Results 1 to 15 of 80
-
26-04-2010, 14:07 #1
Βία στις σχέσεις. θεμα τύχης; Πως;
- 26-04-2010, 14:16 #2
Originally posted by kgana
Υπάρχουν άτομα που να διαλέγουν τη βια εθελημένα;
πως να το πω..υποσυνείδητα; Δε λεω να ζητανε τη βια άμεσα αλλά να θελουν υποσυνείτητα να είναι με άτομα τα οποια χρησιμοποιούν κάποια μορφή βιας σε αυτούς.
ή ίσως να νομιζουν οτι τους αξίζει να είναι με τέτοια άτομα.
Άλλωστε ένα άτομο αν πιστεύει πως δεν αξίζει την κακοποίηση είμαι σχεδόν σίγουρη πως φεύγει.Με οποιονδήποτε τρόπο.
26-04-2010, 14:18 #3
26-04-2010, 14:32 #4
Ειναι και θεμα προτυπων καθως ειναι πολλες αυτες οι κοπελες που προτιμουν οσους το παιζουν ψευτοαντρακια και χανουν στην πορεια την αυτοεκτιμηση τους
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
26-04-2010, 14:37 #5
26-04-2010, 14:39 #6
Ο πραγματικα δυναμικος δεν εχει αναγκη να σηκωσει χερι σε μια κοπελα, ωστε να αποδειξει τι; Και δυναμικος απο την μερια μου ειναι αυτος που μπορει να παιρνει σωστες αποφασεις στην ζωη του χωρις να δισταζει οταν ερθει εκεινη η στιγμη. Ολοι οι αλλοι ανηκουν στην κατηγορια του ψευτομαγκα
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
26-04-2010, 14:40 #7
Originally posted by kgana
Δηλαδή είναι θέμα χαμιλής αυτοεκτίμησης;
Μπορεί να έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που τους έδινε λανθασμένα μηνύματα.
Κάποιοι για παράδειγμα νιώθουν τον υπερβολικό έλεγχο σαν ενδιαφέρον του άλλου προς αυτούς.
Κάποιοι άλλοι ερμηνεύουν την υπερβολική ζήλεια και κτητικότητα σαν μεγάλη αγάπη.
Μπορεί λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι αν βρεθούν με κάποιον που δεν είναι ζηλιάρης ή κτητικός, να θεωρούν ότι είναι αδιάφορος.
26-04-2010, 14:47 #8
26-04-2010, 14:48 #9
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Ο πραγματικα δυναμικος δεν εχει αναγκη να σηκωσει χερι σε μια κοπελα, ωστε να αποδειξει τι;
Για μένα η άσκηση βίας κρύβει ανασφάλεια και προσπάθεια επιβολής κ καλά της αξίας κάποιου έστω κ τόσο αισχρά.
Γενικά μόνο μάγκα δεν τον λές έναν τέτοιο τύπο.
26-04-2010, 15:03 #10
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Ο πραγματικα δυναμικος δεν εχει αναγκη να σηκωσει χερι σε μια κοπελα, ωστε να αποδειξει τι; Και δυναμικος απο την μερια μου ειναι αυτος που μπορει να παιρνει σωστες αποφασεις στην ζωη του χωρις να δισταζει οταν ερθει εκεινη η στιγμη. Ολοι οι αλλοι ανηκουν στην κατηγορια του ψευτομαγκα
Αν βρεθούν με κάποια γυναίκα που δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά, όχι χέρι δε σηκώνουν, αλλά κάνουν και το μαλάκα. Κάνουν τον καμπόσο εκεί που τους παίρνει.
26-04-2010, 20:59 #11
Παιδιά εγώ μεγάλωσα σε περιβάλλον βίας και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πως μερικές γυναίκες το ανέχονται. Ο πατέρας μου χτυπούσε τη μητέρα μου καθώς και την προηγούμενη σύζυγό του, ο θείος μου (αδερφός του πατέρα μου βεβαίως βεβαίως) τη θεία μου και τώρα ο γαμπρός μου την ξαδέρφη μου! Ε, αυτό το τελευταίο δε μπορώ να το χωνέψω με τίποτα!!!!!!!
Η κοπέλα είναι κούκλα, είναι 31 ετών και κάθεται και τα υπομένει. Και δεν τον αγαπάει...όλα της τα έχει κάνει...μοιχεία, ξύλο, ποτό....και κάθεται. Οk, δεν σπούδασε, στο χωριό μεγάλωσε και παντρεύτηκε μικρή αλλά ας πάει να πιάσει μια δουλειά και να φύγει. Έχει ένα παιδάκι 6 ετών το οποίο μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό έχει γίνει πολύ επιθετικό & αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώνεται όταν υπάρχει ένταση στο σπίτι. Της λέω φύγε, έλα στην Αθήνα, θα μείνεις μαζί μας τον πρώτο καιρό. Τίποτα!! Στο τέλος σταμάτησα και εγώ να της μιλάω, λέω επιλογή της είναι... Τι να πω, το μόνο που μπορώ είναι ότι εάν τα παιδιά μεγαλώνουν σε περιβάλλον βίας τα μελλοντικά προβλήματα είναι βέβαια.
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
26-04-2010, 21:34 #12
Originally posted by chr1986
λέω επιλογή της είναι...
δεν νομιζω,
κοινωνικη επιβολη θα ελεγα ειναι το σωστο.
Μια κοπελα, σε μια επαρχιακη πολη, χωρις ουσιαστικη στηριξη απο τον κυκλο της, και χωρις αβαντες και με ενα παιδι 6 ετων, (το κυριοτερο) να τα παρατησει ολα και να φυγει?
Πως να βρει κουραγιο να το κανει?
ακομα και να την σαπισει στο ξυλο, το πιο πιθανο ειναι να κατσει εκει.
26-04-2010, 22:35 #13
Ακόμα και κοινωνική επιλογή να είναι, μπορεί να θυσιάσει κάποιος τον εαυτό του, τη ζωή του ολόκληρη καθώς και την υγεία & το μέλλον του παιδιού του για τον περίγυρο? Ok, όλα μας επηρεάζουν ως ένα βαθμό αλλά πιστεύω πως κάποια στιγμή γίνεται μέσα μας το \"μπαμ!\" & κάνουμε στροφή 180 μοιρών. & είναι και το άλλο: ok, θα είναι πολύ δύσκολα στην αρχή αλλά είναι προτιμότερα 2-5 χρόνια δυσκολιών παρά 30-40 χρόνια δυστυχίας και κακοποίησης. Τί λες?
26-04-2010, 22:41 #14
λεω οτι εμεις που ειμαστε στρογγυλοκαθισμενοι στην καρεκλαρα μας,
και δεν τραβαμε το ζορι της ξαδερφης σου,
μπορουμε να ειμαστε πολυ ανετοι στο να βγαζουμε εκτιμησεις,
χωρις να ξερουμε τι κρυψει στη ψυχη της η ιδια η ξαδερφη σου.
Παρολα αυτα,
αν σε ενοχλει η σταση του αντρα της ξαδερφης σου,
οταν θα εισαι μπροστα σε κοσμο αλλα και ο ιδιος,
πες ανοικτα την γνωμη σου για αυτον και καταγγειλε τον οπως κανεις εδω μεσα.
Αυτο θα της δωσει ενα πατημα να τραβαει λιγοτερο ξευτιλικι στη ζωη της,
γιατι ισως να μπορεσει να σε επικαλεστει.
Αλλιως στα μεταξυ μας, ειναι λογια του αερα.
26-04-2010, 22:51 #15
αν διαβάσεις τα παραπάνω θα δεις ότι & εγώ ήμουν μάρτυρας σωματικής βίας καθημερινά, οπότε δεν είναι απλά εκτιμήσεις αυτά που λέω. Αμ δεν τα έχω πει...τί νομίζεις? Στο τέλος όμως βγαίνω η κακιά & η υπερβολικά ευαίσθητη, λες και το ξύλο είναι κάτι απλό & συνηθισμένο..
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία