Results 16 to 24 of 24
Thread: Μαθήματα ζωής απο γάτες. Βίντεο
-
25-04-2010, 01:47 #16
Το δικο μου ειναι toy size.Ζυγίζει 2,5 κιλά..και ειναι αγκαλια με την κορη μου ολη μερα.Βεβαια αυτη (η σκυλιτσα)νομιζει οτι ειναι ντοπερμαν..:D
Πάντως εγω με την αντιστοιχία των χρονων ξερω οτι ειναι 7 προς 1 και οτι στην καλύτερη των περιπτωσεων ζουν 15 χρόνια.
Υ.Γ Ολγάκι ,εγω δεν έγραψα γιατι δεν μπορούσα :(((( τα λατρευω, καταλαβαίνεις..
- 25-04-2010, 09:22 #17
http://www.youtube.com/watch?v=BGP5uR2N660&feature=related
δειτε και αυτο τα βιντεο παιδια ενα σκυλος προσπαθει να σωσει το σκυλακι π το χτυπησε αυτοκινητο,τελικα τα ζωα μας δινουν μαθηματα αλτρουισμου και ανθρωπιαςΟτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
25-04-2010, 19:17 #18
είναι οι διαφορές ανάμεσα στα είδη στο ζωϊκό βασίλειο.
και μετά σου λέει να μαζέψουν τα αδέσποτα ζωάκια από τους δρόμους.
ποιος θα μας περιθάλψει σε περίπτωση ατυχήματος?
26-04-2010, 02:22 #19
Originally posted by PETRAN
ωω το καημένο.
Βέβαια εντάξει δεν νομίζω τώρα να κάνει η μια γάτα στην άλλη \"μαλάξεις\" λολ αυτά είναι μάλλον ανθρωποκεντρικές εντυπώσεις. Ούτε πάει να πει ότι η γάτα \"μελαγχόλησε\" με την ανθρώπινη έννοια. Ποιος ξέρει τι σήμαινε αυτή η συμπεριφορά της γάτας. :P
Πάντως οι σκύλοι έχουν αρκετά \"αλτρουιστικά\" ένστικτα (πιο πολύ από τις γάτες)
http://www.madata.gr/diafora/stranges/58940.html
Η ίδια είπε ότι ο Μακέο έπαιζε συχνά με το νερό, αλλά δεν έβαζε ποτέ τα πόδια του μέσα και συνήθως νιαούριζε αν ήθελε να τραβήξει την προσοχή της στη διάρκεια της νύχτας.
Εκείνη τη νύχτα όμως περπάτησε τρεις φορές πάνω στο πρόσωπό τους με βρεγμένες τις πατούσες μέχρι να βεβαιωθεί ότι ξύπνησαν.
26-04-2010, 02:34 #20
Originally posted by pelariry
ωω το καημένο.
Βέβαια εντάξει δεν νομίζω τώρα να κάνει η μια γάτα στην άλλη \"μαλάξεις\" λολ αυτά είναι μάλλον ανθρωποκεντρικές εντυπώσεις. Ούτε πάει να πει ότι η γάτα \"μελαγχόλησε\" με την ανθρώπινη έννοια. Ποιος ξέρει τι σήμαινε αυτή η συμπεριφορά της γάτας. :P
Πάντως οι σκύλοι έχουν αρκετά \"αλτρουιστικά\" ένστικτα (πιο πολύ από τις γάτες)
Η ίδια είπε ότι ο Μακέο έπαιζε συχνά με το νερό, αλλά δεν έβαζε ποτέ τα πόδια του μέσα και συνήθως νιαούριζε αν ήθελε να τραβήξει την προσοχή της στη διάρκεια της νύχτας.
Εκείνη τη νύχτα όμως περπάτησε τρεις φορές πάνω στο πρόσωπό τους με βρεγμένες τις πατούσες μέχρι να βεβαιωθεί ότι ξύπνησαν.
Σιγά μην είναι αλήθεια αυτό με τις χαζόγατες (λολ!)
Άντε και να είναι, η συγκεκριμένη θα ήταν η einstein των γατων με μεταλλαγμένο εγκέφαλο και τεράστιο προμετωπιαίο φλοιό. :P
26-04-2010, 12:06 #21
Οι γάτες, ως γνωστόν, είναι από τα πιο παραξηγημένα ζώα του ζωϊκού βασιλείου, και βέβαια ιδιαίτερα \'μισητές\' απ\' τους νεοέλληνες. Είναι απίστευτα πλάσματα, και όσο κι αν έχει εντρυφήσει κανείς στις συμπεριφορές τους, πάντα θα βλέπει και κάτι καινούργιο και πάντα θα μαθαίνει πράγματα.
Για μένα νομίζω κάπου έχω γράψει για το πώς μου έσωσαν το τομάρι μου. Ήταν εκείνο το βράδυ που ο συνδιασμός υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ με σωματική υπερκόπωση απ\' την εργασία μου, οδήγησε στο να με πάρει ο ύπνος και να συμβεί το ατύχημα με τη φωτιά.
Οι δυο απ\' τις γάτες μου \'αποφάσισαν\' να με συνεφέρουν με \'σφαλιάρες\' στο πρόσωπο και τραβώντας τα μαλλιά μου. Οι άλλες δυο, ως πιο μεγαλόσωμες, ανέλαβαν να με ταρακουνήσουν με ελαφρά δαγκώματα στους αστραγάλους. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο στο πώς έπραξε η κάθε μια. Η δε σκύλα μου, γαύγιζε όπως δε την έχω ξανακούσει ποτέ.
Από τότε, κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπη στο δρόμο με τους 5,10 ή έναν απάνθρωπο μαλάκα νιώθοντας να χάνω το κουράγιο μου να τους βγάλω πέρα και με σκοπό να βοηθήσω το ζώο που ταλαιπωρείται, φέρνω αυτό το περιστατικό στο μυαλό μου. Γεμίζουν οι μπαταρίες και επανέρχονται οι χαμένες αντοχές.
Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά, πως ο βασικότερος λόγος που δεν έπεσα ποτέ στα ψυχοφάρμακα σε δύσκολα επεισόδια κατάθλιψης ή πόνου γενικότερα, είναι η ενασχόλησή μου με τα ζώα.
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να άνοιγαν τα μάτια τους και να έπαιρναν τα μαθήματα Ανθρωπιάς που τα ίδια μοιράζουν απλόχερα. Αυτός ο κόσμος θά \'ταν πολύ καλύτερος και η λέξη \'αδιαφορία\' θά \'χε μπει στα αζήτητα... καλημέρα.
:)
26-04-2010, 13:38 #22
Originally posted by pelariry
ωω το καημένο.
Σιγά μην είναι αλήθεια αυτό με τις χαζόγατες (λολ!)
Άντε και να είναι, η συγκεκριμένη θα ήταν η einstein των γατων με μεταλλαγμένο εγκέφαλο και τεράστιο προμετωπιαίο φλοιό. :P
Σε τελική ανάλυση πιστεύω ότι η προσωπικότητά τους προσομοιάζει σε αυτή του ανθρώπου περισσότερο από του σκύλου. Να συμπληρώσω, του έξυπνου ανθρώπου.
Πάντως, αγαπώ και τα σκυλιά και τις γάτες κι έχει τύχει να ζήσω και με τα δύο. Αλλά οι γάτες με γοητεύουν περισσότερο.
26-04-2010, 14:32 #23
Έχω διαβάσει κι εγώ για τις γάτες ότι είναι πιο έξυπνες απ\'τους σκύλους,απλά είναι ανεξάρτητες και χρησιμοποιούν την εξυπνάδα τους όποτε τους κάνει κέφι κι όχι όταν κάποιος προσπαθεί να τις εκπαιδεύσει-τιθασεύσει κ.λ.π. οπότε κ σε μερικούς δίνεται η εντύπωση πως αδυνατούν να μάθουν πολλά πολλά λόγω εξυπνάδας.
Όσο για την προστασία των ζώων,προσωπική μου εμεπειρία...είχε ορμήσει σε τσακωμό με φίλη μου ασυγκράτητα,το ίδιο και με τους γονείς(φονικό όπλο...με την κοπέλα τα ξαναβρήκαμε αλλά δεν ήρθε ποτέ σπίτι ξανά),περιττό να πω πως με το που κοιμόμουν ερχόταν κ κοιμάταν στην πλάτη μου!δεν υπήρχε περίπτωση να με πλησιάσει κανείς κανά 2 φορές που το επιχείρησε η μητέρα μου άπλωσε νύχια για γρατσουνιές,οπότε κι έφυγε...:P,ε κ διάφορα άλλα τέτοια...τόσο πιστό ζωάκι κ με τόση αγάπη κ κόλημα μαζί μου δε νομίζω να ξαναέχω...
26-04-2010, 18:43 #24
Alobar +1 από μένα. και μένα τα 2 μου γατιά με ενημέρωσαν για διαρρηξη πριν μπει ο κλέφτης στο σπίτι.....
Για την συμπεριφορά του νεοελληνα στα ζώα καλύτερα να μην σχολιασω...αλλωστε ο Νίτσε είχε πει οτι η παιδεία ενός λαου κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στους ηλικιωμένους και στα ζώα....τα συμπεράσματα για τα χαλια μας δικα σας
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή