παιδοψυχολόγοι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Senior Member

παιδοψυχολόγοι

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες. Ο μικρός γιος της αδερφής μου είναι ένα πολύ δύσκολο παιδί, επιθετικό, αντιδραστικό, βάζει φωτιές στο σπίτι και άλλα.. Η πιο σωστή λύση για μένα είναι να το πάει σε κάποιον παιδοψυχολόγο απλά επειδή χωρίζει με τον άντρα της τα οικονομικά της είναι χάλια.. Επισημαίνω ότι ο ανηψιός μου ήταν ανέκαθεν δύσκολο παιδί, δεν παρουσιάστηκαν δηλαδή τα προβλήματα λόγω του διαζυγίου. Μήπως ξέρει κανείς εάν υπάρχει κάποιος φορέας που να παρέχει δωρεάν παιδοψυχολόγο ή κάτι αντίστοιχο? Μέσω ταμείου ίσως?
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Senior Member
    Καλημέρα,

Κάθε δήμος εξυπηρετείται από κάποιο κέντρο ψυχικής υγείας που έχει και ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία. Οι φορείς αυτοί καλύπτονται απ όλα τα ταμεία και πας με το βιβλιάριό σου. Οι ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες απευθύνονται χοντρικά σε ηλικίες 3-12 αν και αυτά τα όρια παίζουν λιγάκι. Αν το παιδί είναι μεγαλύτερο, υπάρχουν αντίστοιχες υπηρεσίες για εφήβους.
    Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσει καιρός ώσπου να καθοριστεί ραντεβού γιατί η κάθε υπηρεσία μπορεί να εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Γίνεται πάντως καλή δουλειά.

Στις πληροφορίες καταλόγου και στο ιντερνετ μπορεί κανείς να βρει στοιχεία επικοινωνίας με την υπηρεσία που εξυπηρετεί τον εκάστοτε δήμο.

*Ένας φορέας που γνωρίζω ότι είναι πολύ καλός, είναι και η Ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής κι Ερευνών Αθήνας που είναι στα Εξάρχεια.*