Results 46 to 60 of 108
-
11-04-2010, 18:28 #46
Originally posted by keep_walking
A ok, μάλλον εγώ κάνω λάθος.
Απλά πιστεύω έχει πολλά να κερδίσει κανείς όταν δεν απορρίπτει πράγματα χωρίς να τα έχει γνωρίσει καλά.
:)))
Τα λάθη συμβαίνουν εδώ μέσα Κηπ, το ξέρεις.
Απαντω σε αυτα που διαβασα εδω.
Οκιε, απαντάς με βάση τα όσα ακούστηκαν εδώ, το καταλαβαίνω.
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 11-04-2010, 18:58 #47
Οκ Weird...το point μου ηταν οχι η απαξιωση του ιερεα φυσικα που μπορει να ειναι ενα και μαλλον ειναι ενα λαμπρο ατομo αλλα...μην τα ξαναγραφω:)
:))))))))0[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-04-2010, 20:12 #48
\'... πχ χθεσ εβλεπα τον μικρο μου (9 μηνων)που εβλεπε το πληντηριο..και ειχε γουρλωσει τα ματια εξω..και τρανταζωταν σαν τρελοσ απο ενθουσιασμο και ενταση...\'
... Άντζικ - δε ξέρω πώς προφέρεται - μακάρι να μπορούσα να ξαναδώ έτσι τον κόσμο. Χωρίς να θέλω να κάνω το \'συνήγορο του διαβόλου\', κι όπως είπε και η Λούσιφερ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μεγάλη εμπειρία από διαπροσωπικές σχέσεις, από \'προβληματικούς\' ανθρώπους - όπως υπήρξε και ο ίδιος - και βλέπω να τονίζεται η ιδιότητά του ως \'παπάς\' αλλά όχι ως \'ψυχοθεραπευτής\'... μπορεί να λέει το πολύ προσβάσιμο \'1+1=2\' αλλά ταυτόχρονα \'ταρακουνάει\' παγιωμένες αντιλήψεις της πλειοψηφίας του χριστιανικού κόσμου, που στην τελική καταδυναστεύουν τον κόσμο και τις μειοψηφίες με τη σειρά τους... για μένα, ακόμη κι αν διαφωνώ κάπου, δε παύει να είναι απαλλαγμένος από άχρηστα συναισθήματα, πολύ πιό βάσιμος ως \'αντιψυχίατρος\' σε σχέση με άλλους που το παίζουν για το \'φαίνεσθαι\', και με αληθινά μη εγωκεντρικά κίνητρα και προθέσεις.
:)
11-04-2010, 21:06 #49
ειναι πολυ οκ ατομο ο κ Παπασ αυτοσ..πραγματικα δηλωνει ανηχτα ολα τα προβληματα τησ εκκλησιασ.. οπωσ και επισεισ δινει λυσεισ..δεν κρινει η σταυρωνει κατι..
και ναι οντωσ κιπακο λεει τα αυτονοητα και αυτα που οι νοημοντεσ και σκεπτομενοι ανθρωποι μπορουν να διακρινουν..ομωσ ειναι η πρωτη φωρα που ακουω καποιον απο ΄΄μεσα΄΄να τα υπογρανμμμιζει και να μην κρυβεται..να μην δικαιολογει.. αλλα να ψαχνεται και να λυπαται..
να αντιλαμβανεται την δυναμη τησ σωστησ προετημασιασ τησ εκπαιδευσης (ποθ γενικα πασχει εδω στην Ελλαδα..)..και την σωστη λειτουργεια των παπαδων..την οποια δεν γνωριζει κανεισ μασ ουτε οι ιδιοι οι παπαδεσ πλεον..τι κριμα ομωσ ε?
γιατι θα ενιωθα πολυ πιο οικεια στον κοσμο τουτο αν μπορουσα να παω σε μια εκκλησια και εβρισκα εναν παπα \'\'φιλικο\'\'προσ τον ανθρωπο..και αληθηνο..
μπορει να μην ειμαι καθολου τησ εκκλησιασ..αλλα αντιλαμβανομαι πολυ καλα την αναγκη των ανθρωπων να βρισκουν την καλοσυνη και το καλο.. εστω σε κατι..εστω στην εκκλησια..
και τωρα που ουτε πια αυτο δεν γινεται..πολυσ κοσμοσ δεν εχει τιποτα απο το οποιο μπορει να πιαστει καμια χειροπιαστη αποδειξη τησ καλοσυνησ.. μην εχοντασ καλουσ παπαδεσ.. και πιστευω παιζει και αυτο τον ρολο του στην εγκληματικοτητα και την γενικη απαξιωση των παντων που επικρατει..
εγω στηριζομαι στην αιωνια ανναγεννηση των φυτων, στην φυση.. στουσ καλουσ ανθρωπουσ.. και φυσικα στην αναγκη μου να δινω.. πολυσ κοσμοσ χρειαζεται εναν \'\'παπα\'\' οπωσ τον εχει στο μυαλο του για να εμπνευστει...
και δεν τον εχει..
οποτε πολυ καλωσ που υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι..απορω γιατι δεν κανουνε τετοιον ανθρωπο αρχηγο τησ εκκλησιασ..και κανουν τα λαμογια..
ayway.......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
11-04-2010, 21:08 #50
Originally posted by Alobar
\'... πχ χθεσ εβλεπα τον μικρο μου (9 μηνων)που εβλεπε το πληντηριο..και ειχε γουρλωσει τα ματια εξω..και τρανταζωταν σαν τρελοσ απο ενθουσιασμο και ενταση...\'
... Άντζικ - δε ξέρω πώς προφέρεται - μακάρι να μπορούσα να ξαναδώ έτσι τον κόσμο:)
:) ..βεβαια οταν ημαστε ερωτευμενοι τρελα..μονο ετσι τον βλεπουμε χεχεχε...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
11-04-2010, 21:36 #51
Μια καθαρά διερευνητική ερώτηση...
Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία ούτε έχω δει τις συνεντέυξεις του πατήρ φιλόθεου φάρου.
Οι καλές κριτικές για την προσωπικότητα του, για την διορατικότητα του κ.λπ. έχουν να κάνουν με την ψυχοθεραπευτική του ιδιότητα και μόνο ή με το ότι είναι ένας ιερέας που είναι και ψυχοθεραπευτής...
11-04-2010, 21:44 #52
gus, για μενα εχουν να κανουν με τπτ απο τις ταμπελες (ιερεας, ψυχοθεραπευτης), αλλα καθαρα με το τι λεει, πως το λεει.
ομως παιρνει στοιχεια απο τη διδασκαλια του χριστου (τη διδασκαλια του χριστου, οχι του χριστιανισμου, γιατι χριστιανισμος πρακτικα σημαινει στρεβλωσεις επι στρεβλωσεων) και τα προτεινει σαν λυση για μια πιο ποιοτικη (ψυχικα ας πουμε?) ζωη
11-04-2010, 21:45 #53
... εγώ τοποθετήθηκα με τον τίτλο του θρεντ Γκας. Τον θεωρώ χαρισματικό με ό,τι κι αν εμπεριέχει αυτό. Σαφώς με τα όποια ελαττώματά του όπως όλοι μας. Ένας αυθεντικός άνθρωπος με έντονη ανησυχία και ενδιαφέρον για τους άλλους. Κάτι που λείπει και από παπάδες και από ψυχοθεραπευτές...
11-04-2010, 22:04 #54
οκ... αν κατάλαβα καλά, προσεγγίζει τα προβλήματα της ζωής στηριζόμενος και στις διδαχές του χριστιανισμού, του χριστού κ.λπ.
Θα επιχιερήσω να παρακολουθήσω την πρώτη εκπομπή
12-04-2010, 00:07 #55
Συγγνωμη ειναι ψυχοθεραπευτης με διπλωμα?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-04-2010, 00:44 #56
Παρακολουθώ την συνέντευξη και την βρίσκω εξαιρετική.
Με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, οτι αυτά που συζητιούνται, έχουνε σχέση με όσα αυτόν τον καιρό με απασχολούνε και τα συζητάω, είτε εδώ στο φόρουμ, είτε έξω.
Αλόμπαρ, πραγματικά σε ευχαριστώ.
Πρώτη φορά βλέπω σε συντέντευξη τον Φιλόθεο.
Επίσης, συνιστώ σε όλους να δούνε και τον φιλόσοφο Ράμφο, άλλος εξαιρετικός άνθρωπος.
Πίστη και αμφιβολία, είναι η συνέντευξη που εμφανίζειται πρώτη όταν κάποιος κάνει κλικ στην παραπομπη σου Αλο.
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
12-04-2010, 00:50 #57
Συγγνωμη ειναι ψυχοθεραπευτης με διπλωμα?
12-04-2010, 14:51 #58
Στο δίκτυο είδα ότι έχει σπουδάσει \"ποιμαντική ψυχολογία\".
Τι ειναι παλι αυτο?
λολ
Οκ , απλως επειδη αναφεραν οτι ειναι ψυχοθεραπευτης για αυτο ρωταω και για το σχολιο του σχετικα με την ψυχικη ασθενεια.
Τεσπα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-04-2010, 15:34 #59
Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για την ικανοποίηση των καίριων αναγκών τους και αποδρούν στην ψυχική διαταραχή. Το πρόβλημά τους δεν είναι ούτε βιολογικό αλλά ούτε το βεβαρημένο ιστορικό τους αλλά η απροθυμία τους να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους \"
Σαφως δεν ειναι πανεπιστημων και εκφερει μια αποψη , λανθασμενη φυσικα για αυτους που ξερουν και εχουν ασχοληθει λιγο παραπανω.
Δεν μπορει φυσικα να πει υπαρχουν και οι βιολογικες περιπτωσεις μπλα,μπλα,μπλα , υπαρχουν οι περιπτωσεις μπλα μπλα μπλα και τελικα να γινει διαλεξη ψυχιατρου!!!!!!!
Οποτε λεει κατι απλως,μια γνωμη.
Θα μπορουσε λοιπον να ναι πιο προσεκτικος. Τουλαχιστον αυτο.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-04-2010, 15:47 #60
Εμ ελα οτι εγω δεν ηξερα οτι ειχε αυτη την ιδιοτητα...το ιδιο δεν γραφω πιο πανω ακριβως σοφια?
Αυτο εννοω τελοσπαντων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....