλα ειμαι πιο ευτυχισμενος?
Δεν ξερω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2010, 23:10 #23
Προσωπικα ισως οχι αλλα δεν θα προλαβαινε να εκδηλωθει και η ασθενεια, θα ειχα φτασει το...οριο θνησιμοτητας λολ.
Αυτο που θελω να πω ειναι συσχετισμενο με την φυση μας και δεν εχει σχεση με ανεσεις και πνευματικες,ηθικες,πολιτισ τικες ή οτι θες κατακτησεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2010, 23:10 #24
Σήμερα ζούμε όμως την απόλυτη ξεφτίλα του είδους μας, την ισοπέδωση του απλού και του όμορφου, την ταμπελάρα του \'αλαφροϊσκιωτου\' σε όποιον επιμένει σε δυο αξίες, τους ύπουλους και \'μοντέρνους\' τρόπους εξουδετέρωσης, καθώς και την... \'κοπαδίλα\' σε ό,τι προστάζει η μόδα και η εποχή.
Δε θέλω να πιστεύω ότι παλιότερα ας πούμε είχανε σαν ιδεώδες και πρότυπο την Στεφανίδου ή θέλανε να μοιάσουνε στην... παγκοσμίου φήμης α(η)δό Βίσση.
Ναι, είναι άδικο να με κάνει σουβλάκι ο εκάστοτε προύχοντας, αλλά χειρότερο βρίσκω το να ζηλεύω την ξαδέρφη μου που πήρε διακοποδάνειο για να πάει στις Μπαχάμες. Κι ακόμη χειρότερο είναι να \'ζω\' σε μια \'ελεύθερη και δημοκρατική\' κοινωνία που ενώ μου επιτρέπεται να κάνω τη ζωή μου καλύτερη, εν τούτοις βάζω τα δυνατά μου για να γίνεται ολοένα πιο άδικη και εκφοβιστική... \'ένας για όλους κι ο καθένας για την πάρτη του\' να \'ούμε...
07-04-2010, 23:13 #25
Originally posted by PETRAN
Διαφωνώ.
Δεν μπορούμε να γενικεύσουμε λέγοντας \"παλιότερα ήταν χειρότερα, σήμερα είναι καλύτερα\".
Ούτε σε σκότωναν ούτε σε έξαναν σκλάβο αν ήσουν προνομιούχος. Το προνόμια υπάρχουν και σήμερα, οι μορφές σκλαβιάς έχουν αλλάξει.
Αδιαμφισβήτητα η εποχή της ελευθερίας του ατόμου και της τεχνολογικής προόδου έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει επίσης και μειονεκτήματα.
Η κατάσταση των πραγμάτων παλιότερα, παρείχε πλεονεκτήματα που σήμερα έχουν αφανιστεί στον βωμό του Ατόμου, όπως η συλλογικότητα, η αίσθηση του ανήκειν σε ορισμένη τάξη ή κάστα, η ασφάλεια μιας τάξης και ενός καθορισμού.
Φυσικά ούτε το ένα άκρο ( καταπιεση και ετεροκαθορισμός στο φουλ - απαξίωση του ατόμου, της ελευθερίας και της ζωής του) ούτε το άλλο ( υπερύψωση του Ατόμου, παντοδυναμία του ατομικισμού και αφανισμός των συλλογικών δεσμών) , είναι λύσεις.
Νομίζω οτι ο άνθρωπος στην εποχή μας θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα.
Τι λες, είναι το ίδιο να υπάρχουν 4 προνομιούχοι και 1000 εργάτες με 4 προνομιούχους, 100 εργάτες και 896 να βρίσκονται στην μέση?
Οχι δεν είναι το ίδιο. Ούτε κάθε μορφή προνομίου είναι το ίδιο, ούτε κάθε μορφή ελευθερίας είναι η ίδια.Ούτε οι εργάτες οι σημερινοί είναι οι ίδιοι με εκείνους που αναφέρεις αορίστως, του \"παλιά\" και φυσικά η φύση της εξουσίας έχει αλλάξει και έχουν ιδρυθεί θεσμοί. Για ποιό απο όλα τα παλιά μιλάς εσυ? Ας γίνουμε συγκεκριμένοι.
Παλιά δεν υπήρχε καμία ελευθερία έρχονταν ο χ βασιλιάς/στρατάρχης/φίλαρχος σου και σου έλεγε \"θα σε κρεμάσω\" και φυσικά δεν υπήρχαν νομικάριοι να πουν \"κάτσε γιατί τον κρεμάς\"?
Το δίκαιο είναι μια \"παλιά\" επιστήμη, η μορφή του φυσικά και άλλαξε με την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία εντάσσουμε στα υπέρ του πολιτισμού μας, αν και φυσικά δεν τηρούνται στην πράξη σε πλείστες περιπτώσεις, πέρα απο την μειοψηφία των δυτικών κρατών, όπου και εκεί , πάλι δεν τηρούνται.
\"Τον κρεμάω επειδή έχει την φάτσα ότι ασκεί την μαγία και κανείς δεν μπορεί να μου αντισταθεί\".
Σκοταδισμός, άρα αναφέρεσαι στην εποχή του Μεσσαίωνα, γιατί υπήρξαν και άλλες εποχές, παλιά... και μην μου πεις οτι οι αρχαίοι είχαν δούλους! Και τι πολιτισμός ήταν αυτός που είχε τέτοια υποδούλωση μεσα του. Και εμείς σήμερα, έχουμε δούλους, πολύ περισσότερους, μόνο που δεν τους αποκαλούμε ευθέως έτσι. Το οτι εσύ δεν είσαι δούλος ή εγώ δεν είμαι, αυτό, είναι άλλο θέμα.
Και μόνο το γεγονός ότι λες \"δεν σε σκότωναν η σε έκαναν σκλάβο αν ήσουν προνομιούχος\" είναι τρομερά άκυρο, γιατί σήμερα και προνομιούχος να μην είσαι δεν σε κάνουν σκλάβο ούτε μπορεί να σε σκοτώσει κανείς.
Δεν διαφώνησα στα υπέρ των δικαιωμάτων του ατόμου και αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το γραπτό μου, θα το καταλάβεις. Πάντως σήμερα, τους μη προνομιούχους ( με την ευρεία την έννοια του προνομιούχου ) τους σκοτώνουν επίσης, και τους κάνουνε σκλάβους. Οικονομικοί μετανάστες, κλιματικοί πρόσφυγες, πόλεμοι με αθώα θύματα, γίνονται και σήμερα. Στην Παλαιστίνη, οι άνθρωποι δεν είναι ιδιαίτερα προνομιούχοι πχ.
Ούτε υπάρχει η προκαθορισμένη διαφορά στην ιεραρχία με τις κάστες. Τι \"αίσθηση του ανήκειν\" , δηλαδή είναι καλό να μεγαλώνεις σε ένα αυστηρά προκαθορισμένο κοινωνικό ρόλο χωρίς να υπάρχει ελπίδα να βγεις από την κοινωνική ομάδα?
Σου έχω απαντήσει ήδη, κανένα άκρο δεν είναι καλό, ούτε της απόλυτης ανελευθερίας, ούτε της απόλυτης ατομικίστικης ασυδοσίας ( σε βάρος κάποιων άλλων φυσικά). Παν μέτρον άριστον ή καλύτερα, μέτρον άριστον, που είπε και ο σοφός μας.
Να γεννηθείς ένας στρατιώτης και να πρέπει να πεθάνεις στρατιώτης στο όνομα ενός βασιλιά? Είναι καλό να υπάρχει προκαθορισμένη μοίρα για σένα από την στιγμή που γεννιέσαι? Ανάλογα με το status που θα είχε η οικογένειά σου στα πλαίσια της αρχαίας κοινωνίας η φυλής? Είναι καλό να είσαι σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση με την διπλανή φυλή/πόλης κράτος και ο μέσος όρος ζωής να είναι 30 χρονών λόγω πολέμου, λιμού η ασθένειας?
Αν ζεις στον δυτικό πολιτισμό η ζωή σου εκ φύσεως είναι πολύ καλύτερα από παλιότερα τέλος. Από την στιγμή που έχεις κάποιες ελευθερίες και δεν είσαι υποταγμένος σε κάποιον μονάρχη που μπορεί να σου κάνει ότι ου καπνίσει το απόγευμα χωρίς να υπάρχει κάποια κρίση αυτό αμέσως είναι το μεγαλύτερο προνόμιο από μόνο του και πραγματικά σου λέω δεν θα το ανταλλάξω επειδή υπάρχουν εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα η επειδή υπάρχει υπερ-καταναλωτισμός. Ναι αυτά τα τελευταία είναι άσχημα αλλα δεν συγκρίνονται με μια εποχή που υπάρχει στέρηση της ελευθερίας από την γέννηση σου και ο πρώιμος θάνατος από οποιαδήποτε αιτία ήταν το στανταρ χωρίς να υπάρχει αξία για την ζωή. Δες αυτό το άρθρο και δες τον μέσο όρο ζωής σε αρχαίες εποχές...
http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy
Ναι ακόμα υπάρχουν περιοχές που ο κόσμος πεινάει όμως υπάρχει και ένας νόμος που δεν δικαιολογεί πλέον την σκλαβιά και τα βασανιστήρια όπως κάποτε. Ακόμα και αυτός που γεννιέται σε μια μη προνομιούχα περιοχή έχει το δικαίωμα να μεταναστεύσει σε μια πιο προνομιούχα, να δουλέψει και να να παέι τα παιδιά του στο πανεπιστήμιο. Πραγματικά υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής και αυτό φαίνεται από το προσδόκιμο. Τους μοναδικούς τομείς που μπορώ να φανταστώ να υστερούν είναι η διατροφή και το περιβάλλον και πάλι υπάρχουν δυτικές κοινωνίες όπως οι σκανδιναβικές χώρες που έχουν διατηρήσει σχεδόν ακέραιο το περιβάλλον τους ενώ συνδιάζουν μια πολύ επιτυχημένη κοινωνική δομή δυτικού τύπου. Πέρα από αυτόν κανένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ζούμε σε καμια καλλή κοινωνία, πάντα μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ. Αλλά από την άλλη έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλα βήματα και έχουμε βελτιωθεί υπερβολικά σε σύγκριση με οποιαδήποτε αρχαία εποχή η κοινότητα.
07-04-2010, 23:18 #26
Originally posted by keep_walking
Δε μου λεει κατι πετραν αυτο...δεν ξερουμε το μυστικο της ευτυχιας, φυσικα φτασαμε ως εδω για να καλυτερεψουμε την ζωη μας...το καταφεραμε?
Ναι δεν θελω να ζησω οπως παλια αλλα ειμαι πιο ευτυχισμενος?
Δεν ξερω.
Κάτσε εσύ δεν ρώτησες πως μπορεί να ήταν τα πράγματα τα προιστορικά χρόνια? Και εγώ σου απαντάω ότι για να έχει εξελίξει ο ανθρώπινος εγκέφαλος τόσο πολύ τα φοβικά και επιθετικά του ένστικτα και όχι τόσο τα ερωτικά και διαπροσωπικά (?) όπως π.χ. των πιθήκων bonobo πάει να πει ότι τα εκατοντάδες χιλιάδες προιστορικά χρόνια για τους προγόνους μας θα πρέπει να ήταν πολύ δύσκολα. Για να υπάρχει τόσο αρνητικό στον εγκέφαλο μας πάει να πει ότι αυτοί οι πρόγονοι θα πρέπει να ήταν σε σχεδόν μόνιμη εγρήγορση και ετοιμότητα.
07-04-2010, 23:20 #27
Originally posted by Alobar
Σήμερα ζούμε όμως την απόλυτη ξεφτίλα του είδους μας, την ισοπέδωση του απλού και του όμορφου, την ταμπελάρα του \'αλαφροϊσκιωτου\' σε όποιον επιμένει σε δυο αξίες, τους ύπουλους και \'μοντέρνους\' τρόπους εξουδετέρωσης, καθώς και την... \'κοπαδίλα\' σε ό,τι προστάζει η μόδα και η εποχή.
Δε θέλω να πιστεύω ότι παλιότερα ας πούμε είχανε σαν ιδεώδες και πρότυπο την Στεφανίδου ή θέλανε να μοιάσουνε στην... παγκοσμίου φήμης α(η)δό Βίσση.
Ναι, είναι άδικο να με κάνει σουβλάκι ο εκάστοτε προύχοντας, αλλά χειρότερο βρίσκω το να ζηλεύω την ξαδέρφη μου που πήρε διακοποδάνειο για να πάει στις Μπαχάμες. Κι ακόμη χειρότερο είναι να \'ζω\' σε μια \'ελεύθερη και δημοκρατική\' κοινωνία που ενώ μου επιτρέπεται να κάνω τη ζωή μου καλύτερη, εν τούτοις βάζω τα δυνατά μου για να γίνεται ολοένα πιο άδικη και εκφοβιστική... \'ένας για όλους κι ο καθένας για την πάρτη του\' να ούμε...
Είναι δηλαδή καλύτερο να σε κάνει κάποιος σουβλάκι χωρίς λόγο και αιτία στα 20 από την ξαδέρφη σου που πήγε στις μπαχάμες?
07-04-2010, 23:28 #28
Αυτό κατάλαβες Πετράν; Αν με κάνει σουβλάκι στα 20 ο μίστερ αφέντης μου και δεν έχω τρόπο να το αποφύγω πάει στο γερό - διάολο. Το να διακατέχομαι όμως από άχρηστα συναισθήματα για να ικανοποιήσω το αδηφάγο και άπληστο τομάρι μου και τελικά με τη στάση μου να μη βοηθάω στη βελτίωση της ζωής μου και των υπολοίπων, ναι για μένα είναι χειρότερο. Έγραψες για περιοχές που πεινάνε άνθρωποι. Κι εδώ που ζεις πεινάνε άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή δε, συνομιλείς με άνθρωπο που ανήκει στην \'κατηγορία\' των απόρων. Μη κοιτάς που μέσα από μια οθόνη μοιάζουμε ως \'ίσος προς ίσο\'.
Αλλά γι\' αυτό δε φταίνε μόνο οι σημερινοί προύχοντες Πετράν. Αλλά η πλειοψηφία που συντηρεί και συμβάλλει στο να πεινάνε άλλοι άνθρωποι, επειδή τελικά μάλλον θέλει να γίνει σα κι αυτούς μια μέρα...
07-04-2010, 23:29 #29
Κάτσε εσύ δεν ρώτησες πως μπορεί να ήταν τα πράγματα τα προιστορικά χρόνια? Και εγώ σου απαντάω ότι για να έχει εξελίξει ο ανθρώπινος εγκέφαλος τόσο πολύ τα φοβικά και επιθετικά του ένστικτα και όχι τόσο τα ερωτικά και διαπροσωπικά (?) όπως π.χ. των πιθήκων bonobo πάει να πει ότι τα εκατοντάδες χιλιάδες προιστορικά χρόνια για τους προγόνους μας θα πρέπει να ήταν πολύ δύσκολα. Για να υπάρχει τόσο αρνητικό στον εγκέφαλο μας πάει να πει ότι αυτοί οι πρόγονοι θα πρέπει να ήταν σε σχεδόν μόνιμη εγρήγορση και ετοιμότητα.
Ειμαστε μηχανες επιβιωσης και τοτε και τωρα και αυτη ειναι η εξελιξη μας.
Αλλα αφου δεν εχουμε βρει το νιρβανα ακομα (εαν τελος παντων το ζητουμενο ειναι η ευτυχια) τοτε?
Τι κανουμε τοσα χρονια παιζουμε το πουλι μας ή οδευουμε προς την σωστη κατευθυνση?
Δεν σημαινει οτι επειδη οι προγονοι μας κοιμοντουσαν με το ενα ματι ανοιχτο οτι ηταν και πιο δυστυχισμενοι , τα καταφεραν αλλωστε για αυτο υπαρχουμε ακομα:)
Φανταζομαι εαν ταξιδευαμε στο χρονο θα σκοτωνoντουσαν ολοι να μελετησουν τους ανθρωπους του τοτε:)
Μαλλον δικιο εχεις αλλα απλως αναρωτιεμαι μιας και η απλοτητα πολλες φορες ειναι η λυση....οχι για μενα αν μου παρουν τον υπολογιστη θα αρχισω να ουρλιαζω λολ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2010, 23:34 #30
Ενταξει , ο φονος ειναι κατακριτεος στην σημερινη κοινωνια (παλιοτερα ΔΕΝ ηταν) καθως επισης και τα ολοκληρωτικα καθεστωτα-μοναρχιες εχουν σχεδον εξαφανιστει στις μερες μας, περα απο ορισμενες εξαιρεσεις οπως πχ η Βορεια Κορεα.
Παρολα αυτα εξακολουθουμε να μιλαμε εκ του ασφαλους. Το ειπες και εσυ, αυτα τα καλα και τα προνομια ισχυουν πανω κατω για εμας τους \"Δυτικους\". Στην Αφρικη αραγε περνανε το ιδιο καλα που μισθοφορικοι στρατοι της κυβερνησης κανουν επιθεσεις σε χωρια με πλιατσικο-λεηλασιες-βιασμους ως μεσο ελεγχου και εκφοβισμο περιοχων?
Στην Μ.Ανατολη που κανουν πολεμους εναντια στους \"τρομοκρατες\" , ενας γελοίος ορος ο οποιος παρερμηνευεται απο εκκατομυρια ανεγγεφαλους σε \"καφε χρωμα και μουσουλμανος = bad guy must die\" και δολοφονουνται αθωοι ανθρωποι και παιδια που το μονο εγκλημα που εχουν κανει ειναι να γεννηθουν σε χωρες που εχει πολυ πετρελαιο.
Στην Ινδια που το 5% των ανθρωπων μπορει να κοντραρει σε οικονομια και πλουτο την μιση ευρωπαικη ενωση αλλα το υπολοιπο 95% πεθαινει μεσα στις λασπες και χωματα.
Ναι, ειμαστε σαφως καλυτερα απο παλια, αλλα επισης ειμαστε και τυχεροι που ανηκουμε στην Δυση..
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία