Results 16 to 30 of 132
Thread: ΕΙΜΑΙ ΠΙΕΣΜΕΝΗ
-
15-04-2010, 18:28 #16
Originally posted by Αφωτεινή
@σοφακι,
κι ομως οσο πιο πολυ εδραιώνονται μεσα μου καποιες αποφάσεις,οσο περισσοτερο καταλαβαίνω πως γινονται,τοσο αμβλυνονται οι εντασεις μεσα μου..στο λεω γιατι εχω υπάρξει και χειροτερα..θα μου πεις αυτα παίρνουν χρόνο..
Ομως με ενα ηφαιστειο που βρυχάται ακομα και εγω η ιδια φοβάμαι να τα βάλω..δεν θελω να τα παρω ολα παραμάζωμα,θέλω να ελεγχω τον εαυτό μου.Καταλαβαίνεις?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 15-04-2010, 22:22 #17
Το κακο ειναι πως αυτοι ειναι παρταολες.Δεν τους ενδιαφερει αν μπορω ή οχι,Με το προσχημα των παιδιών μου χουν γινει στενος κορσες.
Κι επειδη τα πραγματα εχουν προ πολλου ξεφυγει απο τις ευγενειες,δεν μπορω να σκεφτω τι αλλο μπορω να κανω για να τους ξεφορτωθώ.
Τελευταία δυστυχως φερομαι με αγενεια,μου μιλανε και κοιταω στο υπερπεραν,δεν ανοιγω την πορτα εχω κανει τα πάντα και μαλιστα ευθέως και δεν λενε να με αφησουν ησυχη.
Και ολοι απορουν προς τι αυτη η αγανακτιση..εντωμεταξύ τις προαλλες που τους τα χωσα της ανεβηκε η πιεση και πηγαν στο νοσοκομειο..ηθελαν να μη παμε διακοπες για Πασχα αλλα να καθησουμε μαζί τους..
15-04-2010, 23:18 #18
φωτεινή,
αν μιλάμε για τα πεθερικά σου (αν κατάλαβα καλά), μήπως αντί να γίνεσαι εσύ η κακιά θα έπρεπε να συζητήσεις με τον άνδρα σου και μετά να τους βάλει αυτός κάποια όρια?
15-04-2010, 23:28 #19
τωρα σωθηκαμε...δεν παιζει Λουσι..
αυτος θέλει να τους πει Αει γ******..Θα γινουν κολαση.
Ουτως η αλλως το θεμα μου ειναι γενικοτερο,απλα αυτοι ειναι το προχειρο παραδειγμα μου.
Αναρωτιεμαι..
Δεν ειμαι σαφής η δινω λαθος μηνυματα..και νιωθω μονιμα αυτη την πιεση να μου ερχεται απο παντου..
15-04-2010, 23:38 #20
Με αφορμή αυτών που αναφέρει η Αφωτεινή εγώ αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: όταν βλέπουν έναν άνθρωπο να κοντεύει να \"κλατάρει\" ποιά η λογική να τον πιέσουν περισσότερο? Λογική του παραλόγου.. Αφου δε μπορεί να αντέξει αυτήν την πίεση, πώς θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο? Άραγε ευχαριστιούνται όταν βλέπουν έναν άνθρωπο στα όριά του? Γιατί αυτή η συμπεριφορά μόνο έτσι εξηγείται...
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
15-04-2010, 23:52 #21
Ελα μου ντε..
chris οι αλλοι, ειτε απο βιτσιο ειτε απο αδιαφορια βρισκουν προσφορο εδαφος..αυτος που κοντευει να κλαταρει τι κανει για να σταματησουν επιτελους?
Εγω ειμαι ακομα σε βρεφικο σταδιο..μολις παιρνω χαμπαρι οτι για να σταματησουν πρεπει να βρω αποτελεσματικο τροπο να μην τους αφηνω..
16-04-2010, 00:48 #22
εσύ τι εικόνα δείχνεις προς τα έξω? σε αυτούς τους άλλους που λες ό,τι σε πιέζουν?
νιώθεις μεν πιεσμένη, αλλά αυτό το εξωτερικεύεις? η δείχνεις σαν να είσαι το καλό παιδί?
από την εμπειρία μου που την έχω πατήσει σε αυτό το θέμα αρκετές φορές, πρέπει εσύ να βάζεις τα όρια σου στους άλλους ανάλογα με τις δυνάμεις σου, προτεραιότητες, στενότητα επαφής και ότι άλλα κριτήρια παίζουν. δηλαδή άμα σου ζητάνε να κάνεις κάτι, τους απαντάς ειλικρινά, αν μπορείς ok, αν δεν μπορείς τους λες sorry αλλά δεν μπορώ.
προφανώς από παράδειγμα σε παράδειγμα η λύση θα είναι διαφορετική.
με τα πεθερικά που λες, αν έχεις κοινή γραμμή με το σύζυγο σου, δηλαδή αν σας ενοχλούν τα ίδια θέματα και θέλετε κοινή λύση, τότε αυτό είναι πολύ καλό.
το να βριστείτε δεν το θεωρώ καλή ιδέα, γιατί γενικά ο άλλος θα σου το κοπανήσει μετά το βρίσιμο, ακόμα κι αν του έχεις επιτρέψει να σε χιλιοπατησει στο παρελθόν.
όμως το να βάλετε όρια και να έχετε σταθερό ύφος είναι μια καλή ιδέα.
επίσης αν τους έχετε μάθει σε μια χ συμπεριφορά μέχρι τώρα, μην περιμένεις να εμφανίσεις την super ανανεωμένη, turbo δυναμική φωτεινή και να μην σου τσινήσουν.
άμα τους αρχίσεις τα \"λυπάμαι, αλλα δεν μπορώ, δεν γίνεται\", στην αρχή μπορεί να σου γκρινιάξουν, αλλά μετά αν είσαι σταθερή στη συμπεριφορά σου θα στρώσουν στα νέα δεδομένα. (μην απογοητευτείς δηλαδή αν δεις χειροτέρευση στην αρχή)
επίσης από μέσα σου πως το βλέπεις? ας πούμε τι είδους σκέψεις σε κάνουνε να υποκύπτεις στα θελήματα των άλλων και να καταπιέζεσαι στην τελική? σκέφτομαι ότι αν πχ έχεις κάποια πεποίθηση ότι όλο πρέπει να βοηθάς τους άλλους όταν έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως από το τι κόστος θα έχει αυτό για εσένα, ίσως αυτό να αποδυναμώνει τη διεκδικητικότητα σου. θέλω να πω, ότι όταν διεκδικείς με τους άλλους νομίζω θα σε βοηθήσει πολύ να πιστεύεις (αληθινά, όχι ψεύτικα όμως) ότι έχεις κι εσύ κάθε δικαίωμα να διεκδικήσεις τις ανάγκες σου (όπως στο κάτω κάτω κάνουν όλοι).
τώρα το γιατί οι άλλοι είναι όπως είναι (αδιάφοροι, συμφεροντολόγοι, η απλά δεν έχουν κατανόηση) μάλλον δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να ασχοληθείς με αυτό το ερώτημα.
άλλωστε τους άλλους δεν μπορείς να τους αλλάξεις άμεσα.
πιο πολύ πρέπει να εστιάσεις στο δικό σου κομμάτι να διεκδικείς καλύτερα το χώρο σου, και νομίζω ότι και οι άλλοι θα μάθουν που τους παίρνει και που όχι.
16-04-2010, 01:22 #23
Παλιοτερα ελεγα \"Ελεος ,εχω τοσες υποχρεωσεις άλλη φορα\" αποτελεσμα?
Συνδεση με ΚΑΜΠΟΤΖΗ..
δηλαδη εδειχνα οχι μονο δυσφορία αλλα ήμουν για λυπηση λεμε.
Την αλλη μερα τα ιδια με το χαιρεκακο υφάκι..\"παλι δεν μπορείς?\"
Ειχα καταθλιψη και δεν αντεχα να σηκωθω απο το κρεβατι.
Οταν συνηλθα,
μεσολαβησαν λογακια που τους εβαλαν στη θεση τους για καμποσο καιρο αλλα μολις ειδαν οτι δεν εχουν κανενα να τους σερνει στους γιατρους,μου θρονιαστηκαν για τα καλά..
τωρα αρχισαν τα οργανα..Ειμαι θυμωμενη και μου βγαίνει..
Δεν εχω καιρο για τους αλλους ποσο μαλλον οταν ειναι για μπατσες.. αυτο ακριβως νιωθω..
Με φοβουντε και λιγο γιατι τους εχω διωξει κανα δυο φορες.. πολιτισμενα και με χαβαλε..τυπου στα ξαφνικα εκει που ειναι αραχτοι..ΕΛΑ ΕΛΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑΝΑΚΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ..και γελαγανε αυτοι ,γελουσαμε ολοι και τους εσπρωχνα στην πορτα..αποκτησανε ομως αντοχες και δεν μασανε..
Ο αντρας μου στην αρχη δεν καταλαβαινε,αλλα μολις ειδα οτι ανεχεται καφριλες ,εφυγα απο το σπιτι.Δεν ειχαμε καν παντρευτεί τοτε.
16-04-2010, 01:42 #24
Νομίζω κι εγώ ότι χρειάζεται να διεκδικείς αυτό που θέλεις, τον χώρο σου ή ό,τι άλλο, δεν είμαι όμως σίγουρη ότι οι άλλοι μαθαίνουν πάντα πού τους παίρνει και που όχι. Στο κάτω-κάτω, γιατί να χρειάζεται να γίνει κανείς αστέρι στην τέχνη της επικοινωνίας και της διαπραγμάτευσης προκειμένου να έχει αρμονικές σχέσεις, γιατί να χρειάζεται να λειτουργεί στην καθημερινότητα του σαν ερασιτέχνης ψυχολόγος λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το πώς αισθάνονται οι άλλοι? Αν οι σχέσεις δεν έχουν αμοιβαιότητα και ισοτιμία, ή έστω συγκατάβαση και \'τυπική\' ευγένεια εκατέρωθεν, γνώμη μου είναι πως αξίζει πολύ περισσότερο να \'διαγράφεις\' παρά να προσπαθείς. Γιατί το αν \'θα σταματήσουν επιτέλους\' δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο πολύ θα προσπαθήσεις εσύ, αλλά και από ατομικά χαρακτηριστικά των άλλων. Και κάποιοι, όσο κι αν εσύ προσπαθείς να μην τους αφήσεις, άλλο τόσο προσπαθούν να κάνουν το δικό τους. Αντί λοιπόν να ασχολείσαι με την άμυνα, κάνε επίθεση, απομακρύνσου, ασχολήσου απερίσπαστα με αυτό που θέλεις.
Γέλασα που διάβασα ότι ο άντρας σου θα τους πει \'αει γ......\', γιατί αυτό περίπου είπε πρόσφατα ο άντρας μου στη μητέρα του συμπληρώνοντας να μην ξαναπατήσει στο σπίτι μας και την επόμενη μέρα πήγε και έκανε αίτηση σε όλες τις υπηρεσίες που έστελναν διάφορα έγγραφα στο πατρικό του (λογαριασμούς, συνδρομές συλλόγων κλπ που υπήρχαν και πριν παντρευτούμε) να έρχονται στο εξής στο δικό μας σπίτι. Έχει στενοχωρηθεί πολύ, αλλά δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλα \'χατήρια\' και σ\' όποιον αρέσει, δεν σκοπεύει ούτε να προβληματιζόμαστε σαν ζευγάρι ούτε τα δικά του νεύρα να γίνονται κουρέλια.
Γνώμη μου Φωτεινή είναι να οργανώσεις τη ζωή σου σαν να μην υπάρχουν όλοι αυτοί που έρχονται και \'θρονιάζονται\' και άφησε τους οριστικά απέξω. Μπορείτε να συναντιέστε μόνο \'κοινωνικά\' και στα υπόλοιπα να λες πάντα \'όχι\' χωρίς εξηγήσεις? Αν αυτό δεν γίνεται, μην φοβάσαι τη ρήξη. Πρωτίστως, μπορείς εσύ να απαλλαγείς από την αίσθηση της \'υποχρέωσης\' και την ανάγκη να απολογείσαι?
16-04-2010, 13:42 #25
Αναρωτιεμαι..
Δεν ειμαι σαφής η δινω λαθος μηνυματα..και νιωθω μονιμα αυτη την πιεση να μου ερχεται απο παντου..
Ναι, δεν μπορεις να γινεσαι παντα αντιληπτη με τη μια. Ομως μπορεις να κρατας αποστασεις ασφαλειας, μπορεις να γινεσαι σαφης πιο ξεκαθαρα. Δεν χρειαζεται να ανεβουν οι τονοι, ουτε να γινει χαμος. Ή ακομα κι αν γινει, αν υπερτερει ο φοβος για μια συγκρουση της αναγκης σου για ηρεμια...τοτε μηπως πρεπει να το δεις?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
16-04-2010, 14:29 #26
Ξερεις Μαρινα στις αρχες ο αντρας μου δεν καταλαβαινε οτι εγω δεν εχω την διαθεση να τα ανεχτω ολα αυτά,ενταξει αυτο εγινε στον πρωτο χρονο.
Ουτε πιστευε οτι ανακατευονται και παρεμβαίνουν σε ολα,το εβλεπε υπερβολικο απο μεριας μου να μη θελω συμβουλατορες..και επειδη εγω δεν ηθελα να τσακωθουν δεν του ελεγα τι μου εκαναν..
Αργοτερα καταλαβε τι συμβαίνει..και εγινε εξω φρενων.
Αν κατσω να πω τι μου λενε θα γινει μυλος και εγω δεν το θελω αυτο..η πλακα ειναι πως δεν ξερουν οτι τον γιο τους εγω τον κραταω απο το να τους στειλει στο διαολο..
Αντε να αντεξω να ειμαι ταξιτζης,αντε να ακουω την καθε μαλακια για τα φαρμακα που τελειωμο δεν εχουν..αλλα αυτες οι αρμενικες βιζιτες μου εχουν σπασει τα νευρα..
Σοφια αναρωτιεμαι αν ειναι θεμα λανθασμένου χειρισμου ή απλως εγω δεν θα επρεπε να πιεζομαι τοσο πολυ δηλαδη να μπορω να τα αντεχω....γιατι θελω να σκασω ωρες ωρες.
16-04-2010, 14:42 #27
η πλακα ειναι πως δεν ξερουν οτι τον γιο τους εγω τον κραταω απο το να τους στειλει στο διαολο..
Αντε να αντεξω να ειμαι ταξιτζης,αντε να ακουω την καθε μαλακια για τα φαρμακα που τελειωμο δεν εχουν..αλλα αυτες οι αρμενικες βιζιτες μου εχουν σπασει τα νευρα..
Σοφια αναρωτιεμαι αν ειναι θεμα λανθασμένου χειρισμου ή απλως εγω δεν θα επρεπε να πιεζομαι τοσο πολυ δηλαδη να μπορω να τα αντεχω....γιατι θελω να σκασω ωρες ωρες.
1. γιατι κρατας τον αντρα σου απο το να τους τα πει ενα χερακι, απο τη στιγμη που εχετε προβλημα και οι δυο?
2. ρωτας αν δεν θα επρεπε να πιεζεσαι, ενω πιεζεσαι???? δλδ θεωρεις οτι δεν πρεπει να σε ενοχλει τίποτα?μονη σου λες, οτι θες να σκασεις ωρες ωρες.Αρα?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
16-04-2010, 14:44 #28
Originally posted by Sofia
Συνηθως καθε εκρηξη δυνατη ή οχι, εχει απώλειες. Κ καμια φορα οι εκρηξεις οι προσωπικες μας, ειναι σωτηριες. Για εμας πρωτα.
Επανασταση βελουδινη, δεν ξερω πώς γινεται. Θεωρω πώς δεν γινεται, χωρις συγκρουσεις, εκρηξεις κ απώλειες. Ολα εχουν ενα κοστος αλλα και ενα κερδος. Προσωπικα θεωρω πώς η αξια της ελευθεριας, ειναι ανεκτιμητη.
Στη δική μου \'τραβηγμένη\' κατάσταση, η αντίδραση είναι ανάλογη σε δυναμικό με αυτήν της δράσης, εξού και το βαρύτατο τίμημα... να μην έχω καν σχέση με τα μέλη της οικογένειας ας πούμε... προχτές άκουσα κάτι ανάλογο με αυτό που σου είπαν για το \'ντιλίτ\'. \'Σπάσε κι άλλα τασάκια αν χρειαστεί\' σε μεταφορικό όσο και κυριολεκτικό επίπεδο. Θα το ξανακάνω σαφώς αν και ήδη βρήκα \'στόχο\' με μόλις κανά - δυό... ;) ...
Ναι, σα την ελευθερία δεν έχει. Κι όταν η επανάσταση εξαντλείται στο βωμό των αντοχών της αντίστασης και μόνο, καλά είναι και τα όποια σπασίματα. Το \'δεν αντέχω\' μπορεί να γίνει και ο αέρας που μας λείπει τελικά...
16-04-2010, 14:52 #29
Originally posted by Sofia
1. γιατι κρατας τον αντρα σου απο το να τους τα πει ενα χερακι, απο τη στιγμη που εχετε προβλημα και οι δυο?
γιατι ξερω οτι θα ανεβασουν πιεση και θα αρχισουν να λενε οτι εγω τον εβαλα να τους στεναχωρησει..
Αυτος εχει παρεμβει ,τους εχει μιλησει αλλα δεν αλλαζουν σταση η αλλαζουν και μετα παλι τα ιδια..
2. ρωτας αν δεν θα επρεπε να πιεζεσαι, ενω πιεζεσαι???? δλδ θεωρεις οτι δεν πρεπει να σε ενοχλει τίποτα?μονη σου λες, οτι θες να σκασεις ωρες ωρες.Αρα?
ποιοι πιεζονται σοφια μου?Ποιοι ειναι αυτοι που δεν μπορουν να τα βγαλουν περα σε μια φαινομενικα απλη κατασταση?
Αυτοι που εχουν το θεματακι τους κατα την αποψη μου..
16-04-2010, 14:53 #30
Φωτεινή: \'... Ομως με ενα ηφαιστειο που βρυχάται ακομα και εγω η ιδια φοβάμαι να τα βάλω..δεν θελω να τα παρω ολα παραμάζωμα,θέλω να ελεγχω τον εαυτό μου.Καταλαβαίνεις?...\'
Σα γενικότερη σκέψη, λέω το εξής:... μήπως όμως καμιά φορά, χρειάζεται να γίνει πρώτα η έκρηξη, για να αρχίσει ο αυτοέλεγχος;... μήπως βοηθά καθώς πάνω στη μπόρα μπορεί να απομακρυνθούν αυτόματα και πολλά άχρηστα και περιττά πραματάκια;... μου έχει συμβεί και γι\' αυτό το λέω. Διαπιστώνοντας πως είχαν ήδη \'τακτοποιηθεί\' κομμάτια χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο μετέπειτα γι\' αυτά...
:)
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....