Results 166 to 180 of 219
-
20-04-2010, 11:29 #166
Βέβαια ακομα δεν καταλαβα γιατι υποννοηθηκε οτι ειμαι εγω αυτη που προκαλεσε το οφ τοπικ.Εγω μολις ειδα να ξεκινάει καυγάς,αν δειτε την ιδιο λεπτο ακριβώς,πριν διαβασω το σχολιο του Κηπ,ειπα αντε γεια.Δεν εχω παντα την δυναμη να αντεχω φασαρίες.
Θα πρεπει να διαλεξω στρατόπεδο?Ε οχι δεν θα το κανω,για κανενα Κρινο για καμια Θεοφανια και για κανεναν γενικώς.
Δηλαδη η ρεμ σωστα το εθεσε και συμφωνω μαζι της αυτο σημαινει οτι ειμαι στο ιδιο στρατοπεδο?
Χαιρομαι που ο κρινο ανεφερε γιατι δεν γουσταρει το συγκεκριμενο μελος.
Ειναι αυτο που απαντησα ακριβως στον νικο αν δειτε την απαντηαη μου.
Φυσικα το οτι δεν σε χωνευω δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν πιο πλουσιες συζητησεις που μπορουν να γινουν.
Εγω νομιζω εχω προσπαθησει τα μεγιστα απειρες φορες...μεχρι να με πουν και οτι δεν ξερω να υπερασπιζομαι τον εαυτο μου οπως ειπε ο βινσ , οχι οτι με ενδιαφερει κανω αυτο που αισθανομαι.
Τεσπα δεν προκειται να βγει νοημα απλως γραφω καποια πραγματα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 20-04-2010, 11:32 #167
Originally posted by Alobar
Κι εγώ για τις ανάγκες μου είμαι εδώ, κάποιοι άλλοι δεν είναι. Ανήκω μόνο στο δικό μου στρατόπεδο και κάθε φορά το καταθέτω. Και θα παρακαλέσω να μη μου καταλογίζεις πράματα που δεν υπάρχουν γραμμένα. Δε με αφορά το να κατευθύνω κανέναν για να τον βάλω σε στρατόπεδο. Τέτοιες τεχνικές τις γνωρίζω καλά, αλλά δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου για να τις εφαρμόζω. Αν θεωρείς ότι \'δε σου μιλάω καλά\' και εννοείς ίσως ότι είμαι αγενής, υπάρχουν δημοσιεύσεις οικ ολίγες για να δει κανείς τί εστί αγένεια. Αλλά αν επιμένεις ώστε να το δεις σε μένα, είναι δικαίωμά σου φυσικά και μου φτάνουν τα δικά μου γραπτά ως απόδειξη του εαυτού μου για μένα και μόνο. Ευχαριστώ Φωτεινή.
αν το εκανα δεν θα ημουν συνεπης σε αυτα που λεω.
Δεν σε θεωρώ αγενή.Μάλιστα μου αρεσει ο τυπος σου.Δεν σου το εχω δείξει?
Απλως πιστευω οτι ησουν λίγο επιθετική παραπάνω και εβγαλες συμπερασματα που ομως δεν ισχυουν.
Δεν ηθελα να σου καταλογισω τιποτα,αυτα που σου εγραψα αφορουν το συγκεκριμένο ποστ και μονο αυτό.
anyway και εγω ευχαριστώ Αλ.
20-04-2010, 11:37 #168
Άστε τις κόντρες και συζητήστε τη θεωρία.:PΈτσι μαθαίνουμε περισσότερα γιατί φερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο,ενώ άλλοι όχι.Και έτσι μπορούμε και να φτάσουμε σε κάποια βάση αλληλοκατανόησης(πιθανότα� �α),ενώ εάν μένουμε στους χαρακτηρισμούς,τότε έχουμε πολύ λιγότερες δυνατότητες να κατανοούμε τις ρίζες των θεμάτων που προκύπτουν από καιρό σε καιρό και ταλανίζουν την επικοινωνία μας.;)
Είμαστε απλά διαφορετικοί όλοι μας,αυτό.Και από την υπεράσπιση της κάθε διαφορετικότητας μπορούμε να αντλήσουμε γνώση πάνω σε αυτή,τόσο των άλλων,όσο και τη δική μας.Ας κάνουμε διάλογο,που θα αναδείξει όλες τις πλευρές.Και ας μη ναρκισσευόμαστε και τόσο,γιατί κακά τα ψέματα,το ίντερνετ έχει αυτή την ιδιότητα,να μας θεωρούμε σημαντικότερους απ\'ό,τι είμαστε και να μας βάζουμε στο κέντρο του κόσμου."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
20-04-2010, 11:37 #169
Rain συμφωνω μαζι σου αλλα οχι απολυτα.
Δεν διαχωριζω την διαδικτυακη απο την πραγματικη μου ζωη.
Δηλαδη περναω ας πουμε χ ωρες δικτυακα και ψ ωρες στην πραγματικη ζωη.
Θεωρω εξισου σημαντικες και τις χ ωρες και τις ψ ωρες , αλλιως δεν θα περνουσα αυτες τις χ.
Με λιγα λογια δεν αναιρω ενα κομματι απο τη ζωη μου δηλαδη δεν αναιρω ενα κομματι της πραγματικοτητας μου ως ατομο με το να το υποτιμησω.
Φυσικα εαν ασχολεισαι 10 λεπτα την ημερα τοτε τοσο \"δεσιμο\" σου αναλογει αναλογως πως το βλεπεις κιολας αλλα σιγουρα δεν πρεπει να το υποτιμησεις.
Οχι οτι κατι τετοιο φαινεται απο το γραπτο σου απλως μια παραθεση.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-04-2010, 11:38 #170
Originally posted by keep_walking
Βέβαια ακομα δεν καταλαβα γιατι υποννοηθηκε οτι ειμαι εγω αυτη που προκαλεσε το οφ τοπικ.Εγω μολις ειδα να ξεκινάει καυγάς,αν δειτε την ιδιο λεπτο ακριβώς,πριν διαβασω το σχολιο του Κηπ,ειπα αντε γεια.Δεν εχω παντα την δυναμη να αντεχω φασαρίες.
Εγω σε ρωτουσα κατι πανω στο Θέμα και εσυ περιμενες τον Κρίνο να απαντήσει στη Θεοφανία.
Το μονο που καταλαβα ειναι οτι αρχιζει καυγάς..
20-04-2010, 11:38 #171
Originally posted by Αφωτεινή
γιατι δεν σταματησε εκει λοιπον?
αυτο ειναι ενδιαφερον ερωτημα....
Γιατί αυτο το πραγμα συνεχιζεται μεχρι σημερα?
και αυτο επισης.
Δεν συμφωνεις με την σταση της γενικώς?
Μην της μιλάς.
εννοειται οτι δεν μιλαω σε τετοια ατομα.
Αν εκνευριστεις, μη χτυπάς παλαμάκια,αλλα εκνευρίσου εκει οχι σε αλλο θεμα μετα απο ενα χρόνο.
μα δεν καταλαβες,
αυτη η υποθεση δεν παει απο θεμα σε θεμα, ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ενα θεμα.
Εν ολιγεις η μια λεξη φερνει την αλλη και σταματημο δεν εχει.
Εγω αυτες τις σκεψεις εχω.
Εισαι λουγκρα?Δεν εισαι.
Ωραια πες της οτι σε προσβαλε πες της τι σκεφτεσαι..αλλα τελειωνέ το.
λες να μην εχουν γινει τετοιες προσπαθειες?
Μου ΄πες ,σου \'πα και τελειωμό δεν εχει.
Δεν θα σε τσακίσει τιποτα γιατι πολυ απλα οι αντοχές σου ειναι αλλες.
ε τι να κανω?
να μην επιβιωσω?
τα ιδια ακριβώς θα εγραφα και σε εκεινη αλλα δεν εχουμε μιλήσει ποτε,δεν ξερω καν αν θα δεχτεί να συζητησει,γιατι κατι τετοιο προυποθετει μια στοιχειωδη επαφη και εγω δεν την εχω ουτε με την Θεοφανία ουτε με την Ρεμεντυ ουτε με τον Κηπ ,αλλα και με πολλους αλλους που δεν εμπλεκονται..
Εγω εχω αλλαξει αποψεις με Ρειν με γουιρντ με κρινο με σοφτ τελοσπαντων οχι με ολους.
Και επειδή εσυ μου εχεις πει οτι εισαι δεκτικός και επειδη πιστευω οτι ξερεις πως λειτουργώ ,σε εσενα τα λεω χύμα.
θα σου πω οτι χαιρομαι που εισαι ετσι.
Χαιρομαι που αν δεις κατι που λεω θα πεις τα πραγματα με το ονομα τους, ειτε ειναι για καλο ειτε για κακο.
Η αλομπαρ πχ για δεκα χρονια, οτι και να πω, ειμαι χαμενη υποθεση.... δεν τρεχει τιποτα καλη καρδια και ετσι.
Επειδη καταλαβαινω οτι αυτο που σε ενδιαφερει ειναι η ηρεμια του φορουμ κατι που εδω με βρισκεις συμφωνο με τα 1000,
θα σου πω το εξης:
Αν δηλωσει ο αντμιν του φορουμ, οτι σε οσες συγκρουσεις εχω εμπλακει ειχα αδικο και κακως επραξα,
σου δινω το λογο μου οτι δεν θα με ξαναδεις να κανω το παραμικρο σχολιο οσον αφορα αυτα τα ατομα ακομα και αν προκληθω ειτε με λουγκρες ειτε με μουγκρες.
Κατι αλλο δεν μπορω να κανω.
20-04-2010, 11:41 #172
Originally posted by Αφωτεινή
Εγω σε ρωτουσα κατι πανω στο Θέμα και εσυ περιμενες τον Κρίνο να απαντήσει στη Θεοφανία.
Το μονο που καταλαβα ειναι οτι αρχιζει καυγάς..
Ειτε το μαντευα ειτε οχι θα ξεκινουσε....οπως ξεκινησε[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-04-2010, 11:54 #173
Κρίνο: \'... Βεβαια προσδοκουσα οτι σε ενα φορουμ ψυχολογιας θα εβρισκα ατομα που αυτα θα τα ειχαν δουλεψει μεσα τους και δεν ημουν αναγκασμενος να συζητησω ζητηματα που σε αλλα φορουμ ειναι ντεφακτο.
Οι προσδοκιες μου σε αυτο δεν επιβεβαιωθηκαν, αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα...\'
Αλομπάρ: \'... Να συμπληρώσω ότι αυτό είναι το σύνηθες. Όταν το άτομο αδυνατεί να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό στην΄έξω\' ζωή. Εκεί που δε μπορεί να μειώνει ασύστολα τους άλλους, να προσβάλλει, να το παίξει μάγκας που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, να αδυνατεί να δεχτεί την έννοια του διαλόγου και τους επί ίσοις όροις κανόνες της επικοινωνίας. Υποκρινόμενο λοιπόν το άτομο - με κακό χαρακτήρα - εκεί έξω, έχει τη λύση του εικονικού χώρου ακριβώς για να βγάλει όλο αυτό που έχει στην πραγματικότητα, διαφορετικά θα μεγαλώσει η εσωτερική του καταπίεση. Ένας χώρος \'πασχόντων\' λοιπόν είναι ο ιδανικός για να μη φάει τη \'σφαλιάρα\' καθώς το άτομο εμμένει στα χαρακτηριστικά που πιστεύει ότι διαθέτει και το κάνουν καλύτερο απ\' τους υπόλοιπους. Και μόνο αν το άτομο αυτό παραδεχτεί το πρόβλημά του και αποδεχτεί ότι μπορεί να βοηθηθεί θα έρθει βελτίωση στη σχέση με τον εαυτό του και κατά συνέπεια με τους \'άχρηστους\' άλλους...
Προσωπικά ανήκω στον εαυτό μου και θεωρώ αρκετά αντικειμενικό το ότι ο χρήστης μπήκε με διαθέσεις διαχειριστού - για άλλη μια φορά - στο παρόν θρεντ περιορίζοντας τη δική μου αυτοέκφραση με τη γνωστή του συμπεριφορά και το εξέφρασα ευθέως. Φαντάζομαι ως άτομο που οι συνθήκες της ζωής μου δε μου επιτρέπουν προς το παρόν να έχω μια πιο \'φυσιολογική\' καθημερινότητα, ότι μάλλον δεν έχω ανάγκη εδώ μέσα να τρώω στη μάπα συμπεριφορές που έχω αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές και εκεί έξω. Και έχω ανταπεξέλθει μια χαρά...\'
Φωτεινή, και όποιος άλλος διαφωνεί μαζί μου ή δε με γουστάρει - τα διαχωρίζω - ίσως τα παραπάνω ποστς είναι η ουσία της διαφωνίας μας. Εσύ ίσως διαλέγεις να δεις το πρώτο, εγώ βλέπω ξεκάθαρα το δεύτερο. Από μικρή κατάφερνα να βλέπω καθώς και να ακούω το \'πίσω\' απ\' το ακούειν και το λέγειν. Κι όπως βλέπεις εξακολουθώ να χρησιμοποιώ α\' ενικό παίρνοντας την ευθύνη της άποψής μου γιατί δε μου αρμόζει το ένθεν κι ένθεν των βαρύγδουπων πληθυντικών. Θα συμπλήρωνα μάλιστα στο δικό μου ποστ το εξής. Όταν το άτομο κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία και να αποκαλυφθεί εντελώς ο ρόλος του, θα καταφύγει εκεί που ενδεχομένως δεν γίνονται εμφανώς αντιληπτές οι προθέσεις του ακριβώς για να μη χάσει τον έλεγχο. Αυτά.
Ρέϊν, θα ήθελα να πω πολλά πάνω στα όσα έγραψες, αλλά θα επιλέξω μάλλον να μη το κάνω... :) ...
20-04-2010, 11:54 #174
με ρωτας?
οχι δεν εκανες καλά..
Ξερεις πως μου φάνηκε?χαχαχχα κοιτάξτε τωρα πως θα ψαρώσει ο Κρίνο..και ηταν σαν με αυτό να μη κανεις κατι για να το αποφύγεις.
Τώρα γιατι ο κρινο απαντησε,του τα ειπα παραπάνω..Εσυ απο την μεριά σου τι κάνεις?
20-04-2010, 11:58 #175
με ρωτας?
οχι δεν εκανες καλά..
Ξερεις πως μου φάνηκε?χαχαχχα κοιτάξτε τωρα πως θα ψαρώσει ο Κρίνο..και ηταν σαν με αυτό να μη κανεις κατι για να το αποφύγεις.
Τώρα γιατι ο κρινο απαντησε,του τα ειπα παραπάνω..Εσυ απο την μεριά σου τι κάνεις?
Ο κρινο φυσικα δεν ειδε τι ειχα γραψει εγω γιατι μαλλον ηδη απανταγε. οπως μαντεψα.
Τεσπα εγω νομιζω εδειξα κατι...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-04-2010, 12:21 #176
κατά τον Gollwitzer,1986
Το ιντερνετ ποτε ηρθε σπιτια μας γυρω στο 95...παλια ηταν ενα παιχνιδι του στρατου και των πανεπιστημιων και ηταν σε πολυ πρωτογονη μορφη!!!!!!!!![COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-04-2010, 12:36 #177
Ο κρινο φυσικα δεν ειδε τι ειχα γραψει εγω γιατι μαλλον ηδη απανταγε. οπως μαντεψα.
δεν χρειαζεται να σου πω οτι εχεις λαθος....
η λες να με σταματαγαν οι προγνωσεις σου?
αληθεια γιατι δεν παιζεις τζοκερ?
χαραμιζεσαι μαζι μου....
20-04-2010, 12:39 #178
Οχι εχεις αδικο γιατι εγω δεν ελεγχω την συμπεριφορα του κρινοδεν χρειαζεται να σου πω οτι εχεις λαθος....
η λες να με σταματαγαν οι προγνωσεις σου?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-04-2010, 12:42 #179
Οχι κρινο συμφωνουμε.
ταμαμ.
Παμε για αλλα τωρα.
:cool:
20-04-2010, 13:03 #180
Originally posted by RainAndWind
Το θέμα που έθεσε ο Keep είναι εξαιρετικό.Θα μπορούσαμε να έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο τι αναδεικνύεται από την πλευρά της ψυχολογίας από την διαδραστικότητα της επικοινωνίας στα πλαίσια της συμμετοχής σε ένα φόρουμ.
Μία πλευρά που δεν έχει συζητηθεί είναι γιατί κάποια άτομα επενδύουν συναισθηματικά στην διαδικτυακή τους επικοινωνία,ενώ άλλα όχι τόσο.Και,αν θέλετε να το θέσω σε αντιστοιχία με την πιο πρόσφατη on-line \"διένεξη\"ανάμεσα σε δύο γνωστά μέλη της κοινότητας,τον Petran και τη weird(που θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα,καθώς πιστεύω πως και ο Κηπ από εκεί άντλησε το περιεχόμενο του προβληματισμού του,σε σκέψεις πάνω στο τι περιμένει ο καθένας από ένα φόρουμ).
Από τι εξαρτάται αυτό το \"πλήγωμα\"που διαβάσαμε να αισθάνθηκαν κάποια μέλη;Γιατί κάποιοι πληγώνονται ενώ άλλοι όχι από μία διαδικτυακή επικοινωνία;
Kατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με το μέγεθος της συναισθηματικής επένδυσης στην online επικοινωνία του καθενός ατόμου που χρησιμοποιεί το ίντερνετ και έχει στενή σχέση με όσα θα παραθέσω παρακάτω.
Ο Πετράν δεν επενδύει πάνω στη διαδικτυακή του επικοινωνία,ενώ η weird το κάνει(αυτό το συμπέρασμα το άντλησα μετά από ανάλυση κάποιων πραγμάτων που έχουν αναφέρει και οι δύο σε παλαιότερα ποστς τους).
Ποιος λοιπόν επενδύει συναισθηματικά στη διαδικτυακή του επικοινωνία περισσότερο από άλλους και γιατί;(Θα μου επιτρέψετε να ζητήσω συγγνώμη από τους χρήστες καταρχήν που\"χρησιμοποίησα\"τα ονόματά τους και να μη γίνει αυτό παρακαλώ ένα πάτημα για νέους κύκλους κόντρας.Να το κρατήσουμε σε θεωρητικό επίπεδο,καθώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον κατ\'εμέ.;)
Κατά τον McKenna,υπάρχουν άνθρωποι που \"τοποθετούν\"τον αληθινό εαυτό τους στο ίντερνετ,ενώ άλλοι \"τοποθετούν\",επενδύουν αν θέλετε καλύτερα περισσότερο στην ζώσα επικοινωνία τους,την καθημερινή με τα άτομα που συναναστρέφονται.Όσοι επενδύουν στoν διαδικτυακό τους εαυτό,γιατί για κάποιους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα(ή δεν επιθυμούν)να αποκαλύψουν αυτά τα κομμάτια στη ζώσα επικοινωνία,την παραδοσιακή,δηλαδή τη life to life επικοινωνία,πληγώνονται όταν αισθάνονται να\"τραυματίζεται\"για κάποιο λόγο η διαδικτυακή τους προσωπικότητα(σε μία διένεξη,ή σε μία άσκηση κριτικής που τους αφορά).McKenna et al.,2002
Τα άτομα που δεν επενδύουν στη διαδικτυακή τους επικοινωνία τόσο,δείχνουν μία σαφή προτίμηση στην real life διαδραστική επικοινωνία και \"μεταφέρουν\"εκεί τα περισσότερα κομμάτια του εαυτού τους,είναι δηλαδή πιο reality-based προσωπικότητες,που τείνουν να \"ανοίγονται\"και εκφράζονται περισσότερο και ικανότερα στην καθημερινή ζωή,ενώ την διαδικτυακή δεν την αντιμετωπίζουν το ίδιο συναισθηματικά.Από την άλλη,τα άτομα που επενδύουν συναισθηματικά σε αυτόν τον διαδικτυακό τους εαυτό,τείνουν να δημιουργούν μία περισσότερο συναισθηματική εικόνα και περισσότερο θερμές σχέσεις on line,αντίθετα από τα άτομα που τον αληθινό τους εαυτό τον κρατάνε περισσότερο επικεντρωμένο off line.
Επιπρόσθετα,(κατά τον Gollwitzer,1986),οι προσωπικότητες που τοποθετούν τον αληθινό τους εαυτό off line,τείνουν επίσης να δημιουργούν και να διατηρούν τις σημαντικότερες σχέσεις τους off line,με πιο απλά λόγια δημιουργούν μία κοινωνική πραγματικότητα για τον εαυτό τους,διαφορετική αρκετά από τα άτομα της άλλης κατηγορίας.
Επίσης,ένα χαρακτηριστικό των ατόμων που τοποθετούν τον πραγματικό εαυτό τους on line είναι άτομα σύμφωνα με τον μελετητή πιο δειλά και ενδοστρεφή,κοινωνικά αγχώδη και πιο μοναχικά από τα άτομα της κατηγορίας real self located outside the net.
H ευαλωτότητα αυτή λοιπόν,είναι καλή όσο και κακή,γιατί ναι μεν εύκολα δημιουργούν σχέσεις μέσα στο διαδίκτυο,αλλά είναι ευκολοεπηρέαστα σε οποιαδήποτε διαδικτυακή κρίση,καθώς έχουν επενδύσει συναισθηματικά μέσα σε αυτό το είδος επικοινωνίας.Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι περιγράφουν ως \"φίλους\"μέλη ενός φόρουμ,ενώ κάποιοι άλλοι δεν τους θεωρούν παρά ένα μέρος μίας επικοινωνίας τους,όχι όμως τη σημαντικότερη γι αυτά.
Internet \"real me\"concept versus real me through social interaction.Διαφορετικές ομάδες,που στην προσπάθεια για επικοινωνία μεταξύ τους συγκρούονται οι εαυτοί τους,γιατί απλά οι αληθινοί εαυτοί τους είναι εντελώς αλλού προσανατολισμένοι.
Tη θεωρώ μία σωστή θεωρία,με αρκετά ισχυρή λογική βάση προσωπικά.:)
Δεν ξέρω π.χ. κατά πόσο έχει εφαρμογή στο συγκεκριμένο περιστατικό.
1ον επειδή δεν είμαι καθόλου σίγουρη κατά πόσο επενδύει ο πετράν ή weird στην διαδικτυακή επικοινωνία.Μερικές φορές οι αντιδράσεις είναι παραπλανητικές(ιδιαίτερα απ\'το ίντερνετ όπου δεν υπάρχει η κοντινή επαφή).Με άλλα λόγια ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει και να αφήνει να φαίνεται επίσης ότι θέλει.Κ αυτό το λέω γιατί πιστεύω ότι και τον πετράν δεν τον άφησε ανέπαφο συναισθηματικά το γεγονός.
Επίσης επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τη weird real life μπορώ να πω πως επενδύει πολύ περισσότερο στην πραγματική ζωή και είναι γενικά ανοιχτός άνθρωπος χωρίς να κρατάει τον εαυτό της off line γενικά.Δεν τη θεωρώ ενδοστρεφή ή μη διεκδικιτική(μπορώ να πω πως είναι αρκετά \'τσαμπουκάς\' στα δικαιώματά της))
Ακόμα η συναισθηματική επένδυση στην επικοινωνία μέσω νετ δε φαίνεται μέσα απ\'το πλήγωμα από έναν καυγά νομίζω.
Κι εγώ δε θέλω να γίνω πάτημα για νέες κόντρες χρησιμοποιώντας τα ονόματα των χρηστών αλλά θέλω να δείξω μια πλευρά υποκειμενικότητας της θεωρίας.
Οι λόγοι που κάποιος γενικά μιλώντας μπορεί να επενδύσει συναισθηματικά στην ον λάιν επικοινωνία μπορεί να είναι πολλοί.
Ένας σημαντικός είναι όντος κάποιος που δεν έχει ρίαλ λάιφ με απλά λόγια.
Ένας άλλος ότι είναι συναισθηματικος γενικά είτε εντός είτε εκτός δυκτίου.
Άλλος ότι απλά βρίσκεται σε ευάλωτη φάση της ζωής του.
Άλλος επίσης σημαντικός γιατί μπορεί να θέλει να δίνει αξία σε ότι κι αν κάνει απ\'την άποψη ότι επενδύει τόσο στη ριαλ λάιφ όσο και στην ιντερνιτική(με τον πήχη ανάλογο με την επαφή βέβαια κι ότι κι αν λέμε η επαφή μέσω νετ είναι υπερβολικά μικρότερη απ΄τη ρίαλ).
Η θεωρία λοιπόν για μένα αφορά μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που δεν έχουν έξω ζωή κι έτσι όλος ο κόσμος τους γίνεται το δίκτυο.
Αδυνατεί να συμπεράνει όμως γενικά για πιο λόγο κάποια άτομα επενδύουν συναισθηματικά μέσω ίντερνετ.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....