φοβαμαι για το σκυλακι μου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42
    Senior Member
    Σχετικα με την ελευθερια ζωων εγω το πιστευω αληθεια παντως οτι μπορει οι μελλοντικες κοινωνιες να αναφερονται στους ανθρωπους του 21ου αιωνα σαν \"κατι βαρβαροι που κλεινανε σε μικροσκοπικα κλουβια τα πτηνα τους και τα βγαζανε στο μπαλκονι τους\".

Senior Member
    Κι εγώ είχα σκυλάκι που έζησε μέχρι τα δεκατέσσερα, πέθανε πριν από μερικά χρόνια.
    Τον τελευταίο χρόνο της ζωής του είχε πολλά προβλήματα υγείας και ταλαιπωρήθηκε.
    Αυτό που με παρηγορούσε ήταν ότι έζησε καλά όσο έζησε και πρόφτασε να γεράσει, πράγμα που λίγα σκυλιά εκεί έξω το καταφέρνουν.
    Παλιότερα είχα και γάτο, αυτός όμως σκοτώθηκε 3 χρονών.
    Όσο κι αν ακούγεται περίεργο σε κάποιον που δεν είχε ζωάκι, για μένα οι μέρες που πέθαναν ήταν από τις χειρότερες στη ζωή μου. Βέβαια, μέχρι στιγμής, δεν έχω χάσει πολύ κοντινούς μου ανθρώπους.
    Κι εγώ τα ένιωθα τα ζωάκια σαν αδέρφια μου. Όταν ήταν στα τελευταία του ο σκύλος μου, με παρηγορούσε να σκέφτομαι ότι πιθανόν δεν ανησυχούσε τόσο γιατί δεν είχε την αίσθηση του θανάτου όπως εμείς οι άνθρωποι. Πάλι δεν είμαι και σίγουρη. Ήταν και πανέξυπνος!

Senior Member
    \'... Ας πούμε η δικιά μου ζούσε σε πολυκατοικία,δλδ έξω απ\'το φυσικό της περιβάλλον.
    Αλλά μετά λέω πως ούτος ή άλλος κάπου εκεί θα ζούσε...έξω απ\'το φυσικό της περιβάλλον κ με περιορισμένη ελευθερία...\'

Ακριβώς Άρση... άλλωστε εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την κακοποίηση του φυσικού τους χώρου και των δυσμενών συνθηκών τους. Εμείς τα αναγκάζουμε να προσαρμοστούν και τους κλέβουμε και τον αέρα. Εύχομαι ο άνθρωπος να αντιληφθεί κάποια στιγμή το ρόλο του στην κορυφή της πυραμίδας.
    ... καλό το ανώτερο σκαλοπάτι, αλλά αν δεν υπάρχουν τα προηγούμενα για να το στηρίζουν, \'καλά\' δε μπορείς να σταθείς... :( ...

Senior Member
    Originally posted by Boltseed
    Σχετικα με την ελευθερια ζωων εγω το πιστευω αληθεια παντως οτι μπορει οι μελλοντικες κοινωνιες να αναφερονται στους ανθρωπους του 21ου αιωνα σαν \"κατι βαρβαροι που κλεινανε σε μικροσκοπικα κλουβια τα πτηνα τους και τα βγαζανε στο μπαλκονι τους\".
    Δεν ξέρω,είναι μεγάλο θέμα μέσα μου.
    Δεν ισχύει μόνο για τα πτηνά,(άντε τα χρυσόψαρα λένε ότι έχουν μνήμη δευτερολέπτων:P) αλλά για όλα τα κατοικίδια πιστεύω πως ισχύει δυστυχώς.κ κυρίως αναφέρομαι σε ζωάκια που ζούνε σε πολυκατοικίες,χωρίς καν αυλή κ περιορίζονται σε μια απλή βόλτα μέσα στα τσιμέντα,άντε που κ που κ σε κανένα πάρκο..για γάτες δεν υπάρχει ούτε αυτό.Υπάρχουν σαύρες,φίδια,ποντίκια,κ ότι άλλο...κλεισμένα κ περιορισμενα...
    anyway...

Senior Member
    \'... ενα πραγμα ειχαμε και εμεις και μας το πηραν μακρυα...\'

Πικρή αλήθεια, όμορφος στίχος...

:(

παιδια σας ευχαριστω εναν εναν ολους για την κατανοηση,την ευαισθησια και τις απαντησεις σας
    αυτο π θα κανω ειναι να του χαρισω οσο πιο ομορφες στιγμες μπορω,να το περιποιουμαι και να το φροντιζω οταν ερθουν εκεινες οι δυσκολες ωρες χωρις να το αντιμετωοιζω απο τωρα σαν να ναι μελλοθανατο,ακομη και γερακος ευτυχως καλα κρατει και θα μοιραστουμε
    το χρονο που μας απομενει πολυ ομορφα..και οχι οσο και αν πονεσω οταν ερθει εκεινη η ωρα δεν προκειται να το μετανιωσω ποτε .ειναι ανεκτιμητες οι στιγμες που ζουμε,η αγαπη του,η αφοσιωση του 16 ολοκληρα χρονια.
    σας ευχαριστω και παλι..
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Originally posted by Arsi
    Δεν ξέρω,είναι μεγάλο θέμα μέσα μου.
    Δεν ισχύει μόνο για τα πτηνά,(άντε τα χρυσόψαρα λένε ότι έχουν μνήμη δευτερολέπτων:P) αλλά για όλα τα κατοικίδια πιστεύω πως ισχύει δυστυχώς.κ κυρίως αναφέρομαι σε ζωάκια που ζούνε σε πολυκατοικίες,χωρίς καν αυλή κ περιορίζονται σε μια απλή βόλτα μέσα στα τσιμέντα,άντε που κ που κ σε κανένα πάρκο..για γάτες δεν υπάρχει ούτε αυτό.Υπάρχουν σαύρες,φίδια,ποντίκια,κ ότι άλλο...κλεισμένα κ περιορισμενα...
    anyway...

το χω σκεφτει απειρες φορες.οτι ειναι το λιγοτερο εγωιστικο που τα κλεινουμε στα διαμερισματα στεροντας το φυσικο τους χωρο.δεν ξερω αν θα μπορουσαν τα μιλησουν τα ζωα που ζουν μαζι μας τι θα ελεγαν..ειναι τοσο μεγαλο θεμα..καμια φορα κατηγορω τον εαυτο μ που του χω στερησει την ελευθερια του
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Εκ των δύο κακών,επιλέγεις το μικρότερο.Κι εμένα σε πολυκατοικία ζούνε και περνάνε τις μέρες τους,ευτυχώς έχουμε και τις βεράντες που τις κατουράνε και χέζουν ασύστολα,σκάβουν τις γλάστρες,κλπ,λολ,εντάξει το σκυλάκι,το βγάζεις και στο πάρκο,οι γάτες έχουν μεγαλύτερο θέμα,που δεν τους κάνει όλο αυτό το κλείσιμο κι από την άλλη έξω στο δρόμο άμα βγουν,οι ρόδες των αυτοκινήτων που κάθε μέρα λιώνουνε ζώα και οι φόλες των ασυνείδητων καθαρμάτων δολοφόνων νοικοκυρέων που να ψοφήσουν με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο τους αντεύχομαι,παρατημένοι στο μπετό και στους πόνους(είδατε τι πονόψυχη που είμαι,λολ).Προχτές όμως γύρισα σπίτι με την καρδιά στην κούλουρη,να σκέφτομαι πόσα ζώα θα βρούμε να ξεψυχάνε,αν προλάβεις να τα σώσεις και πώς,αγώνας δρόμου,γιατί το ένα μου παιδί με πήρε τηλέφωνο πως μία γάτα την πέταξε ένας γείτονας με το φτυάρι στον κάδο σκουπιδιών,από φόλα,άντε μετά να αφήσεις να σεργιανίζουν και λιγάκι έξω,φοβάσαι πως θα έχουν την ίδια μοίρα μέσα σε χεσμένα πάμπερς και άδειες κονσέρβες τοματοχυμού.Να μας λείπεται.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    \'... Ας πούμε η δικιά μου ζούσε σε πολυκατοικία,δλδ έξω απ\'το φυσικό της περιβάλλον.
    Αλλά μετά λέω πως ούτος ή άλλος κάπου εκεί θα ζούσε...έξω απ\'το φυσικό της περιβάλλον κ με περιορισμένη ελευθερία...\'

Ακριβώς Άρση... άλλωστε εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την κακοποίηση του φυσικού τους χώρου και των δυσμενών συνθηκών τους. Εμείς τα αναγκάζουμε να προσαρμοστούν και τους κλέβουμε και τον αέρα. Εύχομαι ο άνθρωπος να αντιληφθεί κάποια στιγμή το ρόλο του στην κορυφή της πυραμίδας.
    ... καλό το ανώτερο σκαλοπάτι, αλλά αν δεν υπάρχουν τα προηγούμενα για να το στηρίζουν, \'καλά\' δε μπορείς να σταθείς... :( ...
    Προσπαθώντας να ρθούμε πιο κοντά στο περιβάλλον κλέβουμε κάποια απ\'τα στοιχεία του και τα φυλακίζουμε..
    ίσως τελικά γενικώς κι εμείς κι αυτά έχουμε ανάγκη απ\'το φυσικό μας περιβάλλον.Με τη διαφορά ότι εμείς αυτοπεριοριζόμαστε.

Senior Member
    @Arsi

Ενδιαφερον αυτο, δεν το ειχα σκεφτει ετσι!
    Μιας και ο ανθρωπος εχει χασει επαφη με την φυση και ειδικα οταν υπαρχουν κατοικοι πολης που πατανε πρασινο μονο οταν πανε στο χωριο τους να δουν τον παππου και την γιαγια , μπορει να το εχουμε και σαν \"κομπλεξ\" ολο αυτο.

Παντως το τραγικο με το πρασινο ειναι οτι ακομα και αυτο το λιγο που θα δεις σε μεγαλουπολεις , θα το δεις κατω απο μια ταμπελα που θα λεει \"Μην πατατε το πρασινο\".

Agh!! Μας κανουν πλακα???

Banned
    Originally posted by RainAndWind

οι γάτες έχουν μεγαλύτερο θέμα,που δεν τους κάνει όλο αυτό το κλείσιμο κι από την άλλη έξω στο δρόμο άμα βγουν,οι ρόδες των αυτοκινήτων που κάθε μέρα λιώνουνε ζώα και οι φόλες των ασυνείδητων καθαρμάτων δολοφόνων νοικοκυρέων που να ψοφήσουν με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο τους αντεύχομαι,

ευτυχως ο σεβαχ μου ειναι πιο προσαρμοσμενος και κανει την βολτα του καθημερινα.
    Μετα απο αρκετη συζητηση.... χμμμ.... συμφωνησε να βολταρει και να ειναι προσεκτικος και οτι εξω εχει πολλους κακους.

:P:P

Senior Member
    ... βασικά Άρση με αυτό που λες κι εσύ, όχι μόνο αυτοπεριοριζόμαστε και εγκλωβίζουμε και τους υπόλοιπους συγκάτοικους, αλλά μη σου πω ότι οδεύουμε και στα τάρταρα...
    ... σε λίγο θα \'απολαμβάνουμε\' έναν πραγματικά \'ονειρικό\' κόσμο... ούτε δέντρα, ούτε ζωάκια, ούτε αέρας... θα έχουν γίνει όλα \'άγγελοι\' οπότε θα έχουμε επιτύχει το \'όμορφος κόσμος ηθικός... αγγελικά πλασμένος\'... τόσο καλά... :( ...

@Arsi

Ενδιαφερον αυτο, δεν το ειχα σκεφτει ετσι!
    Μιας και ο ανθρωπος εχει χασει επαφη με την φυση και ειδικα οταν υπαρχουν κατοικοι πολης που πατανε πρασινο μονο οταν πανε στο χωριο τους να δουν τον παππου και την γιαγια , μπορει να το εχουμε και σαν \"κομπλεξ\" ολο αυτο.

Παντως το τραγικο με το πρασινο ειναι οτι ακομα και αυτο το λιγο που θα δεις σε μεγαλουπολεις , θα το δεις κατω απο μια ταμπελα που θα λεει \"Μην πατατε το πρασινο\".

καλα αυτες οι πινακιδες μην πατατε το πρασινο ειναι τελειως κουλες.ας βαλουμε το πρασινο πισω απο γυαλινο τοιχο να το θαυμαζουμε..το θεατρο του παραλογου

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Εκ των δύο κακών,επιλέγεις το μικρότερο.Κι εμένα σε πολυκατοικία ζούνε και περνάνε τις μέρες τους,ευτυχώς έχουμε και τις βεράντες που τις κατουράνε και χέζουν ασύστολα,σκάβουν τις γλάστρες,κλπ,λολ,εντάξει το σκυλάκι,το βγάζεις και στο πάρκο,οι γάτες έχουν μεγαλύτερο θέμα,που δεν τους κάνει όλο αυτό το κλείσιμο κι από την άλλη έξω στο δρόμο άμα βγουν,οι ρόδες των αυτοκινήτων που κάθε μέρα λιώνουνε ζώα και οι φόλες των ασυνείδητων καθαρμάτων δολοφόνων νοικοκυρέων που να ψοφήσουν με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο τους αντεύχομαι,παρατημένοι στο μπετό και στους πόνους(είδατε τι πονόψυχη που είμαι,λολ).Προχτές όμως γύρισα σπίτι με την καρδιά στην κούλουρη,να σκέφτομαι πόσα ζώα θα βρούμε να ξεψυχάνε,αν προλάβεις να τα σώσεις και πώς,αγώνας δρόμου,γιατί το ένα μου παιδί με πήρε τηλέφωνο πως μία γάτα την πέταξε ένας γείτονας με το φτυάρι στον κάδο σκουπιδιών,από φόλα,άντε μετά να αφήσεις να σεργιανίζουν και λιγάκι έξω,φοβάσαι πως θα έχουν την ίδια μοίρα μέσα σε χεσμένα πάμπερς και άδειες κονσέρβες τοματοχυμού.Να μας λείπεται.
    Αμάν ρε παιδί μου!δεν αντέχω να ακούω τέτοια,εκνευρίζομαι ασύστολα.

Ναι εκ των 2 κακών πολύ προτιμότερο η σχετική περιόριση της ελευθερίας κ η αγάπη κ η φροντίδα.

Όσο για το φιλοσοφικό του θέματος που είπα πιο πάνω είναι λίγο...φιλοσοφικό...γιατί η κατάσταση έχει όπως έχει κ μάλλον έτσι θα συνεχίσει να έχει,να φέρνουμε στοιχεία του περιβάλλοντος εκεί που πάμε,σε τσιμεντουπόλεις(κ δε μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς) αλλά τουλάχιστον ας φερθούμε με σεβασμό προς αυτά.

Senior Member

:D χαχαχα
    γέλια με κλάμα δηλαδή μη φανταστείς ότι ξεφαντώνω κιόλας:P

ναι,είναι γελοίο...σε κάποια χρόνια θα βλέπουμε ντοκυμαντέρ και θα νομίζουμε ότι είναι άλλος πλανήτης κ τα ζώα εξωγήινοι!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast