Φιλία τέλος.... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Senior Member
    Λευτερη μου,
    καλησπερα.
    Δεν ξερω τον χαρακτηρα σου αλλα καταλαβαίνω οτι εισαι ενας δοτικός και ρομαντικός φίλος.Ενας ανθρωπος που θελει να ειναι πιστος στους φίλους του και αληθινός.
    Για να δουλεψει παντως μια φιλία(μια οποιαδηποτε σχεση)αυτό πρεπει να το θελουν και οι δυο πλευρες.

Ειναι πολυ συχνο φαινομενο οι τσακωμοι,οταν εμπλεκονται οικονομικα θεματα.
    Φυσικά γινονται απλως οι αφορμές για να πεσουν οι μασκες.

Οι ανθρωποι αλλάζουμε,αυτο δεν σημαινει οτι ακυρωνουμε τις καλές στιγμες που ειχαμε με τους φίλους μας.
    Καταλαβαίνω ποσο εχεις πληγωθεί,αλλα πρεπει να σκεφτείς οτι κατι θετικο βγαινει απο αυτο το ξεκαθαρισμα.
    Πρεπει να δεις οτι οσο και αν \"επενδυσες\" σε αυτη τη φιλια,ειναι σημαντικο να αποδυκνυεται αν ειναι αληθινή ή αν απλως αλλαξαν οι συνθηκες και η σχεση αυτη δεν ακολουθησε.
    Μη πληγώνεσαι,ισως ειναι καιρός να ψάξεις εναν φιλο που θα εχει αναλογες με τις δικες σου ανάγκες ..:)

Junior Member
    Originally posted by Konstantinoss
    Λευτέρη χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τόσο σοβαρά τη σχέση φιλία, κ εγώ πάντα έτσι αντιμετώπιζα τους φίλους μου, πολύ σοβαρά κ με πλήγωναν πολλές φορές κάποια πράγματα, ένιωθα αγάπη γιαυτούς κ ήμουν εκεί πάντα, δυστηχώς όμως όλοι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν έτσι, έχασα κ εγώ αδελφικούς φίλους κ πικράθηκα το ίδιο, κ όπως κ νάχει το κενό αυτο δεν συμπληρώνεται έυκολα. Απο μένα συνέχισε να στρέφεις το ενδιαφέρον σου σε ανθρώπους που αξίζουν, μετά μόνο ο χρόνος δείχνει..
    Κωνσταντίνε συγνώμη αλλά μόλις τώρα είδα το μήνυμα σου. Απλώς δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τόσο πολύ και να σε αντιμετωπίζουν τόσο αισχρά. Σου ξαναλέω η λέξη αδεφικός για μένα είναι ιερή οπότε για να την πω στην τελευταία περίπτωση υπήρχαν όλα τα στανταρ. Πως μπορεί να επεσα τόσο έξω?

Junior Member
    Originally posted by Αφωτεινή
    Λευτερη μου,
    καλησπερα.
    Δεν ξερω τον χαρακτηρα σου αλλα καταλαβαίνω οτι εισαι ενας δοτικός και ρομαντικός φίλος.Ενας ανθρωπος που θελει να ειναι πιστος στους φίλους του και αληθινός.
    Για να δουλεψει παντως μια φιλία(μια οποιαδηποτε σχεση)αυτό πρεπει να το θελουν και οι δυο πλευρες.

Ειναι πολυ συχνο φαινομενο οι τσακωμοι,οταν εμπλεκονται οικονομικα θεματα.
    Φυσικά γινονται απλως οι αφορμές για να πεσουν οι μασκες.

Οι ανθρωποι αλλάζουμε,αυτο δεν σημαινει οτι ακυρωνουμε τις καλές στιγμες που ειχαμε με τους φίλους μας.
    Καταλαβαίνω ποσο εχεις πληγωθεί,αλλα πρεπει να σκεφτείς οτι κατι θετικο βγαινει απο αυτο το ξεκαθαρισμα.
    Πρεπει να δεις οτι οσο και αν \"επενδυσες\" σε αυτη τη φιλια,ειναι σημαντικο να αποδυκνυεται αν ειναι αληθινή ή αν απλως αλλαξαν οι συνθηκες και η σχεση αυτη δεν ακολουθησε.
    Μη πληγώνεσαι,ισως ειναι καιρός να ψάξεις εναν φιλο που θα εχει αναλογες με τις δικες σου ανάγκες ..:)
    Φωτείνη δεν νομίζω να πέφτεις έξω όσο αναφορά τον κχαρακτήρα μου.
    Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται πιστεύω το οικονομικό ζήτημα στην όλη ιστορία, ούτε από μεριά μου ούτε απο μερια του.

Άλλαξαν οι συνθήκες όπως λες αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Θέλησε να ακολουθήσει τα θέλω της συντρόφου του, παραμερίζοντας εντελώς τα θέλω τα δικά του προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο, από εκεί και πέρα και το αποτέλεσμα.
    Δεν είμαι στη φάση να ψάχνω πλέον για νέους φίλους, ουτε τότε ήμουνα αλλα΄μπήκα, δεν νομιζω όμως να το ξανακάνω. Το δις εξαμαρτειν....

Banned
    Originally posted by katerinaki
    Limba ,ακουγεσαι απιστευτα λογικη!(δεν κανω πλακα,δεν ειρωνευομαι)
    Σ\'ευχαριστώ Κατερινάκι.

Junior Member
    Μηπως καταλαβε οτι ξερεις ενα μυστικο του η κατι αναλογο κ αντεδρασε κανοντας επιθεση !Αυτο βεβαια σημαινει οτι δεν εχει την ιδια με σενα αποψη για την φιλια ,οποτε μαλλον επενδυσες πολλα σε καποιον που δεν το αντεχε!
    Αν η συμπεριφορα σου ηταν αδελφικη-φιλικη σε ολες τις φασεις της σχεσης σας,αν εσυ εισαι ησυχος με την συνειδηση σου,και αν αυτος ειναι λογικος και οχι ψυχικα ευαλωτος (ψυχικα ασθενης)(οπως εγω) τοτε θα τα ξαναβρειτε!
    Σου ευχομαι να μην εκανες λαθος και να ειναι μια πραγματικη φιλια αυτο που ειχατε!
    Κατερινάκι μου διέφυγε το μήνυμα σου.
    Ξέραμε τα πάντα πιστεύω ο ένας για τον άλλων, θεωρώ οτι μπορούσε να με διαβάσει πλέον σε κάθε μου κίνηση και αντίστροφα. Ηταν ειλικρινής μέχρι ένα σημείο. Κάποια στιγμή είπε ψέματα και έσπασε ο διολος το ποδάρι του και αποκαλύφθηκε, θεώρησα το πιο τίμιο ήταν να το πω. Αμύνθηκε του στυλ δεν χρειάζετε να μου απολογείτε για πιο λόγο το έκανε αλλά ουτε εγώ το ήθελα ούτως η άλλος. Εμένα με ενδιέφερε η ειλικρίνια....

Senior Member
    Originally posted by leufteris
    Σήμερα σε μια συνηθισμένη κουβέντα μας ανέβηκαν οι τόνοι και το αποτέλεσμα ήταν να πει ότι κάποια πράγματα τα εννούσε τελικά παρόλο που δεν μπορούσα να το δεχτώ. Δεν πίστευα αυτά που άκουγα, από έναν άνθρωπο που είχα δώσει τα πάντα. Ήταν σαν να άκουγα κάποιον άλλον ή την ιστορία δύο ξένων. Δεν φαντάζεστε πόσο πικράθηκα,.....
    Δεν μπορώ να βρίσκομαι με έναν άνθρωπο που αισθάνετε έτσι για μένα.

....
    γεια σου λεφτερη και ευχομαι να ηρεμησεις συντομα απο την απογοητευση σου αυτη.
    ως προς τον προβληματισμο σου...
    τι να πω βρε παιδι μου...
    να σου πω αυτα που σκεφτηκα
    συμφωνω βεβαιως για την μεγαλη σημασια της φιλιας και της ειλικρινειας, ολα αυτα καλα και αγια
    αλλα βρε παιδι μου, ξανακοιτα κι εσυ αυτο το αποσπασμα που απομονωσα και πραγματικα με εντυπωσιασε.
    δεν σου θυμιζει μια μοιραια και ακραια ιστορια ερωτικη?
    με ξενιζει τοση υπερβολη.
    θεωρεις οτι πρεπει \"να δινουμε τα παντα\"σε μια καλη φιλια μας? ποια ειναι τα παντα? για ποιο λογο? γιατι τοσο δοσιμο?γιατι νοιωθεις αναγκη τοσο απολυτης ταυτισης (ωστε να δινεις τα παντα) με εναν φιλο?
    με συγχωρεις, αλλα δεν σε καταλαβαινω.
    και εκτος αυτου, θα συμφωνησω με αυτα που ηδη σου ειπαν.
    μιλας γενικα και στη πραγματικοτητα δεν ξερουμε ποια ειναι αυτα τα τοσο απογοητευτικα λογια-μαχαιρια-στην -καρδια που ειπωθηκαν.
    μηπως ειναι κι αυτα τοσο υπερβολικα οσο και το \"τα παντα\"?
    δεν ξερω...με προβληματισες...βλεπω μια υπερβολη απο αδιεξοδα προσωπικα σου που δεν ανηκουν στην συγκεκριμενη φιλια και σε καμια φιλια, αλλα σε σενα και μονο...

Junior Member
    Originally posted by Remedy

γεια σου λεφτερη και ευχομαι να ηρεμησεις συντομα απο την απογοητευση σου αυτη.
    ως προς τον προβληματισμο σου...
    τι να πω βρε παιδι μου...
    να σου πω αυτα που σκεφτηκα
    συμφωνω βεβαιως για την μεγαλη σημασια της φιλιας και της ειλικρινειας, ολα αυτα καλα και αγια
    αλλα βρε παιδι μου, ξανακοιτα κι εσυ αυτο το αποσπασμα που απομονωσα και πραγματικα με εντυπωσιασε.
    δεν σου θυμιζει μια μοιραια και ακραια ιστορια ερωτικη?
    με ξενιζει τοση υπερβολη.
    θεωρεις οτι πρεπει \"να δινουμε τα παντα\"σε μια καλη φιλια μας? ποια ειναι τα παντα? για ποιο λογο? γιατι τοσο δοσιμο?γιατι νοιωθεις αναγκη τοσο απολυτης ταυτισης (ωστε να δινεις τα παντα) με εναν φιλο?
    με συγχωρεις, αλλα δεν σε καταλαβαινψω.
    και εκτος αυτου, θα συμφωνησω με αυτα που ηδη σου ειπαν.
    μιλας γενικα και στη πραγματικοτητα δεν ξερουμε ποια ειναι αυτα τα τοσο απογοητευτικα λογια-μαχαιρια-στην -καρδια που ειπωθηκαν.
    μηπως ειναι κι αυτα τοσο υπερβολικα οσο και το \"τα παντα\"?
    δεν εξρω...με προβληματισες...βλεπω μια υπεβολη αποα διεξοδα προσωπικα σου που δεν ανηκουν στην συγκεκριμενη φιλια και σε καμια φιλια, αλλα σε σενα και μονο...
    Remedy
    Σαφώς το \'τα πάντα\' να το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει ακόμα και ερωτικά. Δεν έχει όμως καμία σχέση έτσι οπως το εννοώ. Λέγοντας τα πάντα θέλω να πω ότι βρισκόμουν δίπλα του όποτε το χρειαζόταν, ότι τον βοήθησα πάρα πολύ σε διάφορες δυσκολίες που είχε είτε οικονομικής ειτε επαγελματικής φύσεως. Γενικότερα ήξερε ότι θα μπορούσε να βασιστεί πάνω μου. Αυτό το δώσιμο που λες ήταν εντελώς αυθόρμητο μου έβγαινε χωρίς να αποσκοπούσε ή να ζητούσε αντάλαγμα. Ισως έτσι νιώθω ότι πρέπει να είναι μια αληθινή φιλία και έτσι την ήξερα.
    Όσο για τα λόγια που λες πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ποιες λέξεις μας πληγώνουν ή όχι και τι απ όλα τελικά ειναι αληθινό.

Senior Member
    Originally posted by libpa
    Limba ,ακουγεσαι απιστευτα λογικη!(δεν κανω πλακα,δεν ειρωνευομαι)
    Σ\'ευχαριστώ Κατερινάκι.
    λοιπον, αυτη την σκεψη την εκανα κι εγω για την λιμπα οταν διαβασα την απαντηση της

Senior Member
    [i]Originally posted by leufteris[/iΣου ξαναλέω η λέξη αδεφικός για μένα είναι ιερή οπότε για να την πω στην τελευταία περίπτωση υπήρχαν όλα τα στανταρ. Πως μπορεί να επεσα τόσο έξω?
    Λευτερη για σενα υπηρχαν ολα τα στανταρ,και τα ιερα,ετσι οπως το αισθανοσουν εσυ,η αλλη πλευρα ομως ,ισως να μην ειχε τα ιδια ιερα και οσια ,με σενα,και να μην το αισθανονταν οπως εσυ,καθε ανθρωπος εχει δικα του μετρα και σταθμα,για τα στανταρ,που οριζει την λεξη αυτη {φιλια}
    Μπορει για σενα να ειναι δεδομενα ,για αλλους οχι
    Το πως αντιλαμβανεται ,καποιος αυτη την λεξη, {φιλια}ειναι διαφορετικο στον καθενα,και τον ακουμπαει διαφορετικα.
    Ευχομαι να μην κλεισεις τη καρδια σου ,και να την ξανανιωσεις

Banned
    Ντάξει βρε παιδιά ξέχασα να σας πω ότι δλδ τα άλλα που λέω τα θεωρείτε παράλογα; Απλά απέχουν από το μέσο όρο...

Λευτέρη, πιστεύω πως η φιλία είναι από τις πιο δύσκολες σχέσεις, αλλά και από τις πιο πολύτιμες.
    Θεωρώ όμως πως πρέπει να έχουμε ακόμη και κει ένα όριο ώστε να προστατέψουμε την ίδια τη σχέση.
    Τι σημαίνει αυτό? Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα.
    Έχουν περάσει πολλά άτομα από τη ζωή μου σε φιλικό επίπεδο. Το χειρότερο στυλ φιλίας είναι αυτό του ταγαριού. Ο ένας πάνω στον άλλο συνέχεια, από το πρωί μέχρι το βράδυ, μαζί διακοπές, μαζί εξοχικό και σκηνές ζηλοτυπίας σε περίπτωση που βρει ο άλλος, άλλο φίλο, ή ερωτευτεί.
    Τα έχω δει πολλές φορές αυτά που σου λέω.
    Οι φίλοι είναι για να είναι εκεί στις καλες και τις κακες στιγμές της ζωής. Είναι οι άτυποι συνοδοιπόροι μας, δεν είναι ούτε σύντροφος, ούτε παιδιά. Η ελευθερία σε αυτή τη σχέση, το όριο και τα μη μπλεξίματα σε δουλειές και εξοχικά βοηθούν ακόμη καλύτερα.
    Όσο αγια το αδελφός, που λες, έτσι λέω ένα φίλο μου και αυτός εμένα. Και όχι μόνο το λέμε, αλλά το νιώθουμε. Ξέρεις πόσο καιρό έχω να τον δω? Έξι μήνες. Μιλάμε κάθε μέρα στο τηλ αλλά δεν βρισκόμαστε. Αιτία ήταν ο φόβος της νέας συντρόφου του για τη σχέση μας. Το κατάλαβα και αποστασιοποιήθηκα. Τι έπρεπε να πω? Με πρόδωσες και παράτα τη γκόμενα σου και βγες μαζί μου?
    Όχι, είδα το καλό της σχέσης του, γιατί αυτό είναι φιλία, (να είναι ο φίλος μας ευτυχισμένος), και αποστασιοποιήθηκα.
    Σε πληροφορώ πως τώρα με πρήζουν συνέχεια να βγαίνουμε μαζί. Χρειάζονταν λοιπόν χρόνο.
    Ψάξτο λοιπόν καλύτερα και μη μιλάς για προδοσία, αλλά ίσως για κακό χειρισμό και από τους δυο σας.
    Θα βοηθούσε φυσικά να μας γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Senior Member

Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται πιστεύω το οικονομικό ζήτημα στην όλη ιστορία, ούτε από μεριά μου ούτε απο μερια του.

Άλλαξαν οι συνθήκες όπως λες αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Θέλησε να ακολουθήσει τα θέλω της συντρόφου του, παραμερίζοντας εντελώς τα θέλω τα δικά του προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο, από εκεί και πέρα και το αποτέλεσμα
    Να πω την αληθεια δεν ειναι ξεκαθαρα πολλα απ\'αυτα που λες..
    Αυτο που βλεπω ειναι σαν να προσπαθεις να αντικαταστησεις το φιλο που ειχες χασει τοτε.. Και υπερεκτιμησες το συγκεκριμενο ατομο που συναντησες.

Καταλάβαινα από που προέρχονται οι όλες καταστάσεις αλλά προσπαθούσα να αποφεύγω το συγκεκριμένο σημείο. Κάποια στιγμή ένιωσα οτι η σχέση του είχε αναγκη να μιλήσει κάπου και βρέθηκα εκεί, η όλη κουβέντα κατέληξε να μου πει κάτι που ίσως δεν θα έπρεπε να πει ούτε στον εαυτό της και πόσο μάλλον στον συντροφό της. Δεν το μετέφερα και ακόμα και τώρα δεν θα το έκανα. Η ευθύνη μου ήταν ότι απλά ήθελα να βοηθήσω, ότι ήθελα να είμαι δίπλα σε κάποιον που χρειαζόταν βοήθεια. Βρέθηκα ξαφνικά ομως ο τρίτος απο το πουθενά ή αυτός που ήξερε ένα μυστικό και θα έπρεπε να φύγει από τη μέση?
    Αυτο παλι εξισου γριφος ακουγεται. Κατα τη γνωμη μου παντως δεν επρεπε να εμπλακεις σε κατι που αφορουσε τη σχεση τους, και μεγαλυτερο λαθος της γυναικας που αποφασισε να μιλησει σε σενα, γιατι εσυ και απο ενδιαφερον κτλ λογικο απ\'τη μια να κατσεις να την ακουσεις.

Με λιγα λογια απο τη στιγμη που εχουν προκυψει καποια θεματα τα οποια εμεις δε γνωριζουμε, δε νομιζω οτι μπορουμε να πουμε και για το τι και πως εγινε, και για τα συναισθηματα του φιλου σου.

Junior Member
    Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας, που εχθές ο καθένας με τον τρόπο του
    με βοήθησε αρκετά.
    Σήμερα πολύ πιο ήρεμος απο την όλη κατάσταση συνειδητοποιώ ότι μπορεί να ήμουν υπερβολικός
    αλλά εκείνη την στιγμή έτσι το ένιωθα.

Θεοφανία μου έχεις δίκιο σε πολλά πράγματα και ίσως εκεί έγιναν τα λάθη.

Rock στο πρώτο σκέλος αναφέρομαι στο χόμπυ που είχε και ήταν τρελαμένος γιαυτό, και το παράτησε.
    Οσο για το αν προσσπαθώ να αντικαταστήσω δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση γιατι δεν έιχα μπει εξαρχης στη διαδικασια να τον αντικαταστήσω, δεν το έψαξα καν, μονο του ήρθε εντελώς τυχαία. και ποτέ δεν μπήκα καν στην διαδικασία συγκρισης.

Όπως είπα και εχθες δεν θα μπω ούτε και εγώ σε λεπτομέριες γιατί πάνω στον τρόπο που νιώθω τώρα μάλλον δεν θα είμαι αντεικιμενικός

Και πάλι νασται καλά
    σας ευχαριστώ όλους αλλά καιρός να προσπαθήσω να συνηδιτοποιησω μια νέα κατάσταση και να την παλέψω μόνος μου, όπως είχα μάθει άλλωστε τόσο καιρο..

Senior Member
    leufteris, ήθελα να σου πω κι εγώ κάτι για να δεις τα πράγματα και πιο μακροπρόθεσμα.
    πριν αρκετά χρόνια μάλωσα με ένα φίλο μου, με μία χαζή αφορμή και άκουσα από το στόμα του λόγια που με πλήγωσαν.
    δεν πίστευα πως μου τα είχε πει.
    έλεγα δεν ήταν αυτός που ήξερα, ήταν κάποιος άλλος.
    δεν μιλήσαμε για χρόνια.
    κάποια στιγμή κατάλαβε πως δεν έφταιγα εγώ που φερόμουν έτσι, αλλά με έκανε έτσι αυτός που είχα δίπλα μου.

τώρα πια είναι ο κολλητός μου.
    αδερφικός φίλος. :)

Junior Member
    Originally posted by arktos
    leufteris, ήθελα να σου πω κι εγώ κάτι για να δεις τα πράγματα και πιο μακροπρόθεσμα.
    πριν αρκετά χρόνια μάλωσα με ένα φίλο μου, με μία χαζή αφορμή και άκουσα από το στόμα του λόγια που με πλήγωσαν.
    δεν πίστευα πως μου τα είχε πει.
    έλεγα δεν ήταν αυτός που ήξερα, ήταν κάποιος άλλος.
    δεν μιλήσαμε για χρόνια.
    κάποια στιγμή κατάλαβε πως δεν έφταιγα εγώ που φερόμουν έτσι, αλλά με έκανε έτσι αυτός που είχα δίπλα μου.

τώρα πια είναι ο κολλητός μου.
    αδερφικός φίλος. :)

Φίλε arktos αν ήταν να έχω να κάνω μόνο με εκείνον
    δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Όταν μπλέκει
    όμως και γυναίκα στη μέση τα πράγματα είναι εντελώς
    διαφορετικά.

Ευχαριστώ πάντως για την παρηγοριά

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast