Results 31 to 45 of 312
-
14-04-2010, 14:26 #31
Το +1000 δεν το κατάλαβα πετράν.
Δηλαδή με άλλα λόγια λες πως αν η weird σου έλεγε κόφτο,θα το έκανες και ρίχνεις το μπαλάκι της συμπεριφοράς σου σ\'αυτήν.
Μα το \'πες και μόνος σου,καθένας έχει την προσωπικότητά του κι αν δε στο είπε με λέξεις ευθέως,πιστεύω ότι το\'δειξε.Τουλάχιστον εγώ το κατάλαβα.
Αλλά πες μου,εσύ τι πίστευες πως η weird θα γελούσε?ειλικρινά τώρα.
Όταν σατυρίζει ο Λαζόπουλος την Ντενίση φυσικά και σατυρίζει το ανύπαρκτο κατ\'αυτόν ταλέντο της,τον τρόπο της και γενικώς μέσα απ\'το γέλιο(απ\'ότι φαίνεται πάντως δε γελάσαμε κ πολύ εδώ) σατυρίζει τα κακώς κείμενα.
Έτσι κι απ\'την πλευρά σου ήταν ένα είδος βολής απέναντι σε κομμάτια της weird που δε σου κάνουν και μη λες χιούμορ απλά.....
Λες επίσης ότι δε ζητάς συγνώμη γιατί δεν έφταιξες κάπου.
Μα δε σου φτάνει ότι μπορεί να ένιωσε τόσο άσχημα ώστε να ανοίξει ένα ολόκληρο θέμα?Δε σου φτάνει που λέει πως νιώθει καταπιεσμένη ή κακοποιημένος ο λόγος της ακόμη κι αν δεν ισχύει(ότι υφίσταται κακοποίηση)?
Πιστεύω πολύ στην ελευθερία του λόγου.
Δηλαδή δεν έχω πρόβλημα να βλέπω τέτοιου είδους χιούμορ όταν όμως δε βάλεται ο απέναντι.
Με άλλα λόγια ελευθερία αλλά με προυπόθεση το σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων.
Εδώ θέλω να πω πως κάτι παρόμοια \'σατυρικό\' έγινε κάποτε κ στο δικό μου θέμα.Μπορεί να το έκανες όντος για χιούμορ,έτσι ρε παιδί μου γιατί σου ήρθε.Σου έστειλα ένα u2u κ το θέμα έληξε εκεί.Το εκτίμησα.Ότι σεβάστηκες τα όρια μου.Άρα κ δεν υπήρχε πρόβλημα με το γεγονός αφού συννενοηθήκαμε.
Νομίζω ότι είσαι έξυπνος και έχεις από καιρό καταλάβει πως πειράζεται παραγματικά η weird με όλο αυτό.Λάθος κάνω?
Και ειδικά το τελευταίο ήταν παρατραβηγμένο γιατί υπήρχε ξεκάθαρα ένας υποβιβασμός του τρόπου της.
Γιατί όλο αυτό?
Δεν κατάλαβες καλά τα όρια της?
Ήθελες όντος να την προκαλέσεις?
ή μήπως ήταν όντος πείραγμα-πρόκληση του ενός φύλου στο άλλο?
ή μήπως τελικά έχεις έντονο θέμα με τη δικιά σου θαμμένη λυρικότητα(αν υπάρχει-υποθέσεις κάνω)?
- 14-04-2010, 14:36 #32
Originally posted by krino
παρακαλω να απουσιαζει η προσωπικη αλληλογραφια του καθενος,
αν και πιστευω οτι μερικες φορες η ενταση μας φερνει στο αμην....
Προσθετικα μια ακομη σκεψη,
πετραν δεν με θεωρω λιγοτερο σεξιστη στο θεμα απο οτι εσυ.
Ισως κατα συνθηκη αναλογα πως θα με τσιγκλαγαν να εγραφα και εγω κατι παρομοιο.
Ομως δεν προκειται επ ουδενι να πεσω στη λουμπα να το κανω και κορωνιδα σαν αποψη.
Προσεξε ειμαστε θυματα μιας καταστασης (εμεις τα κακα αγορακια....)
και δεν ειναι απολυτο οτι γινεται εν πληρη συνειδηση.
Απο την αλλη ομως το να οχυρωθεις πσιω απο αυτο και να πας να ντριπλαρεις για να αποφυγεις οτι συνεβη,
το κανει πολυ χειροτερο.....
Και σου μιλαω τωρα σαν φιλος που θα μπορουσε να ειχε βρεθει ο ιδιος στην θεση σου,
και να ησουν εσυ αυτος που θα μου ελεγε τις αποψεις του.
Αυτα ακριβως θα ηθελα να μου ελεγες.
Νιώθω ενοχλημένη με τη συγκαλυμμένη επιθετικότητα- σάτιρα-ειρωνία χλευασμό που βλέπω κατεξοχήν απο τον Πετραν στο φόρουμ αυτό.
Δεν προσαπτω καμιά πρόθεση στον Πετράν, του έχω δώσει το ακαταλόγιστο σε σχέση με τα \" πειραγματάκια\" του.
Το θέμα όμως είναι, πόσο ανεκτά πρέπει να είναι όλα αυτά σε έναν τέτοιο χώρο?
Απορώ με την διαχείριση, γιατί δεν κάνει μια σύσταση έστω.
Ο λόγος που περνούσα στο ντούκου την σατιρούλα του, ήταν οτι σαφώς βλέπω, οτι ο άνθρωπος έχει τα δικά του θέματα και εξάλλου, μαλλον δεν έδειχνε να έχει κακή πρόθεση.
¨Οταν όμως μου λέει οτι σιχαίνεται τα γλειώδη λυρικά λόγια, τον τρόπο που εκφράζομαι, την ψεύτικη συναισθηματικότητα μου και γι αυτό με σατιρίζει, και βλέπω οτι το συνηθίζει και σε άλλες περιπτώσεις λυρικότητας, δενμπορώ να μην το θίξω.
Οκ, αυτοί που δεν εκφράζονται έτσι ίσως να μην μπορούν να το καταλάβουν, αλλά να πάρει, είναι κρίμα επειδή ένας έχει πρόβλημα, να μην αφήνει χωρο σε λυρικές εκφράσεις και να τις χλευάζει ξανά και ξανά και ξανα και να με συμβουλεύει κιόλας στο μνμ το προσωπικό, να μην εκφράζομαι ετσι αγαπησιάρικα μέσα στο φόρουμ σε αγνώστους.
Προς τι τόση καταπίεση?
Και γιατί να πρέπει να την ανεχθω?
Εχω εκφράσει ποικιλοτρόπως την ενόχλησή μου και έχω προσπαθήσει να αγνοήσω.
Βλέπω όμως, την ελευθερία να απουσιάζει απο τον χώρο όταν τέτοια φαινόμενα πληθαίνουν.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-04-2010, 14:39 #33
Originally posted by PETRAN
Originally posted by weird
Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον Πετράν.
Στο u2u που σου έστειλα, δεν σε έιπα ούτε καλό μου ούτε χρυσό μου, αλλά αναρωτήθηκα, και σε ρώτησα με ευγενικό τρόπο αν σε έχει ενοχλήσει κάτι.
Σου είπα επίσης οτι μπορείς να συνεχίσεις να μου κάνεις σάτιρα, μετά όμως απο το τελευταίο σου u2u όπου είδα να μου βγάζεις μεγάλη αρνητικότητα απέναντί μου ( λέγοντάς μου διάφορα τα οποία καλύτερα να μην αναφέρω με λεπτομέρειες), τότε ναι, ένιωσα την ανάγκη να ανοίξω το θέμα αυτό.
Το θέμα για μένα δεν είναι η συγνώμη σου, σου έχω δώσει προ πολλού το ακαταλόγιστο.
Το θέμα είναι αν μπορεί να γίνει κάτι για να συμμαζευτείς, απο μεριάς διαχειριστών γιατί προφανώς απο μόνος σου δεν...
Προφανώς ενοχλείς και διάφορα άλλα μέλη για τα οποία δεν είμαι αρμόδια να μιλήσω και προφανεστάτως, η σάτιρά σου δεν είναι παρα η συγκεκαλυμμένη εκφραση της επιθετικότητας σου.
Α οπότε το αν θα κάνεις η όχι θρεντ-δικαστήριο εξαρτάται από τα u2u που σου στέλνω. Την μια λες δημόσια \"δεν με ενοχλεί καθόλου κάνε όσο σάτιρα θες\" και την άλλη επειδή δεν σου αρέσουν αυτά που λεω σε ένα u2u-που είναι 100% η άποψη μου για σένα και θα την έλεγα και μπροστά σου (αν όντως είσαι έτσι και στην πραγματική ζωή)-ξαφνικα σε ενοχλεί η σάτιρα. Μεγάλη σταθερότητα.
Και τι εννοείς να \"Συμμαζευτώ\"? Γιατί σε εμπόδια από το να γράψεις κάτι και δεν το ξέρω? Η άσκησα κάποιου είδους βίας η κακοποίησης όπως λες σε αυτό το θρεντ-δικαστήριο? Το ότι σε ενοχλεί η σάτιρα μου-που πραγματικά έγινε για λόγους χιουμορ και όχι για να σε προσβάλλω-είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου. Εσύ το αντιλαμβάνεσαι έτσι. Πουθενά σε αυτό το κείμενο δεν γράφει \"στοπ μην γράφεις αυτό\" Το γεγονός ότι \"δεν αισθάνεσαι ελευθερία στο να γράψεις\" είναι πραγματικά εικονικό και πραγματικά μόνο μέσα στο μυαλό σου και δεν έχει να κάνει με τα γραφόμενα μου.
Με εμποδίζεις όχι γιατί θίγομαι, αλλά δεν νιωθω τόσο ελεύθερη να εκφραστώ εδω μεσα, όπως έχω ανάγκη.
Φυσικά και δεν περιμένω ούτε να το σεβαστείς, ούτε να το καταλάβεις, αλλά αναρωτιέμαι, δεν πρέπει κάποιος να κάνει κάτι γι αυτό?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-04-2010, 14:40 #34
Άρση: \'... Έτσι κι απ\'την πλευρά σου ήταν ένα είδος βολής απέναντι σε κομμάτια της weird που δε σου κάνουν και μη λες χιούμορ απλά.....\'
Ασφαλώς. Όταν η σάτιρα είναι αιχμηρή, είναι επειδή η εμπάθεια που έτσι κι αλλιώς θα εκδηλωθεί, αφορά τα \'κακώς κείμενα\' γενικότερα. Και δε θα σταθεί τόσο σε προσωπικό επίπεδο που αφορά χαρακτήρες και συμπεριφορές. Εξού και η αληθινή σάτιρα θέλει ιδιαίτερο ταλέντο και προσοχή στην εκδήλωσή της. Γι\' αυτό και λίγοι μπορούν και την ασκούν. Κι αφού γίνονται και παραπομπές αλλού, ουδεμία σχέση στο πώς την εκδήλωνε ο Αριστοφάνης σε σχέση με το Λαζόπουλο ας πούμε... πάντως το να κάνει υποδείξεις κανείς εμμέσως πλην σαφώς για τον τρόπο έκφρασης του άλλου, επειδή η λυρικότητα ας πούμε μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τον ίδιο, δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους. Δε χρειάζεται καν να γίνεται...
14-04-2010, 14:43 #35
Originally posted by Arsi
Δηλαδή με άλλα λόγια λες πως αν η weird σου έλεγε κόφτο,θα το έκανες και ρίχνεις το μπαλάκι της συμπεριφοράς σου σ\'αυτήν.
Μα το \'πες και μόνος σου,καθένας έχει την προσωπικότητά του κι αν δε στο είπε με λέξεις ευθέως,πιστεύω ότι το\'δειξε.Τουλάχιστον εγώ το κατάλαβα.
Όταν σατυρίζει ο Λαζόπουλος την Ντενίση φυσικά και σατυρίζει το ανύπαρκτο κατ\'αυτόν ταλέντο της,τον τρόπο της και γενικώς μέσα απ\'το γέλιο(απ\'ότι φαίνεται πάντως δε γελάσαμε κ πολύ εδώ) σατυρίζει τα κακώς κείμενα.
Έτσι κι απ\'την πλευρά σου ήταν ένα είδος βολής απέναντι σε κομμάτια της weird που δε σου κάνουν και μη λες χιούμορ απλά.....
Μα δε σου φτάνει ότι μπορεί να ένιωσε τόσο άσχημα ώστε να ανοίξει ένα ολόκληρο θέμα?Δε σου φτάνει που λέει πως νιώθει καταπιεσμένη ή κακοποιημένος ο λόγος της ακόμη κι αν δεν ισχύει(ότι υφίσταται κακοποίηση)?
Δηλαδή δεν έχω πρόβλημα να βλέπω τέτοιου είδους χιούμορ όταν όμως δε βάλεται ο απέναντι.
Εδώ θέλω να πω πως κάτι παρόμοια \'σατυρικό\' έγινε κάποτε κ στο δικό μου θέμα.Μπορεί να το έκανες όντος για χιούμορ,έτσι ρε παιδί μου γιατί σου ήρθε.Σου έστειλα ένα u2u κ το θέμα έληξε εκεί.Το εκτίμησα.Ότι σεβάστηκες τα όρια μου.Άρα κ δεν υπήρχε πρόβλημα με το γεγονός αφού συννενοηθήκαμε.
Νομίζω ότι είσαι έξυπνος και έχεις από καιρό καταλάβει πως πειράζεται παραγματικά η weird με όλο αυτό.Λάθος κάνω?
Και ειδικά το τελευταίο ήταν παρατραβηγμένο γιατί υπήρχε ξεκάθαρα ένας υποβιβασμός του τρόπου της.
Γιατί όλο αυτό?
ή μήπως τελικά έχεις έντονο θέμα με τη δικιά σου θαμμένη λυρικότητα(αν υπάρχει-υποθέσεις κάνω)?
Το θέμα είναι, εδώ μέσα, θέλουμε να υπάρχει ένα minimum ελεύθερου χώρου?
Και τι κάνουμε γι αυτό?
Κάποτε βγήκα με τρια παιδιά απο το φόρουμ και είχαμε διάσταση απόψεων.
Σχολιάζαμε την μη παρεμβατική στάση της διαχείρισης και αναρωτιόμαστε,αν είναι ηθελημένη έτσι ή αν γίνεται λόγω δυσκολίας διαχειριστικής.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-04-2010, 14:44 #36
Δεν φταίω εγώ αν κάποιος δεν μπορεί να το αντιληφθεί αυτό και να γελάσει και πραγματικά οποιος και να μου έκανε σάτιρα προσωπικά θα γελούσα ανεξάρτητα αν ήταν επιτυχημένη για μένα η όχι................
..............
Ένας άνθρωπος που ξέρει που βρίσκεται και είναι συγκροτημένος δεν θα πειραχτεί από σάτιρα που θα γίνει προς το άτομο του γιατί δεν εξαρτάται από αυτή για να ορίσει την προσωπικότητα του.
Σε θυμάμαι στο θέμα με τη ρέμεντι που ειλικρινά πιστεύω ότι σου είπε μια κουβέντα εντελώς καλοπροαίρετα,απλό χιούμορ και είχες γίνει turbo.Why?
*εντομεταξύ κολήσαμε με τη λέξη σάτυρα...
δεν υπήρχε σάτυρα αφού δε γέλασε κανείς.εκτός κ αν ήταν σάτυρα για τα σκουπίδια,πρέπει να το παραδεχτείς....
14-04-2010, 14:45 #37
Originally posted by krino
Originally posted by Remedy
δεν θαθελα να γενικευσω στο θεμα,μιας και πολλες διαφορετικες περιπτωσεις σηκωνουν πολυ νερο και το ποσο αμυνομενος ειναι ο αμυνομενος και αν ειναι παντα πιο βιαιος ο επιτιθεμενος η ο προκαλων τις επιθεσεις, ειναι μια μεγαλη ιστορια.θυμαμαι π.χ. ποσο βιαιος, προσβλητικος, ρατσιστης και χυδαιος ειχε γινει πρωτος ο πανος που ηταν \"θυμα\" ομαδικης επιθεσης και ποσο υποκριτικη η υπερασπιση του απο εξισου βιαιους τυπους και μειδιω.
το αφηνω λοιπον και μιας και συζηταμε με αφορμη το πολυ συγκεκριμενο αυτο παραδειγμα εχω να πω το εξης.
φυσικα μπορω να δω το αστειο της υποθεσης στην μιμηση-σατυρα αυτη, και πολλες φορες εχω γελασει με αντιστοιχες προσπαθειες.
μπορω να δω ομως και το οτι αυτο μπορει να προκαλεσει ενοχληση στο \"αντικειμενο\" της σατυρας και να γινει και πολυ αγενες, οσο χιουμορ κι αν εχει στην εκφραση του.
προσωπικα θα το διασκεδαζα αν αφορουσε εμενα και ηταν εντεχνο και οχι κακοτεχνο.
αυτο δεν υποχρεωνει και τους αλλους να το διασκεδαζουν οταν αφορα αυτους.
θεωρω λοιπον πολυ δικαιη μια αγανακτηση στην τελευταια περιπτωση.
ΟΜΩΣ
νομιζω οτι το καλο και σωστο και υγειες για την επικοινωνια ειναι να εκπεμπουμε τα πραγματικα μηνυματα σε οσους συζητουμε και οχι τα αντιθετα.
αυτο σημαινει, οτι εμενα με εκπλησσει το ανοιγμα αυτου του θεματος απο την γουιρντ, οταν την εχω δει παμπολλες φορες να δεχεται φαινομενικα ανετα την \"σατυρα\" αυτη και να απανταει με εκφρασεις του τυπου \"καλο μου\" και \"χρυσο μου\". ειδα μαλιστα οτι πολυ συγκεκριμενα ειπε στην σχετικη συζητηση οπου διαφοροι αντεδρασαν με την \"σατυρα\" οτι ολα ειναι οκ και δεν τρεχει τπτ..
με τον ιδιο τροπο εχω δει την γουιρντ να αντιδραει σε πληρη εκνευρισμο και ερριστικοτητα, πραγμα που κατα τη γνωμη μου σημαινει οτι εκπεμπει αηχα μηνυματα.....διφορουμενα πολλες φορες η και εντελως αντιθετα της πραγματικοτητας που βιωνει αλλες.
αλλα ειναι φανερο για μενα,οτι αν στην πρωτοβουλια του πετραν να σατυρισει το υφος της, χωρις εντασεις , απλα και ξεκαθαρα η γουειρντ ελεγε εδω και καιρο και οχι απαραιτητα σημερα \"ξερεις, αυτο που κανεις, εμενα με ενοχλει\" με αυτα η ακομα λιγοτερα λογια, εγω πιστευω οτι ο πετραν θα το εκοβε.
το να λεει ξεκαθαρα οτι δεν την ενοχλει και να του απανταει με τον ιδιο αυτο τροπο της επιφανειακης γλυκυτητας ενω ειναι τοσο ενοχλημενη απ οτι τελικα φαινεται, και πυροδοτει την αντιστοιχη συνεχεια και προκαλει τον πετραν που αυτο ακριβως σατυριζει...
εν κατακλειδει
ναι , φυσικα, θα μπορουσε να ελειπε το ολο περιστατικο αλλα θα μπορουσε να κανει κι η γουειρντ κατι γι αυτο χωρις να προκληθει καμια απολυτως ενταση.
+1000
Ακριβώς
+1000 η αν η weird ηταν ο weird και κομματακι τριχωτος θα σου κοβοτανε η εμπνευση εξ αρχης?
Κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου πετραν, και ακομα και πρησμενο να ειναι δεν φτανει γαμωτο....
Θα μου πεις,
ακομα και στο δημοτικο ετσι δεν γινεται?
πειραζεις τα κοριτσακια για να τα σοκαρεις και να τα προκαλεσεις....
και ετσι να πετυχεις την αντιδραση τους....
Η καθε φαση οσο ασχημη και αν φαινεται σαν εκδοχη, εχει την αθωα της πλευρα.
Απο κει και πέρα τι γίνεται...Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-04-2010, 14:45 #38
Originally posted by Arsi
Γιατί όλο αυτό?
Μα είναι δυνατόν να μην σχολιάζει κάτι και κάποιον καυστικά η σάτιρα? Γι αυτό και λέγεται σάτιρα γιατί είναι ένα είδος σχολιασμού με χιουμορ όχι μόνο χιουμορ!
Το αν θα θιχτεί ο άλλος δεν είναι δικό μου θέμα. Το γεγονός ότι η weird προσβλήθηκε δεν με αφορά γιατί εγώ μόνο σάτιρα έκανα, δεν καταπίεσα ούτε περιόρισα κάτι από αυτά που γράφει. Είναι στο μυαλό του άλλου καθαρά αν προσβληθεί η όχι.
Να σου πω ένα πολύ ακραίο σενάριο? Πες ότι μου συμβαίνει κάτι τρομακτικό και αυτό με κάνει να εκφραστώ κα να γράψω ένα ποίημα η ένα τραγούδι. Όμως οι ποιητικές μου η οι μουσικές μου ικανότητες δεν είναι και οι καλύτερες (για κάποιους έστω) οπότε αν και αυτό που γράφω είναι δραματικό η/και μεγαλειώδες για μένα η όψη του στον άλλο είναι κάπως αστέία γι αυτόν. Ο άλλος μπορεί να σατιρίσει το ποίημα μου και να γράψει κάποια μέρη του ξανά πιο χιουμοριστικά. Είναι δικαίωμα του και αν κάποιος γελάσει με αυτό fair enough. Εγώ αφού ξέρω ποιος είμαι, ξέρω γιατί το έκανα και το τι σημαίνει για μένα γιατί να προσβληθώ? Αν ακόμα το ποίημα του συγκινήσει και κάποιον ωραία, αν πάλι σε κάποιον φανεί αστείο και το σατιρίσει πάλι καλά γιατί στην τελική ξέρω ποιος είμαι και από την στιγμή που εκφράστηκα ελεύθερα δεν με νοιάζει. \"Κακοποίηση\" θα ήταν αν ο άλλος με περιόριζε και μου έλεγε \"μην ξαναγράψεις ποίημα σε αυτό το στιλ\" η \"μην ξανατραγουδήσεις ποτέ\" η αν με έβριζε προσωπικά. Αυτό θα ήταν κακοποίηση.
Το γιατί το έκανα φαντάζομαι δεν θέλει και πολύ ανάλυση είπα πριν. Γιατί κάποιος κάνει γενικά σάτιρα και οι ράδιο αρβύλα σατιρίζουν την μανωλίδου η ο λαζόπουλος την ντενίση η την σαρρή? Είναι επειδή τους γουστάρουν? Είναι μόνο για να τους προκαλέσουν? Είναι επειδή και οι ίδιοι είναι σαν και αυτούς η έχουν κάποιο θέμα με κάτι θαμένο δικό τους? Δεν νομίζω.
14-04-2010, 14:46 #39
Γουίρντ: \'... ¨Οταν όμως μου λέει οτι σιχαίνεται τα γλειώδη λυρικά λόγια, τον τρόπο που εκφράζομαι, την ψεύτικη συναισθηματικότητα μου και γι αυτό με σατιρίζει, και βλέπω οτι το συνηθίζει και σε άλλες περιπτώσεις λυρικότητας, δενμπορώ να μην το θίξω...\'
Το ίδιο πάνω - κάτω έγινε και στο θέμα \'Quotes\' του Βινς, καθώς \'απορεί\' με το γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να εκφράζεται λέγοντας αυτό που πιστεύει μέσα από ένα στίχο ας πούμε, ή επειδή χρησιμοποιεί το μεταφορικό στοιχείο, την προσωποποίηση εννοιών και άλλα... μα γιατί πολύ απλά είναι ο τρόπος του...
14-04-2010, 14:47 #40
Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον Πετράν.
Στο u2u που σου έστειλα, δεν σε έιπα ούτε καλό μου ούτε χρυσό μου, αλλά αναρωτήθηκα, και σε ρώτησα με ευγενικό τρόπο αν σε έχει ενοχλήσει κάτι.
Σου είπα επίσης οτι μπορείς να συνεχίσεις να μου κάνεις σάτιρα, μετά όμως απο το τελευταίο σου u2u όπου είδα να μου βγάζεις μεγάλη αρνητικότητα απέναντί μου ( λέγοντάς μου διάφορα τα οποία καλύτερα να μην αναφέρω με λεπτομέρειες), τότε ναι, ένιωσα την ανάγκη να ανοίξω το θέμα αυτό.
Το θέμα για μένα δεν είναι η συγνώμη σου, σου έχω δώσει προ πολλού το ακαταλόγιστο.
Το θέμα είναι αν μπορεί να γίνει κάτι για να συμμαζευτείς, απο μεριάς διαχειριστών γιατί προφανώς απο μόνος σου δεν...
Προφανώς ενοχλείς και διάφορα άλλα μέλη για τα οποία δεν είμαι αρμόδια να μιλήσω και προφανεστάτως, η σάτιρά σου δεν είναι παρα η συγκεκαλυμμένη εκφραση της επιθετικότητας σου.
Α οπότε το αν θα κάνεις η όχι θρεντ-δικαστήριο εξαρτάται από τα u2u που σου στέλνω. Την μια λες δημόσια \"δεν με ενοχλεί καθόλου κάνε όσο σάτιρα θες\" και την άλλη επειδή δεν σου αρέσουν αυτά που λεω σε ένα u2u-που είναι 100% η άποψη μου για σένα και θα την έλεγα και μπροστά σου (αν όντως είσαι έτσι και στην πραγματική ζωή)-ξαφνικα σε ενοχλεί η σάτιρα. Μεγάλη σταθερότητα.
Και τι εννοείς να \"Συμμαζευτώ\"? Γιατί σε εμπόδια από το να γράψεις κάτι και δεν το ξέρω? Η άσκησα κάποιου είδους βίας η κακοποίησης όπως λες σε αυτό το θρεντ-δικαστήριο? Το ότι σε ενοχλεί η σάτιρα μου-που πραγματικά έγινε για λόγους χιουμορ και όχι για να σε προσβάλλω-είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου. Εσύ το αντιλαμβάνεσαι έτσι. Πουθενά σε αυτό το κείμενο δεν γράφει \"στοπ μην γράφεις αυτό\" Το γεγονός ότι \"δεν αισθάνεσαι ελευθερία στο να γράψεις\" είναι πραγματικά εικονικό και πραγματικά μόνο μέσα στο μυαλό σου και δεν έχει να κάνει με τα γραφόμενα μου.
Με εμποδίζεις όχι γιατί θίγομαι, αλλά δεν νιωθω τόσο ελεύθερη να εκφραστώ εδω μεσα, όπως έχω ανάγκη.
Φυσικά και δεν περιμένω ούτε να το σεβαστείς, ούτε να το καταλάβεις, αλλά αναρωτιέμαι, δεν πρέπει κάποιος να κάνει κάτι γι αυτό?
Ο μόνος που πρέπει να κάνει κάτι γι αυτό είναι εσύ! Και δεν εννοώ να σταματήσεις να γράφεις αλλά φυσικά να μην δίνεις βάρος σε ότι νομίζεις ότι δεν σου πάει πως σου φαίνεται?
14-04-2010, 14:47 #41
Originally posted by Remedy
μπορω να δω ομως και το οτι αυτο μπορει να προκαλεσει ενοχληση στο \"αντικειμενο\" της σατυρας και να γινει και πολυ αγενες, οσο χιουμορ κι αν εχει στην εκφραση του.
προσωπικα θα το διασκεδαζα αν αφορουσε εμενα και ηταν εντεχνο και οχι κακοτεχνο.
αυτο δεν υποχρεωνει και τους αλλους να το διασκεδαζουν οταν αφορα αυτους.
θεωρω λοιπον πολυ δικαιη μια αγανακτηση στην τελευταια περιπτωση.
+1000
ΑκριβώςΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-04-2010, 14:49 #42
Originally posted by Alobar
Γουίρντ: \'... ¨Οταν όμως μου λέει οτι σιχαίνεται τα γλειώδη λυρικά λόγια, τον τρόπο που εκφράζομαι, την ψεύτικη συναισθηματικότητα μου και γι αυτό με σατιρίζει, και βλέπω οτι το συνηθίζει και σε άλλες περιπτώσεις λυρικότητας, δενμπορώ να μην το θίξω...\'
Το ίδιο πάνω - κάτω έγινε και στο θέμα \'Quotes\' του Βινς, καθώς \'απορεί\' με το γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να εκφράζεται λέγοντας αυτό που πιστεύει μέσα από ένα στίχο ας πούμε, ή επειδή χρησιμοποιεί το μεταφορικό στοιχείο, την προσωποποίηση εννοιών και άλλα... μα γιατί πολύ απλά είναι ο τρόπος του...
Συγνώμη, αλλά αυτό ήταν u2u και είναι η άποψη μου για την weird. Δεν καταλαβαίνω πως σχετίζεται αυτό με τα ποστ που έκανα στο προηγούμενο θέμα!
14-04-2010, 14:49 #43
Και ξαναλέω, εσεις τι πιστεύετε?
Οπως το βλέπω εγώ, ένα μέλος, έχει θεματάκι με την επιθετικότητα που την εκφράζει με μορφή σάτιρας, ειρωνίας ή χλευασμού.
Τι αποαντούμε στα μέλη του χώρου αυτού?
1. Είσαι υπεύθυνος να διαχειριστείς το ξεσπασμα του άλλου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
2. Σύσταση απο την διαχείριση, τουλάχιστον όταν έχουν γίνει αρκετές αναφορες?
Για να τηρείται ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και ελευθερίας εδώ μέσα, προφανώς και δεν αρκεί η αυτορύθμιση...Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-04-2010, 14:51 #44
Originally posted by Alobar
Συγνώμη, αλλά αυτό ήταν u2u και είναι η άποψη μου για την weird. Δεν καταλαβαίνω πως σχετίζεται αυτό με τα ποστ που έκανα στο προηγούμενο θέμα!
Χαίρω πολύ.
Ειδικά όσοι είναι πιο συναισθηματικοί στην έκφραση τους, τα χουνε φαει με το τσουβάλι.
Μήπως είναι η ώρα να πούμε, αρκετά?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
14-04-2010, 14:51 #45
Χμ ενδιαφέρουσα εξήγηση λες? Και εγώ είμαι υπερ της εξελικτικής (δαρβινικής) ψυχολογίας και ότι πίσω από όλα κρύβονται πρωτόλειες τάσεις και συμπεριφορές :P
ενδιαφερον σημειο οντως,
νομιζω δε βεβαια,
οτι αν το ψαχναμε σε βαθος θα αργησουμε να βρουμε ακρη ε?
Αλλά από την άλλη όταν κάποιος σατυρίζει κάποιον άλλο το κάνει γιατί υπάρχει κάποια \"ανεκδήλωτη προσωπική η διαπροσωπική ενέργεια\" μεταξύ τους η κάτι τέτοιο?
Σάτιρα
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η σάτιρα επιχειρεί τον εμπαιγμό κάποιας έννοιας ή προσώπου που ο σατιρικός καλλιτέχνης θεωρεί ότι αξίζει τέτοια αντιμετώπιση με σκοπό συχνά τη βελτίωση του αντικειμένου. Γίνεται μέσω μεθόδων όπως η παρωδία, η υπερβολή, η σύγκριση, η αναλογία και η ειρωνεία.
να υποθεσω οτι με την σατιρα σου ηθελες η επιδιωκες να βελτιωσεις το αντικειμενο weird?
Γιατι αν ναι, μου διεφυγε εντελως....
:P
Όταν ο Λαζόπουλος η οι ράδιο αρβύλα σατιρίζουν διάφορες τύπισσες το κάνουν γιατί υπάρχει κάποια προσωπική παράμετρος σε όλο αυτό?
Λάκης Λαζόπουλος: Υπάρχουν τελικά όρια στη σάτιρα;
Να ένα ερώτημα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες τους καναλομανείς αργόσχολους θαμώνες της μεσημβρινής ραστώνης που περιφέρουν αυτόν τον κοινωνικό προβληματισμό στο τρίγωνο Στεφανίδου, Δρούζα, Λαμπίρη. Μαζί τους όλοι οι επώνυμοι θιγμένοι από τα ανελέητα επικριτικά σχόλια του Λ.Λ. οι οποίοι ξαφνικά ανακαλύπτουν τα όρια της δημόσιας κριτικής.
Πριν απαντήσουμε σ\' αυτή την \"ένσταση\" οφείλουμε να ορίσουμε το ρόλο και τη φύση και τη λειτουργία του όρου \"σάτιρα\". Εκτός από τον Αριστοφάνη που διακωμωδούσε ίσως και άδικα το συμπολίτη του Σωκράτη, το θεατρικό αυτό και λογοτεχνικό είδος το συναντάμε από στην Αναγέννηση με την comedia de l\' arte και στα χρόνια του ευρωπαϊκού διαφωτισμού (Βολταίρος, Μοντεσκιέ) έως και σε όλη τη διαδρομή του νεοελληνικού κράτους.
Η σάτιρα πάντα σχολίαζε και έστρεφε τα φαρμακερά της βέλη απέναντι σε δημοφιλείς προσωπικότητες της εκάστοτε εποχής αλλά και σε χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων καταδεικνύοντας και χλευάζοντας την μικροψυχία και την κενότητα τους, την ψευτιά και την υποκρισία τους. Όπλο της πάντα η υπερβολή και το χιούμορ, η χλεύη και ο χαβαλές. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των συγγραφέων και κωμωδών να στιγματίζουν οτιδήποτε \"δημόσιο\" ή \"δημοσιοποιημένο\".
Αυτό νομίζω τελικά δίνει και την απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα. Σατιρίζεται ό,τι είναι ήδη γνωστό στο πλατύ κοινό, ενώ οτιδήποτε κινείται στη σφαίρα του ιδιωτικού, μη γνωστοποιημένου και άρα κρυφού δεν έχει νόημα να γελοιποηθεί ακριβώς γιατί εφόσον δεν είναι γνωστό δε μπορεί να έχει απήχηση στο καχύποπτο κοινό.
Αν για παράδειγμα ο κ. Λαζόπουλος επιχειρούσε να διακωμωδήσει μια πλευρά της προσωπικής ζωής της κ. Ντενίση η οποία όμως δεν είναι γνωστή στους θεατές, θα έπρεπε πρώτα να γνωστοποιήσει αυτή την πλευρά, πράγμα όμως που θα ήταν αποδεκτό μόνο σε μια από τις προαναφερθείσες εκμπομπές κοινωνικού (μετα)μεσημβρινού προβληματισμού αλλά μέσα στα αποδεκτά όρια της σάτιρας θα ακουγόταν αυθαίρετο και απαράδεκτο.
Το επόμενο αβίαστο συμπέρασμα που μπορεί να προκύψει είναι ότι εάν κάποιος επώνυμος ή μη, δεν επιθυμεί τη σάτιρα και τη διακωμώδηση, απλά αποφεύγει να δημοσιοποιήσει πλευρές της ζωής του που θεωρεί απαραβίαστες. Όταν πάλι χρησιμοποιεί το αδηφάγο μέσο που λέγεται τηλεόραση για να ανεβάσει τις μετοχές του στο χρηματιστήριο των διασημοτήτων, τότε θα πρέπει να ξέρει ότι ταυτόχρονα καθιστά αυτή την όποια δημοσιοποιημένη πλευρά του αντικείμενο κριτικής. Και αυτό γιατί όταν το προσωπικό ξεφύγει από τα όρια του ιδιωτικού, ταυτόχρονα γίνεται όχι μόνο δημόσιο αλλά και κοινόχρηστο.
Και η σάτιρα είναι κριτική. Μια κριτική όμως που δεν υπακούει στους τακτικούς νόμους της οργανωμένης και κατά μέτωπον επίθεσης αλλά ακολουθεί τους κανόνες του ανορθόδοξου πολέμου και του αντάρτικου των βουνών και των πόλεων. Και γι\' αυτό δύσκολα αναχαιτίζεται.
http://ellontia.pblogs.gr/2007/10/141613.html
τι ακριβως εχεις εσυ, και η weird με ολα αυτα?
Ταυτιζεις δηλαδη την Χ weird με πραγματα που κανει η Χ Ντενιση και τον εαυτο σου με τον Χ λαζοπουλο?
Ο λαζοπουλος κανει μια επιτυχημενη σατιρα για συγκεκριμενους λογους οπως αναγραφεται στο κειμενο.
Όταν εσύ γίνεσαι πολύ καυστικός η και εριστικός πολύ συχνά (παραδέξου το :P) νιώθέις ότι υπάρχει κάτι προσωπικό μεταξύ εσένα και του ατόμου που γίνεσαι καυστικός? Δεν νομίζω! (όχι τουλάχιστον πάντα)
εγω ειμαι ο πιο εριστικος και αιρετικος που υπαρχει στο φορουμ.
Μπορει και ο πιο κακος, βαλε οτι χειροτερο μπορεις να φανταστεις.
Προσπαθω ομως (ελπιζω τουλαχιστον!) να μην εχω μειονοτικες διαθεσεις - εκφρασεις (σεξιστικες η ρατσιστικες) απεναντι σε αυτον που χλευαζω.
Πχ εγω πλακωνομαι με την θεοφανια ναι?
Δεν με απασχολει αν αυριο βγει η θεοφανια - φανης.
Θα ακουει τα ιδια, με το ιδιο ακριβως στυλ,
το μονο που θα αλλαξει θα ειναι το ουσιαστικο.
Επισης,
χωνω μπινελικια στο Κηπ, αν αυριο πιω καφε και δω οτι ειναι μαυρος δεν θα το χρησιμοποιησω στη σατιρα μου.
Εκεινο λοιπον που σου λεω σε 3-4 μυνηματα,
ειναι οτι σε επηρεασε αρνητικα οτι ησουν καυστικος και χρησιμοποιησες το φυλο της χμμμ αντιπαλου.....
Βεβαια πιστευω οτι ειναι μια \"υγιης\" κοντρα,
και αν βρισκοσασταν απο κοντα θα παιζατε φαπες και στο τελος θα περναγατε καλα. (λεω εγω τωρα....)
Ομως στην εικονικη του εκδοχη (και αυτο εβαλε η weird) δεν υπαρχει αυτη η real εκτονωση.
Ετσι το δεχεται σαν πιεση που δεν ξερει τι να την κανει....
Τωρα μην κοιτας που η weird μπουκωνει και δεν ξερει τι να κανει...
ειναι αλλες πιο beach που ξηγιουνται πιο αλλιωτικο φυστικι.
Εκτός και αν εννοείς γενικότερα ότι σχολιάζουμε/σατιρίζουμε/κάνουμε πλάκα (σε) κάποιον γιατί κάτι από την συμπεριφορά του φαίνεται \"υπερβολικό/αστείο/λάθος\" (ότι και αν σημαίνουν αυτά γι αυτόν που σατιρίζει) οπότε ένας πιο αστείος τρόπος σχολιασμού είναι η σάτιρα. Που ναι αυτό συμβαίνει από τα αρχαία χρόνια.
εκεινο που θελω να πω πετραν,
ειναι οτι τα δαχτυλα σου πανε πολυ πιο μπροστα απο το μυαλο σου.
Και ειναι πολυ κριμα να προχωρας σε τετοιο καλυμενο ερωτισμο με το πληκτρολογιο αντι στην ουσια.
Και το φιναλε ειναι να αδικεις τον εαυτο σου,
γιατι εχω την εκτιμηση οτι ηθελες να πειραξεις με καλη προθεση την weird και μεχρι εκει.
Δεν βλεπω κακη προθεση στα κινητρα σου, βλεπω ομως μια weird να μην ξερει τι να κανει τα εικονικα χερια που την μπαλαμουτιαζουν....
Φανταζομαι οτι αν πηγαινατε πχ για ενα καφε,
δεν θα την χουφτωνες με το καλημερα που λεει ο λογος σωστα?
Για αυτο μην μεπρδευεσαι με την εικονικη πραγματικοτητα,
μπορει σαν εικονα να διεισδύσει και στο μυαλο μας μεσα.
Λαθος η οχι δεν ξερω,
ξερω ομως οτι μπορει να συμβει.
πετραν ατακτουλικο πεζακι.....
Μόνιμα πρησμένα χέρια και πόδια
05-07-2025, 15:04 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή