Βία στις σχέσεις. θεμα τύχης; Πως; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 80
    Banned
    εγω ειπα για την ξαδερφη σου.
    Οταν λες τα εχεις πει,
    εννοεις οτι τα ειπες μπροστα σε κοσμο??? και κατ\' επεκταση και στον αντρα της?
    η απλα σε πηγαδακι μαζι με την ξαδερφη σου?

Senior Member
    κατά καιρούς, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν πραγματικά από τον έλεγχο η ξαδέρφη μου πάει στο πατρικό της & καλά οριστικά, αλλά μετά πάντα γυρίζει.. Έτυχε λοιπόν να είμαι στο χωριό κάποιες φορές & στο \"συμβούλιο\" της οικογένειας έχω υποστηρίξει την άποψη μου. Περιττό να σου πω ότι οι άντρες της οικογένειας με κοιτάζουν με μισό μάτι ότι την ξεσηκώνω, βάζω λόγια etc. Σου λέω πονεμένη ιστορία! Στον άντρα της η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μιλήσει, δεν έχει καθήσει μέχρι στιγμής. Ξέρω όμως ότι γνωρίζει τη θέση μου πάνω σε αυτά που γίνονται.
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Senior Member
    Originally posted by krino
    λεω οτι εμεις που ειμαστε στρογγυλοκαθισμενοι στην καρεκλαρα μας,
    και δεν τραβαμε το ζορι της ξαδερφης σου,
    μπορουμε να ειμαστε πολυ ανετοι στο να βγαζουμε εκτιμησεις,
    χωρις να ξερουμε τι κρυψει στη ψυχη της η ιδια η ξαδερφη σου
    Aυτό ακριβώς.
    ...μπορεί π.χ. να μην είναι μόνο αδυναμία να πάει κόντρα στην τοπική κοινωνία ή να ανταπεξέλθει στα οικονομικά θέματα αλλά και φόβος για την ίδια της τη ζωή.
    Μια φίλη μου φοβόταν για τη ζωή της,του παιδιού της κ των συγγενών της που υποτίθεται ότι θα έμενε αν έφευγε.
    Βέβαια,αν θέλει κάποια να φύγει πάντα υπάρχει τρόπος.Αλλά συνήθως το μυαλό μιας κακοποιημένης γυναίκας κολάει και δε βλέπει λύσεις.Την κυριευει ο φόβος.

Senior Member
    Originally posted by chr1986
    Έτυχε λοιπόν να είμαι στο χωριό κάποιες φορές & στο \"συμβούλιο\" της οικογένειας έχω υποστηρίξει την άποψη μου
    Aπορώ,το συμβούλιο τι λέει???
    πάντως λογικό οι άντρες της οικογενείας να σε στραβοκοιτάνε εφόσον είναι σαν να κατηγορείς τους ίδιους...

Senior Member
    Παντως η ευθυνη σε θεματα κακοποιησης ειναι κυριως των γυναικων γιατι εκεινες ειναι που κανουν την επιλογη του αν θα ειναι με αντρες που τις κακοποιουν σωματικα ή ψυχολογικα, γιατι δεν ειναι μονο η σωματικη βια, απο την αποψη πως ακομα και οταν φυγουν απο μια τετοια σχεση τις πιο πολλες φορες επιλεγουν και παλι αναλογους χαρακτηρες.
    Δεν μιλαω για γυναικες πανω απο τα 50 που εχουν μια εντελως αλλη νοοτροπια και ειναι κυριολεκτικα εγκλωβισμενες
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    -Όλα είναι δανεικά-

Δε συμφωνώ με το θέμα της ευθύνης όπως το θέτεις, ούτε της ηλικίας.

Οι άνθρωποι που κακοποιούνται, με οποιοδήποτε τρόπο, σωματικά, ψυχικά και σεξουαλικά, και οι άνθρωποι που κακοποιούν αντίστοιχα, είναι κι οι 2 πόλοι του ίδιου συνεχούς. Δε τίθεται θέμα ποιος \"φταίει περισσότερο\". Βρίσκονται κι οι 2 σε μια κατάσταση, άρρωστη και οι ψυικές διεργασίες που βρίσκονται πίσω από αυτό είναι αλληλένδετες.

Όπως προαναφέρθηκε, ακόμα θεωρείται για πολύ κόσμο φυσιολογική η βία και για αυτό το λόγο αποκρύπτεται.

Η κακοποίηση στην Ελλάδα φτάνει σε σοκαριστικά νούμερα. Πρόσφατα ψηφίστηκε ότι η κακοποίηση θεωρείται έγκλημα.
    Ωστόσο, πολλές μαρτυρίες υπάρχουν ακόμα από γυναίκες που απευθύνθηκαν στην αστυνομία της περιοχής τους και οι αστυνομικοί δεν παίρνουν στα σοβαρά τις καταγγελίες τους και τους λένε να επιστρέψουν σπίτι τους.

Ισχύει το οικονομικό ζήτημα και το ζήτημα των παιδιών. Αν κι η κακοποίηση δεν διακρίνει οικονομικό επίπεδο, οι γυναίκες που κακοποιούνται φοβούνται συνήθως ότι δε μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και ούτε τα παιδιά τους αν φύγουν.
    Συχνά το θύμα πιστεύει ότι του αξίζει αυτό που του συμβαίνει, ότι το προκαλεί το ίδιο, ή ότι άμα το καταγγείλει μπορεί και να τη σκοτώσει εκείνος που την κακοποιεί. Η σεξουαλική κακοποίηση είναι πιο πολύπλοκη γιατί εκεί μπορεί το σώμα να συμμετέχει με αποτέλεσμα το θύμα να θεωρεί τον εαυτό του συνεργό και για τον ίδιο λόγο να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν..

Υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρουν στέγη, φαγητό, ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια για εύρεση δουλειάς.

Επίσης αυτά τα κέντρα ασχολούνται με νομικά θέματα, στην περίπτωση πχ που η μητέρα πάρει τα παιδιά και πάει σε κάποια τέτοια υπηρεσία, να είναι εντάξει απέναντι στο νόμο, ότι δεν έκανε απαγωγή ή εγκατάληψη συζυγικής στέγης.

Senior Member
    Συμφωνω..
    Και οι δυο μεριες εχουν ευθυνη..και αυτος που ασκει τη βια και εκεινος που την δέχεται.
    Οι αιτιες πιστευω ειναι οι ιδιες,απλως το καθε ατομο εκφραζει στο τελος με διαφορετικο τροπο την βία που εχει δεχτεί.
    Ο πρωτος ειναι ο επιθετικος,αυτος που αναπαράγει,ενω ο δευτερος ειναι ο παθητικός που αποδεχεται σαν φυσική τη βια και την εχει ενσωματώσει.

Παντως εχω και εγω μια ξαδερφη που ηταν στην ιδια φαση για 20 χρονια..Χωρισε τελικά τωρα που ειναι μονο 42 χρονων.Το αγορι της ειναι 26 χρονων και δεν τη συγχωρει..ενω η κορη 22 χρονων δειχνει κατανοηση και την ενθαρρυνει να ψαξει να βρει την ευτυχία της.Η τοπικη κοινωνια δε,την εχει δακτυλοδεικτούμενη.
    Απο οσα χρονια την ξερω, μονο οταν τον αφησε την ειδα να χαμογελαει..

Banned
    Originally posted by Αφωτεινή

Παντως εχω και εγω μια ξαδερφη που ηταν στην ιδια φαση για 20 χρονια..Χωρισε τελικά τωρα που ειναι μονο 42 χρονων.Το αγορι της ειναι 26 χρονων και δεν τη συγχωρει..ενω η κορη 22 χρονων δειχνει κατανοηση και την ενθαρρυνει να ψαξει να βρει την ευτυχία της.Η τοπικη κοινωνια δε,την εχει δακτυλοδεικτούμενη.

τα φαινομενα βιας υπαρχουν γιατι η κοινωνια ειναι πισω,
    τα παιδια εχουν αποψη, ο γειτονας εχει αποψη, οι παντες εχουν αποψη πλην εκεινου που δεχεται βια.....

Ελαχιστα βηματα εχουν γινει προς τα μπρος και ενας ξενωνας ειναι το ψιχουλο της υποθεσης.
    Ποια γυναικα θα ηθελε να καταληξει σε ενα ξενωνα?
    Επισης πως δεν σας παραξενευει που φαινομενα βιας ειναι πιο συνηθες σε χωρες οπως η ελλαδα και ακομα χειροτερα η τουρκια?

Senior Member
    \"Ποια γυναικα θα ηθελε να καταληξει σε ενα ξενωνα ?\"

ΑΥΤη η γυναικα ,που δεν θα ηθελε πραγματικα να καταληξη σε ενα νοσοκομειο με ανεπανορθωτες σωματικες βλαβες.
    Αυτη η γυναικα που καθε μερα ζει την τρομοκρατια,καθε ωρα, και καθε στιγμη.
    Αυτη η γυναικα που βαζει το σωμα της μπροστα,για να προστατεψει το παιδι που ενδεχομενος κουβαλαει στα σπλαχνα της.
    Αυτη η γυναικα που θα καταλαβει οτι της αξιζει κατι καλυτερο,και θα κανει το πρωτο βημα σε ενα τετοιο κεντρο, η ξενωνα.

Καμια φορα και τα ψιχουλα καλα ειναι για αρχη,μεχρι να βρουμε το καρβελι

Banned
    Originally posted by soft

Καμια φορα και τα ψιχουλα καλα ειναι για αρχη,μεχρι να βρουμε το καρβελι

η ιστορια δειχνει οτι η ελλαδα παντα τρεφονταν με ψιχουλα και αυτο ειναι ενα θεμα.

Εγω δεν μπορω να βλεπω να τρεχουνε γυρω μου ψιχουλα μια ζωη,
    θελω το καρβελι και το θελω τωρα.

Senior Member
    Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ,οπως τα θελουμε και οταν τα θελουμε,στην ελλαδα ζουμε.
    Το οτι εχει αρχισει να γινεται μια σημαντικη δουλεια σε αυτα τα κεντρα ,και ξενωνες ,αυτο δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις.
    Δεν ειναι κατι και αυτο??

Η αρχή είναι το ήμιση του παντός.

Και η μαγια για το καρβελι για να φουσκωσει και να μεγαλωσει,θελει χρονο.

Banned
    Originally posted by soft
    Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ,οπως τα θελουμε και οταν τα θελουμε,στην ελλαδα ζουμε.

αυτη ακριβως η νοοτροπια δεν μου αρεσει,
    το οτι ζω στην ελλαδα και αυτο σημαινει κατι συγκεκριμενο,
    σιγουρα οχι θετικο.

Senior Member
    Γενικη Γραματεια Ισοτητας τηλ . 2103317305

Ξενωνας Αρχιεπισκοπης τηλ. 2103811274 και 3841536

Κεντρο κοινωνικης υποστηριξης γυναικων τηλ. 2310272725

Δικτυο γυναικων ευρωπης . τηλ 2107786800

Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by Αφωτεινή

τα φαινομενα βιας υπαρχουν γιατι η κοινωνια ειναι πισω,
    τα παιδια εχουν αποψη, ο γειτονας εχει αποψη, οι παντες εχουν αποψη πλην εκεινου που δεχεται βια.....

Ελαχιστα βηματα εχουν γινει προς τα μπρος και ενας ξενωνας ειναι το ψιχουλο της υποθεσης.
    Ποια γυναικα θα ηθελε να καταληξει σε ενα ξενωνα?
    Επισης πως δεν σας παραξενευει που φαινομενα βιας ειναι πιο συνηθες σε χωρες οπως η ελλαδα και ακομα χειροτερα η τουρκια?
    Απο τον κοινωνικο περιγυρο γλυτωνεις τα μαζεψε κι αυτη και πηγε να μεινει αλλου,αλλα η αρνηση απο τον γιο της την ποναει και την καταλαβαινω..
    Μιλαμε για ενα παιδι που εζησε την ιστορια απο μέσα..
    ειδε τον πατερα του οχι μονο να την ξυλοφορτωνει,αλλα την χτυπησε δυο φορες με το αυτοκινητο,την πυροβολησε μια φορα (ευτυχως δεν την πετυχε).
    Και αυτη εμενε μαζι του μονο για τα παιδιά.
    Τελευταια φορα που ειδα την ξαδερφη μου,μου ελεγε οτι τον λυπαται..(αυτος εχει γινει αλκοολικος) μου ηρθε να σκασω.

@σοφτ
    εχεις δικιο σε οσα λες.
    Ο φοβος αυτων των γυναικών ειναι τετοιος που τις καθηλωνει.Το βλεπεις στα ματια τους και σε πονα.

Senior Member
    \"Ο φοβος αυτων των γυναικών ειναι τετοιος που τις καθηλωνει.\"

Δεν ειναι παντα ο φοβος αυτος που τις καθηλωνει Φωτεινη μου
    Αλλα πολλες φορες η ιδεα,που εχουν για τον εαυτο τους,οτι αυτο αξιζουν να παθουν,αυτο τους πρεπει,γιατι καπου δεν ηταν σωστες κτλ
    Εχει να κανει με παρα πολλα βιωματα αυτη η ανοχη
    Αν ψαξουμε την ριζα,θα παει πολυ βαθια το φτυαρι

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast