ΕΙΜΑΙ ΠΙΕΣΜΕΝΗ - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 121 to 132 of 132
    Senior Member
    Εγω το θελω πολύ,αλλα εκεινος ειναι πολυ αγχωμένος με τη δουλειά -ξερεις πως ειναι τα πραγματα- ανησυχει για τα παιδιά..
    Τον βλέπω και στεναχωριέμαι,ειναι αφηρημένος, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ κουρασμενος,ειναι και δυσκολη η δουλεια του,να κανω και εγω παράπονα?
    Του τη λεω που δεν συμμετέχει στο σπιτι και μετανιώνω..:(

Senior Member
    \"Στην μεταξύ μας σχέση το πρόβλημα ειναι ο χρόνος,δεν περναμε οσο χρονο θα θελαμε μαζί,αλλα δεν εχει να κάνει αυτο\"

soft:Αντιθετα πιστευω οτι εχει να κανει πολυ αυτο .

Λοιπον παντα αναρωτιωμουν,και ειχα αυτη τη απορια γενικα στη ζωη μου.
    Οταν παντρευεσαι η οταν συζεις με καποιον,γιατι αυτοματα ειναι υπερβολικα κουρασμενος,ανησυχει για τα παιδια κτλ
    αλλα δεν ειναι πουθενα,και παιρνω εγω ολη την ευθυνη για τα παντα ,ακομα και για τη μαμα του και τον μπαμπα του??το φαγητο ,το σπιτι ,τους γιατρους,κτλ δεν θα τελειωνα με τιποτα την λιστα των υποχρεωσεων

Μπορω να το αναλυσω

στη δουλεια μου γενικα ,το βλεπω συνεχεια αυτο,και με στεναχωρει.
    Γιατι τα ορια μας μερικες φορες ειναι απαραιτητα,σε ολους,

Δικια μου αποψη παντα

Senior Member
    Σοφτ,δεν ξερω αν αυτο που ζω εγώ ειναι ο κανόνας..
    αυτο που εχει σημασια για μενα ειναι να μην κοιτάζω μονο την παρτη μου και να προσπαθώ να μην ειμαι άδικη μαζί του.
    Αλλο ειναι να αγνοεί κάποιος τις ανάγκες σου και αλλο να μην μπορεί.

Senior Member
    Στην παρούσα φάση,με όλα όσα γυρνάνε μέσα σου,με όσα αισθάνεσαι να σε βαραίνουν,να σε μπερδεύουν και να σε φορτίζουν,τον αισθάνεσαι τόσο κοντά σου τον σύντροφό σου,όσο σε άλλες σας,πιο ξέγνοιαστες στιγμές;Πόσο όλο αυτό έχει επιφέρει και στη μεταξύ σας σχέση κάποιες αλλαγές Φωτεινούλα;Mπορείς να το εντοπίσεις αυτό,να δεις καθαρά τους τρόπους που επηρεάζει τη δυαδικότητα της σχέσης;
    Με λίγα λόγια,κουβαλάει αυτή η δυαδική σχέση και τις συμπεριφορές άλλων μέσα της,άρα παύει να είναι απερίσπαστη και επικεντρωμένη στις δικές σας ανάγκες,όσο θα την θέλατε οι δυο σας;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ναι Ρειν εχεις πολυ δικιο..
    Καμια σχεση με το πως ημαστε παλιά...
    Προσπαθει ομως,και θελει και αυτός να εχουμε λιγες ξεγνοιστες στιγμές.
    Ειναι και αυτός δυσαρεστημενος με την πιεση των υποχρεωσεων..
    Σχεδιαζαμε να παμε ενα ταξιδι οι δυο μας ,για λιγες μερες,αλλα αυτο προυποθετει να ξαναυποχρεωθω στους γονείς μου,αυτοι το προτειναν,δεν ξερω ομως αν θελω να ξαναπλησιασω το τζιζ..καταλαβαίνεις..παω με εναλλακτικές,μηπως κρατησει τα παιδια η παιδική μου φίλη ..θα δουμε.

Senior Member
    Φωτεινή,περνάτε δύσκολα.Κι αυτός κι εσύ.Και πιθανότατα και τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως ο μπαμπάς και η μαμά ζορίζονται,ακόμη και δίχως την λεκτική πλευρά τα παιδιά έχουν την ικανότητα να διακρίνουν πότε ο μπαμπάς και η μαμά δεν είναι και στα καλύτερά τους.Το συναισθάνονται και επηρεάζονται κοριτσάκι μου.

Και η παρεμβατικότητα των γονιών του δε βοηθά την κατάσταση,καθώς αποτελεί μία από τις αιτίες της υποβάθμισης της ποιότητας της σχέσης σας.Απομακρύνετε από τον πυρήνα της οικογένειάς σας τις οικογένειες των άλλων.Η οικογένειά σου και η οικογένειά του είστε εσύ,αυτός και τα παιδιά σας,δεν είναι αυτός,εσύ,το σόι σου και το σόι του.Τα όρια έχουν παραβιαστεί και πάντα στην παραβίαση των ορίων λαμβάνουν μέρος δύο πλευρές,όχι μία,αυτή που παραβιάζει κι εκείνη που επιτρέπει την παραβίαση.

Οπότε,κάντε μία καθαρή συζήτηση,δίχως να σκέφτεσαι μα είναι τόσο κουρασμένος,κι εσύ είσαι,αυτό φαίνεται από ό,τι επικοινωνείς εδώ.
    Πες δεν μπορώ άλλο το βάρος,συγγνώμη,νόμισα πως μπορούσα αλλά δεν το μπορώ.Σιγά το δύσκολο,κανένας δεν περιμένει να είσαι η άψογη,παρά μόνο εσύ και όσοι βολεύονται από τον τρόπο που σκέφτεσαι για το\"καθήκον\".
    Δεν πειράζει καθόλου,ας μη σου δώσουν το δέκα στον έλεγχο του τριμήνου.:P:P
    Το ζητούμενο είναι μάτια μου εσύ να μπορέσεις να απαλλαγείς από τα περιττά,για να είσαι υγιής και δυνατή για να ζεις κάθε μέρα σου στον κόσμο χαρούμενη.:):)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Originally posted by Αφωτεινή

Καμια σχεση με το πως ημαστε παλιά...

νομιζω οτι στο επικοινωνιακο εχετε καποια διασταση,
    αυτο σημαινει το \"καμια σχεση με το πως ειμαστε παλια...\"

Μηπως βαλατε πολλα βαρη χωρις να εχετε συνειδητοποιησει τι σημαινει αυτο?
    Δεν εννοω βεβαια να μην ειχατε κανει τις επιλογες σας, αλλα το τι σημαινουν στη πραξη αυτες οι επιλογες.

Πχ εγω δεν εχω παιδια, αρα μπορω να παιρνω αδεια και να πηγαινω διακοπες οπου οπως μου κανει κεφι.
    Ενα γατο εχω, μπορω και τον βολευω....
    τα παιδια ομως δεν ειναι γατια ε?
    Και τα εξοδα που εχει ειναι μια δικιλη ξηρα τροφη + ενα εμβολιο το χρονο...
    (αν και αποκτησε ενα προβλημα υγειας και του εκανα τριπλεξ, που εγω δεν εχω κανει ποτε μου :P )

Οποτε θελω να πω,
    οτι αν εχετε καποιες υποχρεωσεις ανειλημμένες, θα πρεπει να τις βαλετε μια μια κατω και στο κατα πως μπορειτε να τις μοιρασετε ετσι ωστε να γινονται ανεκτες και για τους δυο.

Αλλιως welcome to the club!
    Γνωριζω καμποσα ζευγαρια που ανοιγουν υποχρεωσεις και δεν τους απασχολει ποιος θα φαει το σκατο και τι σημαινει αυτο.

Senior Member
    Θέλω να σας πω κατι αλλα ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ!!!!

Υποχρεωσεις εχουμε ολοι..καποιοι ανθρωποι που ειναι καλά ,τις αντιμετωπιζουν ψωμοτύρι,κάποιοι αλλοι (βλεπετε εμενα) χάνονται στη μεταφραση..
    Ειναι απλο.
    Χρειάζομαι λιγη δύναμη..

Το προβλημα με τους τρίτους αντιμετωπίστηκε,εγω προσπαθω να μη ξεφυτρώσει αλλο.

Senior Member
    Έλα,μίλα,εδώ είμαι.
    Τι φοβάσαι ακριβώς σε αυτό πού περνάς;
    Πως θα επιστρέψει η κατάθλιψη;Γιατί το έχεις συνδέσει με ανάλογη αντίδραση του οργανισμού σου σε άλλες αγχωτικές περιόδους στο παρελθόν;
    Όμως τώρα έχεις στήριξη από κάποιον ψυχολόγο,έτσι δεν είναι;
    Mη φοβάσαι,τίποτε δε θα πάθεις Φωτεινούλα.Δεν θα σπάσεις,ούτε θα καταρρεύσεις κι εμείς εδώ είμαστε και θα σε βοηθήσουμε και στην παρούσα φάση όσο περνάει από το χέρι μας.Βγάλε από το μυαλό σου τις φοβίες που κουβαλάς και έρχονται από το χτες.Το ότι αντέδρασες έτσι κάποτε,δε σημαίνει πως κάθε φορά θα αντιδράς με τον ίδιο τρόπο.Κι εγώ κάποτε έτσι αντέδρασα,με απόσυρση.Και έχουν περάσει πολλά χρόνια και ποτέ ξανά δεν αντέδρασα με τον ίδιο τρόπο.Μήπως νομίζεις πως αυτός ο θυμός που αισθάνεσαι θα \"γυρίσει\"μπούμερανγκ πάνω σου,θα τον στρέψεις σε σένα,σε ανησυχεί κάτι τέτοιο μήπως;
    Για λέγε,ακούμε.:)
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Και μην ακούω μαλακίες για δύναμη.Τι νομίζεις δηλαδή,πως δίχως δύναμη έφτασες στο σήμερα,ήσουν έρμαιο και συνέχεια κάποιοι σε στήριζαν μην πέσεις και κατεδαφιστείς;
    Eσύ είχες και έχεις τη δύναμη και γι αυτό είσαι ακόμη εδώ και το παλεύεις και τι δείχνει αυτό αν όχι ένα δυνατό άτομο;Kαι μόνο που αναζητάς με διαφορετικό τρόπο απ\'ό,τι έκανες στο παρελθόν τη διέξοδο,αυτό και μόνο αποδεικνύει πως μαθαίνεις να είσαι πιο ευλύγιστη,άρα να ανατρέπεις τις καταστάσεις αφού πρώτα προσπαθείς να τις επεξεργάζεσαι με διαφορετικές μεθόδους.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Α μπραβο...:)
    τωρα με πιανεις..
    Οχι ψυχολογο δεν βλέπω..οχι ακομα..την αλλη τεταρτη κανονισα ραντεβου με εναν αλλα μεχρι τωρα εχω δει ψυχιατρους (2-3) και μαλλον πρεπει να δω καθαρα ψυχολογο..
    απο τη μια δεν σερνομαι οπως τοτε με την καταθλιψη,αλλα επειδη ξερω οτι γεγονοτα της ζωης πιεστικα,με οδηγησαν εκει,σε συνδυασμό με το ευαισθητο του χαρακτήρα μου,καθε φορα που πιεζομαι το μυαλο μου παει εκει..

Senior Member
    Λογικότατο.Κι εγώ για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την κατάθλιψη φοβόμουνα πως με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσα κάτω από στρεσογόνες καταστάσεις.Όμως δε συνέβη,γιατί είχα κι εγώ μπει σε ανάλογη διαδικασία,να μάθω άλλους τρόπους να διαχειρίζομαι τα\"αδιέξοδά\"μου.Και το κυριότερο,κατάλαβα πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα,μόνο λύσεις που εγώ δεν έβρισκα μέσα στο χαμό που ένιωθα να παραδέρνω.;)
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789