Results 31 to 45 of 108
-
11-04-2010, 17:36 #31
Originally posted by keep_walking
\"Ο έρως δεν είναι ούτε απλώς μια σωματική λειτουργία, ούτε ένα θανάσιμο αμάρτημα, αλλά η θεόσδοτη παρόρμηση του ανθρώπου να επιδιώξει την ενωσή του με τον άλλο, που είναι η βασική προϋπόθεση της ζωής!!!\"
Δε μιλούσα για εδώ αν υπάρχει κανείς που να μην το πιστεύει, αλλά για την πλειοψηφία της εκκλησίας αλλά και των φανατικών τυπολατρών.
Σαν να λεμε 1+1=2 μονο που θα υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις...ελαχιστες.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
- 11-04-2010, 17:38 #32
Οπως ακριβως ειπα δηλαδη στο προηγουμενο ποστ.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-04-2010, 17:42 #33
keep,
πριν λίγες μόλις μέρες εν έτι 2010 άκουσα στις ειδήσεις ότι ένας βοσκός σε ένα ελληνικό χωριό σκότωσε τον γείτονα του με καραμπίνα γιατί είχαν διαφωνίες σχετικά με τα χωράφια τους και τα ζωντανά τους. θα μου πεις ακραίο το παράδειγμα σου κλπ κλπ. εμένα μου θύμισε εποχή κάιν και avel. σαν να μην έχουμε καθόλου εκσυγχρονιστεί από τότε.
συμπέρασμα:
είσαι σίγουρος ότι αυτό που εσένα σου φαίνεται αυτονόητο είναι αυτονόητο και για τους άλλους?
edit: και να προσθέσω μια διευκρίνιση για να μην παρερμηνευθώ,
δεν υπονοώ τίποτα για ψυχικές νόσους και τέτοια. το ανέφερα το περιστατικό για να δείξω από τι επίπεδο ζούγκλας ξεκινήσαμε κάποτε ως ανθρώπινο είδος, ότι μια διαφωνία μπορεί να σήμαινε, \"νευρίασα και θα σε σκοτώσω\", στο έτος 0, αλλά και σήμερα στο 2010 κάποιοι σκέφτονται με πολύ παρόμοιους τρόπους. και κάλλιστα μπορεί κάποιοι να βλέπουν τον \"έρωτα\" ως εξουσία πάνω στο σώμα και την θέληση του άλλου.
όσο για το forum εδώ, έχω την άποψη ότι είναι πολύ πολιτισμένο, και ότι εκεί έξω μπορεί να κρύβονται πολύ χειρότερα πράγματα που ίσως να είδαν τα ματάκια του πατρός φιλοθέου, εφόσον από ότι καταλαβαίνω πρέπει να έχει συναναστραφεί ντουζίνες ανθρώπων.
11-04-2010, 17:46 #34
Παρακολουθώ και εγώ τις συνευτεύξεις του έχω διαβάσει και δύο βιβλία του. Το καταπληκτικό \"μύθο της ψυχικής ασθένειας\" και το \"έρωτος φύσις\" που με κούρασε λίγο.
Μάλιστα μου τα είχε προτείνει μια ευγενική ψυχή που συμμετείχε στο site αυτό αλλα δεν γράφει πλέον.
Αξίζει νομίζω να αφιερώσει κάποιος λίγο χρόνο να τον ακούσει. Δεν μοιάζει με τους άλλους παπάδες. Ούτε καν εμφανισιακά. Είναι 80 χρονών σήμερα!
11-04-2010, 17:46 #35
Alobar δεν ξέρω αν κατάλαβες καλά.....οχι απλώς τα λόγια του ιερέα με βρίσκουν σύμφωνη, αλλά μέσα απο τα λόγια του βλέπω πολλά πράγματα που ζω....πολλές αλήθειες που αν τις κατανοούσα πολύ παλαιότερα θα ήμουν καλύτερα σήμερα.Απο χθες ακούω την συνένετευξη και έχω ταρακουνηθεί αλήθεια....αναλογίζομαι καταστάσεις, πρόσωπα, λόγια και συμπεριφορές....
11-04-2010, 17:54 #36
keep,
πριν λίγες μόλις μέρες εν έτι 2010 άκουσα στις ειδήσεις ότι ένας βοσκός σε ένα ελληνικό χωριό σκότωσε τον γείτονα του με καραμπίνα γιατί είχαν διαφωνίες σχετικά με τα χωράφια τους και τα ζωντανά τους. θα μου πεις ακραίο το παράδειγμα σου κλπ κλπ. εμένα μου θύμισε εποχή κάιν και avel. σαν να μην έχουμε καθόλου εκσυγχρονιστεί από τότε.
συμπέρασμα:
είσαι σίγουρος ότι αυτό που εσένα σου φαίνεται αυτονόητο είναι αυτονόητο και για τους άλλους?
Οτι 1+1=2 αλλα αν ρωτησεις 6 δισεκατομμυρια ανθρωπους θα παρεις και διαφορετικες απαντησεις προφανως?
Χαιρω πολυ δεν θα κατσω να ασχοληθω με το 1+1=2 ειμαι advanced ουτε βεβαια θα το βροντοφωναξω σημερα ενας καταπληκτικος τυπος ειπε 1+1=2
Νομιζω στο ποστ μου το ανελυσα καθαροτατα.
Για τους ιερεις ο κοσμος εχει ενα προτυπο , μια ταμπελα πες, στο μυαλο του και εκει παιζει ολο το παιχνιδι.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-04-2010, 18:00 #37
Δεν τον ξερω οποτε μπορει να κανω λαθος γνωμη αλλα οταν καποιος λεει 1+1=2 και ολοι χειροκροταν πω -πω τι ειπε ο μεγαλος τοτε δειχνει οτι:
Ειναι ιερεας αλλα δεν ταιριαζει στο προτυπο του ιερεα που χει στο μυαλο του ο κοσμος και ως εκτουτου κλαπ κλαπ καπως ετσι.
Δεν νομιζω και να τον διαβασω εντελει...ξενερωσα:P
Αυτό, δεν σου το λέω για να σε κριτικάρω, δεν το θεωρώ ελάττωμα εξάλλου, αλλά αν θέλεις, να το παρατηρήσεις, αν δεν το έχεις ήδη κανει..
Νομίζω οτι το να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές, είναι ότι καλύτερο για να εξελίσσεται κανείς και προσωπικά, πριν απορρίψω το οτιδήποτε, το γνωρίζω πρώτα.
Εκ των υστέρων απορρίπτω όχι εκ των προτέρων.
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
11-04-2010, 18:02 #38
Γιώτα μας έχουν κάνει να ξεχνάμε τα αυτονόητα, φυσικά και σε κατάλαβα... βασικά, έφτιαξα το θρεντ γιατί αρέσκομαι στον τρόπο που τα λέει κι όχι στο τί λέει. Το τί λέει, με εκφράζει στα περισσότερα σημεία. Αλλά εμείς τα βγάζουμε απ\' το στόμα μας με πόνο και οργή γιατί κάποιοι μας έπεισαν ότι δεν είναι έτσι. Στις εκφράσεις του όμως οι διαπιστώσεις είναι ενθαρρυντικές πέραν το δέον. Ότι έτσι είναι τα πράματα ούτως ή άλλως μάλλον...
:)
11-04-2010, 18:02 #39
Κηπ, έχω προσεξει, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, οτι συχνά \"τρέχεις\" να απαξιώσεις κάτι στα γρήγορα, χωρίς να του ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά.
Αυτό, δεν σου το λέω για να σε κριτικάρω, δεν το θεωρώ ελάττωμα εξάλλου, αλλά αν θέλεις, να το παρατηρήσεις, αν δεν το έχεις ήδη κανει..
Νομίζω οτι το να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές, είναι ότι καλύτερο για να εξελίσσεται κανείς και προσωπικά, πριν απορρίψω το οτιδήποτε, το γνωρίζω πρώτα.
Απαντω σε αυτα που διαβασα.
Για πες που εχω κανει λαθος?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-04-2010, 18:05 #40
επειδή στα 6 δισεκατομμύρια κόσμου πολλοί δεν έχουν πάει ούτε στην πρώτη δημοτικού, είναι πιθανό να πάρεις πολύ περισσότερες λάθος απαντήσεις από το νούμερο που φαντάζεσαι, όπως και ερωτήσεις του τύπου: τι είναι πρόσθεση?
τι είναι το \"+\"?
11-04-2010, 18:09 #41
κηπ, πες μου, δεν σε θίγει αυτό:\" Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για την ικανοποίηση των καίριων αναγκών τους και αποδρούν στην ψυχική διαταραχή. Το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε βιολογικό αλλά ούτε το βεβαρημένο ιστορικό τους αλλά η απροθυμία τους να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους \"
11-04-2010, 18:09 #42
επειδή στα 6 δισεκατομμύρια κόσμου πολλοί δεν έχουν πάει ούτε στην πρώτη δημοτικού, είναι πιθανό να πάρεις πολύ περισσότερες λάθος απαντήσεις από το νούμερο που φαντάζεσαι, όπως και ερωτήσεις του τύπου: τι είναι πρόσθεση?
τι είναι το \"+\"?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-04-2010, 18:14 #43
Κηπ, έχω προσεξει, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, οτι συχνά \"τρέχεις\" να απαξιώσεις κάτι στα γρήγορα, χωρίς να του ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά.
Απαντω σε αυτα που διαβασα.
Για πες που εχω κανει λαθος?
A ok, μάλλον εγώ κάνω λάθος.
Απλά πιστεύω έχει πολλά να κερδίσει κανείς όταν δεν απορρίπτει πράγματα χωρίς να τα έχει γνωρίσει καλά.
:)))
Τα λάθη συμβαίνουν εδώ μέσα Κηπ, το ξέρεις.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
11-04-2010, 18:15 #44
Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για την ικανοποίηση των καίριων αναγκών τους και αποδρούν στην ψυχική διαταραχή. Το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε βιολογικό αλλά ούτε το βεβαρημένο ιστορικό τους αλλά η απροθυμία τους να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους \"
Σαφως δεν ειναι πανεπιστημων και εκφερει μια αποψη , λανθασμενη φυσικα για αυτους που ξερουν και εχουν ασχοληθει λιγο παραπανω.
Εκτος αν το δεις φιλοσοφικα...keep going αρωστιες , τυφη , λιμοι παρτα ολα πανω σου και συνεχισε γιατι σιγουρα λεει μια προταση που κανονικα πρεπει να πει εκατονταδες.
Δεν μπορει φυσικα να πει υπαρχουν και οι βιολογικες περιπτωσεις μπλα,μπλα,μπλα , υπαρχουν οι περιπτωσεις μπλα μπλα μπλα και τελικα να γινει διαλεξη ψυχιατρου!!!!!!!
Οποτε λεει κατι απλως,μια γνωμη.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-04-2010, 18:17 #45
A ok, μάλλον εγώ κάνω λάθος.
Απλά πιστεύω έχει πολλά να κερδίσει κανείς όταν δεν απορρίπτει πράγματα χωρίς να τα έχει γνωρίσει καλά.
:)))
Τα λάθη συμβαίνουν εδώ μέσα Κηπ, το ξέρεις.
Απαντω σε αυτα που διαβασα εδω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία