Results 16 to 30 of 36
-
01-05-2010, 14:28 #16
Originally posted by arktos
bipolargirl , γεια σου.
κι εγώ κάθε φορά που πέφτω σε κατάθλιψη λέω : όχι πάλι.
προτιμώ την υπομανία.
οκ. η νορμοθυμία είναι το καλύτερο.
ήθελα να σε ρωτήσω γιατί ο γιατρός σου σού δίνει λίθιο.
υπάρχουν νέας γενιάς φάρμακα.
και δεν είδα να λαμβάνεις σταθεροποιητές.
φαντάζομαι ξέρεις τί είναι.
ψάξ΄το λίγο.
Εκεί που δοκιμάζαμε αντικαταθλίπτικά ξαφνικά με πιάνει μια γερή φάση μανίας. Έτσι μου έδωσε λίθιο και σε λίγες βδομάδες άρχισε να λειτουργεί, από τότε δεν το σταμάτισα.
- 01-05-2010, 16:13 #17
Originally posted by bipolargirl
bipolargirl , γεια σου.
προτιμώ την υπομανία.
ψάξ΄το λίγο.
Εκεί που δοκιμάζαμε αντικαταθλίπτικά ξαφνικά με πιάνει μια γερή φάση μανίας. Έτσι μου έδωσε λίθιο και σε λίγες βδομάδες άρχισε να λειτουργεί, από τότε δεν το σταμάτισα.
έκανα η αλήθεια ένα φάουλ.
το λίθιο είναι σταθεροποιητής.
αλλά \"αρχαίος\" να το πούμε.
πρέπει να παίρνεις και κάτι που θα σε προστατεύει για να μην πέφτεις σε κατάθλιψη.
01-05-2010, 23:51 #18
Και εγώ έτσι ξεκίνησα και έμεινα για αρκετούς μήνες με 3*75mg/ημέρα. Καλά φαρμακάκια είναι και το κυριότερο, δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες. Υπομονή!
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
02-05-2010, 12:46 #19
Όσο για φίλους... δεν έχω. Γνωστούς ναι, συναδέλφους ναι αλλά φίλους όχι. Απο την εφηβεία μου είχα έντονες μεταπτώσεις αδικαιολόγιτες για τους άλλους. Έτσι οι απομακρυνόντουσαν ή στις καταθλιπτικές φάσεις μου ξέκοβα εγώ.
Μόνο στο συντροφό μου μιλάω.... Αλλά ξέρω πως είναι μεγάλος βάρος γι\' αυτόν...
Και ήθελα να σε ρωτήσω σε τι πιστεύεις πως οφείλεται το ότι ξαναπέφτεις;
02-05-2010, 14:23 #20
bipolargirl , γεια σου.
προτιμώ την υπομανία.
πέρα από τον κάνεις υπομονή για να περάσει, δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο.
ένα πράγμα που με βοήθησε σημαντικά ήταν που έκατσα, διαβάσα και έμαθα πολλά για την ασθένεια της διπολικής.
τελικά συμβιβάστηκα με την ιδέα.με την νέα πραγματικότητα.
κι ακόμη ψάχνω.
ψάξ΄το λίγο.
Εδώ και περίπου 3 χρόνια λαμβάνω λίθιο σαν σταθεροποιητή.Επειδή ανέφερες ότι υπάρχουν και πιο σύγχρονα φάρμακα κι έχει τύχει να το ψάξω λίγο το θέμα,το λίθιο θεωρείται ως το καλύτερο για την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής.Κι ο δικός μου ο γιατρός ήθελε να αποφύγει το λίθιο και στην αρχή της αγωγής μου έδινε το lamictal,το οποίο όμως από μόνο του δεν φάνηκε να κάνει δουλειά. Τώρα συνδυάζω το lamictal με το λίθιο αλλά σκοπεύω να το αποσύρω τελείως το πρώτο καθώς δεν προσφέρει τίποτα.
Ενα μέλος ανέφερε ότι το λίθιο δεν θεραπεύει 100% την κατάθλιψη.Αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.Πάντως στην δικιά μου περίπτωση μείωσε αρκετά την ένταση και την διάρκεια των επεισοδίων κι αυτό λαμβάνοντας μικρή ποσότητα.Θέλω να ελπίζω πως θα μειώσει και την συχνότητα...
Υ.Γ Μια ερώτηση σε αυτούς που παίρνουν effexor: έχει παρατηρήσει κανείς έντονους πονοκεφάλους και τρέμουλο των χεριών ακόμα και μετά από αρκετό καιρό λήψης? ευχαριστώ!
02-05-2010, 21:06 #21
Originally posted by La_ViTa
bipolargirl , γεια σου.
προτιμώ την υπομανία.
ένα πράγμα που με βοήθησε σημαντικά ήταν που έκατσα, διαβάσα και έμαθα πολλά για την ασθένεια της διπολικής.
κι ακόμη ψάχνω.
ψάξ΄το λίγο.
Εδώ και περίπου 3 χρόνια λαμβάνω λίθιο σαν σταθεροποιητή.Επειδή ανέφερες ότι υπάρχουν και πιο σύγχρονα φάρμακα κι έχει τύχει να το ψάξω λίγο το θέμα,το λίθιο θεωρείται ως το καλύτερο για την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής.Κι ο δικός μου ο γιατρός ήθελε να αποφύγει το λίθιο και στην αρχή της αγωγής μου έδινε το lamictal,το οποίο όμως από μόνο του δεν φάνηκε να κάνει δουλειά. Τώρα συνδυάζω το lamictal με το λίθιο αλλά σκοπεύω να το αποσύρω τελείως το πρώτο καθώς δεν προσφέρει τίποτα.
Ενα μέλος ανέφερε ότι το λίθιο δεν θεραπεύει 100% την κατάθλιψη.Αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.Πάντως στην δικιά μου περίπτωση μείωσε αρκετά την ένταση και την διάρκεια των επεισοδίων κι αυτό λαμβάνοντας μικρή ποσότητα.Θέλω να ελπίζω πως θα μειώσει και την συχνότητα...
Υ.Γ Μια ερώτηση σε αυτούς που παίρνουν effexor: έχει παρατηρήσει κανείς έντονους πονοκεφάλους και τρέμουλο των χεριών ακόμα και μετά από αρκετό καιρό λήψης? ευχαριστώ!
La_ViTa, γεια.
το παραπάνω ποστ το διόρθωσα σχετικά με το αν είναι ή όχι το λίθιο σταθεροποιητής.
από όλους τους γιατρούς που έχω επισκεφτεί, μου έχουν πει πως είναι πολύ βαρύ.
το λαμικτάλ τώρα είναι ένας σταθεροποιητής που σε προστατεύει απο το να πέφτεις σε κατάθλιψη.
από όσο έχω κατάλαβει μέχρι τώρα χρειαζόμαστε 2 σταθεροποιητές.
1 για να μην περνάμε σε μανία και 1 για να μην πέφτουμε σε κατάθλιψη.
σου έχω και μυστικό χάπι για αδυνάτισμα ( μόνο γαι διπολικούς ) μόνο σε υ2υ
03-05-2010, 19:36 #22
bipolargirl , σου έστειλα υ2υ.
είναι προσωπικό μήνυμα.
θα πας επάνω δεξιά και θα πατήσεις επάνω στο υ2υ.
04-05-2010, 22:20 #23
Originally posted by chr1986
Και εγώ έτσι ξεκίνησα και έμεινα για αρκετούς μήνες με 3*75mg/ημέρα. Καλά φαρμακάκια είναι και το κυριότερο, δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες. Υπομονή!
04-05-2010, 22:29 #24
[quote]Originally posted by pelariry
Δεν έχεις ανθρώπους γύρω σου. Δύσκολο αυτό. Πέρα από τη δουλειά (που δεν ξέρω καν αν σε καλύπτει) δεν βγαίνεις;
05-05-2010, 11:17 #25
Originally posted by La_ViTa
bipolargirl , γεια σου.
προτιμώ την υπομανία.
κι ακόμη ψάχνω.
ψάξ΄το λίγο.
La_ViTa, γεια.
το παραπάνω ποστ το διόρθωσα σχετικά με το αν είναι ή όχι το λίθιο σταθεροποιητής.
από όλους τους γιατρούς που έχω επισκεφτεί, μου έχουν πει πως είναι πολύ βαρύ.
το λαμικτάλ τώρα είναι ένας σταθεροποιητής που σε προστατεύει απο το να πέφτεις σε κατάθλιψη.
από όσο έχω κατάλαβει μέχρι τώρα χρειαζόμαστε 2 σταθεροποιητές.
1 για να μην περνάμε σε μανία και 1 για να μην πέφτουμε σε κατάθλιψη.
σου έχω και μυστικό χάπι για αδυνάτισμα ( μόνο γαι διπολικούς ) μόνο σε υ2υ
Θα μου πεις και μενα το \"μυστικό χάπι\"? Άραγε χρειάζεται συνταγή?
05-05-2010, 16:45 #26
[quote]Originally posted by bipolargirl
Originally posted by pelariry
Δεν έχεις ανθρώπους γύρω σου. Δύσκολο αυτό. Πέρα από τη δουλειά (που δεν ξέρω καν αν σε καλύπτει) δεν βγαίνεις;
05-05-2010, 19:14 #27
Originally posted by pelariry
και τι σκέφτεσαι να κάνεις; ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Δεν χέρω. Μάλλον το επόμενο βήμα ήταν αυτό (να συμετάσχω στο forum). Αλλά μου λείπει η ανθρώπινη επαφή.... και δεν ξέρω τί να κάνω.
05-05-2010, 19:19 #28
bipolargirl , σου έστειλα υ2υ.
05-05-2010, 19:43 #29
είσαι απόλυτα σίγουρη πως δεν υπάρχει κάποιος γύρω που να μπορέσει να σε ακούσει; έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μιλήσεις σε κάποιον; γιατί αν δεν το έχεις αποκλείσει και υπάρχει κάποιος που ΙΣΩΣ και να καταφέρεις να κάνεις επαφή μαζί του, ήρθε η στιγμή να το κάνεις.
τώρα αν όντως ζεις σε ένα αποκλεισμένο περιβάλλον, προσπάθησε να ανοίξεις τους ορίζοντές σου. στον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις;
14-05-2010, 09:22 #30
Αγαπητη bipolar girl.
αυτό το θέμα που άνοιξες μου θύμισε σχεδον όλη μου τη ζωή, να περνάει από μπροστά από τα μάτια μου σα ταινια, πικρη δυστυχώς. ειμαι 35 χρονων και απο τότε που με πήγανε οι γονείς μου στο γιατρο καταλαβαίνοντας οτι κατι δεν παει καλα ,15 χρόνια πριν, δεν εχω νοιωσει πανω απο 1-2 μηνες καλα, δηλαδη δεν ξερω τι θα πει νορμοθυμια. τωρα ειμαι σε μόνιμη καταθλιψη εδω και 2 χρονια, απομονωμένη απο οποιουσδήποτε γνωστους ή φίλους. επαιρνα μεχρι πριν 1 μηνα 13 χαπια την ημέρα! effexor,depakine,milithin,wellbutrin,abilify,trile ptal, μέχρι που έπαθα μια γαστριτιδα, με τάση για εμετό, αϊδιασα και τα κοψα ολα αποφασιζοντας να αλλαξω και γιατρο. το λιθιο (milithin) το παιρνω 15 χρονια και ενω επιμενανε οι προηγουμενοι γιατροι, αυτη που πηγα τωρα θεωρει οτι ειναι ξεπερασμενος σταθεροποιητης αλλα το πιο σημαντικό είναι οτι μου προκάλεσε όζους (μικρές φουσκαλες νομιζω ειναι) στο θηρεωειδή μου. μου το μειωνει λοιπον η γιατρός μαζι και με αλλα φαρμακα πηγαμε σε πρώτη φάση από 13 στα 8 φαρμακα τη μέρα, και βλεπουμε...παντως δε σημαινει οτι αν ενα φαρμακο βοηθαει καποιον μπορει να βοηθησει και καποιον αλλο. εχει να κανει καθαρα με το πως αντιδράει ο οργανισμος του καθενος σε καποιες χημικες οικογενειες φαρμακων που μπορεί να κανουν την ίδια δουλεια.
δε ξερω πολλα πραγματα για σενα , πχ ποσο χρονων εισαι ή ποσα χρονια ταλαιπωρείσαι αλλα μπορω να φανταστω ποσο δυσκολο ειναι για σενα να το περνας ολο αυτό χωρις τη στήριξη των γονιων σου. πιστευω οτι ο μονος τροπος για να καταλαβουν ποσο ασχημη ειναι η καταστασή ειναι να μιλησει με καποιον τροπο ο ψυχιατρός σου μαζι τους, γιατι ειναι πολυ σπανιο να καταλαβει καποιος νορμαλ ανθρωπος και να συνειδητοποιησει τι θα πει ψυχική ασθενεια αν δε το ακουσουν απο καποιον ειδικό.
απο την αλλη εισαι τόσο τυχερη που εχεις τον συντροφο σου και το παιδι σου. μπορει μεσα στην καταθλιψη να μην το συνειδητοποιείς τοσο αλλα εισαι. και επισης πολυ πολυ δυνατή γιατι για να μπορεσεις να γινεις γονιός χρειαζεται πιστευω πεισμα και συνεχη ετοιμότητα να υπερασπιζεσαι το παιδι σου.
οσο για την κουραση....αστα. δυο χρονια τωρα κι εγω σερνομαι. υπηρχαν μεγαλες περιοδοι που κοιμομουν καθε μερα 5 το απογευμα μεχρι την αλλη μερα το πρωι σερι. Ειναι σημαντικο οταν εχεις καταθλιψη να προσπαθείς να αντιδράς, να προσπαθεις να κανεις πραγματα που σου αρεσουν, να βρεις καποια ενδιαφεροντα αν και ειναι πολυ δύσκολο καποιες φορες.
τελος για τους φιλους αισθανομαι και εγω ενα απιστευτο κενο καιρο τωρα, είτε που τους πληγωσα και απομακρυνθηκανε οταν ειχα μανια ειτε που εξαφανιστηκα εγω στην καταθλιψη. επειδη ομως η ζωη δε προχωραει χωρις φιλους, ελπιζω να γινω καλα και τοτε θα τους ξαναχτυπησω την πορτα χωρις πολλες εξηγησεις (ξερεις γιατι χαθηκα τοσο καιρο και τετοια). ηδη το εχω προσπαθησει σιγα σιγα μεσω του facebook και ανταποκριθηκαν σχεδον ολοι με χαρα. ισως θα μπορουσες να κανεις κατι τετοιο και εσυ ή να κανεις σιγα σιγα 2-3 νεους φιλους-ες.
ελπιζω να μη κουρασα
Υ.Γ. τι σημαινει \"ΙΔΨ\"?
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία