Results 16 to 30 of 69
-
21-04-2010, 23:40 #16
Originally posted by krino
Originally posted by keep_walking
Τεσπα...μην το γυρισουμε σε τσακωμο.
ναι αλλα για εκει το πας, καθως τριβεσαι στη γκλιτσα του τσοπανη....
;)
Sorry eclipse δεν κρατηθηκα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 21-04-2010, 23:44 #17
Πρεπει να μιλησεις Eclipse με καποιον εξειδικευμενο...ωστε να εχεις μια μεστη συζητηση πολυπλοκης υφης γιατι το προβλημα σαφως ειναι πολυ δυσκολο και εμεις απλως δεν μπορουμε ισως να προσφερουμε πολλα.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-04-2010, 23:44 #18
καλα το πας....
21-04-2010, 23:45 #19
Originally posted by eclipse
καλησπέρα σας.
θα ήθελα να μου πείτε με ποιο τρόπο κατά τη γνώμη σας θα μπορούσα να δείξω σε κάποιον ότι υπάρχει πρόβλημα. Ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν είναι δυνατόν να τον παρακολουθεί όλος ο κόσμος, ή ότι δεν λαμβάνει μηνύματα μέσω των ΜΜΕ ή ότι η εξήγηση που δίνει για τις φωνές που ακούει απλά δεν μπορεί να ισχύει. Ότι είναι κρίμα να βασανίζεται έτσι και να αφήνει το χρόνο να περνάει ενώ μπορεί να θεραπευτεί και να πάρει και πάλι τη ζωή του στα χέρια του.
Ελπίζω πολύ στη βοήθειά σας γιατί έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Οι συζητήσεις φαίνεται να μην οδηγούν πουθενά.
Καταρχάς έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να συνέβη κάτι που να πυροδότησε αυτού του είδους την συμπεριφορά; ερωτική απογοήτευση για παράδειγμα. Μπορεί να είναι και άλλοι οι λόγοι, μπορεί αυτή η συμπεριφορά να έχει διαμορφωθεί απο παλιά και να έχει φτάσει στην κορύφωση της. Τα συμπτώματα (οι περίεργες ιδέες) που αναφέρεις δεν μου είναι άγνωστα.
Τρόπος δεν ξέρω αν υπάρχει να την πείσετε, πολύ απλά θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που θα κάτσει να τον ακούσει. Η επόμενη δυσκολία είναι να καταφέρει να πάρει τα φάρμακα .εμένα πχ μου είχαν πει η τα παίρνεις η δοκιμάζουμε και άλλο τρόπο, έτσι τα πήρα για να γλιτώσω κλινικές και ιστορίες.. βλέπεις και εσύ ίσως να ανακαλύψεις λίγη λογική κάπου στην αδελφή σου. στο εύχομαι (δηλαδή προτού αναγκαστείτε να την πάτε με το ζόρι). Εν πάση περίπτωση το επόμενο βήμα θα είναι να αποδεχτεί πως υπάρχει ένα προβληματάκι και αυτό ίσως πάρει μήνες, ίσως και ένα χρόνο, όπως μου πήρε εμένα.
Απλά να σε πληροφορήσω πως απο την στιγμή που θα την πρωτοδεί ψυχίατρος, θα της συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή επ αόριστον με οτι επακόλουθα θα έχει αυτό στη ζωή της. Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω αλλά είμαι της άποψης πως δεν υπάρχει αρκετή γνώση πάνω στο θέμα ακόμα και απο τους γιατρούς.
Ακόμα, τα φάρμακα ως ένα βαθμό διώξουν τις παράλογες ιδέες αλλά δεν θα φέρουν ούτε κοινωνική ζωή, ούτε την επιθυμητή ικανότητα στην παραγωγική διαδικασία (μιλώντας πάντα για τις κοινωνικές δεξιότητες). Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά πάντως.
22-04-2010, 00:06 #20
Χμ δεν ξερω τι γενος ειναι γιατι αλλο χρησιμοποιεις Eclipse το αρσενικο και αλλου το θηλυκο...τεσπα δεν εχει σημασια θα χρησιμοποιησω το αρσενικο.
Αυτο που θελω να πω οτι αυτη την ερωτηση μου την εχουν κανει πολλακις με u2u κλπ.
Οι απαντησεις ειναι εξαιρετικα δυσκολες γιατι εισαι ενας ανθρωπος που ξερεις τον αδερφο σου μια ζωη αλλα παρολα αυτα ζοριζεσαι και δεν ξερεις πως να αντιμετωπισεις αυτη την κατασταση , ακομα και για σενα φαινεται σαν κατι εντελως ξενο.
Για αυτο προτεινω να πας σε εναν ειδικο ωστε να εχεις μια μεστη συζητηση , να αναφερεις λεπτομερειες και να παρεις οτι εχει να επιδειξει η πολυετης πειρα καποιου ειδικου...φυσικα καταλαβαινω οτι ισως και εσυ να μην περιμενες πολλα απο το φορουμ απλως να θες να συζητησεις...σε περιπτωση που ομως περιμενες πολλα για ενα τοσο πολυπλοκο θεμα θα σε διαψευσω.
Ελπιζω ολα να πανε καλα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 00:20 #21
Βρε παιδιά τι λέτε; Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα αλλά στη σχιζοφρένεια και καμμιά φορά στην ψύχωση δεν έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει. Εγώ δεν το ήξερα ότι είχα ψύχωση για να μιλάμε και με παραδείγματα, το ίδιο και η κοπέλα!! Δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση, αλλά είναι προφανές ότι έχει κάτι σοβαρό, δλδ ψύχωση!! Αλλά αφού το είπε και ο γιατρός, αμφισβητείτε το γιατρό;;;;
Διαβασε αυτα που λεει ο πετραν παραπνω libpa...αυτο που συμβαινει οτι ειναι δυσκολο να παραδεχτει ο ασθενης οτι εχει κατι αλλα ως εκει.
Αλλιως απαντησε στις εξης απλη ρωτηση.
Πως εκατομμυρια ασθενεις ανα τον κοσμο παιρνουν υπομονετικα τα φαρμακα τους αν νομιζουν οτι δεν εχουν κατι...για την πλακα τους τα παιρνουν?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 00:26 #22
α ναι φυσικα,
σε τετοιες ιστοριες, λεω ειναι πολλα τα λεφτα αρη....
22-04-2010, 00:32 #23
α ναι φυσικα,
σε τετοιες ιστοριες, λεω ειναι πολλα τα λεφτα αρη....[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 00:33 #24
eclipse...άκου τον γιατρό της αδελφής σου και κλείσει τα αυτιά σου σε επικίνδυνες συμβουλες.
Αν σου είπε πως είναι σχιζοφρένεια, κοίτα να παίρνει την αγωγή της.
Μόνο έτσι θα γίνει καλύτερα.
Αν πάλι δεν τα παίρνει, συμβουλέψου το γιατρό της για το πως θα την πείσετε.
Το σίγουρο είναι πως υποφέρει και πρέπει να βρεις τρόπο να τη βοηθήσεις.
22-04-2010, 00:35 #25
Sorry Eclipse...μου ξεφυγε μια προταση απο τα γραφομενα σου...εχεις παει ηδη σε ειδικο...ακολουθα τις συμβουλες του.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 00:36 #26
Originally posted by eclipse
Originally posted by PETRAN
Γι αυτό και πολλές φορές τα άτομα αυτά πρέπει να νοσηλευτούν αναγκαστικά, με απόφαση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
22-04-2010, 00:40 #27
Μπραβο που σκεφτεσαι ετσι!Μη ξεχναμε οτι και οι ψυχικα ασθενεις εχουν δικαιωματα αυτοδιαχειρισης οταν δεν ειναι επικινδυνοι!
Ας αποφασισει μονος του ο ασθενης αφου δεχτει ομως πρωτα την βοηθεια και μπορεσει να καταλαβει ορισμενα πραγματα.
Φυσικα και δια της βιας ειναι η εσχατη λυση.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 00:45 #28
Πρεπει να μιλησεις Eclipse με καποιον εξειδικευμενο...ωστε να εχεις μια μεστη συζητηση πολυπλοκης υφης γιατι το προβλημα σαφως ειναι πολυ δυσκολο και εμεις απλως δεν μπορουμε ισως να προσφερουμε πολλα.
Μαλλον προκειται για σχιζοφρενεια παρανοικου τυπου και οπωσδηποτε ειναι απαραιτητη η φαρμακευτικη αγωγη κ οσο αργει να παρει φαρμακα τοσο χειροτερευει και δυσκολευει η αντιμετωπιση των συμπτωματων! Η ιδια εχει αρνηση της νοσου και γι αυτο αν δεν γινεται αλλοιως θα πρεπει να νοσηλευθει γιατι ετσι θα συμμορφωθει!
Τεσπα! Δυσκολες καταστασεις ,θελει πολλη υπομονη κ αγαπη!
Ακομα κ οι σχιζοφρενεις εχουν στιγμες καθαρης συνειδησης, ισως αντιληφτει απο μονη της το προβλημα της, αν της βγει φοβος κ πανικος!
22-04-2010, 01:08 #29
Πως εκατομμυρια ασθενεις ανα τον κοσμο παιρνουν υπομονετικα τα φαρμακα τους αν νομιζουν οτι δεν εχουν κατι...για την πλακα τους τα παιρνουν?
*και τι είναι επιτυχία στην τελική; να σε πείσουν πως είσαι άρρωστος;
Originally posted by katerinaki
Ακομα κ οι σχιζοφρενεις εχουν στιγμες καθαρης συνειδησης
22-04-2010, 01:14 #30
Originally posted by Oneiroplasmenos
Πως εκατομμυρια ασθενεις ανα τον κοσμο παιρνουν υπομονετικα τα φαρμακα τους αν νομιζουν οτι δεν εχουν κατι...για την πλακα τους τα παιρνουν?
Originally posted by katerinaki
Ακομα κ οι σχιζοφρενεις εχουν στιγμες καθαρης συνειδησης
Ακριβως!αυτο κανει η κοινωνικη ψυχιατρικη.
Πρεπει να εξαλειφθουν ολες οι ιδιαιτεροτητες για να μπορεσει ο ψυχωτικος να κοινωνικοποιηθει!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση