Results 1 to 7 of 7
Thread: Οψεις του ιδιου νομισματος.
-
10-04-2010, 17:45 #1
Οψεις του ιδιου νομισματος.
Τα πραγματα σπανια ειναι απολυτα και ο λογος ευκαμπτος μεν αλλα οχι αρκετα ευκαμπτος και αναλυτικος ωστε να μη φτανει πολλες φορες σε σημειο να πλατιαζει επικινδυνα.
Με εβαλε σε σκεψεις ενα νημα που λεμε τρια ατομα σωστα πραγματα , το ιδιο πραγμα στην ουσια , αλλα βλεποντας μια αλλη οψη του νομισματος ή καλυτερα οτι κατι δεν ειναι απολυτα ετσι αλλα μπορει να ισχυει και το δεινα.
Φυσικα και οι τρεις καταλαβαινουμε και τις τρεις οψεις.
Εαν ειμασταν σε ενα μαθηματικο ή τεχνολογικο φορουμ τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ πιο απλα γιατι οι λυσεις ειναι σαφης και περιορισμενες.
Εδω τα πραγματα ειναι πολυπλοκα και ως τετοια πρεπει να τα εκλαμβανουμε.
Υπαρχει βεβαια και η διαφωνια του στυλ θελω και εγω να προσθεσω κατι γιατι θελω να επικοινωνησω....δεκτο:)
Κατι σαν απολογια...
Πολλες φορες αισθανομαι ενοχος απο την αποψη οτι γραφω κατι που νομιζω οτι ειναι σιγουρα κτημα του αλλου , οποτε ειναι σαν να τον μειωνω λεγοντας του το "ευκολος εννοουμενο".
Αλλα σε γενικες γραμμες ολοι το ιδιο κανουν πανω-κατω και μερικες φορες ερχεσαι και σε τεραστια εκπληξη γιατι αυτο που νομιζεις οτι ειναι "ευκολος εννοουμενο" δεν ειναι για τον αλλο και πολλες φορες για σενα ή μπορεις να δεις και μια καινουρια οπτικη.
Ετσι καποιες σκεψεις:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 10-04-2010, 19:29 #2
μου θύμησες παλιότερη συζήτηση που σου είχα πει
Originally posted by weird
Σαν να υπάρχουν διάδρομοι... τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους... που όμως όλοι τους οδηγούν στο ίδιο πράγμα.
όλοι τους, ο καθένας απο λίγο, περιέχει μέσα τα συστατικά του πράγματος αυτού.
Το θέμα είναι αν εμείς μπορούμε ποτέ να \"δούμε\" το ολόκληρο.
νομίζω πως στον καθένα έχει δοθεί ορισμένη θέα, απο άλλο σημείο, οπτική, διαδρομο, διαμέρισμα, δωμάτιο...
Αλλά σίγουρα, μπορούμε να δείχνουμε ο ένας στον άλλο τι βλέπει, τι ακούει, απο εκεί που βρίκσεται :)
Ίσως αυτή η \"ανταλλαγή\" μας οδηγήσει κάποτε στην αντίληψη της \"ολόκληρης εικόνας\".
Καλό βραδάκι Κηπ, μου άρεσαν πολύ οι προβληματισμοί σου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
10-04-2010, 19:29 #3
Originally posted by keep_walking
Πολλες φορες αισθανομαι ενοχος απο την αποψη οτι γραφω κατι που νομιζω οτι ειναι σιγουρα κτημα του αλλου , οποτε ειναι σαν να τον μειωνω λεγοντας του το \"ευκολος εννοουμενο\".
τοσα χρονια που μπαινω εδω μεσα ποτε δεν σε εχω δει απολυτο στις θεσεις σου.εκφραζεις τις αποψεις σου,υπερβολικα ευστοχα κατα την κριση μου και το σημαντικοτερο οι προθεσεις σου ειναι \"αγνες\".
ενοω οτι θελεις να βοηθησεις τον αλλο.
10-04-2010, 19:49 #4
A ναι weird...τι μου θυμισες...βρηκα και την απαντηση μου.
Χμ οχι δεν οδηγουν ολοι στο ιδιο σημειο...ακριβως αντιθετες πορειες ισως...ειναι επιλογες...ειναι δρομοι ναι του μυαλου,αλλα συνυπαρχουν.
Κοιτα εχεις 10 ανθρωπους θα εκφερουν 10 διαφορετικες αποψεις για κατι...μπορει μαλιστα και οι 10 ειναι σωστες,αλλα εκ διαμετρου η μια να αναιρει την αλλη.
Δεν μιλαμε για απλα ζητηματα οπως το να δεις ενα ασπρο κουνελι και να πεις αυτο ειναι ασπρο ο αλλος μαυρο και οκ αυτος που λεει μαυρο ειναι λαθος...(μη το παρατραβηξουμε στην αναλυση εδω:P) αλλα για πιο πολυπλοκα ζητηματα.
Κατα καποιο τροπο μπορεις να ξερεις και τις 10 επιλογες ισως του παραδειγματος να στις πουν και να κουνησεις το κεφαλι καταφατικα...ναι ειναι κατι που το εχω ηδη σκεφτει.
Χμ δεν ξερω μου φαινεται δεν γινομαι κατανοητος και αυτο με εκπλησσει αφανταστα ή γινομαι?
Πολλες φορες ο παικτης ωθειται να παρει αποφασεις για διαφορα διλληματα ηθικα-φιλοσοφικα στην διαρκεια της πορειας του παιχνιδιου που μπορει να αφησεις τελοςπαντων καποιον να ζησει ή να τον σκοτωσεις ,δηλσδη ζητηματα ζωης και θανατου μονο που προκειται για παιχνιδι.
Μερικα ειναι με τετοιο τροπο φτιαγμενα που προβληματιζεσαι γιατι και οι δυο δρομοι ειναι σωστοι...εκ διαμετρου αντιθετοι...και το διλλημα μεγαλο.
Αλλα εκει ειναι ενα παιχνιδι και δεν σε νοιαζει και πολυ...ας τον σκοτωσω λες τον αλλον,πολυ με ζαλισε :P
Τεσπα αυτο μου ρθε στο μυαλο:)
Ωραιο παιχνιδι για οποιον δεν το εχει παιξει , εγω εχω μπουχτισει λιγο γιατι δεν παρουσιαζουν και την τεραστια πρωτοτυπια:)
Βασικα παλι γραφω στην ουσια χωρις λογο...αλλο εννοουσα τοτε απλως πλεον δεν το ...αισθανομαι , το καταλαβαινω τι εννοουσα αλλα δεν το αισθανομαι.
amelie ευχαριστω:)
Απλως θελω να μαθαινω , να βελτιωνομαι και να γραφω αν κατι με απασχολει , εστω και αν ειναι μικρο πολλες φορες:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-04-2010, 20:27 #5
Ωραιο παιχνιδι για οποιον δεν το εχει παιξει , εγω εχω μπουχτισει λιγο γιατι δεν παρουσιαζουν και την τεραστια πρωτοτυπια:)
10-04-2010, 20:57 #6
A ναι weird...τι μου θυμισες...βρηκα και την απαντηση μου.
Χμ οχι δεν οδηγουν ολοι στο ιδιο σημειο...ακριβως αντιθετες πορειες ισως...ειναι επιλογες...ειναι δρομοι ναι του μυαλου,αλλα συνυπαρχουν.
Κοιτα εχεις 10 ανθρωπους θα εκφερουν 10 διαφορετικες αποψεις για κατι...μπορει μαλιστα και οι 10 ειναι σωστες,αλλα εκ διαμετρου η μια να αναιρει την αλλη.
Δεν μιλαμε για απλα ζητηματα οπως το να δεις ενα ασπρο κουνελι και να πεις αυτο ειναι ασπρο ο αλλος μαυρο και οκ αυτος που λεει μαυρο ειναι λαθος...(μη το παρατραβηξουμε στην αναλυση εδω:P) αλλα για πιο πολυπλοκα ζητηματα.
Κατα καποιο τροπο μπορεις να ξερεις και τις 10 επιλογες ισως του παραδειγματος να στις πουν και να κουνησεις το κεφαλι καταφατικα...ναι ειναι κατι που το εχω ηδη σκεφτει.
Χμ δεν ξερω μου φαινεται δεν γινομαι κατανοητος και αυτο με εκπλησσει αφανταστα ή γινομαι?
Πολλες φορες ο παικτης ωθειται να παρει αποφασεις για διαφορα διλληματα ηθικα-φιλοσοφικα στην διαρκεια της πορειας του παιχνιδιου που μπορει να αφησεις τελοςπαντων καποιον να ζησει ή να τον σκοτωσεις ,δηλσδη ζητηματα ζωης και θανατου μονο που προκειται για παιχνιδι.
Μερικα ειναι με τετοιο τροπο φτιαγμενα που προβληματιζεσαι γιατι και οι δυο δρομοι ειναι σωστοι...εκ διαμετρου αντιθετοι...και το διλλημα μεγαλο.
Αλλα εκει ειναι ενα παιχνιδι και δεν σε νοιαζει και πολυ...ας τον σκοτωσω λες τον αλλον,πολυ με ζαλισε :P
Τεσπα αυτο μου ρθε στο μυαλο:)
Βασικα παλι γραφω στην ουσια χωρις λογο...αλλο εννοουσα τοτε απλως πλεον δεν το ...αισθανομαι , το καταλαβαινω τι εννοουσα αλλα δεν το αισθανομαι.
amelie ευχαριστω:)
Απλως θελω να μαθαινω , να βελτιωνομαι και να γραφω αν κατι με απασχολει , εστω και αν ειναι μικρο πολλες φορες:)...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
10-04-2010, 21:03 #7
εχεις δίκιο Κηπ...
Ισως και αυτο να ειναι η ουσία του διαλόγου..αυτο να δινει νοημα σε μια συζήτηση.
Αυτο που για εμενα προσωπικα ειναι πολυ σημαντικό,ειναι η ατμοσφαιρα της συζήτησης.
Αν ειναι \"πολεμική\" ,ακομα και το ιδιο πραγμα να λέγεται ,υπάρχει περίπτωση να μη συμφωνήσουν οι συμμετέχοντες(στην καλύτερη περιπτωση).
Ενώ αν εχεις διαθεση να βγαλεις κατι θετικό,να δώσεις να παρεις,τοτε μπορεί να σκάνε δυο και τρεις οψεις,παραλλαγες ,να δίνεται εναυσμα για παραπέρα..
Να ενας λόγος που ειναι τοσο σημαντική η ανθρώπινη επαφή ;)
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή