Πείτε μου την γνώμη σας - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 52
    Junior Member
    Βγαίνοντας από την κλινική του δώσαν 3 χάπια, το ένα είναι το tavor, το άλλο είναι κάτι που ξεκινάει από spri ή spi δεν θυμάμαι όλο το όνομα και ένα τρίτο που δεν το ξέρω καθόλου..Δεν με αφήνει να τα δώ..και αυτά τα είδα με μια ματιά από την συνταγή του γιατρού. Αυτά τα φάρμακα τα πέρνει δυο φορές την μέρα πρωί - βράδυ και το μεσημέρι πέρνει σκέτο tavor...

Όταν βγήκε από την κλινική του δώσαν αυτή την αγωγή, μετά πήγε χτες σε μια ψυχίατρο-νευρολόγο και του άλλαξε λέει το ένα χαπάκι γιατί δεν ήταν λέει καλό..Δεν ήθελε να μου πει ποιο του άλλαξε. Να τον ξαναρωτήσω ή μήπως τον φέρω σε δύσκολη θέση? Μήπως ντρέπεται να μου πεί δεν ξέρω...

Εγώ δεν πάω στους γιατρούς που πάει γιατί δεν είμαι οικογένεια και δεν μπορούν να μου πουν καταρχάς αυτό και κατά δεύτερον κατ\' εμένα δεν μου αρέσει που πρώτα πήγαν οι γονείς του στην γιατρό της μιλήσανε και μετά πήγε εκείνος και της μίλησε. Δηλαδή τί είχαν να πουν με την γιατρό πριν πάει εκείνος?Γιατί να το κάνουν αυτό? Για εμένα το σωστό θα ήταν να πάνε μαζί, να τους δεί από την αρχή ταυτόχρονα και όχι έτσι..ίσως να είμαι προκατηλημένη δεν ξέρω εγώ έτσι το βλέπω...

Εμένα ο δικός μου γιατρός μου είπε να παρέχω στήριξη, αγάπη και φροντίδα μέχρι να ανακάμψει από αυτή την κατάσταση τουλάχιστον. Το μέλλον αυτή την στιγμή είναι κάτι το αβέβαιο και κάτι που δεν μπορώ να χειριστώ ή να αποφασίσω ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι άλλαξε η ζωή μας.

Banned
    οχι να μην ρωτησεις για τα χαπια....
    αρκετοι το εχουν ταμπου και το κρυβουν οτι περνουν χαπια.
    Μαλιστα αντι να λενε χαπια βαζουν μια αλλη λεξη για τον υπολοιπο κοσμο.

Η στηριξη και η φροντιδα ειναι σωστο οπως το ειπες.
    Το αν θα αντεξεις δεν ξερω.

Junior Member
    Μόλις τώρα είδα τα άλλα δύο χάπια το entact και το rispefar..μου είπε να περάσω από το φαρμακείο να πάρω το βιβλιάριο του και τα είδα...Τί είναι αυτά τα χάπια τα πέρνει κανείς?Και σε συνδιασμό τί αποτελέσματα έχουν?

Banned
    risperdal εννοεις.....

το εντακτ, η αλλιως εσκιταλοπραμη, ειναι αντικαταθλιπτικο και συνδυαζεται αρκετες με φορες με αγχολυτικα.
    To risperdal ειναι για ψυχωσεις με χαρακτηριστικα τις ψευδαισθησεις, εχθρικοτητα η και καχυποψια.
    Συνηθως το risperdal φερνει μια υπερδιεργεση και στην αρχη δυσκολευεσαι να κατσεις σε καρεκλα.

Αναλογα τον οργανισμο το καθενα απο αυτα η ολα μαζι προκαλουν και καποιες παρενεργειες.
    (γραφονται στο κουτι)

τωρα απο κει και περα,
    εφοσον δεν εχεις επαφη με τον ειδικο που παει ο συντροφος σου,
    οι επιλογες ειναι αυτες που σου ειπε ο ψυχολογος που επισκεφτηκες.

Senior Member
    Μαρία καλησπέρα κ απο μένα, μου θύμισε εμένα η όλη περίπτωση βέβαια σίγουρα με κάποιες διαφορές.

Καταρχήν θέλω να σου πώ πως επειδή νοσηλεύτικε σε Ψυχ. κλινική δεν σημαίνει κάτι παραπάνω απο το να λές πως νοσηλεύτηκε σε ενα κανονικό νοσοκομείο, κ ο ψυχισμός μας αρρωσταίνει.. προφανώς λόγω της κρίσης πανικού που φέρνει περισσότερα ψυχολογικά μετα, φόβο μην πεθάνεις, ανυσηχία, κλπ. κλπ. επιφέρει σε κάποιες περιπτώσεις κ λανθασμένη επιθετική συμπεριφορά, π.χ σου βγαίνει οργή κ πιστεύεις πως θέλεις να κάνεις κακό στους γύρω σου, αναλόγως το πόσο πιεσμένος ήταν κ τη περίπτωση, εγω π.χ πήγα ο ίδος στη κλινική με απαίτηση μου να με κρατήσουν μέσα μια δυό μέρες γιατι νόμιζα πως ήθελα να κάνω κακό π.χ στους γονείς μου, βέβαια δεν με κράτησαν γιατι θεώρησαν πως είμαι στα λογικά μου, απλα μετα απο τη κρίση πανικού κ μπόλικου συσσωρευμένου άγχους μου παρουσιαστηκε αυτο. Το άσχημο είναι πως αν δεν πάθεις κατι τετοιο δεν μπορεις να καταλάβεις τον άλλον, φοβάσαι κ νομίζεις χιλιαδυο, για να καταλάβεις την εμπειρία μου εγώ την έχω ζήσει σαν να έπαθα π.χ καρκίνο, τόσο τραυματικά, που είναι κάτι που μέχρι να σου συμβεί είσαι στην \"υγιή\" σου κ \"ασφαλής\" καθημερινότητα. Ποτέ δεν περίμενα πως κρύβει τέτοιες πτυχές ο ψυχισμός μας κ μπορεί να αντιδράσει έτσι στο έντονο άγχος. Οπότε δε σημαίνει πως ο φίλος σου ήταν τρελός ή τρελάθηκε, απλά πέρασε μάλλον αυτο που πέρασα κ εγώ κ πολλοί άλλοι, ΕΝΤΟΝΟ άγχος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλαγές στη ζωή του, αρραβώνας, συγκατοίκηση, νέα σελίδα στη ζωή του κ φαντάζομαι συν πόσα άλλα περι οικονομικών κλπ κλπ κ ήρθε κ έκανε το μπαμ.., έτσι την πατησα κ εγώ περίπου.
    Αντικαταθλιπτικά παίρνω κ εγώ εδώ κ 4 μήνες περίπου, risperdal μου έιχαν γράψει να πάρω αλλα δε τα πήρα για δικούς μου λόγους, μη σε τρομάζει, είναι σαν να παίρνεις αντιβίωση ενα πράγμα, κάνει θεραπέια τωρα για να στρώσει, απλα να ξέρεις απαιτει χρόνο και επιμονή, όπως επίσης κ πολύ συμπαράσταση.. κοινώς τώρα σε χρειάζεται περισσότερο απο ποτέ, εσυ πρεπει να τον ανεβάζεις, να του συμπεριφέρεσαι όπως του συμπεριφερόσουν κ να μην τον κοιτάς σας παρανοϊκό γιατι δεν είναι, μάλλον μετά απο τη κρίση πανικού έπεσε σε κατάθλιψη όπως κ εγώ. Το κλειδί ειναι να μάθεις τι τον έκανε να κάνει το μπάμ αυτο, την τον πίεσε, με τη σχέση σας είσασταν καλα πριν το πάθει?

Banned
    Originally posted by Konstantinoss

Το κλειδί ειναι να μάθεις τι τον έκανε να κάνει το μπάμ αυτο, την τον πίεσε

απομονωσα το κομματι,
    που λες μεγαλη αληθεια και ολο το ζουμι.

Junior Member
    Αυτό το έπαθε Μ.Πέμπτη, το σπίτι που θα μέναμε ήταν έτοιμο από το ΣΚ πριν την Μ.Πέμπτη, όλα τα είχαμε πάρει...Να σου πω ότι τα πράγματα για το σπίτι μας τα πήραν οι γόνεις μας και κάποια εμείς,..Δόσεις δεν βάλαμε, ενοίκια έχουμε πληρώσει μέχρι 16 Μαίου, δάνεια δεν έχουμε πέρα από το δάνειο του αυτοκινήτου του ο καθένας το οποίο είναι πες 160ευρώ το μήνα και από εκεί και πέρα δεν έχουμε άλλα πάγια έξοδα..Άρα αποκλείω να τον έπνιξε το οικονομικό...Το σπίτι ήταν έτοιμο και εγώ του είπα να πάμε κανονικά να μείνουμε Δευτέρα του Πάσχα για να περάσουμε τις γιορτές οικογενειακά και συμφώνησε χωρίς να είναι διστακτικός ή τίποτα άλλο..
    Οι γονείς οι δικοί μου είχαν χαρή που θα πηγαίναμε στο σπίτι να μείνουμε και δεν είχαν πρόβλημα με το ότι θα φύγω από το σπίτι..Οι γονείς του σε αντίθεση είχαν χαρή αλλά συνέχεια του έδειχναν πόσο στεναχωρημένοι ήταν του λέγαν τώρα που θα φύγεις θα αδειάσει το δωμάτιο, τώρα που θα φύγεις δεν θα σε βλέπουμε και τέτοια και μου τα έλεγε και του έλεγα εγώ ότι δεν πειράζει και ότι όλοι οι γονείς έτσι αισθάνονται...Παρόλα αυτά εκείνος το σκεφτόταν αυτό....
    Η σχέση μας δεν είχε πρόβλημα για τον λόγο του ότι ήμασταν πάρααα πολύ ευτυχισμένοι με αυτό το βήμα που θα κάναμε!! Ο ίδιος λέει ότι το έπαθε αυτό γιατί είδε ένα ντοκιμαντέρ που τον επηρέασε!!
    Τι να πω βρε παιδιά δεν καταλαβαίνω τίποτα...

Senior Member
    may,

για μένα πάντως άλλο το να παρέχεις κάποια στήριξη όσο μπορείς και θέλεις και άλλο το να κατσικωθεις πλήρως το πρόβλημα του και να γίνεις το δεκανίκι του. Νομίζω ότι την ευθύνη της θεραπείας του την έχει καταρχήν ο ίδιος. δε λέω ότι κάνεις κάτι τέτοιο, λέω να το έχεις υπόψιν σου στην άκρη του μυαλού σου, έτσι ώστε αν δεις ότι χάνεις το μέτρο και αρχίσεις να πιέζεσαι υπερβολικά, μη διστάσεις χωρίς ενοχές να θέσεις και τα δικά σου όρια.

Banned
    προφανως υπαρχουν πραγματα που ισως να μην τα γνωριζει και εκεινος.
    Δεν εμαθες λεπτομεριες για το ντοκυμανταιρ?

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να μιλησει με ενα ψυχολογο αναλυτικα για ολα αυτα.
    Το βημα που εκανε με τον ψυχιατρο κατα την γνωμη μου ειναι βιαστικο,
    γιατι ξερεις αμα αρχισεις τα χαπια περνας σε αλλο επιπεδο.

Junior Member
    krino εχεις δικιο για την βιασύνη.. και αυτός είναι ο λόγος που δεν μιλάω στους γονείς του πλέον και στην αδερφή του τα τυπικά. Είμαι ενάντια πως έβαλαν και έπεισαν έναν άνθρωπο 29 ετών ότι είναι τόσο άρρωστος που χρειάζεται τόσα φάρμακα και τον έχουν βάλει στο τριπάκι να σταματήσει και την δουλειά του! Όλα αυτά μαζί είναι σαν πάζλε στο μυαλό μου και δεν μπορώ να τα καταλάβω, δεν μπορώ να τα συνδέσω και να βγάλω μια άκρη...

Senior Member
    Κοιτα, ενα ντοκυμαντέρ δεν νομίζω πως τον επηρρέασε έτσι σε καμια περίπτωση.. μια δικαιολογία είναι αυτη για να καλύψει το αληθινό του πρόβλημα, ίσως είναι κάτι που κολλάει να στο πέι, ίσως το βήμα να μείνετε μόνοι τον έπνιξε, ίσως να μην ήταν σίγουρος, ίσως πολλά, εσύ πρεπει να του θέσεις αυτα τα ερωτήματα γιατι έτσι θα τον βγάλεις απο την δύσκολη θέση, πρέπει να μάθεις τι τον πίεσε τόσο πολύ ωστε να ξεσπάσει σε κρίση πανικού, ίσως έβαλε μπροστα κάποια \"πρέπει\" κ άφησε πίσω τα \"θέλω\"του? Γενικά ήταν αδύναμος χαρακτήρας πρίν το πάθει όλο αυτο? Ανασφαλής μήπως ή καμια σχέση?

Senior Member
    May τι να πω...μηπως ειχε προβλημα απο παλια...εννοω φαρμακευτικης αγωγης?

Μαλακιες δεν ξερεις εσυ...που να ξερουμε εμεις...συζητηση με τον ιδιο τι νομιζει αυτος φανταζομαι.

Να σταματησει την δουλεια του γιατι?

Θα ελεγα οτι ειναι πολυ λαθος κινηση , αλλα μπορει και αυτοι να τα χουν παιξει ή απλως η κριση τους να ειναι λαθος.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Α και κάτι τελευταίο.., όλοι πιστεύουμε πως απέχουμε πολύ απο όλα αυτα,ψυχολογικές διαταραχές, ψ.κλινικές, ψυχοφάρμακα.. πως αυτα είναι για τους τρελούς κ πως απέχουμε μίλια μακρια απο αυτα.. έτσι πιστευα κ εγώ, είχα πλήρης άγνοια κ αδιαφορία φυσικα, τελικά κατάλαβα πως δεν είναι έτσι, όλοι έχουμε αδυναμίες σαν άνθρωποι, όλοι πιεζόμαστε καθημερινά σε αυτη την \"τρελή\" κοινωνία που ζούμε, καταπίνουμε χρόνια ανασφάλειες, πιέσεις κ άγχος, έ και κάπου κάνουμε το μπάμ, γιατι δεν είμαστε ολοι απο μέταλλο, κ στο τέλος... γινόμαστε όλοι μέλοι αυτου του φόρουμ και μαθαίνουμε τις ονομασίες των φαρμάκων καλύτερα κ απο τους ειδικούς.. χαχαχα, γιαυτο μη μασάς κ μη τρελένεσαι κ σύ, όλα μεστη ζωή είναι

Senior Member
    Originally posted by may
    krino εχεις δικιο για την βιασύνη.. και αυτός είναι ο λόγος που δεν μιλάω στους γονείς του πλέον και στην αδερφή του τα τυπικά. Είμαι ενάντια πως έβαλαν και έπεισαν έναν άνθρωπο 29 ετών ότι είναι τόσο άρρωστος που χρειάζεται τόσα φάρμακα και τον έχουν βάλει στο τριπάκι να σταματήσει και την δουλειά του!
    Για μένα να μην είσαι, αν δεν καθυστερούσα εγώ για παρόμοιες φοβίες να αρχίσω τα αντικαταθλιπτικά τώρα θα ήμουν πολύ μα πολύ καλύτερα, στα ψυχολογικά θελεις βοήθεια, δεν μπορεις να το αντιμετωπίσεις μόνος σου γιατι πολύ απλά δεν μπορείς να τα βάλεις με το μυαλό σου, και αν έχω δώσει μάχες εγω..

Banned
    Originally posted by may

Είμαι ενάντια πως έβαλαν και έπεισαν έναν άνθρωπο 29 ετών ότι είναι τόσο άρρωστος που χρειάζεται τόσα φάρμακα και τον έχουν βάλει στο τριπάκι να σταματήσει και την δουλειά του!

αυτο ακριβως το πακετο,
    θα πρεπει να σε προβληματισει πιο συνολικα,
    γιατι υποθετω οτι υπαρχει το ενδεχομενο να χτισεις μια κοινη ζωη,
    σωστα?

Πως μπορεις να το κανεις αυτο,
    οταν δεν ξερεις τι παιζεται και τελικα ψαρευεις πληροφοριες?

Θα προτεινα να παραμεινεις συντροφικη μεν, επιφυλακτικη για το μελλον δε.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast