Results 91 to 105 of 108
-
14-04-2010, 02:13 #91
Originally posted by lucifer
άμα αγαπήσεις ειλικρινώς όλους τους πλησίον, την .....μπιπ! δεν έχει κόλαση! :P
αντιθέτως θα πάθεις ένα φαινόμενο που ο πατήρ φιλόθεος το περιγραφει ως εξής:
θα εγκατασταθεί ο θεός μέσα σου.
οπότε, ένα φονακι τουλάχιστον πρέπει να το ρίξεις :P
Τον ξερεις προσωπικα? τον πατερ εννοω
- 14-04-2010, 02:15 #92
δεν εχει ρε φλωρακια που τα ακουσες αυτα!!
κανεις προβολες του επιγειου κοσμου στην αλλη διασταση! (αλλωτε, που το ξερουμε οτι τα φλωρακια εχουναλτρουιστικα κινητρα?)
μονο αγγελακια εχει εκει
και μαλλον πρεπει να εχει και την εναπομεινουσα διασταση (εδω τα εχω μπλεξει λιγο) ολων αυτων των ανθρωπων που περασανε στον παραδεισο!
πχ μαρια μητερα ιησου,
οι αποστολοι,
αγιοι και οσιοι...
τον πικασσο δεν τον κοβω να περασε
πολυ αλαζονας βρε παιδι μου!
ολα τα παιδακια,
το πικπα ισως....
χμμμ...
τελικα εχεις ενα ποιντ!
καλυτερα μας βλεπω στην κολαση
πιο ενδιαφερουσες προσωπικοτητες θα πετυχουμε εκει
14-04-2010, 02:20 #93
άμα αγαπήσεις ειλικρινώς όλους τους πλησίον, την .....μπιπ! δεν έχει κόλαση! :P
αντιθέτως θα πάθεις ένα φαινόμενο που ο πατήρ φιλόθεος το περιγραφει ως εξής:
θα εγκατασταθεί ο θεός μέσα σου.
οπότε, ένα φονακι τουλάχιστον πρέπει να το ρίξεις :P
Ε αυτό λέω!
Ρε παιδί μου εγώ θέλω να αγαπώ τον συνάνθρωπο αλλά να εγκατασταθεί ο διάβολος μέσα μου! Βεβαίως! Τότε μιλάμε και για \"κολασμένη αγάπη\"! Κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον!
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ!???
:(:(:(:(
14-04-2010, 02:22 #94
κατερινα,
οχι δεν τον ξέρω.
ομως το εχω ακούσει απο τη μανα μου (που μου προεκυψε θεουσα και εχει κανει ερευνα αγορας ολων των ψαγμενων παπαδων της αττικης) και το ειπε και η βικη φλεσσα στην εκπομπή του 2009.
αν θες να τον γνωρισεις μπορεις να περασεις απο την εκκλησια και να ρωτησεις τι κανει ο φαρος, αν κανει λειτουργιες η αν κανει και καμια ομιλια, η αν μιλαει και με κοσμο.
14-04-2010, 02:23 #95
THANKS
14-04-2010, 02:30 #96
κοίτα άμα κάνεις κακό, πας κόλαση (στο περίπου γιατί κι αυτό δεν ισχύει, αν ειλικρινώς μετανοήσεις, πάλι παράδεισο θα πας)
άμα κάνεις καλό πας παράδεισο.
εκεί που δεν ξέρω τι παίζει είναι άμα δεν κάνεις ούτε καλό ούτε κακό, αλλά κοιτάς πολύ τον εαυτό σου, όχι όμως εις βάρος του άλλου, απλά είσαι πολύ ατομοκεντρικός και κοιτάς την πάρτη σου με τις δικές σου ικανότητες και αγνοείς την ύπαρξη των άλλον, τότε δεν ξέρω αν πηγαίνεις παράδεισο η κόλαση η αν υπάρχει και γκρίζα ζώνη.
14-04-2010, 02:53 #97
κοίτα άμα κάνεις κακό, πας κόλαση (στο περίπου γιατί κι αυτό δεν ισχύει, αν ειλικρινώς μετανοήσεις, πάλι παράδεισο θα πας)
άμα κάνεις καλό πας παράδεισο.
εκεί που δεν ξέρω τι παίζει είναι άμα δεν κάνεις ούτε καλό ούτε κακό, αλλά κοιτάς πολύ τον εαυτό σου, όχι όμως εις βάρος του άλλου, απλά είσαι πολύ ατομοκεντρικός και κοιτάς την πάρτη σου με τις δικές σου ικανότητες και αγνοείς την ύπαρξη των άλλον, τότε δεν ξέρω αν πηγαίνεις παράδεισο η κόλαση η αν υπάρχει και γκρίζα ζώνη.
Ου κόλαση καρφωτό είναι αυτό!
Οι καθολικοί όμως οι κουφαλίτσες επειδή τα σκέφτονται όλα έχουν κάνει καταστάσεις και γι αυτό που λες! Άμα είσαι \"ντεμί\" πας στο καθαρτήριο που για κάποιο χρονικό διάστημα η ψυχή \"καθαρίζεται\" περισσότερο. Μετά φρεσκο-πλυμένη πάει παράδεισο!
Αμα είσαι αγέννητο μωρό, η άτομο άλλης θρησκείας η κάποιο κατα τα άλλα καλό άτομο που( όπως κάποιος αρχαίος έλληνας φιλόσοφος) που δεν έχει ακούσει τον λόγο του κυρίου πας στο \"limbo\"! Αυτή είναι μια \"neutral\" υπερ-βαρετή στάσιμη κατάσταση που δεν συμβαίνει τίποτα! Ούτε κρύο ούτε ζέστη! Ζζζζ
14-04-2010, 03:12 #98
κοίτα εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν! και σίγουρα όχι τους καθολικούς οι οποίοι μου φαίνονται πολύ πίπες!
να μας φέρουν τις διαλέξεις του χριστού στο utube!
ούτε τα ευαγγέλια δεν εμπιστεύομαι! ξέρω γω τι έγραφε ο καθένας?
και μετά σε κάθε επανέκδοση, ξέρω άμα πήγαινε κάποιος να τα αλλάζει και από λίγο?
αυτά περί limbo και καθαρτήριου δεν τα ήξερα.
εμείς οι ορθόδοξοι τι λέμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου το λόγο του χριστού (η λέξη χριστιανισμός μου ακούγεται σαν το κομμουνιστικό manifesto) η για αυτούς που ζήσανε προ χριστού? πχ αρχαία ελλάδα?
αυτοί τι γίνονται?
με τι κριτήρια κρίνονται?
η μήπως δεν υπήρχε μετά θάνατο ζωή προ χριστού και δημιουργήθηκε στην πορεία?
14-04-2010, 04:03 #99
κοίτα εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν! και σίγουρα όχι τους καθολικούς οι οποίοι μου φαίνονται πολύ πίπες!
να μας φέρουν τις διαλέξεις του χριστού στο utube!
ούτε τα ευαγγέλια δεν εμπιστεύομαι! ξέρω γω τι έγραφε ο καθένας?
και μετά σε κάθε επανέκδοση, ξέρω άμα πήγαινε κάποιος να τα αλλάζει και από λίγο?
αυτά περί limbo και καθαρτήριου δεν τα ήξερα.
εμείς οι ορθόδοξοι τι λέμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου το λόγο του χριστού (η λέξη χριστιανισμός μου ακούγεται σαν το κομμουνιστικό manifesto) η για αυτούς που ζήσανε προ χριστού? πχ αρχαία ελλάδα?
αυτοί τι γίνονται?
με τι κριτήρια κρίνονται?
η μήπως δεν υπήρχε μετά θάνατο ζωή προ χριστού και δημιουργήθηκε στην πορεία?
Ξέρω γω μωρέ τι λέμε και εμείς οι ορθόδοξοι δεν τους πάω γιατί δεν μου αρέσει η αμφίεση καθόλου! Δεν είναι καθόλου trendy! Προφανώς θα λένε για κόλαση κατευθείαν η κάτι τέτοιο, πράγμα που με συμφέρει βέβαια αφού θέλω να πάω στην κόλαση χωρίς να είμαι πολύ κακός! Βέβαια οι καθολικοί με την σακακιά χωρίς τα μούσια είναι τζόβενα οπότε αυτό τους κάνει και πιο cool!
Εγώ τώρα λέω να γίνω προτεστάντης χριστιανός όπως είναι οι βορειοευρωπαίοι και οι βορειοαμερικανοι γιατί αυτοί είναι πολύ original με τον επαναστατικό λούθηρο που είπε \"back to basics\" και δεν λατρεύουν εικόνες και άλλες τέτοιες ειδωλολατρίες αλλά είναι όλα \"εσωτερικά\" και μόνο σε ότι έλεγε η καινή διαθήκη, όχι η καινή διαθήκη και οι 7.000.000 \"άγιοι\" μετά από αυτήν αν με νοείς! Οπότε λέω να το συνδιάσω αυτό με λίγο ζεν βουδισμό, ανγωστικισμό και ταντρικό σεξ!
14-04-2010, 13:20 #100
λολ κι εμένα μου άρεσαν οι προτεστάντες αλλά επειδή ήταν στην απευθείας σύνδεση, χωρίς ενδιάμεσο, με το θείο (όχι τον θείο, το θείο).
Όμως, για να γίνω συνηγορος του διαβόλου, η... ψυχολογία δεν είναι κοντύτερα στην... ορθοδοξία; :P
Έαν ο δρόμος προς την αυτοίαση είναι προτεσταντικός, η ορθοδοξία είναι η ψυχοθεραπεία (χρειάζεται \"παπάς\")
(τρελα κεφια σημερα)
14-04-2010, 13:51 #101
Originally posted by alexandros3
λολ κι εμένα μου άρεσαν οι προτεστάντες αλλά επειδή ήταν στην απευθείας σύνδεση, χωρίς ενδιάμεσο, με το θείο (όχι τον θείο, το θείο).
Όμως, για να γίνω συνηγορος του διαβόλου, η... ψυχολογία δεν είναι κοντύτερα στην... ορθοδοξία; :P
Έαν ο δρόμος προς την αυτοίαση είναι προτεσταντικός, η ορθοδοξία είναι η ψυχοθεραπεία (χρειάζεται \"παπάς\")
(τρελα κεφια σημερα)
λολ, ε υπό αυτή την έννοια :P Βέβαια αν το σκεφτείς έτσι όλα μοιάζουν με την ορθοδοξία ακόμα και όταν ένας γιος συμβουλεύεται ένα πατέρα η όταν κάποιος συμβουλεύεται την σύντροφο του λολ. Πραγματικά δεν θα ήθελα να σκεφτώ την σύντροφο μου σαν τον παπα-τάδε! :mad:
Βέβαια υπάρχουν και βιβλία αυτο-βοήθειας όπως \"γνωσιακή-ψυχοθεραπεία-κάντο-μόνο-σου\". Οπότε αυτό είναι πιο προτεσταντικό γιατί κάποιος πάει μόνος του προς την ίαση \"διαβάζοντας τις γραφές\" ! :D:P
14-04-2010, 13:55 #102
λολ καλό!
Αλλα βέβαια οπως ειναι κοινως αποδεκτό το προτεσταντικο βιβλιο \"καν\'το μονος σου\" δεν δουλευει :P :D
(ψυχοθεραπευτικα εννοω)
25-04-2010, 20:18 #103
άλλος ένας πατήρ που εμένα μου αρέσει πολύ!
π. Νικόλαος Χατζηνικολάου (όχι δεν μιλάω για το δημοσιογράφο!)
http://www.youtube.com/watch?v=qAdnmKbxHlk&feature=related
το 1/5 είναι σε αυτό το link. τα αλλα 4 κομμάτια εμφανίζονται στην πλαϊνή μπάρα του utube.
25-04-2010, 23:04 #104
ωραια η προταση lucifer.
ο πατερας στον οποιο αναφερεσαι, εχει ενδιαφερουσες αποψεις κ περα απο τα αυτοννοητα που υποστηριζει ενθερμα, ειναι κ καθετος χωρις να προσπαθει να συμβιβασει τα ασυμβιβαστα.
Μου αρεσε κ το οτι πηρε αποστασεις απο τα τετριμμενα, κολαση, παραδεισος, τιμωριες, ενοχες κ εδωσε μια αλλη διασταση στον τροπο πιστης κ αφοσιωσης.
Κ με αφορμη αυτο κ οτι πιστευουμε, αναρωτιεμαι αν προβληματιζομαστε σε ποση επαφη βρισκομαστε πραγματικα με το περιεχομενο της πιστης μας κ των ιδανικων μας. Ανεξαρτητα απο το αν λεγεται Θεος ή το οποιο ιδανικο ή αρχη.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-04-2010, 00:24 #105
Originally posted by Sofia
ωραια η προταση lucifer.
ο πατερας στον οποιο αναφερεσαι, εχει ενδιαφερουσες αποψεις κ περα απο τα αυτοννοητα που υποστηριζει ενθερμα, ειναι κ καθετος χωρις να προσπαθει να συμβιβασει τα ασυμβιβαστα.
Μου αρεσε κ το οτι πηρε αποστασεις απο τα τετριμμενα, κολαση, παραδεισος, τιμωριες, ενοχες κ εδωσε μια αλλη διασταση στον τροπο πιστης κ αφοσιωσης.
Κ με αφορμη αυτο κ οτι πιστευουμε, αναρωτιεμαι αν προβληματιζομαστε σε ποση επαφη βρισκομαστε πραγματικα με το περιεχομενο της πιστης μας κ των ιδανικων μας. Ανεξαρτητα απο το αν λεγεται Θεος ή το οποιο ιδανικο ή αρχη.
Εντάξει αν χρειαζόμαστε παπάδες τώρα να μας διδάσκουν για ιδανικά και ανώτερες αρχές άστα να πάνε :P
(βέβαια οι συγκεκριμένοι είναι καλοί γιατί είναι μορφωμένοι. Η πλειονότητα όμως δεν είναι έτσι. Και νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο, βαθύ και ουσιαστικό να ψαχτεί κάποιος με φιλοσοφία και επιστήμη παρα με παπάδες και θρησκεία.)
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή