Βία στις σχέσεις. θεμα τύχης; Πως; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 80
    Senior Member
    Originally posted by marian_m
    Originally posted by soft
    Originally posted by chr1986
    Τους κατηγορώ γιατί δε χώρισαν νωρίτερα και αναγκάστηκα να δω και να ζήσω αυτά τα βίαια σκηνικά...
    Tους κατηγορω γιατι δεν χωρισαν ποτε,και επρεπε ολοι εμεις να περασουμε,τα \"ολα\" αυτα
    Τελικά, πόση υποκρισία και εγωισμό κρύβει συχνά η φράση \"για το καλό των παιδιών\".
    Δυστυχως πολυ μεγαλη για να αισθανονται αυτοι καλυτερα ,
    Χωρις να βλεπουν χωρις ν ακουν ,παρωπιδες φορεμενες,για το κοινωνικο profile
    Tην τελεια οικογενεια,ρολος που μαλλον θελει τρομερες δεξιοτητες μπροστα στους αλλους
    Αλλα καμια οταν κλεινει μια πορτα, και πισω απο κει ειμαι εγω και τ αδερφια μου,απλα δεν χρειαζεται τιποτα αλλο παρα ο μονο ο απολυτος τρομος .
    Και ολοι οι αλλοι ενταξει μωρε ,δεν τρεχει και τιποτα!!!
    Που να πας ?τι να πεις ?σε ποιον ?και να σε νιωσει?γ ολα αυτα που εβλεπες και αντεχες σαν παιδι,και τα κραταγες και τα εθαβες
    Εθαβες,το καυτο σιδερο πανω στο κορμι της μανας ,και αντεχες τα βασανιστηρια της μανας πανω στα δικα μας
    Καμια φορα γελαω μονη μου,οταν τα σκεφτομαι ολα αυτα
    Και λεω οκ ,καλα την βγαζω με λιγα φαρμακακια

Senior Member
    Το γνωστό\"ο ελέφαντας μέσα στο σαλόνι μας\",που όμως τα παιδιά διδάσκονται να κάνουν πως δε βλέπουν,για να διατηρηθεί η συνοχή της οικογένειας.Το ίδιο και στη δική μου περίπτωση soft και νομίζω σε πολλών άλλων.Το\"μυστικό\"της βίας,που είναι ουσιαστικά η συγκολλητική ουσία που κρατάει όλα τα μέλη σε τέτοιες οικογένειες δεμένες με άρρωστους τρόπους.
    Η μαμά δε σε χτύπησε γιατί δε σε αγαπά,αλλά γιατί δεν είναι καλά σήμερα.
    Ο μπαμπάς δε σε έβρισε γιατί δε νοιάζεται για σένα,αλλά γιατί έχει προβλήματα στη δουλειά.
    Αν μιλήσεις,θα χωρίσω με τον μπαμπά.
    Αν κλάψεις,η μαμά θα τα βάλει μαζί μου.

Ένα σωρό μαλακίες για να καλύψουν την αλήθεια που ήταν και είναι πως ο κοινός εχθρός ήταν μέσα στο σπίτι,αλλά η προσποίηση \"έπρεπε\"να γίνει μέρος του παιχνιδιού.Με τον τρόπο αυτό το παιδί δε γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια,αυτή που ζει ή αυτή που προσποιείται πως ζει,αφού διαρκώς ψεύδεται γιατί φοβάται και γιατί απειλείται ουσιαστικά.Ξέρουν καλά να δουλεύουν το εργαλείο των ενοχών οι κακοποιητές πάντα...

Το Μεγάλο Μυστικό,που αναφέρει και η S.Forward,που σε κάθε οικογένεια μπορεί να είναι διαφορετικό,αλλά οι επιπτώσεις του ελέγχου παραμένουν ίδιες.

Και ο John έχει πολύ δίκιο στο ποστ του,οι καλυμμένες μορφές βίας είναι δυσκολότερο να αντιμετωπιστούν.Κανένας δε σου λέει ξεκάθαρα \"δε θέλω να είσαι ελεύθερος\".Αυτό που θα σου περάσουν με τα άγραφα μηνύματα είναι πως δεν είσαι συναισθηματικά ανεξάρτητος από αυτούς.Πως είσαι εξαρτημένος από τις διαθέσεις,τη θέληση και την κυριαρχία τους πάνω σου.Και αυτό θα το επιδιώξουν με τρόπους που δεν είναι διαφανείς,γιατί κακά τα ψέματα,τη μπουνιά την εισπράττεις ως κακοποίηση,ενώ τους πιο θολούς τρόπους χειραγώγησης είναι δυσκολότερο να τους δεις και να τους αξιολογήσεις.

Ξεφύγαμε όμως λιγάκι(που δεν είναι και κακό,μια χαρά χρήσιμα είναι όσα λέμε).

Ο άνθρωπος που κακοποιείται είναι συνήθως ο συνεξαρτώμενος.Που κάποιες φορές και ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο που παίζει στο θέατρο του παραλόγου.Δεν είναι λίγοι οι σύντροφοι,που καθώς έμαθαν να κινούνται σε συγκεκριμένα πλαίσια και γι αυτό ακριβώς το άγνωστο τους φαίνεται πάντα τρομερότερο και από τη δεινότερη πραγματικότητα,μένουν στην κακοποιητική σχέση,γιατί τουλάχιστον αυτή την ξέρουν.
    Ο κακοποιητής σε εμποτίζει με ανασφάλεια,σου αφαιρεί την πίστη στην αυτοαξία σου,σου σπάει τα ηθικά καλάμια,ώστε να αισθάνεσαι πως δίχως αυτόν,τον ισχυρό,εσύ δεν έχεις αξία,η οντότητά σου δεν θα επιζήσει μακριά του.

Μήπως ο κακοποιητής μπορεί να επιζήσει σε μία υγιή σχέση;Όχι.Δε θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του στη σχέση με ένα άτομο αυτεξούσιο.Να σκεφτόμαστε και τη δική του επιτακτική ανάγκη να διατηρεί την εικόνα του δυνατού,του εξουσιαστή,που ωστόσο κρύβει μέσα της άπειρο φόβο,ανασφάλεια,τρόμο μοναξιάς και σκοτάδι συναισθηματικό.Να γιατί όταν ένας ενήλικας φεύγει συναισθηματικά ή φυσικά από τον κύκλο της κακοποίησης,ορίζοντας ένα νέο χώρο για την προσωπικότητά του,τότε ακριβώς είναι που κινδυνεύει περισσότερο.Γιατί η εικόνα που έχει χτίσει ο κακοποιητής για τον εαυτό του τρώει μία φριχτή ήττα και θα θελήσει να πάρει το αίμα του πίσω για την ακύρωση,θέλοντας να \"επιστρέψει\"στη δική του παραμύθα,της φανταστικής δύναμης και του απαράμιλλου τερατώδους κυρίαρχου.

Στα αντίποινα λοιπόν,που πάντα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν,το θύμα επιλέγει ή να επιστρέψει στη γνωστή ισορροπία τρόμου,που σε αρκετές περιπτώσεις αυτό γίνεται,ή αν έχει καταφέρει να φτιάξει δρόμους ασφαλείς μακριά από το θύτη(αφού έχει μπουχτίσει πια τόσο που να ριψοκινδυνεύει και τη ζωή του ακόμη για να απελευθερωθεί,)φεύγει και με κίνδυνο της ακεραιότητάς του.

Μέση οδός δεν υπάρχει συνήθως.Ή πας με τα νερά του κακοποιητή για να επιζήσεις ή θα κινδυνέψεις αλλά θα ξεκόψεις.Γι αυτό μιλάμε για απαραίτητο δίκτυο υποστήριξης,γιατί οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και η βοήθεια πρέπει να είναι τέτοια που το θύμα πρέπει να αισθανθεί πως το δίκτυο υποστήριξης είναι ικανό να το\"σώσει\"εκείνη την πρώτη περίοδο,να το προστατέψει και αγκαλιάσει,να ασχοληθεί με τις πληγές του αλλά και να του παρέχει δικλείδες ασφάλειας.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Πάντως πολύ καλό θέμα Gothly, είδαμε όλοι διαφορετικές πτυχές του ζητήματος.
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Senior Member

Senior Member
    Αν λοιπόν το θύμα μιας τέτοιας σχέσης έχει κατανοήσει πως για κάποιους λόγους που καθορίζονταν από τη δική του ψυχολογία ακολουθούσε ένα τέτοιο μοτίβο στις σχέσεις του,κυνήγαγε δηλαδή σχέσεις με κακοποιητές,θα πρέπει μετά να περάσει στο να δουλέψει τα γιατί,να αναγνωρίσει τις αιτίες και να τροποποιήσει.Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να στραφεί σε έναν ψυχολόγο για να μπορέσει να το κάνει με καθοδήγηση από κάποιον ειδικό.

Έτσι,οι κεραίες του που ήδη το οδήγησαν στο να αναρωτηθεί το γιατί μπαίνει συνεχώς σε τέτοιου είδους σχέσεις θα το οδηγήσουν και στην εγρήγορση και στην κατανόηση των τρόπων που οι κακοποιητές χρησιμοποιούν,ώστε να έχει σωστή,αντικειμενική αντίληψη της πραγματικότητας.
    Να αποκτήσει άμυνες,τσαμπουκά,γνώση και ισχυρή θέληση ώστε να μην μπορεί ο κάθε τυχαίος να πατάει στην καμπούρα του.Να μάθει να βάζει τις δικές του ιεραρχίες και προτεραιότητες,όχι να συμβιβάζεται με τις τακτικές του καθενός που βάζουν σε κίνδυνο την ακεραιότητά του(ψυχική ή/και σωματική).

Δεν είναι δύσκολο Gothly,αρκεί να μάθει να αγαπά τον εαυτό του με άλλο τρόπο.Να τον θεωρεί τόσο σημαντικό,ώστε να μην τον θέτει σε κίνδυνο για το χατήρι άλλων.
    Το πρώτο βήμα είναι πάντα η αναγνώριση πως ο άλλος που είσαι μαζί του σε οποιαδήποτε σχέση σε κακοποιεί.Το δεύτερο είναι πάντα να μάθεις να μην το δέχεσαι αδιαμαρτύρητα,ούτε να προσπαθήσεις να σώσεις τον κακοποιητή.Να πάει να σωθεί μόνος του.Εσύ,εγώ και ο καθείς μας έχουμε ως προτεραιότητα τον εαυτό μας.Αυτός είναι ο ρόλος του ενήλικα,να αποφασίζει ο ίδιος,όχι οι άλλοι για το πώς θα είναι η ζωή του.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by Gothly
    καταληγω στο συμπερασμα οτι το ατομο που δεχεται τη βια την επιδιωκει κατα καποιο τροπο ή την ελκει ..
    πιστευοντας οτι αυτο του αξιζει.
    Ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι. Τότε πάλι βία δεν έχει κάνει αυτή τη διαστρέβλωση;
    Παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι στην ελεύθερη φύση του ανθρώπου δεν είναι να τρώει καλάμια. Αν τρώει, τότε δεν θα καταλάβεις ότι υπάρχει μια διαστρέβλωση; Πώς μπορεί να πρoέρχεται αυτή;
    Έτσι από όποια άποψη κι αν το δεις βία θα ανακαλύψεις.
    Η βία έχει εξαιρετικά πολλές μορφές, εξαιρετικά έξυπνο καμουφλάρισμα τις περισσότερες φορές.
    Αν σκεφτείς ένα σκύλο που είναι άγριος. Είναι έτσι γιατί έτσι τον έμαθαν (με όποιο τρόπο); Είναι έτσι γιατί οι συνθήκες τον έκαναν να είναι άγριος; Είναι η (στη) φύση του;

Senior Member
    Originally posted by John11
    καταληγω στο συμπερασμα οτι το ατομο που δεχεται τη βια την επιδιωκει κατα καποιο τροπο ή την ελκει ..
    πιστευοντας οτι αυτο του αξιζει.
    Ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι. Τότε πάλι βία δεν έχει κάνει αυτή τη διαστρέβλωση;
    Παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι στην ελεύθερη φύση του ανθρώπου δεν είναι να τρώει καλάμια. Αν τρώει, τότε δεν θα καταλάβεις ότι υπάρχει μια διαστρέβλωση; Πώς μπορεί να πρέρχεται αυτή;
    καλαμια, η καλαμιες και κλωτσιες??
    Ξερεις μαλλον θα πειναει πολυ για να τρωει καλαμια.
    Και γενικα ειμαστε και φυτοφαγα,δεν θα μου εκανε εντυπωση.Πολλες φυλες ιθαγενων τρεφονται αποκλειστικα με καλαμια
    Η δεν καταλαβαινω εγω κατι εδω???
    Αν θελεις αλλο παραδειγμα θα με επειθε καλυτερα, για να καταλαβω

Senior Member
    καλαμια, η καλαμιες και κλωτσιες??
    Η δεν καταλαβαινω εγω κατι εδω???
    Τώρα στα καλάμια και στις ...κλωτσιές έμπλεξες εσύ; Το νόημα αν θες το καταλαβαίνεις.
    Ξερεις μαλλον θα πειναει πολυ για να τρωει καλαμια.
    Kαι αυτό παίζει. Κατάλαβες λοιπόν τι λέω.

Senior Member
    Καμια εμπαθεια ,και καμια προκαταληψη ,απο μενα

Απορια.Τοσο περιεργο σου φαινεται ,να μην καταλαβαινει καποιος τα παραδειγματα που φερνεις,για να εξηγησεις στον Gothly .ΑΥΤΟ

\"καταληγω στο συμπερασμα οτι το ατομο που δεχεται τη βια την επιδιωκει κατα καποιο τροπο ή την ελκει ..
    πιστευοντας οτι αυτο του αξιζει.\"

Και θα σε παρακαλεσω ,να μην σβηνεις τις απαντησεις σου τις αρχικες,και να μην τς τροποποιεις
    Ευχαριστω

Senior Member

Senior Member
    Και θα σε παρακαλεσω ,να μην σβηνεις τις απαντησεις σου τις αρχικες,και να μην τς τροποποιεις
    Πράγματι έγραφα ότι μου φαίνεται ότι έχεις εμπάθεια, μετά το άλλαξα σε προκατάληψη και μετά το έσβησα θεωρώντας ότι δεν πρέπει να το πω. Αλλά έκανα τις αλλαγές γρήγορα μέσα σε 5 λεπτά πιστεύοντας ότι δεν θα προλάβει κανείς να το διαβάσει. Αλλά εσύ πρόλαβες και τις δύο αλλαγές!!

Λέω λοιπόν το εξής. Αν κάποιος μάθει να κάνει κάτι \"λάθος\" τότε αυτό σημαίνει ότι έχει εισπράξει βία με αποτέλεσμα να έχει μάθει να κάνει κάτι λάθος. Ένας άνθρωπος ελεύθερος και χωρίς να έχει υποστεί βία, διαλέγει το σωστό, δεν κάνει λάθη. Εντάξει λάθη κάνει, εννοώ δεν κάνει πολλά και μεγάλα λάθη. Έτσι αν υποθέσουμε ότι κάποιος έλκει τη βία γιατί αυτό του αξίζει, σημαίνει ότι αφού επιλέγει ηθελημένα αυτή τη λάθος κίνηση, σίγουρα έχει υποστεί βία.
    Τώρα η βία μπορεί να έχει μέγεθος όλης της κλίμακας από 0 ως 100. Βία όλοι έχουν ζήσει, δεν υπάρχει άνθρωπος να υποστηρίξει το αντίθετο. Το θέμα είναι σε ποιό βαθμό και κυρίως αν βλέπει τη βία, γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν φαίνεται.

Senior Member
    [quote]Originally posted by John11
    Πράγματι έγραφα ότι μου φαίνεται ότι έχεις εμπάθεια, μετά το άλλαξα σε προκατάληψη και μετά το έσβησα θεωρώντας ότι δεν πρέπει να το πω. Αλλά έκανα τις αλλαγές γρήγορα μέσα σε 5 λεπτά πιστεύοντας ότι δεν θα προλάβει κανείς να το διαβάσει. Αλλά εσύ πρόλαβες και τις δύο αλλαγές!!

____μμμ βλεπεις ειμαι λιγο γρηγορη,λογο αυπνιων

Λέω λοιπόν το εξής. Αν κάποιος μάθει να κάνει κάτι \"λάθος\" τότε αυτό σημαίνει ότι έχει εισπράξει βία με αποτέλεσμα να έχει μάθει να κάνει κάτι λάθος. Ένας άνθρωπος ελεύθερος και χωρίς να έχει υποστεί βία, διαλέγει το σωστό, δεν κάνει λάθη. Εντάξει λάθη κάνει, εννοώ δεν κάνει πολλά και μεγάλα λάθη. Έτσι αν υποθέσουμε ότι κάποιος έλκει τη βία γιατί αυτό του αξίζει, σημαίνει ότι αφού επιλέγει ηθελημένα αυτή τη λάθος κίνηση, σίγουρα έχει υποστεί βία.

___Σε αυτο θα διαφωνω,δεν ειναι ¨\"λαθος\" και δεν σημαινει απαραιτητα ,οτι οποιος εχει αυτες τις ανοχες εχει εισπραξει η υποστει βια
    Δεν μπορουμε νατα βαλουμε ολα σε καλουπια
    Το τι δεχεται και τι οχι ο αλλος εχε να κανει με πολλους παραγοντες
    Ξερεις μπορει να μην εχει υποστει καμια βια
    Αλλα να το εχει διαστρεβλωσει μεσα στο δικο του μυαλο{το εχεις σκεφτει ποτε ετσι}

Τώρα η βία μπορεί να έχει μέγεθος όλης της κλίμακας από 0 ως 100. Βία όλοι έχουν ζήσει, δεν υπάρχει άνθρωπος να υποστηρίξει το αντίθετο. Το θέμα είναι σε ποιό βαθμό και κυρίως αν βλέπει τη βία, γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν φαίνεται.

___Σ αυτο συμφωνω
    Αλλα τον ελεφαντα μεσα στο σαλονι τον βλεπουν ολοι,γιατι ειναι και μεγαλος ,και πρεπει να σου εχει κανει κανεις λοβοτομη για να μην τον βλεπεις.

___Και να σου πω και κατι ακομα,το τι πιστευω εγω
    Οτι η ψυχη και οι συμπεριφορες του ανθρωπου δεν ειναι μαθηματικα με κανονες εξισωσεις και ταυτοτητες
    Πολλες φορες υπαρχουν παραμετροι που ουτε κατα διανοια εχουν αναλυθει ακομα

Senior Member
    H βία μπορεί να έχει πολλές μορφές. Δεν είναι μόνο η σωματική. Βία είναι και η προπαγάνδα. Δηλαδή να πιστεύει κάποιος ότι άλλο είναι το σωστό από αυτό που είναι. Π.χ. Soft ανέφερες ότι στην οικογένειά σου επικρατούσε η άποψη ότι είναι η τέλεια οικογένεια. Αν αυτό μεταφέρθηκε τότε σε εσένα σαν αλήθεια, θα υπήρχε ένα διάστημα που θα πίστευες ότι η οικογένειά σου ήταν καλή. Έτσι η προπαγάνδα σε κάνει να πιστεύεις κάτι ότι είναι σωστό ενώ δεν είναι. Και έτσι πώς θα αντιδράσεις;
    Βία είναι και η άγνοια. Βία είναι και η αδιαφορία. Η αδιαφορία των άλλων όπως κατάλαβα. Σίγουρα έχεις δει τη βία της αδιαφορίας.
    Βία είναι και η προκατάληψη. Και να συμβαίνει κάτι και εγώ να νομίζω ότι συμβαίνει κάτι άλλο. Π.χ. να λες σε κάποιον ότι δεν αισθάνεσαι καλά στην οικογένεια και ο άλλος, βλέποντας την επιφάνεια που είναι το profile, να θεωρεί ότι κάνεις λάθος (προκατάληψη). Πώς γίνεται ο άνθρωπος που έχει προκατάληψη να καταλάβει ότι έχεις δίκιο; Και αυτό δεν το έχεις δει;
    Βία είναι και το να μεταδίδονται λάθος σκέψεις, π.χ. ενοχές.
    Η βία έχει λοιπόν αρκετές μορφές.
    Η σωματική βία είναι κατανοητή. Η ψυχολογική βία δεν είναι εύκολα κατανοητή. Θέλει περισσότερο κόπο για να τη δει κανείς. Θυμάμαι μια είδηση αρκετά χρόνια πριν. Ένα κοριτσάκι το σκότωσε ο πατέρας του. Γείτονες ανέφεραν αργότερα, ότι το κοριτσάκι τους έλεγε ότι φοβόταν ότι θα της κάνει κακό ο πατέρας της, αλλά δεν την πίστεψαν. Ζητούσε βοήθεια, αλλά δεν την πίστεψαν.
    Βία είναι το να κοροϊδέψω (περιγελάσω) έναν άνθρωπο.

Τώρα αν κάποιος έχει ζήσει σε βία, είναι σίγουρο ότι θα κάνει πιο συχνά λάθος επιλογές. Π.χ. έχω ζήσει τη βία της προκατάληψης να θεωρώ ότι οι έγχρωμοι είναι κάτι χειρότερο από εμάς τους λευκούς. Είναι λογικό να έχω επηρεαστεί και να έχω λάθος αντιλήψεις για τους έγχρωμους. Έτσι και η συμπεριφορά μου θα περικλείει πάλι βία.
    Αν πιστεύω ότι πρέπει να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο όταν \"τάδε\", τότε κάπου ίσως το έμαθα αυτό.
    Ας πάμε και σε αυτό που είπε o/η Gothly: \"οτι το ατομο που δεχεται τη βια την επιδιωκει κατα καποιο τροπο ή την ελκει ..
    πιστευοντας οτι αυτο του αξιζει\". Aν έχω μάθει ότι μου αξίζει κάτι λάθος, κάπου το έμαθα αυτό. Κάποιος μου έμαθε ότι το λάθος μου αξίζει γιατί <ακολουθεί ο λόγος γιατί μου αξίζει>. Το ότι μου έμαθαν αυτό, σημαίνει βία. Αν μάθω έναν άνθρωπο ότι πρέπει να περπατά κάθε μέρα 20 χιλιόμετρα γιατί αυτό του αξίζει (με την κακή έννοια), τότε άσκησα βία σε αυτόν τον άνθρωπο. Συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν έχει σημασία, βία είναι και στις δύο περιπτώσεις.
    Αν μάθω κάποιον άνρθωπο ότι πρέπει να είναι σπουδαίος ή/και πλούσιος ή/και να έχει εξουσία, γιατί έτσι πρέπει ή για άλλους λόγους, πάλι αυτό είναι βία.
    Δυστυχώς ζούμε ακόμα και το κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας στη βία, αλλά συνήθως δεν το καταλαβαίνουμε. Γιατί έχουμε μάθει πάρα πολλά πράγματα με τη λάθος άποψη. Και ζούμε με αυτά.

Senior Member

Senior Member
    Εγω προσωπικά αμα κάτσω να σκεφτώ δε μπορω να βγάλω ακρη για το αν υπηρχε βια στη ζωη μου.
    αλλά μπορεί να είναι κ αυτό που είπες οτι αν μαθαίνεις σε κατι κ συνηθιζεις σε αυτό ίσως το θεωρείς κ λογικό..
    Πριν αρκετό καιρό ήμουνα πολύ μπερδεμένος σε παρόμοιο θέμα. Μια μέρα που σκεφτόμουν πολύ, και ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, έτυχε να διαβάσω ένα ένα βιβλίο. Τυχαία έπεσα σε αυτό που έπρεπε. Και όταν ανακάλυψα ότι έστω ένας άλλος άνθρωπος στον κόσμο πίστευε αυτά που πίστευα, είπα μέσα μου \"να έχεις δίκιο, συνέχισε\". Τόσο έντονη ήταν η \"πίεση\" του τι πρέπει που δεν μπορούσα να καταλάβω.
    Δεν είναι ανάγκη να βγάλεις μια συνολική άποψη αν υπήρχε βία ή όχι. Δες τα ένα-ένα, αυτό είναι αυτό δεν είναι. Όποτε χρειάζεται να σκεφτείς κάνε το. Και μην ακούσεςι το άλλο παραμύθι: \"δεν είναι καλό να σκέφτεσαι\" ή \"δεν σου κάνει καλό να σκέφτεσαι\" ή \"όποιος σκέφτεται δεν είναι ευτυχισμένος\", κλπ.
    Αφού έγραψα ότι έγραψα, μια μικρή παρατήρηση με έκανε να καταλάβω ότι έχουμε ξαναμιλήσει εδώ. Καλώς-ξαναήρθες!

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast