Results 1 to 15 of 26
Thread: Τι μάθαμε;
-
23-02-2010, 05:28 #1
Τι μάθαμε;
Παρατηρώ ότι πολύς κόσμος υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα (θα μπορούσα να πω το 100% όσων παρακολουθούν αυτό το forum).
Και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. (Θα συνιστούσα μια απάντηση με μία δύο προτάσεις μόνο για να αναδειχθεί το σημαντικότερο).
Τι είναι αυτό που έμαθε ο καθένας από αυτά που πέρασε και που περνάει;
Αυτό που κάποιος έμαθε και έγινε βίωμά του.
.
- 23-02-2010, 09:37 #2
Αγάπησε τον εαυτό σου κι ολα τα αλλα έρχονται....
23-02-2010, 10:37 #3
Αγαπησε τον εαυτο σου,αποδεξου οτι εισαι και εχε πιστη..
Υπαρχουν ανθρωποι που μπορει να θελουν την βοηθεια σου,να την δινεις.
Καποιοι ανθρωποι,ενω δεν σε ξερουν και πολυ εχουν την δυνατοτητα να σε νιωσουν περισσοτερο απο εκεινους που ηδη σε ξερουν.
Καλημερα"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
23-02-2010, 10:56 #4
Τι ωραίο ερώτημα John,συγχαρητήρια που το σκέφτηκες,είμαι βέβαιη πως τα συμπεράσματα που θα βγουν θα είναι για τον καθένα μας σημαντικά.
Προσωπικά έμαθα να μην φεύγω.Να μένω εκεί και να παλεύω,όσο κι αν πονάει,όσο κι αν με ζορίζει,γνωρίζοντας πως ό,τι ακολουθεί τη μάχη,δεν έχει ποτέ την αίσθηση της ματαιότητας."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-02-2010, 11:24 #5
Eμαθα να με αγαπαω,να με φροντιζω και να με σεβομαι..αν εγω δεν το κανω πρωτα δε θα το κανει κανεις.
επισης εμαθα να αποδεχομαι τα συναισθηματα θλιψης,απογοτευσης,αγχους,� �α τα βιωνω και να μη προσπαθω να τα διωξω γιατι μονο ετσι αυτα θα φυγουν και θα κανουν χωρο και για πιο ομορφα συναισθηματα..Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
23-02-2010, 11:32 #6
Α,και πως την αλήθεια δεν την σηκώνουν και πολλοί.Η μητέρα μου αποπειράθηκε να με σκοτώσει όταν η αλήθεια μου δεν τη συνέφερε και τόσο.Δε με ένοιαξε,γιατί δεν ήθελα άλλο να φοβάμαι.Επίσης η αλήθεια είχε ολέθριο αποτέλεσμα(για μένα ήταν λυτρωτικό)και στον προηγούμενό μου σύντροφο.Χωρίσαμε,λολ.Τι να κάμουμε,δεν μπορεί να την μεταμφιέζουμε καταπώς συμφέρει τα άτομα που μας περιστοιχίζουν.Η αλήθεια λοιπόν,είναι δίκοπο μαχαίρι,κόβει κι απ\'τις δύο πλευρές,αλλά ζυγίζεις τις παράπλευρες απώλειες,αν δε θες να βαυκαλίζεσαι/ονται αιωνίως.;)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-02-2010, 11:54 #7
δυστυχως εμαθα να μην εμπιστευομαι ετσι ευκολα τα λογια και τις πραξεις των ανθρωπων, με αποτελεσμα να κλεισω παλι την ψυχη και την καρδια μου...
η δυναμη και η αλλαγη πρεπει να ερχεται απο μεσα μας και να μην περιμενουμε καποιο λυτρωτικο χερι γιατι το μονο που θα καταφερουμε ειναι να πεσουμε ακομα πιο βαθια...
πολλες φορες ειναι πιο παραγωγικο να μιλας με ανθρωπους που δεν γνωριζεις γιατι θα σου πουν την αληθεια χωρις ενδοιασμους...
23-02-2010, 12:00 #8
Έμαθα πως υπάρχουν άνθρωποι με ευαίσθητες χορδές που μπορούν να ακούν αυτά που λέω χωρίς να ντρέπομαι που τα είπα. Επίσης έμαθα να με αποδέχομαι γιατί πριν ένοιωθα \"περίεργη\" και μόνη. Κι επίσης προσπαθώ να δω, να αναγνωρίσω, το καμπανάκι κάποιων για βοήθεια, το ίδιο που χτύπησα κι εγώ κάποτε εδώ μέσα και να δώσω στήριξη όπως πήρα. Αν μπορώ και αν ακουστώ φυσικά.
κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
ΣΕΦΕΡΗΣ
23-02-2010, 12:04 #9
ναρνια...τελειο το ποστ σου και συμφωνω...
23-02-2010, 15:13 #10
Έμαθα...
ότι κάθε συναίσθημα, θετικό και αρνητικό, έχει δικαιωματικό χώρο στον ανθρώπινο ψυχισμό...
Ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και αξίζει γι\'αυτό που είναι...Ότι πρέπει να παλεύεις και να διεκδικείς για αυτά που ονειρεύεσαι. Ότι κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις ή τις πράξεις που ποτέ δεν έκανες.
Ότι κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη την επαφή, γιατί από επιφανειακή έχουμε μπουχτίσει. Όμως πολλοί την φοβούνται ή ακόμα την διώχνουν.
Και τέλος, ότι κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε τα λαμπερα και τα σκοτεινά μας σημάδια, και η λάμψη του κάθε ανθρώπου δεν προέρχεται μόνο από τα λαμπερά του κομμάτια αλλά και από την αποδοχή, παραδοχή και προσπάθεια φωτισμού των σκοτεινών του κομματιών.
Και τέλος έμαθα...ότι η μάθηση δε σταματά ποτέ:) Και ότι πολλές φορές δεν είναι ρόδινη διαδικασία. Αλλά υπάρχουν φορές που είναι και συναρπαστική...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
23-02-2010, 15:34 #11
Εγώ μέσα από αυτήν την εμπειρία μου έχω πλέον σταματήσει να φοβάμαι τον θάνατο όπως τον φοβόμουν παλιότερα.Κάνω κάποια ριψοκίνδυνα πράγματα που δεν έκανα στο παρελθόν.Τον σκέφτομαι πλέον σαν κάτι λυτρωτικό.Και επίσης κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν σε βρουν τα ψυχολογικά προβλήματα θα σε ακολουθούν σε όλη τη ζωή σου και δεν θα ξεμπλέξεις εύκολα.
23-02-2010, 16:42 #12
εμαθα οτι οι ανθρωπο ειναι ετοιμοι να σε πατησουν μολις δουν οτι εισαι αδυναμος,ετσι προσπαθω να τους δειχνω τα δοντια μου περισσοτερο και να δειχνω τα ορια :D
After the apocalypse they took your mind Abusing science deaf dumb and blind
23-02-2010, 20:33 #13
Να μην στεναχωριέμαι παρά μόνο αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...
23-02-2010, 21:07 #14
πως το \"ποτε\" και το για \"παντα\", δεν ειναι παρα μονο δυο λεξεις.
23-02-2010, 21:55 #15
Originally posted by John11
Τι είναι αυτό που έμαθε ο καθένας από αυτά που πέρασε και που περνάει;πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία