Ερώτηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9

Thread: Ερώτηση

Senior Member

Ερώτηση

καλησπέρα,

Μετά απο κρίση πανικού, απο μια περίοδο με τρομερό άγχος κ νεύρα έπεσα στο κρεβάτι για μια βδομάδα περίπου
    νομίζωντας πως τρελλαίνομαι.. μια πολύ άσχημη εμπειρία που με οδήγησε να έχω κ άσχημες σκέψεις μετα, αυτες οι σκέψεις με ταλαιπωρούν, άλλοτε είναι έντονες κ άλλοτε όχι τοσο, οτι θέλω π.χ να κάνω κακό σε κάποιον ( γενικό ), πλέον είμαι σε καλύτερη φάση, έχω δραστηριοποιηθεί κανονικά, εργάζομαι κ όλα αυτα αλλα αντιμετωπίζω κάποια συμπτώματα, όταν ξυπνάω κυρίως κατακλύζομαι απο αυτες τις σκέψεις, στη διάρκεια της ημέρας πάλι με βασανίζουν και το βράδυ ενώ πέφτω για ύπνο έχω ενα περίεργο σύμπτωμα, σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο και στο άσχετο μπαίνει κ μια άλλη σκέψη ανάμεσα σε αυτο που σκέφτομαι, κάτι άσχετο με αυτο που σκεφτόμουν, σαν να μου μιλάει κάποιος, ή να μιλάνε κάποιοι, βλέπω κ εικόνες πολλές φορές. Απλα όλα αυτα δεν τα σκέφτομαι εκείνη την ώρα, έρχονται μόνα τους. Αυτο είναι τα λεγόμενα υπναγωγικά συμπτώματα ή κατι άλλο? Οταν είμαι ξύπνιος δεν τάχω αυτα ούτε έχω παραισθήσεις ή κάτι άλλο. Αν έχω πάθει κάποιου είδους ψύχωση με τον καιρό επανέρχεσαι ή σε τυρρανάει μια ζωη αυτο? Παίρνω Cypralex κ που κ που Trancent κ νομίζω καλυτερεύω με τον χρόνο ( κοντά 5 μήνες τα παίρνω ), απλα με φοβίζει που σκέφτομαι έτσι ρε γαμώτο, ενω είμαι τόσο καλόκαρδος άνθρωπος μου έρχονται αυτες οι κολοσκέψεις αδιάκριτα κ στα ξαφνικά. Πολλές φορές πιάνω κ τον εαυτό μου να έχω θολή όραση απ'τη πολύ σκέψη κ να ναι κολλημένο απλα στην οθόνη το βλέμμα μου στη δουλειά. Τα έχει περάσει κανείς αυτά?

Ευχαριστώ

Senior Member
    η καλοκαρδία τι σχέση έχει;

Senior Member
    Σου\'ρχεται ολίγον τί πιο βαρύ πιστεύω όταν νιώθεις καλός άνθρωπος να σου περνάνε τέτοιου είδους σκέψεις, δε νομίζεις?
    Αν ήμουν κολομβιανός νταβατζής ας πούμε δε θα με χάλαγε να σκοτώσω 2-3 γιατι δεν μου άρεσαν τα μούτρα τους :)

Member
    emena pantws xoris na 8elw na kanw kamia diagnwsi moy fainontai san emmones idees...

Senior Member
    Originally posted by schizophrenic25
    emena pantws xoris na 8elw na kanw kamia diagnwsi moy fainontai san emmones idees...
    Πάλι καλά που δεν ήθελες να κάνεις διάγνωση:o:P

Για όσους έχουν πάθει κρίσεις πανικού, δεν είναι και πολύ ξένα αυτά που περιγράφεις. Ένα από τα βασικά συμπτώματα των κρίσεων πανικού είναι ο φόβος μήπως τρελαθείς. Προσπάθησε να απασχολείς το μυαλό σου δημιουργικά όσο το δυνατόν για να μην δίνεις \"χώρο\" στις αρνητικές σκέψεις. Πιστεύω ότι όλα αυτά δημιουργούνται από το υπερβολικό άγχος που βιώνεις. Ψυχοθεραπεία σκέφτηκες να κάνεις? Τα φάρμακα ναι μεν βοηθούν αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Senior Member
    Άγχος πλέον δεν νοιώθω, ίσως απο τα φάρμακα, οι σκέψεις αυτές μου χαλάνε απλα όλη τη διάθεση, μοε περνάνε απο το μυαλό λες κ θέλουν να μου πούν \"κάντο\", να κάνω κακό σε κάποιον π.χ είναι πολύ περίεργα κ πρωτόγνωρα συναισθήματα αυτα για μένα, όμως εφράζουν καταπίεση θέλω να πιστεύω που δεν θα εξωτερικευθεί.. επίσης θέλω να πιστεύω. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό απλα όλο το τωρινό, δηλαδή δεν είμαι σε καμιά περίπτωση ο άνθρωπος που ήμουν πρίν τα πάθω αυτα, σχετικά με την καθημερινότητα μου κ τις σκέψεις μου εννοώ, εκεί που είμαι στα καλά μου ας πούμε κ νοιώθω normal κολλάει το βλέμμα μου κ είναι σαν να χάνομαι, σαν να μπάινω σε μια nirvana ενα πράγμα, μετα επανέρχομαι κ εστιάζω το βλέμμα μου για να ξεθολώσει, ενα περίεργο πράγμα που πολλές φορές δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Ίσως λόγω των χαπιών, ίσως με όλο αυτό που δεν μου κόστισε λίγο κ το σκέφτομαι καθημερινά, τι να πώ. Κρίσεις πανικού επίσης δεν έχω πλέον, μου έχουν μείνει μόνο τα συμπτώματα αυτα που σας περιέγραψα παραπάνω.

Member
    afto me tis idees sou lew pantws na to prosekseis sini9ws oi psixologikes as8eneies einai ypoules .... sizita to anoixta me to giatro sou

Senior Member
    Originally posted by Konstantinoss
    ..κάτι άσχετο με αυτο που σκεφτόμουν, σαν να μου μιλάει κάποιος, ή να μιλάνε κάποιοι, βλέπω κ εικόνες πολλές φορές. Απλα όλα αυτα δεν τα σκέφτομαι εκείνη την ώρα, έρχονται μόνα τους. Αυτο είναι τα λεγόμενα υπναγωγικά συμπτώματα ή κατι άλλο? Οταν είμαι ξύπνιος δεν τάχω αυτα ούτε έχω παραισθήσεις ή κάτι άλλο. Αν έχω πάθει κάποιου είδους ψύχωση με τον καιρό επανέρχεσαι ή σε τυρρανάει μια ζωη αυτο?

νιωθεις οτι ακους τον αλλο που σου μιλαει ή ειναι κατι σαν \"ηχηρη σκεψη\";
    γιατι οταν ακους φωνες ξερεις σιγουρα οτι δεν ειναι δικη σου σκεψη και νομιζεις οτι καποιος οντως σου μιλησε

επισης λες οτι δεν τα εχεις ξυπνιος αυτα δλδ ποτε ακριβως τα εχεις;

α και κατι αλλο..αν εσυ εισαι καλος δεν προκειται με καμια δικη σου σκεψη να βλαψεις καποιον!για να γινει αυτο απαιτειται και πραξη δε νομιζεις;

εγω φιλε μου σου λεω να ηρεμησεις.ειδα που ανησυχουσες και διπολικη τις προαλλες.ολοι μετα απο στρεσσογονα περιοδο εχουμε εντονες σκεψεις αλλα αν νιωθεις οτι σε μπλοκαρουν μια επισκεψη σε ψυχολογο νομιζω θα σε διευκολυνε να χαλαρωσεις!
    αυτα:)

Senior Member
    Ευχαριστώ ρε παιδιά, τι να κάνω αν δεν ανυσηχείς για αυτα γιατι να ανυσηχείς? Δηλαδή τέτοιες σκέψεις δεν έχει κανείς μετά απο κάποιο στρεσσογόνο γεγονός ή κάτι παρόμοιο που έζησε πολύ έντονα? Θα δεθώ μου φένεται :)