Results 46 to 60 of 123
-
18-04-2010, 15:36 #46
Originally posted by ΑΣΗΜΙΝΑ
Αυτής της σχολής κ άποψεις είμαι εγώ. Αν θες να μάθεις περισσότερα για την συγκεκριμμένη προσέγγιση δες αυτό: http://psychologia-psychotherapia.blogspot.com/
Έχουμε και άλλους ψυχολόγους εδώ μέσα, αλλά κανείς δεν μας έδωσε τα στοιχεία του.
Νομίζω πως ο αντμιν πρέπει να ρίξει μια ματιά εδώ.
- 18-04-2010, 15:40 #47
gr8r νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει τον ρόλο ενός ψυχοθεραπευτή.
Δεν είναι αυτός που θα μας λύσει τα προβλήματα, είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τις αδυναμίες αλλά και τις δυνατότητες μας, έτσι ώστε να μπορουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τις όποιες δυσκολίες της ευκολότερα.
Στην καλύτερη περίπτωση, είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να αποδεχτούμε και ν\'αγαπήσουμε τον εαυτό μας, κάτι που μάλλον δεν κατάφεραν να κάνουν αυτοί που θα έπρεπε. Για τους γονείς μας μιλάω.
Δεν υπάρχουν λοιπόν εύκολες συνταγές, έχω αυτό άρα χρειάζονται τόσες συνεδρίες.
Εμένα μου φαίνεται σα να ρωτάει κάποιος σε πόσα μαθήματα θα μάθει πχ. να κολυμπάει.
Φυσικά έχει να κάνει με τον σωστό δάσκαλο, αλλά σκέψου πόσο εξαρτάται και από εμάς στους ίδιους. Και τι σημαίνει για τον καθένα να μάθει να κολυμπάει? Για άλλον σημαίνει απλά να μάθει να επιπλέει και για άλλον να φτάσει να πάρει μετάλλιο στην Ολυμπιάδα.
Και για φαντάσου κάποιον που φοβάται το νερό επειδή κάποτε κόντεψε να πνιγεί, ενώ κάποιος άλλος από μικρό παιδί λατρεύει τη θάλασσα. Σίγουρα δεν θα χρειαστούν τον ίδιο χρόνο για να μάθουν να κολυμπούν πιθανόν να μην έχουν και την ίδια πρόοδο.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την ψυχοθεραπεία.
Ιδανικά περιβάλλοντα για να ζήσουμε δεν θα βρούμε πουθενά. Και αν εναποθέτουμε την ευτυχία μας ή απλά την ηρεμία μας αποκλειστικά σε παράγοντες έξω από μας, συνεχώς θα απογοητευόμαστε.
Με λίγα λόγια, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να αλλάξουμε τους ανθρώπους και την κοινωνία κατά πώς θα μας βόλευε, μπορούμε όμως σίγουρα να αλλάξουμε τον τρόπο που εμείς διαχειριζόμαστε τις όποιες καταστάσεις.
Αν δε λύσουμε τα δικά μας θέματα, όπου και να πάμε (και στον παράδεισο που λέει ο λόγος)αυτά θα μας ακολουθούν.
Υ.Γ. Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά υπήρξα \"θεραπευόμενη\".
18-04-2010, 15:42 #48
Originally posted by Θεοφανία
Αυτής της σχολής κ άποψεις είμαι εγώ. Αν θες να μάθεις περισσότερα για την συγκεκριμμένη προσέγγιση δες αυτό: http://psychologia-psychotherapia.blogspot.com/
Έχουμε και άλλους ψυχολόγους εδώ μέσα, αλλά κανείς δεν μας έδωσε τα στοιχεία του.
Νομίζω πως ο αντμιν πρέπει να ρίξει μια ματιά εδώ.
18-04-2010, 15:50 #49
Θα σου πω την δική μου άποψη κ θα μου επιτρέψετε να μην σχολιάσω για άλλους του χώρου μου.
Είχες μια τραυματική εμπειρία σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία. Αυτό το τραύμα σου δημιούργησε τον θυμό για τον κόσμο. Θα μπορούσα να σου πω πολλές σκέψεις που μου έρχονται, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα σε βοηθούσε όσο θα έπρεπε. Ενα πάντως είναι το σημαντικό, πρέπει να βρεις τον τρόπο να δεις τι πραγματικά έγινε εκείνη την τραγική μέρα. Οχι πως το έχεις μεταφράση εσύ στο μυαλό σου, αλλά πως πραγματικά έγινε. Συνήθως αυτό που μένει είναι οι τύψεις κ οι ενοχές για αυτό που δεν κάναμε, γι αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε, κ ο θυμός για τους γύρω που δεν μας βοήθησανή που το έκαναν. Πιστεύω ότι θα σου τα είχε πει αυτά κ ο Θεραπευτής σου.
Η οικογένεια όλων μας παίζει σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του χαρακτήρα μας, αλλά δεν είναι πάντα κ η αιτία του κακού.
Επέτρεψέ μου να σου πω ότι πρέπει οποσδήποτε να κάνεις θεραπεία ξανά, για να μπορέσεις να βρεις τον δρόμο σου, την ηρεμία σου κ την ισσοροπία σου. Ολα τα άλλα θα έρθουν στη συνέχεια.. έρωτας, αγάπη, δουλειά....
Κάτι τελευταίο σχετικά με την δουλειά σου, υπάρχει κάτι το οποίο σου άρεσε εκεί?? (εκτός των χρημάτων) Σκέψου τι ευκαιρία σου δίνεται τώρα, να βρεις κάτι άλλο που μπορεί να σε καλύπτει περισσότερο. Δεν είναι εύκολες εποχές για να βρεις δουλειά, ούτε εύκολο να διαχειριστής τον θυμό σου, προσπάθησε όμως να αντιστρέψεις τις σκέψεις σου... \"Οχι γιατί μου συνέβει αυτό\", αλλά \"Τι ευκαιρία μου δίνεται τώρα\"
18-04-2010, 15:54 #50
Σχετικά με την φίλη που είπε για ψάρεμα πελατών, ζητώ συγνώμη αλλά δεν ήταν η πρόθεσή μου αυτή. Απλά για να δει τι είναι η συγκεκριμμένη θεωρία...
Εξάλλου όπως δήλωσα από την αρχή για το site σας έμαθα από θεραπευόμενό μου... Κ είπα να πω την άποψή μου, χωρίς φόβο κ πάθος...
Σε ευχαριστώ πάντως για την επισύμανση για να γνωρίζω τι να προσέχω στο μέλλον.
Σε ευχαριστώ
18-04-2010, 15:59 #51
Σχετικά με την φίλη που είπε για ψάρεμα πελατών, ζητώ συγνώμη αλλά δεν ήταν η πρόθεσή μου αυτή. Απλά για να δει τι είναι η συγκεκριμμένη θεωρία...
Εξάλλου όπως δήλωσα από την αρχή για το site σας έμαθα από θεραπευόμενό μου... Κ είπα να πω την άποψή μου, χωρίς φόβο κ πάθος...
Σε ευχαριστώ
Το θεμα ειναι πως κανεις μπορει να πει την άποψη του χωρίς να παραπεμψει ενα ολοκληρο φορουμ στο μπλογκ του.
Απο κει και περα αν δεν εχει ρεπο η Σίλια, θα τη βγαλει τη σκούπα της.
18-04-2010, 16:06 #52
Αγαπητή Θεοφανεία,
πέρα από την σωστή παρατήρησή σου σχετικά με το ηθικό θέμα του blog, θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου κ στο πρωταρχικό θέμα που συζητούσαμε... Αν θες βέβαια.
18-04-2010, 16:11 #53
“πριν καμια βδομαδα σε ενα ραντεβου με τον γιατρο συζητουσαμε για διαφορα πραγματα που ψαχνω, κ που διαβαζω, οπως η εμμονη μου με τον β παγκοσμιο πολεμο κ τους γερμανους κ κυριως τους ναζι το γ΄ραιχ κ το αουσβιτς-μπιρκεναου με τα βασανιστηρια, τους εβραιους, κ διαφορα αλλα βιβλια που εχω συγκεντρωσει κ διαβαζω μανιωδως σχετικα με το εγκληματικο νου, τους σαδιστες, κ δολοφονους κατα συρροη….”
Τι είναι αυτό που σε κάνει να διαβάζεις τα παραπάνω? Τι σου προκαλούν οι σαδιστές? Φόβο, Ηδονή, Θαυμασμό ή μίσος? Ή μήπως όλα αυτά μαζί?
Τι σου προκαλεί περισσότερο την αίσθηση της ηδονής, η σκέψη του ότι προκαλείς πόνο ή όταν δέχεσαι πόνο?
Έχω την αίσθηση ότι το πρόβλημά σου είναι ο φόβος του εαυτού σου. Φοβάσαι αυτό που υπάρχει μέσα σου και μέσα σου υπάρχει ένας δυνατός σοδομαζοχιστικός πυρήνας εντελώς ακατέργαστος ο οποίος βγαίνει στην επιφάνεια φέρνοντας σε σύγχυση την συνείδησή σου.
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, η τηλεόραση έπαιζε μία σκηνή ψυλοδαρμού μιας κοπέλας από κάποιον. « Το κάθαρμα» είπε η μάνα μου, κι εγώ ντράπηκα τόσο γιατί ένοιωσα ηδονή από αυτό που είδα. Τρόμαξα με τον εαυτό μου και απώθησα το συναίσθημα που ένοιωσα.
Αγαπητή φίλη, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό που είμαστε, παρά μόνο να το απολαύσουμε.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει το να ξέρουμε τι είμαστε και τι θέλουμε.
Μήπως εδώ πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου?
18-04-2010, 16:21 #54
Σε ευχαριστώ
18-04-2010, 16:25 #55
Αγαπητή Θεοφανεία,
πέρα από την σωστή παρατήρησή σου σχετικά με το ηθικό θέμα του blog, θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου κ στο πρωταρχικό θέμα που συζητούσαμε... Αν θες βέβαια.
Προσωπικα δεν ειδα να λες κατι λαθος , αλλαγη εν τω εσω ωστε να διαχειριστεις καποιες καταστασεις , αλλαγη του τροπου που βλεπεις και αντιμετωπιζεις τα πραγματα οπως το τι εχασες την δουλεια.
Αυτα στην ουσια τα ανεφερα και στο δικο μου ποστ στο ιδιο νημα αλλα οχι τοσο αναλυτικα.
Οχι δεν εισαι λαθος...αλλα ξερεις υπαρχει το κουμπι edit που μπορεις να σβησεις το blogspot σου και υπαρχει και το google με εκατονταδες αρθρα που εξηγουν με χιλιους τροπους καλυτερα τι σημαινει αυτη η προσεγγιση.
Υπαρχουν ψυχολογοι στην ιστοσελιδα αυτη που βοηθανε καταθετουνε αποψεις και μαλιστα ισως μερικοι δεν το εχουν δηλωσει και ποτε ή το δηλωσαν μετα απο παρα πολυ καιρο.
Φυσικο ειναι να με δεχομαστε ευκολα την διαφημιση δεν συμφωνεις?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-04-2010, 16:30 #56
ελα για κοφτε λιγο,
αν υπαρχει προβλημα στο οτι εβαλε το blog αυτο ειναι θεμα που θα το ρυθμισουν οι διαχειριστες και οχι τα μελη.
Αν τραβατε τοσο ζορι στειλτε μυνημα στον admin να ληξει το θεμα.
Τελος για το κατα ποσο ο καθενας ειναι επαγγελματιας αυτο φαινεται στη δουλεια που κανει,
δεν χρειαζεται να προσβαλλεται κοσμο.
18-04-2010, 16:31 #57
Προσβαλλε κανεις καποιον?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-04-2010, 16:32 #58
α οκ ειδα τι εννοεις.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-04-2010, 16:35 #59
Το θεμα ειναι οταν συμφωνεις με καποιον το κανεις εμπρακτα...αλλα ενταξει ως νεα στο φορουμ μπορει να μη ξερει το edit.
18-04-2010, 16:38 #60
... έλα ρε συ Ρεμ, κάνε λίγο \'σκόντο\'... να το λέμε αυτό όταν κάποιος είναι εμφανές ότι δε κατέχει τον... Μπάμπι - αλλά εσκεμμένα θέλει να πείσει για το αντίθετο - το καταλαβαίνω... αλλά ο όποιος \'επιστήμων\' δεν είναι θέσφατο ότι κατέχει άψογα τη γλώσσα... κι εγώ που την κατέχω σε μεγάλο βαθμό και ασχολούμαι με τα της τέχνης κάνω λάθη, σιγά... άσε που δεν ανησυχώ... :) ... όλο και θα βρεθεί \'καλοθελητής\' προς αποκατάστασην της ανεπανόρθωτου ζημίας...
:)
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή