Results 1 to 3 of 3
Thread: ΜΑ & PhD CALIFORNIA - USA
-
24-03-2006, 18:28 #1
ΜΑ & PhD CALIFORNIA - USA
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ή ΈΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΕΙ,ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, Ή ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΊΝΑΙ OVER THE TOP TO ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ@
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!@
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
- 30-06-2006, 15:52 #2
Δεν ξέρω αν εννοείς για το University of California at Berkeley (το οποίο θα είναι όπως φαντάζομαι πολύ δύσκολο) ή κάποιο άλλο πανεπιστήμιο, πάντος αν μετά από τόσους μήνες ακόμη ενδιαφέρεσαι έχω γνωστό, που σπούδασε στο Los Angeles και μπορώ να τον ρωτήσω αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο.
06-07-2006, 00:41 #3
Εμμανουήλ συγκέντρωσα μερικά στοιχεία και ελπίζω να σε βοηθήσουν αν και κάποια μπορεί να τα γνωρίζεις ήδη.
1) Το UCLA είναι από τα δύσκολα πανεπιστήμια. Από το φίλο μου έμαθα ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας για να εισαχθείς εκεί είναι σύμφωνα με το αμερικάνικο σύστημα 3,7 τουλάχιστον με άριστα το 4, για το προπτυχιακό. Εκεί θεωρείται μία απαιτητική βαθμολογία.
2) Σε προπτυχιακό επίπεδο υπάρχει μεγάλη ποικιλία majors και minors αλλά αντίστοιχα για το μεταπτυχιακό ο φίλος μου μου είπέ ότι πιστεύει ότι θα ύπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να γνωρίζει με βεβαιότητα. Πάντως στο προπτυχιακό ένα minor απαιτεί 7 μαθήματα, όταν το major απαιτεί γύρω στα 25 για να έχεις μέτρο σύγκρισης.
3) Υπάρχει φυσικά μία υπηρεσία στέγασης \"housing\" στην οποία απευθύνεσαι αφού έχεις γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κτιρίων και είναι σημαντικό να δεις με τα ίδια σου τα μάτια τους χώρους επειδή διακρίνονται σε μεικτούς (άνδρες - γυναίκες), αποκλειστικά ανδρικούς και γυναικείους και κάποιους που ανήκουν στις αδελφότητες. Για να εγκατασταθείς σε κάποιο από αυτά υπάρχει μία αίτηση αλλά και αρκετή έρευνα από την πλευρά του πανεπιστημίου ως προς τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά σου.
4) Τέλος σου αναφέρω το χρονοδιάγραμμα, αλλά φαντάζομαι ότι αυτά τα γνωρίζεις ήδη, τα παραθέτω όμως ούτως ή άλλως για κάθε περίπτωση. Για να εισαχθεί κάποιος τον Σεπτέμβριο θα πρέπει από την προηγούμενη περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα να έχει στείλει στο πανεπιστήμιο τα αποτελέσματα του GRE\'s που θα πρέπει να είναι 1000 credits. Μόνο έτσι προλαμβάνει τις προθεσμίες.
Αυτά, ελπίζω κάτι να σου φανεί χρήσιμο και καθώς δεν προέρχονται από προσωπική μου εμπειρία στα μεταφέρω με κάποια επιφύλαξη όχι τόσο ως προς την εγκυρότητά τους αλλά ως προς τον τρόπο, που εγώ τα κατανόησα και στα μεταφέρω. Καλή τύχη.
Πώς;
14-06-2025, 02:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία