Πως δουλευουν τα πραγματα σε ενα φορουμ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 15 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 219
    Senior Member

Πως δουλευουν τα πραγματα σε ενα φορουμ?

Μου κανει εντυπωση οτι καποιοι εξυπνοι ανθρωποι βρισκονται ισως μακρια απο την πραγματικοτητα για την φυση του ανθρωπου.

Τι εννοω?

Πως νομιζετε οτι δουλευει ενα φορουμ?

Καθε λιγο και λιγακι δημιουργουνται flame wars οπως σε ολα τα φορουμ που εχω συναντησει μεχρι τωρα.

Οταν γινεται αυτο ξαφνικα ξυπναει το φορουμ απο αποψη αριθμου μυνηματων,επισκεπτων και προβολων του φλεγοντος θεματος. κλπ.

Μαλιστα το ρεκορ που καλα κρατουσε ενα χρονο με τον μεγιστο αριθμο επισκεπτων εσπασε στην τελευταια τρικυμια που δημιουργηθηκε.

Τι συμπερασματα βγαζετε απο αυτο?

Οτι ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας ισως...και ετσι δουλευουν τα πραγματα?

Πολλοι ηθικολογουν και εχουν στο μυαλο τους ενα...αποστειρωμενο περιβαλλον.

Δυστυχως δεν υπαρχουν τετοιες ουτοπικες λυσεις και αν υπηρχαν θα ειμαι ο πρωτος που θα εφευγα απο αυτην την ουτοπια-κολαση.

Απο την αλλη το φορουμ εχει ενα συγκεκριμενο σκοπο...της αλληλοβοηθειας , αλλο φορουμ μπορει να εχει τους υπολογιστες κλπ.

Επιτελειται το εργο?
    Πιστευω προς ναι και ποτε ουσιαστικα δεν εγινε καφενειο τελειως το φορουμ ουτε εχασε το σκοπο της υπαρξης του.

Μετρον αριστον παντα.

Φυσικα το να πεις εισαι λαθος δεν μου λεει κατι , ναι μπορει να ειμαι λαθος αλλα ετσι θα δουλευουν τα πραγματα εκτος αν αλλαξει κατι δραστικα , αλλα μαλλον δεν ειναι κανενος προθεση απο αυτους που διαθετουν την δυναμη να δημιουργησει ενα αποστειρωμενο περιβαλλον , μονο ενα λειτουργικο περιβαλλον.

Εαν καποιος θελει απαντηση απο επαγγελματια (μια) για συγκεκριμενο προβλημα που το απασχολει και δεν θελει συζητηση περι αυτο να βρω λινκς να δωσω διευθυνσεις ,δωρεαν ετσι...δυστυχως τα εχασα σε ενα φορματ που εκανα αλλα μπορω να τα ξαναβρω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Έτσι ακριβώς το βλέπω κι εγώ Keep. Και ακριβώς αυτό είναι και το ενδιαφέρον.
    Καμιά φορά από αυτές τις \"αντιπαραθέσεις\" βγαίνουν πολύ πιο χρήσιμα συμπεράσματα και προκύπτουν πολύ πιο ουσιαστικοί προβληματισμοί.
    Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ που μου αρέσει να βλέπω και πίσω από το προφανές.
    Και σίγουρα δεν υπάρχουν αποστειρωμένα περιβάλλοντα, παρά μόνο στα νοσοκομεία.
    Και με τίποτα δεν θα μου άρεσε να ζω εκεί.

Member
    Αλλωστε τον οργανισμο μας γιατι τον προστατευουμε απο εξωτερικους παραγοντες? Ποτε κανεις δεν αρχισε να κλαιει γιατι ο χειμωνας ειναι επιθετικος.Φορας το μακρυμανικο και πινεις εναν ζεστο καφε!!!(να ειχα εναν...)Η προσπαθεις να κανεις τον οργανισμο σου πιο δυνατο.
    Θελω να πω οτι, αν θες να ζεις αναμεσα σε αλλους, ακομα και το να αποκτησεις αμυνα, η διαφορες οπτικες γωνιες των πραγματων που θα σε βγαζουν απο την θεση του ενοχλημενου, ειναι θεμιτο.
    Αν παλι το να ζεις απομονωμενα ειναι η επιλογη και τα βγαζεις περα...τοτε ενταξη.

Senior Member
    Να σου πω πως το βλέπω εγω που δεν εχω συμμετάσχει σε κανενα αλλο φορουμ ever..
    Για ενα φορουμ ψυχολογίας λοιπον..
    Ειμαστε ολοι ανθρωποι με αδυναμίες,νομιζω λιγάκι παραπάνω απο καποιους αλλους.
    Δεν πιστευω οτι μπαινουν μελη που τους αρεσει απλώς η παρατήρηση.
    Κι αν τους απασχολει η παρατηρηση καποιο λογο θα εχουν,παντως δεν νομιζω κοινωνιολογικο.
    Ενα φορουμ γενικά εχει λογο υπαρξης ,οταν γινεται ανταλλαγη αποψεων.Ειναι χωρος συζητησης.ειναι χωρος συμπερασμάτων μεσα απο το καλυτερο μεσο ,τον διαλογο.
    Πρεπει νομιζω να ξερει καποιος βασικές αρχες του διαλόγου πριν ξεκινήσει να συμμετεχει.

Senior Member
    παιδια νομιζω μια ιδεα ειναι να κανουμε ολοι σιωπηλη αυτοκριτικη αντι να τα ριξουμε στους αλλους. μπορουμε να σκεφτουμε ποσο ευκολα δεχομαστε συμβουλες απο αλλους?οι αλλοι γιατι να δεχτουν κ να τις εφαρμωσουν?Δε γινεται να εχουμε ολοι καλες αρχες διαλογου..τι να κανουμε με αυτα τα ατομα που δεν εχουν? δε μπορουμε να τους κατηγορουμε παρα μονο να τους το λεμε ευγενικα οποια αντιδραση κ αν εχουν.
    Τι θα λεγατε σαυτο το τοπικ αντι να λεμε τι δε κανουν σωστα οι αλλοι να πουμε τι δε κανουμε εμεις καλα ?
    πχ :
    Ειμαι ο lef και εκνευριζομαι ευκολα οταν με προσβαλουν !grrrrr δε κρατιεμαι κ απανταω στο ιδιο υφος..
    καλα μια ιδεα πεταξα μη φωναζετε !
    Ps : αν φυγουν γιαουρτια νανε με 0 λιπαρα ρε παιδια να μη πανε χαμενα !;-)

Senior Member
    Originally posted by Αφωτεινή
    Ενα φορουμ γενικά εχει λογο υπαρξης ,οταν γινεται ανταλλαγη αποψεων.Ειναι χωρος συζητησης.ειναι χωρος συμπερασμάτων μεσα απο το καλυτερο μεσο ,τον διαλογο.
    Πρεπει νομιζω να ξερει καποιος βασικές αρχες του διαλόγου πριν ξεκινήσει να συμμετεχει.
    Kαι μάλιστα το φόρουμ στο οποίο συμμετέχουμε είναι υποστήριξης.

Ούτε εμένα μ\'αρέσει το αποστειρωμένο περιβάλλον,το στημένο,το εντελώς κατευθυνόμενο.

Εννοείται πως θα τύχει να \'ξεφύγουμε\' αλλά αυτό που έχει σημασία τελικά είναι να μην ξεχνιόμαστε...για πιο σκοπό είμαστε εδώ,τι σχέση έχουμε με τα υπόλοιπα μέλη(αλληλοβοήθειας,παρέας ,..)και πάνω απ\'όλα βρε παιδιά,όπως είπες κι εσύ Φωτεινή όλοι έχουμε τα δικά μας,νόμιζω πως οι πιο πολλοί μπήκαμε εξαιτίας της έννοιας \'φόρουμ υποστήριξης\' και νομίζω πως οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη από περισσότερη κατανόηση και ανθρωπιά σε σχέση με ένα οποιοδήποτε άλλο φόρουμ.

Αυτά γιατί δε μπορώ να το συγκρίνω με ένα οποιοδήποτε άλλο π.χ. υπολογιστών γιατί αυτό που παρέχει το συγκεκριμένο απαιτεί κάτι πέρα από γνώσεις.

Αν το παρέχει τώρα.
    Προσωπικά έχω βοηθηθεί πάρα πολύ,θα ήμουν αχάριστη να πω το αντίθετο.
    Αλλά δε μπορώ να μη λυπηθώ όταν βλέπω να φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις.Θα ήθελα να γινόταν να αποφευχθούν.Απο κει κ πέρα αν έτσι είναι κ έτσι θα είναι...δεν ξέρω.
    κ εγώ μόνο εδώ συμμετέχω.

Senior Member
    +1 στους \"απο παν\'ου\"

.

αν καποιος δεν ξερει να μιλαει , αυτο θα δυσκολευει τα πραγματα εντος και/ή εκτος φορουμ...

.

τωρα σχετικα με αλλα φορουμς να πω οτι ειμαι ,οπως και οι περισσοτεροι φανταζομαι απο εδω .μελος και σε αλλα φόρα τα οποια οντως ειναι μικρες κοινοτητες το καθενα με διαφορετικους κανονες. Αυτο που μου κανει ΜΕΓΑΛΗ εντυπωση εδω ειναι η απουσια ΚΑΝΟΝΩΝ , ή μαλλον πιο σωστα η απουσια ΤΗΡΗΣΗΣ των κανονων - Ελλαδα σκετη δηλαδη - .

Τα flames στο e-psychology.war δινουν και περνουν μεταξυ των μελων και δεν εμφανιζεται κανενας admin/mod οχι για να μας μαλωσει και να μας κανει ντα , αλλα να πει εστω ενα .. \"ριχτε τους τονους..\"

Ετσι χωρις εξουσια ο καθενας μπορει να βρισει,προσβαλει θιξει τον αλλο επειδη ... \"δημοκρατια εχουμε και κανουμε οτι γουσταρουμε\"

oh man....

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Μου κανει εντυπωση οτι καποιοι εξυπνοι ανθρωποι βρισκονται ισως μακρια απο την πραγματικοτητα για την φυση του ανθρωπου.

Τι εννοω?

Πως νομιζετε οτι δουλευει ενα φορουμ?

Καθε λιγο και λιγακι δημιουργουνται flame wars οπως σε ολα τα φορουμ που εχω συναντησει μεχρι τωρα.

Οταν γινεται αυτο ξαφνικα ξυπναει το φορουμ απο αποψη αριθμου μυνηματων,επισκεπτων και προβολων του φλεγοντος θεματος. κλπ.

Μαλιστα το ρεκορ που καλα κρατουσε ενα χρονο με τον μεγιστο αριθμο επισκεπτων εσπασε στην τελευταια τρικυμια που δημιουργηθηκε.

Τι συμπερασματα βγαζετε απο αυτο?

Οτι ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας ισως...και ετσι δουλευουν τα πραγματα?

Πολλοι ηθικολογουν και εχουν στο μυαλο τους ενα...αποστειρωμενο περιβαλλον.

Δυστυχως δεν υπαρχουν τετοιες ουτοπικες λυσεις και αν υπηρχαν θα ειμαι ο πρωτος που θα εφευγα απο αυτην την ουτοπια-κολαση.

Απο την αλλη το φορουμ εχει ενα συγκεκριμενο σκοπο...της αλληλοβοηθειας , αλλο φορουμ μπορει να εχει τους υπολογιστες κλπ.

Επιτελειται το εργο?
    Πιστευω προς ναι και ποτε ουσιαστικα δεν εγινε καφενειο τελειως το φορουμ ουτε εχασε το σκοπο της υπαρξης του.

Μετρον αριστον παντα.

Φυσικα το να πεις εισαι λαθος δεν μου λεει κατι , ναι μπορει να ειμαι λαθος αλλα ετσι θα δουλευουν τα πραγματα εκτος αν αλλαξει κατι δραστικα , αλλα μαλλον δεν ειναι κανενος προθεση απο αυτους που διαθετουν την δυναμη να δημιουργησει ενα αποστειρωμενο περιβαλλον , μονο ενα λειτουργικο περιβαλλον.

Εαν καποιος θελει απαντηση απο επαγγελματια (μια) για συγκεκριμενο προβλημα που το απασχολει και δεν θελει συζητηση περι αυτο να βρω λινκς να δωσω διευθυνσεις ,δωρεαν ετσι...δυστυχως τα εχασα σε ενα φορματ που εκανα αλλα μπορω να τα ξαναβρω.

Ακριβώς, το φορουμ είναι μια χαρά λειτουργικό και πάντα συνεχίζεται κανονικά να λειτουργεί. Πιστεύω ότι είναι λίγο ψευδαίσθηση ότι το φορουμ \"χαλάει\" επειδή εμείς τα πιο στανταρ μέλη παίρνουμε μέρος σε τεράστια flame-war threads και μάλλον μας γεννιέται η (λανθασμένη) εντύπωση ότι όλο το φορουμ έγινε έτσι, ενώ αν το δει κάποιος αντικειμενικά, ένας επισκέπτης μπορεί να μην πατήσει ποτέ στο \"γενικά\" και να μείνει στο \"άγχος\" η στο \"κατάθλιψη\" κλπ. εκεί που η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Αν δει κάποιος την αναλογία καλών θρεντ με \"flame θρεντ\" θα παρατηρήσει ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης αφού τα flame θρεντ είναι μόλις δύο τρία ενώ τα κανονικά είναι όλα τα υπόλοιπα. (Σε κάποια άλλα forum η αναλογία αντιστρέφεται!) Βέβαια από την άλλη τα flame θρεντ είναι συνήθως πολύ πιο τεράστια αλλά και πάλι είναι μεμονωμένα.

Όσο για την κατακόρυφη αύξηση επισκεψιμότητας κάθε φορά που γίνεται \"διαδικτυακή μάχη\" πιστεύω ότι απλά φανερώνει την ανθρώπινη φύση και νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα νέο \"sub-forum\" μετά το \"γενικά\" με τίτλο \"κολοσσαίο\" να δεις τι κοσμάκης θα έρχεται τότε!

Senior Member
    Οταν εγω εχω μαθει κατι, Αρσι μου,και το μοιραζομαι με τους υπολοιπους,το κανω γιατι θελω να προσφερω κατι, γιατι μπορεί καποιος βοηθηθει.
    Αυτο το κανουν πολλοι εδω μεσα..για να μη πω ολοι.
    Εγω δέχομαι βοήθεια απο ολους σας,δεν εχω \"νιωσει\" κανεναν \"κακό\",και μαλιστα υπαρχουν στιγμες που θελω να πω ευχαριστώ.
    Τωρα η αληθεια ειναι πως ο δικος μου ρολος δεν μπορω να εκτιμησω τι ακριβως προσφερει.Προσπαθω ομως να βοηθαω.Πρεπει ομως να εχω για να δωσω και προσωπικα δεν ξερω την ποιοτητα και την χρησιμοτητα της προσφοράς μου.

Εχω ομως την διαθεση να αφηνω πισω αυτα που με ενοχλησαν,να πλησιαζω τους παντες απο τον ηρεμο μεχρι και τον γιαγκουλα και να τον ακουω.
    Εκει νομιζω εγγυται η αρχη του διαλογου.
    Σεβασμός στην αποψη του αλλου,
    Ολοι μα ολοι εχουν κατι να σου πουν,
    ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ.

αυτα ειναι τα δικά μου κτηματα,με εχουν βοηθησει στη ζωή μου,αν εστω και ενας μπορει να βρει κατι χρησιμο μου αρκει.Φυσικα θα υπαρχουν ανθρωποι που θα πουν \"χαιρω πολυ κατι μας ειπες\"
    εγω ομως αυτα εχω ,αυτα δίνω.

Senior Member
    Originally posted by Αφωτεινή
    Οταν εγω εχω μαθει κατι, Αρσι μου,και το μοιραζομαι με τους υπολοιπους,το κανω γιατι θελω να προσφερω κατι, γιατι μπορεί καποιος βοηθηθει.
    Αυτο το κανουν πολλοι εδω μεσα..για να μη πω ολοι.
    Εγω δέχομαι βοήθεια απο ολους σας,δεν εχω \"νιωσει\" κανεναν \"κακό\",και μαλιστα υπαρχουν στιγμες που θελω να πω ευχαριστώ.
    Τωρα η αληθεια ειναι πως ο δικος μου ρολος δεν μπορω να εκτιμησω τι ακριβως προσφερει.Προσπαθω ομως να βοηθαω.Πρεπει ομως να εχω για να δωσω και προσωπικα δεν ξερω την ποιοτητα και την χρησιμοτητα της προσφοράς μου.

Εχω ομως την διαθεση να αφηνω πισω αυτα που με ενοχλησαν,να πλησιαζω τους παντες απο τον ηρεμο μεχρι και τον γιαγκουλα και να τον ακουω.
    Εκει νομιζω εγγυται η αρχη του διαλογου.
    Σεβασμός στην αποψη του αλλου,
    Ολοι μα ολοι εχουν κατι να σου πουν,
    ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ.

αυτα ειναι τα δικά μου κτηματα,με εχουν βοηθησει στη ζωή μου,αν εστω και ενας μπορει να βρει κατι χρησιμο μου αρκει.Φυσικα θα υπαρχουν ανθρωποι που θα πουν \"χαιρω πολυ κατι μας ειπες\"
    εγω ομως αυτα εχω ,αυτα δίνω.
    :))

Εμένα μου φαίνεται λίγο ουτοπικό όλο αυτό.
    Μπαίνουμε εδώ μέσα, έχει ο καθένας τον χαρακτήρα του, οκ.
    Αλλοι επιβιώνουν άλλοι όχι. Άλλοι χαλιούνται, άλλοι βγάζουν τα νεύρα τους, το πρόβλημα τους, μερικοι ψάχνουν για γυναίκα ή για άντρα.
    Όλα συμβαίνουν.
    Μου φαίνεται πολύ μεγάλη υποκρισία να ψειρίζουμε τη μαιμού, όταν στην πραγματική μας ζωή δεν το κάνουμε.

Senior Member
    Λοιπον στην πραγματικη μου ζωη συμβαινουν εξωφρενικα πραγματα.
    Συναντησα καποια που μου εμαθε πως διεκδικεις πραγματα , ακομα και οταν παν να σου κανουν μπινια με το εισητηριο και εχουν δικιο.
    Το ιδιο ατομο τωρα ζηταει υποστηριξη.
    Εγω τις ειπα σηκω και παρε κεφαλια...πιστευω οτι εκανα καλα...ειμαι και ολιγον τι μεθυσμενος.

Τα λεμε αυριο μαλλον λολ....αισθανομαι καλα σημερα.:)

Στο φορουμ ειναι ολα πολυ ηπια...παντα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Σχετικα με την τελευταια παραγραφο ηδη δεχτηκα ενα u2u για να δωσω λινκ.

Βρηκα ενα που ειχα χρησιμοποιησει παλια:

Το stress είναι μια οργανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές Διαβάστε αλλά και αναζητήστε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.
    http://www.stress.gr/contact.php

Senior Member
    Επειδη με ρωτανε για δωρεαν online ψυχολο εμ δεν εχω ασχοληθει αλλα....μπορουν να συμμετασχουν και αλλοι συμφορουμιτες.

Δηλαδη δεν ειναι τοσο δυσκολο...βαζεις στο google πχ \"Δωρεαν ψυχολογικη στηριξη\" και βλεπεις τι σου βγαζει ενα παραδειγμα.

Φυσικα προσεξτε να εχει καποιο κυρος η υπηρεσια.

Απο κει και περα αν θελουν μπορουν να βαλουν και οι υπολοιποι συμφορουμιτες λινκς.

Εγώ λέω να πάμε όλοι στην Ασημίνα, αν και απ ότι βλέπω εξαφανίστηκε. :(

Page 1 of 15 12311 ... LastLast