Σχεση πατερα-γιου - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
    Senior Member
    Σα να την ακούω...ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ.

Βέβαια είναι η καραμέλα για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες............................

Senior Member
    Ξέρεις, από τότε που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, έχω αρχίσει να βλέπω πιό ψύχραιμα τα πράγματα.Σκέφτομαι δηλαδή ότι και αυτοί οι δύο άνθρωποι είχαν τα δικά τους ψυχικά θέματα τα οποία αναγνωρίζω συγκρίνοντας τα με τα συμπτώματα μου.Γιαυτό και λέω ότι ίσως κάποτε τους συγχωρήσω.Όμως δεν θέλω να τους προσεγγίσω πέρα από το τυπικό ούτε το χρειάζομαι.Αυτό που χρειάζομαι και δεν μου το καλλιέργησαν είναι να μάθω ότι το δείχνεις την αγάπη που νοιώθεις δεν είναι ντροπή και το να αγαπάς δεν σε μειώνει ούτε σε εξευτελίζει.

Senior Member
    Originally posted by zinovia
    Αυτό που χρειάζομαι και δεν μου το καλλιέργησαν είναι να μάθω ότι το δείχνεις την αγάπη που νοιώθεις δεν είναι ντροπή και το να αγαπάς δεν σε μειώνει ούτε σε εξευτελίζει.
    Ουτε σε κανει αδυναμο,αντιθετα πολυ δυνατο.Και σου χαριζει μια ομορφια μεσα σου,και μια ηρεμια,γιατι για μενα αυτο σημαινει αγαπη. :)

Senior Member
    Πολλοι γονεις οπως φαινεται ειτε με το πως μεγαλωσαν οι ιδιοι τους ειτε επειδη ετσι το σκεφτονται ταλαιπωρουν τα παιδια τους και οταν το καταλαβαινουν ειναι αργα. Δεν εισαι υποχρεωμενος ουτε να συγχωρεσεις ουτε και να ερθεις πιο κοντα, ναι το καταλαβαινω οτι ισως δειχνει οτι μετανιωσε , κατι που δε θα στο πει απαραιτητα, αλλα υπαρχει παντα η πιθανοτητα να αλλαξει παλι συμπεριφορα χωρις να σε χτυπησει κιολας γιατι πλεον εισαι και τοσο χρονων. Κ αν γινει τετοια μεταστροφη μαλλον θα σε πληγωσει πιο πολυ. Το θεμα ειναι να εισαι εσυ καλα οτι και αν σημαινει αυτο, ειτε το να τον πλησιασεις ειτε το να εισαι σε αποσταση

Senior Member
    η ψυχ μου ειπε να του πω καπως οτι δεν ειμαι ετοιμος για το \"καλεσμα\" του. Οπως μπορω απο τηλεφωνο γραπτα οτιδηποτε. Και δεν εχει σημασια αν το καταλαβει ή οχι αλλα για μενα. Και οτι το σωμα δε ξεχνα , γιαυτο σφιγγομαι οταν παει να με πιασει φιλικα. 4 χρονια ειναι πολυ νοπο για να ξεχαστει απτο σωμα. μου προτεινε κ της Alice Miller το \"το σωμα δεν ψευδεται ποτε\"

Senior Member
    Α,πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο που σου πρότεινε η ψυχολόγος σου Lef,ήδη από τον τίτλο του φαίνεται.Θα το πάρω κι εγώ,ό,τι έχω διαβάσει από Miller είναι πολύ καλό.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Μμμμ..θα το παρω κι εγω αυτο το βιβλίο.
    Ευχαριστουμε για την αναφορά σε αυτό.

Page 3 of 3 FirstFirst 123