Μια γυναικα εξομολογειται... - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 102 of 102
    Senior Member
    Θεωρεις οτι ο μικροκοσμος κ το περιβαλλον του σπιτιου δεν εχει βάρος ? Ή επιδραση?
    Αν δεν εχει, τοτε μαλλον με λαθος τροπο παρεμβαινουν οι γονεις ή τα χουν παρκαρει στην τηλεοραση, μεχρι να τα ξαναθυμηθουν.

Ποτε μου δεν πιστεψα πώς η τηλεοραση εχει καταλυτικο ρολο στο τί θα κρατησουμε κ τι θα πεταξουμε. Στο πώς θα σκεφτουμε κ πώς θα γινουμε. Σαφως κ δινει μια γραμμη, τασεις κ προσπαθει να πάρει χωρο. Αλλα οτι βαρος εχει κ οτι επιρροη, ειναι αυτο που εμεις το προσδιοριζουμε. Κατα βαση ως ενηλικες πλεον.

Σε οτι αφορα τα παιδια, κ τους εφηβους, σαφως κ θα πειραματιστουν, σαφως και θα πανε και με τη μοδα. Αλλα αυτο δεν σημαινει, οτι ο πειραματισμος θα τα διαμορφωσει τελειωτικα. Ολοι περασαμε λιγο πολυ απο τις κυριες τασεις της μοδας. Κ Madonna ακουγα, και διαιτες εκανα κ το Elle επαιρνα σαν μανιακη. Δεν επαθα τίποτα. Ειδα τι μου ταιριαζε κ τι οχι...Τί μου κολλαει κ τί μου φαινεται αστειο. Αλλα ας μην περιμενουμε κ απο τα 15αρια συμπεριφορα 30αρας.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Σοφία, προσωπικά δεν πάρκαρα τα παιδιά στην τηλεόραση. Ισα ίσα. Και πολλή κουλτούρα τους δείχνω και διασκέδαση και εξωσχολικά και διακοπές με άλλες οικογένειες. Στο μέγαρο τα πάω, ροκ μουσική ακούω, παίζω μάλιστα και η ίδια μουσική και τους έχω μάθει και παίζουμε μαζί.
    Πίστεψέ με δεν μπορείς να ελέγξεις 24 ώρες το εικοσιτετράωρο τα παιδιά εκτός και αν είναι βρέφη ή νήπια.
    Και οι παραστάσεις από τα ΜΜΕ είναι τόσο έντονες που τους διαβρώνουν το μυαλουδάκι τους.
    Στο μυαλό τους επιτυχημένη είναι η Τζούλια που την κυνηγούν οι δημοσιογράφοι και λάμπει από τη χρυσόσκονη και όχι πχ. η θεία τους η δικηγόρος ή ο μπαμπάς τους ο αρχιτέκτων.
    Οχι μόνο στα παιδιά μου. Σε όλα τα παιδιά που εκτίθενται σ\' αυτό το βομβαρδισμό.

Senior Member
    nature κοριτσάκια είναι τι θέλεις δηλαδή να παίζουν ποδόσφαιρο;δηλαδή η μάνα μου στον καιρό του κατά Λουκά που φορούσε τα τακούνια της γιαγιάς μου απο που επηρεαζόταν;και φυσικά δεν μπορείς να τα ελέγξεις 24 ώρες...θα πάνε σχολείο θα μιλήσουν, θα δούν..εκτός και τα κλείσουμε σε μια γυάλα και τα ποτίζουμε συνέχεια κουλτούρα....όταν το παιδί πάρει απο το σπίτι αρχές και τεθούν όρια δεν νομίζω να είναι τόσο δραματικά τα πράγματα ούτε είναι λόγος να σε προβληματίζει αν το κοριτσάκι αρχίζει να είναι φιλάρεσκο...και αυτό στην φύση της γυναίκας δεν είναι;μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα στο δημοτικό αισθάνονται και τα πρώτα αθώα σκιρτήματα για το άλλο φύλλο.Η οικογένεια και ειδικά η μάνα παίζει σημαντικό ρόλο.Και εγώ που έχω κόρη μεγάλη δεν θα ήθελα να την βλέπω όλη μέρα με ενα κοτσάκι, αθλητικά παπούτσια και δρόμο....μου αρέσει να βλέπω το παιδί μου να περιποιείται να φροντίζει τον εαυτό της και την εμφάνισή της σε λογικά πλαίσια.Φυσικά ολοι δεν είμαστε το ίδιο αλλά αυτό γιατί να είναι ανησυχητικό;δεν μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις φυσικά.

Banned
    Originally posted by Sofia
    Διαβασα το κειμενο: δεν νομιζω οτι ολοι κινουμαστε σ αυτους τους ρυθμους, γιατι δεν ειμαστε ολοι ετσι. Κι αν ειμαστε ετσι, καλυτερα να μην κατηγορουμε την κακουργα την κοινωνια, αλλα τους ανθρωπους που επιλεγουμε να συναναστρεφομαστε.

Αλλωστε, γιατι περι σεβασμου ο λογος, τις περισσοτερες φορες εχει να κανει με την δικη μας αυτοεκτιμηση κ ανασφαλειες.
    Η κοινωνία δυστυχώς ή ευτυχώς είναι οι άνθρωποι γύρω μας. Όλοι ακόμα και αυτοί στην tv. Εκτός από αυτά που είπε η nature, που συμφωνώ μαζί της, επιπλέον πάνω σε αυτό που λες ότι επιλέγουμε τους ανθρώπους, άμα είναι όλοι έτσι τι γίνεται; Άμα είναι ένα κύμα ρατσισμού προς το γυναικείο φίλο ή σεξισμού τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Απομονωνόμαστε; Οκ, εγώ σου λέω απομακρύνουμε αυτούς, μετά είναι οι άλλοι που μας περιθωριοποιούν για τις ψυχικές ασθένειες, οι άλλοι γιατί δεν ταιριάζουν οι απόψεις μας, στο τέλος θα μείνουμε μόνοι μας. Ε δεν φταίει η π.. η κοινωνία που είναι έτσι;;;

Banned
    Originally posted by γιώτα2
    nature κοριτσάκια είναι τι θέλεις δηλαδή να παίζουν ποδόσφαιρο;δηλαδή η μάνα μου στον καιρό του κατά Λουκά που φορούσε τα τακούνια της γιαγιάς μου απο που επηρεαζόταν;και φυσικά δεν μπορείς να τα ελέγξεις 24 ώρες...θα πάνε σχολείο θα μιλήσουν, θα δούν..εκτός και τα κλείσουμε σε μια γυάλα και τα ποτίζουμε συνέχεια κουλτούρα....όταν το παιδί πάρει απο το σπίτι αρχές και τεθούν όρια δεν νομίζω να είναι τόσο δραματικά τα πράγματα ούτε είναι λόγος να σε προβληματίζει αν το κοριτσάκι αρχίζει να είναι φιλάρεσκο...και αυτό στην φύση της γυναίκας δεν είναι;μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα στο δημοτικό αισθάνονται και τα πρώτα αθώα σκιρτήματα για το άλλο φύλλο.Η οικογένεια και ειδικά η μάνα παίζει σημαντικό ρόλο.Και εγώ που έχω κόρη μεγάλη δεν θα ήθελα να την βλέπω όλη μέρα με ενα κοτσάκι, αθλητικά παπούτσια και δρόμο....μου αρέσει να βλέπω το παιδί μου να περιποιείται να φροντίζει τον εαυτό της και την εμφάνισή της σε λογικά πλαίσια.Φυσικά ολοι δεν είμαστε το ίδιο αλλά αυτό γιατί να είναι ανησυχητικό;δεν μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις φυσικά.
    Δεν είναι ανησυχητικό να πιέζεται το παιδί από τα πρότυπα και οι γυναίκες;

Senior Member
    βέβαια αν πάρουμε τα άκρα ναι και ανησυχητικό είναι και ξεφεύγουμε..... πρέπει να κυκλοφορούμε σαν νταλικέρηδες για να μην πιεζόμαστε.............................. ..........................

Banned
    βέβαια αν πάρουμε τα άκρα ναι και ανησυχητικό είναι και ξεφεύγουμε..... πρέπει να κυκλοφορούμε σαν νταλικέρηδες για να μην πιεζόμαστε.............................. ..........................
    Νταλικιέρης είναι η φυσική ομορφιά; Και δει σε ένα παιδάκι; Τι να κάνουμε, έτσι μας έφτιαξε ο Θεός.

Senior Member

nature κοριτσάκια είναι τι θέλεις δηλαδή να παίζουν ποδόσφαιρο; δηλαδή η μάνα μου στον καιρό του κατά Λουκά που φορούσε τα τακούνια της γιαγιάς μου απο που επηρεαζόταν;και φυσικά δεν μπορείς να τα ελέγξεις 24 ώρες...θα πάνε σχολείο θα μιλήσουν, θα δούν..εκτός και τα κλείσουμε σε μια γυάλα και τα ποτίζουμε συνέχεια κουλτούρα....όταν το παιδί πάρει απο το σπίτι αρχές και τεθούν όρια δεν νομίζω να είναι τόσο δραματικά τα πράγματα ούτε είναι λόγος να σε προβληματίζει αν το κοριτσάκι αρχίζει να είναι φιλάρεσκο...και αυτό στην φύση της γυναίκας δεν είναι;μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα στο δημοτικό αισθάνονται και τα πρώτα αθώα σκιρτήματα για το άλλο φύλλο. Η οικογένεια και ειδικά η μάνα παίζει σημαντικό ρόλο.Και εγώ που έχω κόρη μεγάλη δεν θα ήθελα να την βλέπω όλη μέρα με ενα κοτσάκι, αθλητικά παπούτσια και δρόμο .... μου αρέσει να βλέπω το παιδί μου να περιποιείται να φροντίζει τον εαυτό της και την εμφάνισή της σε λογικά πλαίσια.Φυσικά ολοι δεν είμαστε το ίδιο αλλά αυτό γιατί να είναι ανησυχητικό;δεν μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις φυσικά.
    Αν εκανε αυτα δηλαδη θα ανησυχουσες? Οι αρχες και τα ορια στα οποια επισης αναφερεσαι εχουν να κανουν με το τι εικονα θα επρεπε να εχει μια γυναικα?

Senior Member
    οχι.......................μην πιάνουμε τα άκρα λέω.....................

Senior Member
    Ποδόσφαιρο έπαιζα μικρή, τον ίδιο καιρό που είχα ευαγγέλιο το κοσμοπόλιταν. Στην κοινωνία αντρών δεν ξέρω αληθινά τι κάνω λάθος και δεν μπορώ να αντιγράψω τις γυναικείες φιγούρες πρότυπα της τιβι, των περιοδικών, των μανάδων με \"όνειρα\" για το κορίτσι τους.
    Έχω κάνει δυστυχισμένη τη μάνα μου που με βλέπει με τα αθλητικά μου συνέχεια, τον άντρα μου που δεν φοράω 10ποντα να μειωθεί η υψομετρική μας τουλάχιστον διαφορά, τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους μου που δεν ξεκουμπώνω δήθεν το πουκάμισό μου και δεν έχω πάει ποτέ με φούστα στο γραφείο; Τουλάχιστον δεν έχω κόρη να τη μεγαλώσω τόσο λάθος. Ούτε κοτσιδάκια δεν θα μπορούσα να της κάνω.
    Εγώ όμως νιώθω καλά. Δεν ζηλεύω που δεν γίνομαι ορατή και \"επιθυμητή\" ίσως για κάποιους.
    Με θέλουν άλλοι, σ\'όποιον αρέσουμε. Πάλι γυναίκα με λέω, δεν έχω αισθανθεί ποτέ αντράκι. Αν ήμουν πιο δυνατή συναισθηματικά μα και σωματικά ίσως να περνούσα κι αυτή τη φάση. Ποιος ξέρει; Να ανησυχώ λέτε;
    κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
    ΣΕΦΕΡΗΣ

Banned
    Originally posted by narnia

Να ανησυχώ λέτε;

καλυτερα να μεινεις οπως εισαι,
    να κανεις αλλους να ανησυχουν.

:cool:

Senior Member
    εμενα με καλυψε απολυτα η αρση!

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567