ψυχοσωματικά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Member
    Όχι θέλω και παντρεύομαι... Δεν είναι θέμα πίεσης. Υπάρχουν βέβαια ανασφάλειες αλλά δεν είμαι σίγουρος αν όλα αυτά προέρχονται από αυτό. Αρχίζω να πιστεύω πως όλο αυτό είναι μία έκρηξη καταπιεσμένου άγχους από την παιδική μου ηλικία. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 8 ετών.

Γενικά είμαι αγχώδης τύπος. Ας πούμε τρώω τα νύχια μου και μιλάω γρήγορα.

Στο μεταξύ, είμαι 30 χρονών και γενικά δεν έχω περάσει κάποιο αξιοσημείωτο πρόβλημα υγείας. Ούτε καν θυμάμε πότε πέρασα γρίπη.

Όσο για την πίεση, αναγνωρίζω πως τις περισσότερες φορές που την μετράω είμαι σε κατάσταση άγχους. Απλά μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Υπάρχουν φορές που μέσα στην μέρα μπορεί να την έχω μετρήσει και 20 φορές και 20 να την έχω βρει ανεβασμένη.

Ποτέ δεν πίστευα πως το άγχος μπορεί να δημιουργήσει τόσο μεγάλες ψυχοσωματικές καταστάσεις.

Senior Member
    μπορει να δημιουργησει πολύ περισσότερα ψυχοσωματικά πίστεψε με!!!!Κάνε ένα κολπάκι κανε κατι που σε τρελλαινει για 2-3
    μέρες στο ταξίδι του μέλιτος και κάποια στιγμή σε άσχετη στιγμή μέτρα την πίεση αν και νομίζω ότι μόλις βάζεις το χέρι σου στο πιεσόμετρο τρελλαίνεσαι!!!!!!!!

Member
    Kostantina....fainese palia karavana se autes tis katastaseis

Se euxaristo pou beneis sto kopo kai apantas......

Senior Member
    εχω περάσει πάρα πολλά να δείξεις δύναμη ψυχής είναι στάνταρ ψυχοσωματικό!!!Είμαι βέβαιη ότι όταν περνάς καλά το μυαλό σου δεν είναι στην πίεση!!Συνέχησε τη ψυχολόγω
    και μην πας σε ψυχίατρο αν θες ξεκίνα ομοιοπαθητική θα σου προσφέρει κακό δεν θα σου κάνει με τα χάπια θα μπείς σε άσχημες διαδικασίες αν μπλέξεις με ψυχιάτρους πίστεψε με!!Η δύναμη είναι μέσα σου!!Αρχικά πίεσε τον εαυτό σου να μην μετράς καθόλου την πίεση είναι η αρχη της΄λύσης στο πρόβλημα σου!!

Member
    Το τελευταίο νομίζω πως ήταν η καλύτερη συμβουλή. Πρέπει να σταματήσω να μετρώ την πίεση μου για ένα διάστημα.

Τώρα θα σε απογοητεύσω όμως. Σε ψυχίατρο πήγα. Έχω ξεκινήσει ψυχοθεραπεία αλλά χωρίς χάπια.

Εδώ να σου πω πως η γυναίκα μου είναι ψυχολόγος και αυτή με προέτρεψε να πάω σε ψυχίατρο. Μου πήρε βέβαια 2 μήνες για να με πείσει γιατί όπως καταλαβαίνεις είχα και εγώ τις προκαταλύψεις μου (στους ψυχιάτρους πάνε μόνο οι τρελοί).

Δυστυχώς, λόγω προσωπικής σχέσης, δεν θα μπορούσε να με αναλάβει εκείνη, ούτε θα μπορούσα να πάω σε κάποιο φίλο συνάδερφο της. Πήγα λοιπόν σε ένα ψυχίατρο που μου σύστησε φίλος. Δύο φορές έχω πάει και νομίζω πως κάνει δουλειά. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια.....Για να δούμε

Senior Member
    κοιτα οι περισσότεροι γιατροι ειναι κατα της ομοιοπαθητικής!!!Αν της πεις δηλαδη θα είναι κατά στάνταρκαι στο λέω εγώ που έχω υπάρξει σε ιατρικό κυκλο πολύ χοντρο!!!Με καθηγητές πανεπιστημίου και βάλε είναι λίγοι αυτοι που θα σου πουν ότι είναι υπερ άσχετα αν οι ομοιοπαθητικοί είναι γιατροί κανονικά είναι χωρισμένοι.Κάλα έκανες και πήγες σε ψυχίατρο νομίζω ότι έχεις μία πολυ ελαφρία μορφή κατάθλιψης αχγους,πίεσης είναι κάπως μπερδεμένα!!!Αν θες την γνώμη μου ο ψυχολόγος θα σου ταίριαζε καλύτερα.Αν ποτέ ο ψυχίατρος σου ζητήσει να πάρεις χάπια όμως μην το δεχτείς και μην ακούσεις κανέναν απολύτως αν χειροτερέψεις πήγαινε σε ομοιοπαθητικό δοκίμασε και μην το πείς σε κανέναν που νομίζεις ότι θα είναι αντιθετοσ και θα σε επιρεάσει!!!Οσο για το οτι μετράς την πίεση σου είναι γεγονός ότι έτσι εντίνεις το πρόβλημα και δεν το καταπολεμάς!!!Προσπάθησε να το κόψεις ......................είναι πολύ βασικό αυτό

Member
    Όντως, βλέποντας εδώ πολλούς να λέτε για ομοιοπαθητικούς, την ρώτησα και ήταν αρνητική.

Όσο για τον ψυχίατρο. Μου πρότεινε δύο τρόπους. Ο ένας πιο οικονομικός με χάπια και λίγες συναντήσεις και ο δεύτερος πιο δαπανηρός που περιλαμβάνει ψυχοθεραπείες των 60 ευρώ η κάθε μία.

Η γυναίκα μου μου είχε πει από την αρχή να μην δεχτώ χάπια. Αν δεν ήταν αυτή μάλλον θα τα έπαιρνα. Όπως καταλαβαίνεις, ήμουν άσχετος με όλα τα ιατρικά. Βέβαια και ο ίδιος μου είπε πως δεν είναι μεγάλος fan των χαπιών απλά δεν μπορούν να δίνουν όλοι 60αρια. Ούτε εγώ μπορώ αλλά μπροστά στην υγεία μου, θα κόψω μερικές άλλες πολυτέλειες.

Senior Member
    και εγώ το ίδιο κάνω να ξέρεις ότι και τα χάπια δεν θα σου έδιναν την λύση θα σε έκαναν να ηρεμήσεις για ένα διάστημα η λύση στο πρόβλημα σου όμως είναι να βρείς τί είναι αυτό που πραγματικά σε έχει ενοχλήσει και το άχγος σου το μεταθέτεις σε αυτή την βασανιστική διαδικασία της αυτοτιμωρίας του να σκέφτεσαι αρνητικά!!Αν το ανακαλύψεις θα βγελις πιο δυνατός και θα ξέρεις να χειρίζεσαι καταστάσεις!!!όσο για την ομοιοπαθητική και τους γιατρούς ένα έχω να πώ οι μόνη που συμπαθω είναι ψυχολόγοι όλοι οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα στην ελλάδα,λίγοι ξεχωρίζουν και αυτό γιατί βλέπουν τον ασθενή σαν επίσκεψη,δεν΄έχουν μάθει να ακούν και δίνουν μία συνταγή έτσι για να την δώσουν και όταν ακουν για ομοιοπαθητική φρικάρουν

Senior Member
    για πιο λόγο φρικάρου και ας μην το έχουν ψάξει,θα σου πω γιατί η ομοιοπαθητική σε βλέπει σαν ξεχωριστό άνθρωπο και παράτηρει τα πάντα απο τότε που γεννήθηκες μέχρι τη στιγμή που είσαι μπροστα σοτ γιατρο,κάθεσαι για ώρες στο γιατρο και αναλύεις και πληρώνεις 60 -100 ευρω το πολυ και μιλαμε οτι κάθεσαι για 3
    4 ωρες με το γιατρό σου πόλυ μίσος για το τίποτα χωρίς να ξέρουν και να έχουν δοκιμάσει!!!Έχει σκεφτει κανείς όμως γιατι παλία έπρεπε να πας στο κέντρο της αθηνασ να βρεις χαπια ομοιοπαθητικα και τώρα βρίσκεις παντου ακομη και στο φαρμακειο της γειτονιας σου?
    Γιατι ο κοσμος έχει σιχαθει τα φαρμακα,γιατρους,τα συμφεροντα που παίζονται απο πισω και βλέπει οφελος απο την ομοιοπαθητικη αρα αυξανοντας η ζητηση αυξανεται και η προσφορα με την απλη μέθοδο για αυτο τωρα βρίσκεις παντού ομοιοπαθητικα γιατι βλέπουν πολλοι βελτιωση

Senior Member
    Originally posted by arsus
    Αν διανσεις κ τα δικα μου αρθρα θα καταλαβεις....κοιτα να ηρεμησεις κ να λυσεις προβληματα που εχεις..αν εχεις.......και κοινως οχι αρνητικα πραγματα-σκεψεις και ανθρωπους γυρω σου.Με το ζορι να αποκτησεις προβλημα δε γινεται........εμεις το κανουμε.πιεση ανεβαζεις αφου το σκεφτεσαι συνεχεια.........ξεκινα αποα αρωστοφοβια καταληγει σε πανικο/αγοραφοβια/καταθλιψη. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΜΗΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ.......αξιζεις ενα καλυτερο αυριο.

Senior Member
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ..ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 10/6 ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΝΙΩΘΩ ΕΝΑ ΤΡΕΜΟΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΩ 13/9 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΞΑΝΑΜΕΤΡΑΩ 8/4. ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ?ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ 10/6 Η 11/7 . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 12/8 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ.

Member
    Kalispera mariava,

Ti na po, ego piesi den metraga....den ixera kan pia einai i fysiologiki piesi....

olo auto to kairo pou niotho to fovo na me kyrieuei....i piesi mou einai sxetika auximeni.....mexri 14 exo dei tin megali kai 9,5 tis kardias.....tin eho dei vevaia kai 7,5 tis kardias...........genika lathos kano pou tin metrao....megalo lathos

Junior Member
    Έχω κι εγώ ακριβώς τα ίδια συμπτώματα..Με το που αντικρίζω πιεσόμετρο, με πιάνει πανικός και φυσικά η πίεση είναι 15-16 η μεγάλη και 10-11 η μικρή. Πώς θα ξεπεράσω αυτήν την φοβία με τα πιεσόμετρα? Θέλω να μείνω και έγκυος σύντομα και σκέφτομαι ότι ο γυναικολόγος θα μου μετράει συχνά την πίεση και αγχώνομαι από τώρα!!

Junior Member
    Έχω κι εγώ ακριβώς τα ίδια συμπτώματα..Με το που αντικρίζω πιεσόμετρο, με πιάνει πανικός και φυσικά η πίεση είναι 15-16 η μεγάλη και 10-11 η μικρή. Πώς θα ξεπεράσω αυτήν την φοβία με τα πιεσόμετρα? Θέλω να μείνω και έγκυος σύντομα και σκέφτομαι ότι ο γυναικολόγος θα μου μετράει συχνά την πίεση και αγχώνομαι από τώρα!!

πεταξτε τα πιεσομετρα ,ειχα και εγω αυτη την τρελα,επαιρνα μαλιστα και τελευταιας τεχνολογιας πιεσομετρα μη χασω σφυγμο μεχρι που απο το αγχος μου και την εμμονη μου να τη μετραω συνεχεια βρεθηκα στα επειγοντα με πιεση 19 και ηρεμιστικη ενεση στον ποπο.
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast