Eπιστροφη παιδιου λογω ψυχολογικων προβληματων - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 32 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast
Results 286 to 300 of 466
    Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by Adzik
    Originally posted by pelariry
    Originally posted by Adzik
    Μαλιστα τωρα δηλαδη εγω θα την πληρωσω για ολα???
    ξανα λεω ουτε προσβαλα ουτε εβρισα κανεναν. Την πειραξα.Ειναι απλα τα πραγματα.
    δεν κάνουμε δικαστήριο εδώ...

(βλέπεις πόσο εύκολο είναι όταν είσαι ευαίσθητος να σπάσεις; φαντάσου να σου την πέσουν και 6-7 ακόμα)
    δεν ειπα ποτε και δεν θα πω πωσ ηταν σωστοσ ολοσ ο τροποσ εχθεσ..γι αυτο και αν δεισ αποχωρισα..

αλλα ουτε και ο τροποσ τησ Λιμπα ηταν.

τωρα μιλας ορθα μπορω να πω.
    Ας μεινουμε λοιπον οτι εγινε μια συζητηση με λαθη απο ολους και σαν παραδειγμα οτι καλο ειναι να μην συμβαινει, τουλαχιστον με αυτους τους ορους.

Ξερεις δεν ειναι αναγκη να πειστουν ολοι με την αποψη μας.
    Θα υπαρχουν και μερικοι που θα τους ακουμε και θα μενουμε με ανοικτο το στομα.
    Παραλληλα ομως πρεπει να εχουμε και ανοικτο μυαλο ε?
    Ετσι ειναι Κρινο μου..αρκει να μην εχει να κανει με βια και κακοποιηση.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Banned
    καλα αντε εχεις δικαιο....

:P

Senior Member
    ok...παω σουπερμαρκετ τωρα.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Ειναι απλα τα πραγματα...

Παμε για μια ανακαιφαλαιωση...

Ιστορικη αναδρομη ^^

.

Η ειδηση αφορα την επιστροφη λες και ηταν δεμα ενος 8χρονου παιδιου προς μια αλλη μακρινη χωρα απο μια μητερα που αποφασισε πως δε μπορει να το μεγαλωσει επειδη χαρακτηρισε το δεμα της ως \"ελλατωματικο\".

Αρχικα ταχτηκαμε ,οπως ηταν αναμενωμενο, υπερ του πιτσιρικά και κατά της ενήλικης μητέρας η οποία στο κάτω κάτω επιλογή της ήταν να υοθετήσει και δεν την ανάγκασε κανένας οπότε θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της απόφασης της δεδομένου του ότι είχε να κάνει με μικρό παιδάκι και όχι με μπλούζα που αγόρασε από τα ZARA.

Εμφανίζεται ένα μέλος όμως , η Λίμπα, και άρχισε να λέει ότι φταίει το παιδάκι και όχη η μητέρα.
    Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι προσωπικά χαίρομαι όταν ακούγονται και άλλες απόψεις και διαφορετικές οπτικές πλευρές από μια υπόθεση γιατί μπορει να ανακαλύψουμε πράγματα που δεν είχαμε ξανασκεφτεί! Όσο και να διαφώνησα με αυτή την -πολύ ακραία κατά την γνώμη μου - άποψη της ,σκέφτηκα \"οκ, απόψεις είναι αυτές, επόμενος?\"

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το ίδιο μέλος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει έναν πατροκτόνο που σκότωσε την 2χρονη κορούλα του με το να την αφήσει να πεθάνει από αιμοραγία και υποθερμία έξω στο χιόνι.Αυτό δεν είναι μια απλή \"άποψη\" , αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ΠΑΡΑΛΟΓΗ άποψη με βάση τα δεδομένα ζωής του 21ου αιώνα που ζούμε. Μπορεί πριν 11 αιώνες αυτό να μην ήταν έγκλημα, μπορεί μερικές αρχέγονες φυλές να το θεωρούσαν σωστή τιμωρία επειδή τους ενοχλούσε το κλάμα του μικρού παιδιού και έθετε σε κίνδυνο ξερω γω όλη την φυλή από τον θόρυβο , μπορεί σε ένα υποθετικό καταστροφικό μέλλον μετά από 30 αιώνες να μην θεωρείται έγκλημα λόγω συγκεκριμένων κοινωνικών συνθηκών, αλλά,

με βάση το δεδομένο ότι σήμερα ζούμε στην δυτική κοινωνία του 21ου αιώνα και έχουμε αναπτύξει έναν συγκεκριμένο και παράλληλα γενικό τρόπο σκέψης, μια τέτοια άποψη είναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ. Παράλογη όχι μόνο από εμένα, ούτε από την Σάρα,Λάρα, Κλάρα , αλλά από ολόκληρη δυτική κοινωνία του 2010.

Από την στιγμή που κάποιος θέλει να πει λοιπόν κάτι παράλογο για τα σημερινά δεδομένα ,οκ μαγκιά του, αλλά να είναι έτοιμος να δεχτεί και αντιδράσεις για αυτό που θα πει.

Στη συνέχεια λοιπόν σχεδόν όλα τα μέλη στην συζήτηση άρχισαν να τραβάνε τα μαλιά τους με αυτά που βλέπανε να γράφει η Λίμπα και όταν της το λέγανε με απλό τρόπο ότι κάτι ίσως να μην πηγαινει καλά με αυτό που λέει, τότε το μέλος αυτό άρχισε να παίρνει αμυντική στάση του στυλ \"Τι θε ρε?Εχεις κανα προβλημα?Οτι γουσταρω θα λεω, δημοκρατια εχουμε!\" καθως και \"Δεν ειμαι η παραλογη.Εσεις ειστε οι παραλογοι.Ολοι.Μα ολοι ομως.Ειμαι η μονη εξυπνη εδω μεσα.\".Πολυ πολυ συντομα περασε και σε προσωπικους χαρακτηρισμους με οσους διαφωνουσαν μαζι της , αφου παραλληλα το γυρισε στο οτι αυτη ειναι το θυμα εδω μεσα που ολοι τις επιτιθονται.

Οι \"επιθεσεις\" συνεχιστηκαν και περασαν σε \"χαβαλε\" σταση , και σε αυτο το σημειο προσωπικα πιστευω οτι φταινε και οι 2 πλευρες μιας και το θεμα εγινε σαν \"παιχνιδι\". Ειναι σαν να σου ερθει ενας τυπος και να θελει να σου αποδειξει οτι υπαρχουν ροζ ιπποποταμοι με φτερα παπιας που πετανε στον ουρανο τραγουδοντας το \"μικρο μου πονυ\" και ευθυνονται για το φαινομενο του ουρανιου τοξου,και να επιμενει πως οχι μονο εχει δει-ο μονος που θα εχει δει-, αλλα οτι η επιστημη ειναι ακυρη κτλ κτλ.
    Σε αυτο το σημειο μπορεις ειτε να τον παρεις στο δουλεμα και να ανταλαζεις χαρακτηρισμους μαζι του με απωτερο σκοπο να του αποδειξεις οτι κανει λαθος, ειτε απλα να αγνοησεις το θεμα και να τελειωσει η υποθεση.
    Το δευτερο , δυστηχως, δεν εγινε, και φτασαμε σε καποιο σημειο να εκτοξευονται ωραιες λεξουλες οπως \"ειστε ολες πατσαβουρες\" ( )

Αυτο που εγινε χθες ηταν το ακριβως αντιθετο απο εναν υγιη διαλογο.Ενας διαλογος μπορει να εχει χαρακτηρισμους,μπορει να εχει χαβαλε,μπορει να εχει μερικες ακραιες αποψεις - τα παραπανω απλα μπορει να τον κανουν κακο και δυσμενη διαλογο, αλλα συνεχιζει να ειναι διαλογος - ,
    αλλα αμα τωρα απο τις 2 μεριες, η μια μερια ΔΕΝ επιθυμει διαλογο αλλα μονολογο του στυλ \"δε με νοιαζει τι λετε,δε σας ακουω,εχω δικιο,ειστε πατσαβουρες καλα κρασσσά\" τοτε αυτο ΔΕΝ ειναι ουτε υγιης ουτε καν διαλογος.

Αυτο πιστευω οτι εγινε χθες.Το μελος Λιμπα απλα ΔΕΝ ηθελε να κανει διαλογο, αλλα μονολογο.

Banned
    Αυτο πιστευω οτι εγινε χθες.Το μελος Λιμπα απλα ΔΕΝ ηθελε να κανει διαλογο, αλλα μονολογο.

ορθον....
    τι ακριβως θελουν να κανουν καποιοι,
    με ενα μελος που για το θεμα δεν ηθελε να κανει διαλογο?

οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχιιιι ιιι εδωωωωωωωωωωωωωωω
    θα φτυσεις και το γαλα που ηπιες.....

Senior Member
    Ελα ντε..
    Αυτο ειναι το θεμα.

Πιστευω ομως οτι επαιξε μεγαλο οι χαρακτηρισμοι που πεφτανε πιο γρηγορα απο σφαιρες ημιαυτοματου απο το μελος Λιμπα..

Εκει ειναι αναλογα στο ποσο ευκολα-δυσκολα προσβαλεται καποιος, για αυτο αν και \"διαφωνω\" πανω κατω με αυτο που εγινε χθες , παρολα αυτα το κατανοω μεχρι εναν βαθμο. Αν καποιος σε βρισει μπορεις ειτε να τον αγνοησεις ειτε να θιχτεις και να τον βρισεις και εσυ. Και τα 2 ειναι εξισου δικαιολογημενα κατ\'εμε να συμβουν, οχι ομως το ιδιο λειτουργικα το ενα με το αλλο..

Banned
    Λοιπόν, krino, pelariry και nature σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Εχτές αυτό που έγινε ήταν να γίνω τροφή σχολιασμού και χλευασμού. Το ότι έχω κάποιες απόψεις δεν νομίζω ότι το δικαιολογεί αυτό. Ούτε είπα εγώ πουθενά ότι κάνω την έξυπνη. Αυτός που παίρνει στο δούλεμα κάποιον από κει φαίνεται ο \"χαρακτήρας\" του. Γι\'αυτό είπα πατσαβούρια... Ξέρεις, είναι πιο ανήθικο μερικές φορές να κάνεις κάτι να έχεις άσχημη συμπεριφορά παρά να βρίζεις. Πόσο μάλλον για άμυνα ένας ενάντια σε όλους. Επίσης για το αν είναι επικίνδυνες οι απόψεις μου. Αν ήταν επικίνδυνες, τόσον καιρό που τις πιστεύω θα είχα πάει φυλακή. Δεν έχω τι άλλο να πω, ο καθένας εκτός των τριών που προανέφερα γράφει το μακρύ του και το κοντό του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η συμπεριφορά είναι αυτή που μετράει. Οκ, είχα κάποιες απόψεις εγώ που δεν αρέσουν σε μερικούς, ίσως σε όλους αλλά είναι δικαίωμά μου. Θα μου το αφαιρέσεις κι αυτό Boltseed? Και μετά μιλάτε για Χίτλερ. Ε, ρε μια Ανίτα που σας χρειάζεται εσάς και όχι εμένα έτσι όπως μου φερθήκατε. Και για άλλη μια φορά αποδείξατε ότι βάζετε τα παιδιά πάνω απ όλα, λες και είναι κάποιοι Θεοί. Δλδ στο βωμό να θυσιάσουμε τα παιδιά, προτιμούμε να θυσιάσουμε κάποιο ενήλικα όποιος κι αν είναι αυτός. Όσο για τις αντιδράσεις, αν θεωρούνται αυτές αντιδράσεις τι να πω.

Banned
    Λιμπα,
    οπως ειναι η κοινωνια ετσι ειναι και το φορουμ.
    Απλα εδω πρεπει μια πλατφορμα μινιμουμ σεβασμου στο να υπαρχουν αποψεις να μπορουμε να την κατακτησουμε.

Απο κει και περα,
    αν ανοιξουμε συζητηση για το θεμα που εχει ανοικτει το θρεντ,
    πιστευω οτι θα διαφωνησουμε.
    Απο μενα κανενα προβλημα ομως να γινει ετσι,
    αρκει να γινει με σωστο τροπο.

Banned
    Το γεγονός ότι πάντα στο βωμό μεταξύ ενός παιδιού και ενός ενήλικα βάζουν πάντα τον ενήλικα σου λέει κάτι; Όλοι το παίζουν δήθεν αθώοι ακόμα και εδώ στην κουβέντα δεν έγινε και τίποτα αν φερθήκαμε άσχημα στην libpa. Αλλά άμα μιλήσει για παιδιά, την έβαψες.

Banned
    δεν μπορω αυτη την στιγμη να ανοιξω συζητηση για το θεμα,
    ειμαι στη δουλεια και θα επαιρνε αρκετη ωρα για να εχω αποψη....

τωρα βεβαια, τα πεσιματα ειαι συνηθισμενο πραγμα στο φορουμ και στην κοινωνια γενικοτερα.

Banned
    Αυτό λέω ότι είναι όλοι κακοί...Ζούμε σε χάλια κοινωνία...Χειρότερη δεν γινότανε. Αν σκεφτείς ότι σε άλλες χώρες γίνονται λιθοβολισμοί για μοιχεία μόνο από το ένα φύλο ενώ στο άλλο επιτρέπεται, από κει βγάζεις συμπεράσματα.

Senior Member
    libpa,εάν δεν είχες εσωτερικεύσει τη νοοτροπία μίας μειονοτικής θυματοποίησης,κατά την οποία ένα άτομο με ψυχική νόσο θεωρείται εκ προοιμίου αδύναμο και οι άλλοι γύρω του έτοιμοι να το φάνε εν είδει μίας κακιάς ομάδας ή πλειοψηφίας,θα καταλάβαινες τι σημαίνει εις την αγγλιστί\"subtle racism\"και με ποιες μορφές εκδηλώνεται ο κρυφορατσισμός.Θεωρώντας ένα άτομο που ανήκει σε μία ομάδα στερεοτυπικά\"αδύναμο\"και έχων την ανάγκη οποιαδήποτε στιγμή της σωτήριας φτερούγας μας,τότε αυτό που διαπιστώνω είναι πως και οι σωτήρες είναι θύματα των στερεότυπων δίχως να το έχουν συνειδητοποιήσει.

ΥΠΕΘΕΣΑΝ ότι αδικήθηκες.ΓΙΑΤΙ;Γιατί από πριν σε θεωρούσαν μη άξια να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.Εκ προοιμίου υποσυνείδητα σε θεωρούσαν θύμα κάποιας συνωμοσίας,κάποιας αδικίας,κάποιου σκοτεινού σχεδίου ενάντια στους\"ψυχικά νοσούντες\".Αυτό σου αφαιρεί από την προσωπικότητά σου,δε σου δίνει,αρκεί να το κατανοήσεις.Οι σωτήρες κάλυπταν δικές τους ανάγκες να σε σώσουν,γιατί γι αυτούς είναι σημαντικό στην ψυχολογία τους και στο υπερεγώ τους να υπερασπίζονται τους αδυνάτους.Αν εσύ όμως δεν ένιωθες αδύνατη,τότε θα τους έλεγες απλά,άι στο καλό σας,μπορώ να τα βγάλω πέρα και μόνη μου φιλαράκια,δε χρειάζομαι το δεκανίκι σας.Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι διαφανείς,πρέπει κάποιος να έχει μελετήσει τι σημαίνει εσωτερίκευση μειονοτικής αδυναμίας και συντήρηση του θυματοποιητικού μοντέλου,να έχει μελετήσει σε τι παγίδες πέφτουν οι πλευρές τόσο αυτών που σπεύδουν να σώσουν,όσο και αυτών που δέχονται να τους σώζουν οι άλλοι.
    Εγώ αντί να ευχαριστήσω θα έστελνα στο διάολο αυτόν που δε θα με θεωρούσε ικανή να ανταπεξέλθω σε μία ανταλλαγή ιδεολογικών πυρών με βάση την ψυχική μου ιδιαιτερότητα,αλλά τέσπα,όσο το έχει ψάξει κανείς.

Κρίνο,να σου κάνω μία ερώτηση γιατί θα ήθελα να σε βάλω σε διαδικασία να σκεφτείς πάνω στα κίνητρα,αυτό που ζήτησες από την adzik,να έχει μία ευαισθησία γιατί έχει περάσει από θέση ευαλωτότητας,από τη libpa ζητάς το ίδιο;
    In a fair system,all participants have equal opportunities and responsibilities,για όχι;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    RainandWind, δεν μ\'αρέσει το υφάκι σου..Ποιός μίλησε για θυματοποίηση λόγω του ότι είμαι ψυχικά ασθενής; Μία είναι η πραγματικότητα, έπεσαν όλοι να με φάνε λόγω των απόψεων μου και φυσικά δεν ήταν για αυτό αλλά για να ικανοποιήσουν δικές τους ανάγκες βλέπε βίτσια και κάποιοι πήγαν να με σώσουν, ώστε να μην είμαι μόνη μου σε μία πλευρά. Οι άλλοι δλδ πως ήταν πολλοί, μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα; Αυτό μας λες;

Senior Member
    Αν ξαναδιαβάσεις προσεκτικά το κείμενό μου,θα κατανοήσεις πως για να χρειάζεσαι υπερασπιστές αυτό προυποθέτει να βάζεις τον εαυτό σου σε θέση αναζήτησης στήριξης έξωθεν.Είμαστε διαφορετικά άτομα,εμένα δε θα με τιμούσε η παρέμβαση κανενός με τα πλαίσια που τη δέχτηκες.Το υφάκι μου μπορεί να σε ενοχλεί,όπως και το δικό σου εμένα.Παρολαυτά δε θα επιθυμούσα να αναφερθώ στα υφάκια μας,που είναι δικαίωμα του καθενός μέλους να είναι ανάλογο με εκείνο που επιθυμεί και διαλέγει,αλλά στις απόψεις μας,όπως αυτές αποτυπώνονται στο γραπτό μας λόγο.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Nature και Κρίνο,αντιμετωπίζοντας την libpa ως ένα άτομο που χρειάζεται να την προστατέψετε από τους υπόλοιπους \"κακούς\",οι ίδιοι την περιθωριοποιείτε,υποθέτον� �ας ότι βρίσκεται σε μία αδύναμη θέση και δεν είναι ικανή η ίδια να υποστηρίξει τις απόψεις της και να δεχτεί τις συνέπειες της κριτικής.Η σωτηρολαγνεία σας είναι ρατσιστική στη βάση της καθώς τον ψυχικά ασθενή τον βάζετε σε μία θέση θύματος.Ο καθένας δέχεται αυτό που εκπέμπει και αυτός που εκπέμπει αρνητισμό θα εισπράξει αρνητισμό.Εκτός αν πιστεύετε πως υποστηρίζοντας κάποιον που λέει τους άλλους πατσαβούρια όταν δεν έχει επιχειρήματα να στηρίξει το λόγο του,τον ωφελείτε στην ουσία.Τον βλάπτετε και μάλιστα με την επίφαση του υπερασπιστή του.Κάτι ανάλογο κάνατε και με τον Πάνο παλιότερα,φανταζόμουνα πως κάτι θα είχατε μάθει για τον νόμο του καθρέφτη μέχρι τώρα.Καθένας εισπράττει ό,τι εκπέμπει και όπως επικοινωνεί και είναι δικό του θέμα να ψάξει αν οι τρόποι του προάγουν την επικοινωνία του,όχι δικό σας να τον οχυρώσετε με πλασματικές συνθήκες \"υποστήριξης\",που προσομοιάζουν εικονική ζωή και όχι αληθινή.
    ... ως κακιά καταθλιπτική ψυχασθενής, που επιτέθηκα με χαρακτηρισμούς και βρισίδια προκειμένου να χτυπήσω βάναυσα και ελεεινά μια καλή ψυχασθενή, ομολογώ ότι χαίρομαι που υπάρχουν δυο τόσο καλοπροαίρετοι χρήστες. Άτρωτοι, \'υγιείς\', δυνατοί, δίκαιοι και πάντα πιστοί στην προάσπιση των αδυνάτων... είναι αυτοί που περιμένουν να κωπάσει ο κουρνιαχτός, για να μας βάλουν όλους στη θέση μας γιατί αυτοί είναι πάνω από μας, ξέρουν καλύτερα και μας \'τακτοποιούν\'... είναι αυτοί που ξέρουν καλά πώς να πείσουν ότι είναι εδώ για να προστατεύσουν από εμάς τους υπόλοιπους, τα \'θύματα\' της συμπεριφοράς μας. Άλλωστε το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μόνο που είναι οι ίδιοι που θεωρούν \'ανόητους\' αυτούς που τάχα υπερασπίζονται. Και ποτέ δε βλέπουν τί ακριβώς κάνει ο καθένας προκειμένου να πείσουν, γιατί δε συνάδει κάτι τέτοιο με την τακτική τους... μόνο που αυτός είναι ο ρατσισμός και όχι το να απευθύνεσαι στον άλλο με βάση το χαρακτήρα του και τις απόψεις που εκφράζει και όχι με βάση τα όποια προβλήματά του... σας ευχαριστώ που υπάρχετε και συνεχίζετε ακάθεκτοι...

Page 20 of 32 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast