Λιγο απο ολα.... με δυσκολια επιλογης θεματος. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 42 of 42
    Banned
    Originally posted by Boltseed

Οπότε, αν κάποιος θέλει πραγματικά να αντέξει, θα αντέξει!

τι πιπα ειναι αυτη παλι ξεκουδουνη?
    δηλαδη αυτος που δεν θα αντεξει, απλα δεν ηθελε ε?
    Εκεινος που σπουδαζει το παιδι του και θα το σταματησει, ειναι γιατι δεν ηθελε....
    Εκεινος που καθε μηνα δινει δοση σπιτιου η δανειου και τωρα θα παιξει η δανειο η φαγητο, απλα δεν θελει....

Θα προτεινα ψυχραιμια στη σκεψη, και μην νομιζουμε οτι ολος ο κοσμος ειναι μεχρι εκει που βλεπει το ματι μας.
    Υπαρχει αρκετος κοσμος σε αρκετες κατηγοριες με ξεχωριστα προβληματα.

Senior Member
    Ελα δεν ειναι δυσκολο να βρεις που βασιζουν την επιχειρηματολογια τους και αυτο συμβαινει επειδη..... δεν εχουν επιχειρηματολογια εξαρχης. Ειναι γλωσσα εξουσιας, πετανε φρασεις χωρις νοημα συνηθως , γεματες γενικευσεις και με πολυ κλειστο στοχευμενο τροπο διατυπωσης. Πχ το

\"τα μετρα αυτα ειναι μονοδρομος αλλιως χρεωκοπια.\"

κοιτα ποσο κλειστο ειναι αυτο.. δεν αφηνει αλλα ορια επιλογης, σου λενε \"κανε αυτο αλλιως την πατησες\" , χωρις καν να εξετασεις αν οντως μπορουν να υπαρξουν αλλα διαφορετικα μετρα.Αλλα ετσι οπως διατυπωνεται σαν μια κλειστη προταση δεν αφηνει ο μιστερ παπακωνσταντινου τον κοσμο να σκεφτει εναλακτικες λυσεις μιας και εχει και την \"αυθεντια\" της εξουσιας.

Οπως και να εχει καταφεραν ολοι αυτοι οι κυριοι εκει πανω να τρομοκρατησουν τον κοσμακι και να τον κανουν οτι θελουν.Ενας φοβισμενος κοσμος ανετα γινεται προβατοκοπαδι, πολυ πιο πριν απο οσο ημασταν τελος παντων.

Η τηλεοραση και ο τυπος ειναι απλα το συντονιστικο οργανο αυτου του κοπαδιου.

Δεν ξερω παντως ποιο ειναι το χειροτερο,

ενας λαος που να μην εχει χρηματα ή ενας λαος που να μην εχει μυαλο?

Banned
    σε πρωτη φαση δεν βλεπω κοσμο τρομοκρατημενο αλλα αγανακτισμενο.
    Βλεπω κοσμο, ασχετο που 99% δεν εχει ξανακατεβει ποτε σε πορεια,
    να δηλωνει οργισμενος και οτι ειναι ετοιμος για ολα.

Ο κος Π\'κωνσταντινου,
    καλα θα κανει να ζυγισει οτι ο λαος τον εβγαλε ο λαος μπορει και να τον πεταξει στα σκουπιδια.

Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by Boltseed

Οπότε, αν κάποιος θέλει πραγματικά να αντέξει, θα αντέξει!

τι πιπα ειναι αυτη παλι ξεκουδουνη?
    δηλαδη αυτος που δεν θα αντεξει, απλα δεν ηθελε ε?
    Εκεινος που σπουδαζει το παιδι του και θα το σταματησει, ειναι γιατι δεν ηθελε....
    Εκεινος που καθε μηνα δινει δοση σπιτιου η δανειου και τωρα θα παιξει η δανειο η φαγητο, απλα δεν θελει....

Θα προτεινα ψυχραιμια στη σκεψη, και μην νομιζουμε οτι ολος ο κοσμος ειναι μεχρι εκει που βλεπει το ματι μας.
    Υπαρχει αρκετος κοσμος σε αρκετες κατηγοριες με ξεχωριστα προβληματα.
    Μαλλον εχεις δικιο εδω και το αρθρο πανω να ηταν λιγο υπερβολικο σε καποια σημεια.Συμφωνω οτι ολες οι καταστασεις δεν ειναι το ιδιο για ολους.Αλλα αυτο συμβαινει σε ολες τις περιστωσεις της ζωης οποτε με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να μιλαμε για δυνατοτητες ανθρωπων μιας και παντα καποιος θα πει και με το δικιο του κιολας \"τι λετε? δεν ειμαστε ολοι ιδιοι! εγω δε μπορω να τα κανω αυτα\".

Banned
    αυτοι λοιπον που δεν μπορουν να τα κανουν ολα αυτα,
    εχουν λογο και αποψη και ειναι δικαιωμα τους να την καταθεσουν δημοσια,
    μετα την ανακοινωση των μετρων.

Αυτο ακριβως λεω οτι συμβαινει.
    Ειναι μια κρισιμη κατασταση,
    η οποια μπορει να αλλαξει εντελως το μοντελο μετα απο 35 χρονια μεταπολιτευσης.

Senior Member
    Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ακόμα και τα πουλιά μοιάζει να προσχωρούν στην λιτότητα. Η δεκοχτούρα, που πάντα τέτοια εποχή σκούζει στο παραθυρό μου, δεν λέει πια: \"δε-κα-οχ-τώ\". Έχει περάσει σε μία δισύλλαβη κραυγή κάτι σαν σκέτο \"οχ-τώ\". Έκπτωση; Υποβάθμιση;

http://doncat.blogspot.com/2010/04/blog-post_28.html
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    λολ για researcher και (μείον δέκα οχτούρα):P
    Boltseed μου αρέσει ο τρόπος που αναλύεις την πραγματικότητα.;)
    Πάντως γενικά ζοριζόμαστε και έχουμε αρκετό ζόρι και μπροστά,οπότε καλό είναι να το επεξεργαζόμαστε και λίγο διαφορετικά,να βλέπουμε και θετικές πλευρές μέσα σε όλο αυτό.

Πχ τα μπλιμπλίκια που μισεί ο Κρίνος θα μειωθούν,θα γίνει μία σχετική αποκέντρωση(γνωρίζω άτομα και ζευγάρια που ήδη τα μαζεύουν για επαρχία),ξεχασμένα επαγγέλματα ξαναέρχονται στο προσκήνιο(ρούχα από δεύτερο χέρι,επιδιορθώσεις παπουτσιών και ρούχων,μερεμετατζήδες και επιδιορθωτές επίπλων και οικιακών συσκευών,άντε να εμφανιστεί και ο καρεκλάς,ο γανωτής και ο παγωτατζής που μας έλειψαν,ο παλιατζής θα κόψει λίγο,λολ),θα κάνουμε κράτει σε υλικά και προιόντα άρα οι χωματερές και η επιβάρυνση στο περιβάλλον θα μειωθεί,με την ραγδαία αύξηση της τιμής της βενζίνης αρκετά αυτοκινητάκια μένουν παρκαρισμένα άρα και εκεί ένα θετικό υπάρχει,να βάζετε αποσμητικό και να πλένεστε όσοι χρησιμοποιείται μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί ο ιδρώτας σας μπορεί να ενοχλεί τους άλλους,λολ και άλλες τέτοιες αλλαγές θα δούμε πιστεύω.

Δεν είναι απαραίτητα κακό να γυρίσουμε λίγο πίσω,μπορεί να είναι και καλό αν το δούμε και από την πλευρά της επικοινωνίας μας.Ξέρετε πόσο έχουν αυξηθεί τα τραπεζώματα στο σπίτι έναντι των ταβερνών και των ουζερί,ξανασυγκεντρωνόμασ� �ε εις την οικία.Θα πάρω κομπολόι και θα το γυρίσω σε σαντέ άφιλτρο επίσης,ω ρε κίτρινο νύχι στις δόξες του,λοολ
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Originally posted by RainAndWind

Δεν είναι απαραίτητα κακό να γυρίσουμε λίγο πίσω,μπορεί να είναι και καλό αν το δούμε και από την πλευρά της επικοινωνίας μας.

εσυ θες να μας τρελανεις,
    αλλα τουλαχιστον μηπως γινεται με δοσεις?

Πως το κοβεις να αυξησουμε την επικοινωνια μας,
    και να βρισκομαστε στους σκουπιδοντενεκεδες της γειτονιας και μετα το φαγητο μας να πινουμε και ενα καφεδακι???

Δεν θα ειναι πολυ τρεντυ και πρωτοποριακο?

Banned
    ολο το κεντρο καιγεται........

Senior Member
    Originally posted by krino

..και να βρισκομαστε στους σκουπιδοντενεκεδες της γειτονιας και μετα το φαγητο μας να πινουμε και ενα καφεδακι???...
    σου απάντησε η rain νομίζω, οι συγκεντρώσεις σε σπίτι κοστίζουν λιγότερο από τις συγκεντρώσεις σε ταβέρνες.

αν γίνει μια πολύ ακραία κατανομή πλούτου στην ελλάδα, με κάποιους λίγους να έχουν μαζέψει όλο το χρήμα και τους υπολοιπους με λεφτά πεινας, αυτό θα είναι τεράστιο πρόβλημα και ούτε οι συγκεντρώσεις στο σπίτι θα είναι εφικτές.

όμως πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε?
    το γεγονός ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες στην κορυφή της πυραμίδας εξουσίας σε συνεργασία με τους διεφθαρμένους πολιτικούς (στο δεύτερο σκαλοπάτι της πυραμίδας εξουσίας, κατ εμε τουλαχιστον) αρκεί για να εξηγήσει όλη αυτή την κατάσταση?
    όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαμε καμια συμμετοχη σε αυτά που γινόντουσαν?
    δεν τους ψηφίσαμε? δεν τους ξαναψηφίσαμε?
    επίσης στα αλήθεια προβληματίζομαι, ποσο εύκολο είναι να κλέβει κανεις μίζες, η οτιδήποτε άλλο κλεβει χωρίς να τον πάρει κανεις είδηση? κάποιοι δεν θα το πήραν χαμπάρι? έστω συνεργάτες, γραμματείς, άνθρωποι που βάζουν υπογραφές, φαντάζομαι ότι όλοι θα ήταν στο κόλπο? και πως γίνεται να είναι κανεις στο κόλπο? μονο αν πάρει και αυτός ένα μερίδιο, έτσι δεν είναι? (η στην καλύτερη θα κρατούσαν κλειστό το στόμα τους για να μην βρούν μπελάδες?) να υποθέσω ότι σχεδόν όλοι λοιπόν στα υψηλά \'αξιωματα\' είναι διεφθαρμένοι? (η έστω αμέτοχοι?). και τι σχέση υπάρχει μεταξύ όλων αυτων και των \'αποκάτω\'? δεν υπάρχει μια συνεχεια ιεραρχίας μεταξύ των \'αποπάνω\' και των \'αποκάτω\'? κάπου δεν συναντιέται ο \'αποκάτω\' με τον \'αποπάνω\'? η εξουσία δεν έχει βαθμιδες ιεράρχησης? οπως επισης και καποια διαδραστικοτητα μεταξυ αυτων των βαθμιδων? (η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχει?) πχ πρόεδρος-αντιπρόεδρος-προϊστάμενος κλπ. , δήμαρχος-αντιδήμαρχος- γενικός γραμματέας- μέλος συμβουλιου- πολίτης?
    δεν έχω εμπειρία από δημόσιο αλλα μου προκύπτουν αυτα τα ερωτήματα.
    από μια μικρή εμπειρία που είχα, όταν πήγα να δώσω εξετάσεις για το διπλωμα οδήγησης, η εξετάστρια προσπαθούσε να μου κάνει ψυχολογικό πόλεμο για να αγχωθώ και να κοπώ. χαρακτηριστικά μου είπε: \"χωρίς τα σημάδια σας δεσποινίς δεν μπορείτε να παρκάρετε?\". κόπηκα, και μετά άνοιξα κουβέντα με τον δάσκαλο μου ο οποιος γύρισε και μου είπε τα ακόλουθα: \"είδα ότι δεν είχες διάθεση να λαδώσεις και δεν σου είπα τίποτα για αυτήν την επιλογή. Η εξετάστρια που σου έτυχε είναι από τις σκληροπυρηνικές του λαδώματος, δεν είχες και πολλές πιθανότητες να περάσεις.\" έτσι κατάλαβα ότι και ο δάσκαλος μου ήξερε πλήρως τα κατατόπια της δουλειάς του. και ρωτάω: αυτή η κυρια που ήταν εξετάστρια είχε το super πόστο εξουσίας? όχι, κι όμως με τον τρόπο της συνέβαλε στη διαφθορά του τόπου. και τελικά, ντρέπομαι που το λέω αλλα το έκανα το αμάρτημα αφού κόπηκα έντιμα 2 φορες. με μεσαζοντα το δασκαλο. οποτε όλοι γίναμε συνένοχοι σωστά? (εξεταστής, δάσκαλος, μαθήτρια). και κανεις μας δεν ειχε το σουπερ ποστο εξουσιας σωστα? απλοι πολιτες ειμασταν ολοι.
    ακόμα και στην ψυχ (τότε πήγαινα σε ψυχ) που το είπα το περιστατικό γέλασε. Νομίζω με θεώρησε την αφελή, άπειρη ρομαντικια που θα άλλαζε τα ήθη του τόπου. ήμουνα 20 χρονων.
    όταν πήγα αμερική (edit: που τη θεωρω πρωτη μανουλα και διδαξασα στη νοοτροπια του κερδους, του υπερκαταναλωτισμου, της χρηστικης προσεγγισης ολων των ανθρωπινων φαινομενων , καθολου αθωα για τη σημερινη ηθικη και κατ επεκτασιν οικονομικη παρακμη, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο κεφαλαιο) για τα μεταπτυχιακά μου και έδωσα κι εκεί εξετάσεις οδηγησης για να πάρω το πολιτειακο διπλωμα, ο εξεταστής προσπαθούσε να με βοηθήσει. άρχισε να βρέχει εκείνη τη στιγμή, που στο μέρος που ήμουνα εγώ βρέχει μια φορα το χρόνο, και αυτός μονος του μου άνοιξε τους υαλοκαθαριστήρες. πέρασα με την πρώτη. ο τοτε φίλος μου που είχε κοπεί, πλήρωσε 5$ για την δεύτερη εξέταση στο ταμείο του υπουργείου. πήρε και απόδειξη. εγώ εδώ, θυμάμαι, ακόμα και τα νόμιμα εξέταστρα, που ήταν τότε 50,000 δρχ αν θυμάμαι καλά, τα έδωσα στον δάσκαλο. δεν είδα τι γίνανε αυτά τα λεφτά. ούτε έμαθα αν το λάδωμα το πήρε μονο η εξετάστρια η αν πήρε μερίδιο και ο δάσκαλος μου.
    Αυτά τα ολίγα από εμενα. Σαν food for thought.

Senior Member
    χαχαχα τι μου θυμισες..
    Κι εμενα με κοψανε την πρωτη φορα.Για να ξαναδωσεις δευτερη φορά πληρωνες τα της παραστασης,αρκετα ηταν θυμαμαι(το πηρα κι εγω πριν απο χρονια) και αν σκοπευες να μα μη λαδωσεις,σε ξανακοβανε.
    Ο δασκαλος μαφια,τα ειχα παρει ασχημα.
    Οταν μπηκα εκανα τον τουριστα,εκανα \"λαθάκια\" π.χ ..δεν εβγαλα φλας και αυτοι τιποτα.,δεν παρκαρα καλα..δηλαδη ακομα και αν δεν ηξερα οντως τι μου γινεται θα με περνουσαν..
    Ο δασκαλος ηταν και ενοχλημενος..
    Που ξερω εγω οτι ειναι για το λαδωμα?ΕεΕ???

Οπως τα λες Λουσιφερ,συννενοχοι ολοι στο εγκλημα..
    Τον φιλο μου τον εκοψαν 3 φορες,εγω απο αυτον ειχα μαθει.

Banned
    Όταν το δίλημμα είναι συνένοχοι αντί για θύματα, δεν μοιάζει να αφήνει μεγάλα περιθώρια.... Με τον πρώην είχαμε πάει κάποτε στην εφορία για πληρωμή και επειδή ήταν μεγάλο το ποσό, δέχονταν μόνο επιταγή, πράγμα που δεν το ξέραμε απο πριν. Ο υπάλληλος ζήτησε ευθαρσώς εξτρά ποσό για να τα δεχτεί σε μετρητά, μιας και σε λίγο έκλεινε το ταμείο και αλλιώς δεν θα προλαβαίναμε. Μετά από τις άπειρες μέρες ταλαιπωρίας για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα που στα λένε ένα-ένα, με την προθεσμία να λήγει, με την απειλή του επιπλέον προστίμου και με την απελπισία ότι δεν είχε καν επιπρόσθετα χρήματα πάνω του για να δώσει και το \'λαδάκι\', έγινε το μπαμ και πάτησε ουρλιαχτά, τα διέλυσε όλα, έπιασε τον υπάλληλο από το λαιμό και....η πληρωμή έγινε κανονικά χωρίς επιταγές και χωρίς εξτρά ποσά. Λυπηρό κι απαίσιο κι αυτό σαν \'λύση\'.

Page 3 of 3 FirstFirst 123