Διπολική διαταραχή κ αγχολυτικά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    μόνο χάπια παίρνω. Ψυχοθεραπεία σκέφτηκα να κάνω αλλα δεν ξέρω δεν πολυπιστεύω σε αυτη πολύ εκμετάλλευση ρε παιδιά παίζει με τους γιατρούς

Senior Member
    Κωνσταντινε,
    γεια σου κι απο μενα.
    Συμφωνω με τη Μαρια οτι θα επρεπε να βρεις τον λόγο που σου τα προκαλεσε ολα αυτά.
    Η λυση ειναι μονοδρομος..πρεπει να βρεις εναν γιατρο που να τον εμπιστευτεις..μη μεινεις μονο στα φαρμακα..διαβασε,μιλησε ψαξε για τη ριζα του προβλήματος..
    Μην το αφησεις στην τυχη του,ναι?

Senior Member
    Νομίζω πως εκανα κάποιες βιαστικές κ επιπόλαιες κινήσεις στη ζωή μου στο θέμα αρραβώνα-γάμου κ μάλλον με έπνιξε αυτο, συν κάποιο πρόσθετο άγχος στη δουλειά με κρίσεις πανικού..

Senior Member
    Originally posted by Konstantinoss
    Νομίζω πως εκανα κάποιες βιαστικές κ επιπόλαιες κινήσεις στη ζωή μου στο θέμα αρραβώνα-γάμου κ μάλλον με έπνιξε αυτο, συν κάποιο πρόσθετο άγχος στη δουλειά με κρίσεις πανικού..
    Πιστευεις λοιπον οτι εχεις βρει τον λογο που σου το προκαλεσε αυτό..
    Τωρα,τον τροπο για να το αντιμετωπίσεις τον βλέπεις ξεκάθαρα?
    Εχεις κανει καποιες αλλαγες ως προς τον λογο \"του κακού\",που σε αποφορτισαν?

Senior Member
    Originally posted by Αφωτεινή
    Πιστευεις λοιπον οτι εχεις βρει τον λογο που σου το προκαλεσε αυτό..
    Τωρα,τον τροπο για να το αντιμετωπίσεις τον βλέπεις ξεκάθαρα?
    Εχεις κανει καποιες αλλαγες ως προς τον λογο \"του κακού\",που σε αποφορτισαν?
    Σκέφτομαι να χωρίσω γιατι μάλλον μου φταίει αυτο, απλα το θέμα είναι πως μετά θα γίνω καλα αν αυτό ηταν που μου έφταιγε ή τωρα το έπαθα κ δεν υπάρχει γυρισμός?

Senior Member
    Λίγο απλοϊκά τα βλέπεις τα πράγματα Κωνσταντίνε. Καταλαβαίνω ότι σ\' αυτή τη φάση είσαι πολύ μπερδεμένος.
    Σίγουρα δεν σου φταίει μόνο το ότι αρραβωνιάστηκες ή ότι άλλο νιώθεις πως σε πιέζει για να φτάσεις να πάθεις κατάθλιψη ή ό, τι άλλο έχεις.
    Φταίνε πολλά πράγματα που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια Απλά, συνήθως με κάποια αφορμή γίνεται το ξέσπασμα.
    Μπορεί να ξαλαφρώσεις αν χωρίσεις, δε σημαίνει όμως απαραίτητα ότι θα έχεις λύσει και τα θέματα που σε οδήγησαν να νοσήσεις.
    Οπότε, δε σημαίνει ότι αμέσως θα γίνεις καλά και ότι δεν θα ξαναβρεθείς στην ίδια κατάσταση με κάποια άλλη αφορμή.
    Τα χάπια βοηθάνε μεν να γίνεις πιο λειτουργικός και να μην υποφέρεις τόσο, δεν γιατρεύουν όμως από μόνα τους.
    Για μένα είναι πολύ σημαντική ή ψυχοθεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα δεν είναι όλοι οι ψυχοθεραπευτές εκμεταλλευτές.
    Δες το σαν ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, έτσι ώστε να ζήσεις πιο ευτυχισμένα.

Senior Member
    Συμφωνώ με αυτα που λές, το θέμα είναι πως αρραβωνιάστηκα ενω δεν ήμουν ερωτευμένος και δεν υπήρχε κ χημεία στο σέξ όπως έχω ξανα αναφέρει, να μου πείς τί αρραβωνιάστηκες τοτε,
    ε μπήκα στο καλούπι πέστο επιπόλαια, με κέρδισε η κοπέλα μου σαν άνθρωπος ή περισσότερο σαν κολλητός? Δεν ξέρω, το θέμα είναι πως δεν περίμενα να φτασω σε αυτη τη κατάσταση κ κατι πρέπει να κάνω μήπως κ ξεμπλοκάρω, το να υπάρχει το πρόβλημα κ να κάνεις ψυχοθεραπεία δεν νομίζω να κερδίζεις κάτι, σκοπός είναι εμείς να βρίσκουμε τι μας το προκάλεσε όλο αυτο κ να προσπαθούμε να το λύσουμε, βρίσκομαι τόσο μπερδεμένος που πλέον το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνω καλα, φτάνει, πολυ έβαζα τους άλλους παντα πρώτους

Senior Member
    Εννοώ ότι καμιά φορά, ίσως δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας τι φταίει ή και αν το βρούμε το θέμα είναι πώς αλλάζουμε συμπεριφορά.
    Μιλάω γενικότερα και όχι για το τι θα κάνεις με την κοπέλα σου και μόνο.
    Φυσικά, καλό είναι πρώτα να κάνεις αυτό το βήμα αφού είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτή τη σχέση δεν την θέλεις και αν δεις ότι έτσι λύνεται και το πρόβλημά σου, τόσο το καλύτερο.
    Όλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθη. Στην δική σου περίπτωση θα έλεγα μάλλον ότι δοκίμασες κάτι και είδες ότι δεν σου κάνει. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος.
    Το χειρότερο θα ήταν να μείνεις στη σχέση και να βασανίζεις και τον εαυτό σου και την κοπέλα.

Κωνσταντίνε, αν νομίζεις πως όλα αυτά τα έπαθες επειδή βιάστηκες να αραβωνιαστείς έναν άνθρωπο που δεν ήσουν ερωτευμένος απλά εκτιμούσες, τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα το ξεπεράσεις με τα φάρμακα?\\
    Δεν είσαι άρωστος, μπερδεμένος είσαι.
    Συμφωνώ με όλους όσους σου λένε να κάνεις ψυχοθεραπεία.
    Όσον αφορά στη σχέση σου, στο έχω πει και στο άλλο σου θέμα: πρέπει να χωρίσεις, δεν έχει νόημα να κοροιιδεύεις την κοπέλα.

Senior Member
    Θα έλεγα να σκεφτείς καλύτερα για μία επίσκεψη σε ψυχολόγο.Σίγουρα είναι πιο έγκυρο από το να ρωτάς για το τι μπορεί να έχεις ακριβώς σε ένα φόρουμ,έστω κι αν σ\'αυτό ενδέχεται κάποια μέλη να είναι περισσότερο ψυλιασμένα λόγω του χαρακτήρα του.Όσο για το εκμετάλλευση από γιατρούς,έχεις κάποια ανάλογη εμπειρία και το λες,ή έτσι στο περίπου το πιστεύεις,ίσως λοιπόν έχεις επηρεαστεί από γνώμες άλλων που έχουν πέσει στην αντίληψή σου;
    Γιατί ξέρεις,αν δε μασάς δε θα μπορέσει να σε εκμεταλλευτεί κανένας γιατρός,αν πάλι αισθάνεσαι αβέβαιος αυτό το εισπράττει ο άλλος και με κάποιο τρόπο ενδέχεται ο ίδιος να αφήνεις χώρο για εκμετάλλευση.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Δεν είσαι άρωστος, μπερδεμένος είσαι

Επειδή ειλικρινά μπερδεμένος ήμουν αλλα μετά απο άπειρο άγχος κ πίεση, κ απο άλλους παράγοντες, \"εσκασα\" με κρίσεις πανικού κ άλλα συμπτώματα, πλέον νομίζω πως έπαθα κάτι απο όλο αυτο κ αυτο φοβάμαι, να μην χειροτερέψω αν μείνω..

Junior Member
    Καλησπέρα,

Θα ήθελα να σου πω την άποψή μου, από την πλευρά του Ψυχολόγου.

Κατα ρχήν μην προσπαθείς να κάνεις μόνος σου διάγνωση γιατί θα μπλέξεις περισσότερο. Η διάγνωση απαιτεί εμπειρία πέρα από καλή επιστημονική κατάρτηση, όπως βέβαια κ στις περισσότερες δουλειές. Επίσης η διάγνωση έρχεται μετά από καλό ιστορικό, διαγνωστικά τέστ, κ προσωπική επαφή. Μέσα από το φορουμ, όπως σου είπαν κ τα παιδιά παραπάνω είναι αρκετά επικύνδυνο για τον καθένα μας.

Επίσης το να παίρνεις φάρμακα χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί τα παίρνεις κ ποιός είναι ο στόχος τους, δεν οφελεί. Απλά θα σε καθυστερεί στην καλυτέρευσή σου.

Ομως για να κάνουμε το βήμα να πάμε στον ψυχολόγο, πρέπει να βγαίνει από δική μας ανάγκη, κ όχι γιατί μας έχουν πιέσει άλλοι. Η προθυμία του θεραπευόμενου για καλυτέρευση είναι το 50% της θεραπείας.

Οσο αφορά την εκμετάλευση από τον κλάδο, θα σου πρότεινα, να μιλήσεις με γιατρούς ή με ανθρώπους που έχουν πάει κ τους εμπιστεύεσαι. Μίλησε μαζί τους κ αποφάσισε μετά. Η σχέση του θεραπευτή με τον θεραπευόμενο είναι πολύ σημαντική.

Σου εύχομαι ότι καλύτερο...

Senior Member

Επειδή ειλικρινά μπερδεμένος ήμουν αλλα μετά απο άπειρο άγχος κ πίεση, κ απο άλλους παράγοντες, \"εσκασα\" με κρίσεις πανικού κ άλλα συμπτώματα, πλέον νομίζω πως έπαθα κάτι απο όλο αυτο κ αυτο φοβάμαι, να μην χειροτερέψω

Επειδή ειλικρινά μπερδεμένος ήμουν αλλα μετά απο άπειρο άγχος κ πίεση, κ απο άλλους παράγοντες, \"εσκασα\" με κρίσεις πανικού κ άλλα συμπτώματα, πλέον νομίζω πως έπαθα κάτι απο όλο αυτο κ αυτο φοβάμαι, να μην χειροτερέψω
    Ναι, και συνεχίζω να το πιστεύω.
    Όλη αυτή η πίεση σε οδήγησε κάπου.
    Αποφορτίσου, και αυτό θα το κάνεις μόνο με ψυχοθεραπεία.......(κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα).

Page 2 of 2 FirstFirst 12