Results 46 to 60 of 69
-
22-04-2010, 14:19 #46
παντως η αδερφη μου η οποια εχει διεγνωσμενη σχιζοφρενεια,γνωριζει καλα απο τι πασχει.
νομιζω οτι το να μην ξερει ο σχιζοφρενης οτι ειναι σχιζοφρενης και να του φαινονται λογικες οι παραισθησεις/ψευδαισθησεις τους,συμβαινει στο αρχικο σταδιο δλδ μεχρι να \"συνελθει\" με τη βοηθεια των φαρμακων.
απο την αλλη...υπαρχουν βεβαια και πιο \"βαρια\" σχιζοφρενεις που παρολο που παιρνουν φαρμακα δεν εχουν επιγνωση της καταστασης τους.(πχ μονιμοι τροφιμοι σε ψυχιατρεια)
- 22-04-2010, 14:56 #47
Originally posted by libpa
Εγώ αρχικά μίλησα για το στάδιο πριν δράσουν τα φάρμακα, και σε αυτό οι περισσότεροι ψυχωσικοί δεν το ξέρουν. Τώρα για το άλλο που είπα, πάω σε μία πολύ καλή γιατρό (άσχετα αν διαφωνούμε σε άλλα θέματα) και την εμπιστεύομαι σε αυτό που μου είπε και δεν θα ακούσω τις γνώμες από δω. Μπορεί η αδερφή σου να μην έχει σχιζοφρένεια αλλά άλλη ψύχωση.
Μπορεί ας πούμε να έχει ποδάγρα.
Και γιατί να της πει τότε πως έχει σχιζοφρένεια αν δεν έχει?
Και με μια απλή κατάθλιψη μπορεί να σε φορτώσει ο κάθε ψυχίατρος που θέλει να προωθήσει την πραμάτεια του με φάρμακα.
Δεν χρειάζεται να επικαλεστεί κάτι τόσο σοβαρό.
22-04-2010, 15:13 #48
Εγώ ξέρω με το ζόρι τα παίρνουν και γι\'αυτό τα κόβουν πολλοί. Εμένα μου είπε η γιατρός μου ότι μάλλον δεν είμαι σχιζοφρενής επειδή το ξέρω ότι έχω ασθένεια άρα αυτό τι σου λέει; Δεν ξέρει η γιατρός;
Δηλαδη εχω ενα μπατσο πανω απο το κεφαλι μου και τα παιρνω με το ζορι τα φαρμακα?
Μηπως θελεις να σου δωσω λινκς και εκει γιατροι γραφουν.
Αν εσενα σου φαινεται οτι επειδη ξερεις οτι εχεις ασθενεια αρκει για να δειξει οτι δεν εισαι κατι...και σου φαινεται λογικο εμενα μου περισευει , πρεπει να το βαλουν και στις οδηγιες περι διαγνωσης.
Αργκ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 15:31 #49
Ξέρετε, το θέμα δεν είναι να δώσουμε ένα όνομα στην κατάσταση, είναι το να την αντιμετωπίσουμε. Το αν είναι ψύχωση ή σχιζοφρένεια εμένα, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δεν μου λέει τίποτα. Υποθέτω ο γιατρός μετά από 2 ώρες συζήτηση και την \"ανασκόπηση\" μιας ιστορίας που μετράει αρκετά χρόνια έβγαλε κάποια συμπεράσματα.
Και μπορεί εγώ να έχω όλη την καλή θέληση και την υπομονή να είμαι δίπλα της και να την ακούω, χωρίς να κριτικάρω και δείχνοντάς της απλά και μια άλλη περίπτωση που ίσως θα πρέπει να ψάξει για να βρει την άκρη της, αλλά την πάει αυτό ένα βήμα παραπέρα; Μπορεί λέτε αλλά ίσως να πάρει αρκετό καιρό. Κι αν μέχρι τότε η κατάσταση χειροτερέψει, δεν θα είναι μετά ακόμη δυσκολότερα για εκείνη;
22-04-2010, 15:50 #50
Χμ διαγνωση αποκλειεται να κανουμε...αυτο ειναι πακετο των γιατρων , αλλωστε συνηθως δεν υπαρχει η διαγνωση σχιζοφρενεια καν...υπαρχει το ψυχωσικη συνδρομη...τεσπα δεν εχουν σημασια κιολας.
Σημασια εχει να πειστει...αλλα πως?
Δυσκολα γιατι ζοριζεσαι εσυ που την ξερεις,ποσο ενας ξενος και δεν υπαρχει καποιο στανταρ μονοπατι.
Εγω βλεπω ενημερωση και το να δει τα του παραλογου με τροπο αλλα πως θα γινει αυτο δεν ειναι απλο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 15:54 #51
Eclipse,
Πες της να ερθει μαζι σου για προσωπκό σου προβλημα,γιατι νιωθεις οτι χρειαζεσαι την συμπαραστασή της.
22-04-2010, 16:00 #52
Πανω σε αυτο που λεει η φωτεινη πες να σου κανει το χατηρι να πατε να συζητησετε ισως με τροπο του στυλ ...δεν χανεις τιποτα κλπ.
Δεν μπορω να ξερω τις αντιδρασεις , δεν ξερω καν το ατομο.
Αυτο που λεει η φωτεινη χμμμ το παιρνει χαμπαρι με την καμμια δεν νομιζω να πιασει.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 16:50 #53
Κηπ ναι ισως επειδη της εχει κανει ηδη νυξη για γιατρό..θα ειναι υποψιασμένη.
Αλλα αν της πεις οτι θα ειναι ευκαιρία να δει πως λειτουργουν οι γιατροι και απλως να παρακολουθησει μια συζήτηση χωρις να συμμετεχει?Απλως να νιωσει οτι μπορει κάπου να μιλησει.
Γενικά δεν ειμαι για τετοια ,δεν μου αρεσουν οι υπουλες προσεγγισεις,αλλα αν μεινει ετσι και χειροτερεψει?
Μπορεί να ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις που ο σκοπος αγιαζει τα μέσα..
22-04-2010, 20:03 #54
Οχι libpa εγω νομιζω οτι εισαι απλως πεισματαρα...στο ειπα αυτος που εχει σχιζοφρενεια ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβει οτι πασχει...ανοσογνωσια οπως ειπε ο πετραν , αλλα δεν σημαινει οτι δεν μπορει να το καταλαβει και να ζησει με αυτην.
Αλλωστε η αποδοχη της ειναι και το ουσιαστικοτερο βημα προς την θεραπεια.
Ο γιατρος σου ειπε μιση αληθεια...γιατι απλουστατα δεν υπεισηρθε σε λεπτομερειες οχι οτι δεν ξερει την δουλεια του.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 20:47 #55
Aναφερομαι σε κατι τετοιο:
Καταρχάς οι σχιζοφρενείς δεν το ξέρουν ότι είναι σχιζοφρενείς. Μου το\' χει πει γιατρός αυτό.Εμένα μου είπε η γιατρός μου ότι μάλλον δεν είμαι σχιζοφρενής επειδή το ξέρω ότι έχω ασθένεια άρα αυτό τι σου λέει
Τεσπα κολλησαμε τωρα μαλλον...στην τριχα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 20:57 #56
Να σου πω libpa...εμ σχιζοφρενεια διαγνωση μαλλον δυσκολα να βρεις...επειδη τρομαζει τους παντες αλλα σε γενικες γραμμες πιο ηπιες διαγνωσεις οπως ψυχωσικη συνδρομη.
Βασικα δεν εχει και σημασια...ειμαι αυτος που ειμαι...αν μου ελεγε σχιζοφρενεια ή μου ελεγε καταθλιψη ή μου ελεγε ψυχωση , παλι τα ιδια προβληματα θα ειχα.
Ας πουμε οτι σχιζοφρενεια ειναι κατι βαρυ που μαλλον δεν το χεις οκ?
Ας μας κανει και μια αναλυση ο πετραν αν θελει.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 22:20 #57
η ψυχωση ειναι σχιζοφρενικου τυπου οταν δεν το ξερεισ και καταθλιπτικου τυπου οταν το ξερεισ επισησ αν η ψυχωση επειμενει πανω απο ενα εναμιση χρονο η διαγνωση γινεται σχιζοφρενεια απο την αρχη η διαγνωση σχιζοφρενειασ γινεται οταν ακουσ φωνεσ εχεισ παραισθησεισ και τετοια
22-04-2010, 22:39 #58
Δεν ξερω ποσα ξερει ο πετραν αλλα μην τον βλεπεις ετσι...ανθρωπινο λολ...ετσι ειναι οι ψυχιατροι οταν δεν εργαζονται:)
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2010, 23:14 #59
Τα έχω πει στην libpa 1000 φορές βαριέμαι να τα ξαναλέω.
Και φυσικά ένας κλινικός ψυχολόγος δουλεύει με ψυχιατρικά περιστατικά, και οι κλινικοί ψυχολόγοι το DSM (που είναι το εγχειρίδιο διάγνωσης) μαθαίνουν αλλά η εκπαίδευση τους δεν είναι στις φαμρακευτικές αλλά στις γνωστικο-συμπεριφορικές (και γενικότερα ψυχοθεραπευτικές) παρεμβάσεις (όλοι χρειάζονται!). Βέβαια εγώ δεν είμαι ειδικευμένος κλινικός ψυχολόγος αλλά του φούστη κάποια βασικά πράγματα τα ξέρω. Σιγά την βαθιά γνώση που χρειάζεται η ψυχοπαθολογική διάγνωση δηλαδή, πανεύκολη είναι, 3 βασικές κατηγορίες είναι όλες και όλες (διαταραχές άγχους, διάθεσης και ψυχώσεις lol. Βέβαια είναι και οι πρόσληψης τροφής και οι σεξουαλικές οκ αλλά αυτές δεν είναι τόσο major ).
Δεν καταλαβαίνω που είναι το δύσκολο. ΔΕΝ υπάρχει πουθενά επίσημα η διάγνωση \"ψυχωσική συνδρομή\", ένας άλλος τίτλος για την σχιζοφρένεια είναι για να μην ακούγεται βαρύ. Απλά κάποιοι ψυχίατροι την χρησιμοποιούν όταν τα συμπτώματα δεν έχουν κλείσει τον μήνα (το ελάχιστο χρονικό διάστημα για να γίνει η διάγνωση \"σχιζοφρένεια\"). Η ψύχωση είτε σχιζοφρένεια είναι (γνωστή και ως \"λειτουργική ψύχωση\", ψύχωση δηλαδή που δεν έχει δηλαδή εμφανή οργανική αιτία), είτε οργανικής φύσεως (δηλαδή όταν εμφανίζεται λόγω εγκεφαλικής βλάβης π.χ. άνοια, ουσίες η κάκωση) δεν υπάρχει άλλου είδους ψύχωση.
22-04-2010, 23:39 #60
Originally posted by libpa
Petran άλλο ψυχίατρος άλλο ψυχολόγος. Ακόμα και οι κλινικοί ψυχολόγοι, δεν ξέρουν από φάρμακα και πραγματικά αιτίες της ψυχώσεως και τέτοια. Όσο για τα άλλα, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ακόμα τι έχω, μου είπε θα φανεί σε πέντε χρόνια....Μου είπε εκεί κάτι άλλα που μπορεί να έχω και προφανώς είναι ψυχώσεις. Ρώτησα και έναν άλλο γιατρό στο ίντερνετ τι είδη ψυχώσεων υπάρχουν. Και νομίζω μου απάντησε, αλλά δεν θυμάμαι τώρα.
Ε και τι σημασία? Όλοι μπορούν να μάθουν (και φυσικά υπάρχουν ψυχολόγοι π.χ. βιολογικοί ψυχολόγοι που μελετάνε τα βιολογικά αίτια της ψύχωσης κλπ.) πάρε ένα \"Diagnostic & Statistical Manual of Mental Disorders\" εκεί έχει όλες τις διαταραχές και δες και μόνη σου. Όλοι οι κλινικοί ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι αυτό χρησιμοποιούν για να κάνουν διάγνωση δεν χρησιμοποιούν διαφορετικά διαγνωστικά εγχειρίδια.
Ε τι να κάνουμε τώρα \"ψυχωσική συνδρομή\" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ψάξε όσο θες! Μην είσαι τόσο δύσκολος άνθρωπος. Στις ψυχώσεις υπάρχει η σχιζοφρένεια (που χωρίζεται σε άλλες κατηγορίες π.χ. παρανοική, κατατονική,ηβηφρενική, άτυπη) και η σχιζοσυναισθηματική διαταραχή. Υπάρχει και το \"brief psychotic episode\" (σύντομο ψυχωσικό επεισόδιο) αυτό που λένε κάποιοι ψυχίατροι στην Ελλάδα \"ψυχωσική συνδρομή\". Δηλαδή ένα μεμονομένο επεισίδιο σχιζοφρένειας που δεν συνεχίζεται για πάνω από κάποιες μέρες η εβδομάδες. Αν όμως 2 από τα συμπτώματα (π.χ. παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις) παραμείνουν για πάνω από 1 μήνα τότε κανονικά η διάγνωση γίνεται σχιζοφρένεια (συνήθως \"παρανοικής\" μορφής) απλά την αποφεύγουν τώρα λόγω του στίγματος. Αυτές είναι οι μοναδικές ψυχωσικές διαταραχές που δεν έχουν οργανική αιτία (π.χ. ουσίες η εγκεφαλική βλάβη). Δες και μόνη σου
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychosis
Γιατί σε χαλάει ο τίτλος σχιζοφρένεια? Είτε σχιζοφρένεια το πεις είτε ψυχωσικό σύνδρομο είτε \"clain-main-on-the-lain-disorder\" το ίδιο θα μπορούσε να είναι αρκεί να υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....