προσωπικος χωρος και γενικα ο χωρος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Senior Member

προσωπικος χωρος και γενικα ο χωρος

παιδια τωρα τελευταια συνειδητοποιω ολο και περισσοτερο την αναγκη για προσωπικο χωρο

τι εννοω

δεν ξερω αλλα συνηδητοποιησα αυτο οτι θελω προσωπικο χωρο και χρονο

και οτι αυτο

δεν ειναι κατι για το οποιο πρεπει να απολογουμαι η να νιωθω ενοχες

ωστοσο και απολογουμαι και νιωθω ενοχες

ειναι ισως γιατι δεν το εχω συνειδητοοιησει πληρως και σε ολη του τη διασταση το ολο εγονος

απλα το γραφω μηπως το νιωθει και αλλος

θελω οι δικοι μου να ειναι καπου μακρυα και χαρουμενοι και να τους βλεπω πολυυυυ αραια

ο ανθρωπος μου σεβεται πολυ τον προσωπικο μου χωρο και αισθανομαι πως με αφηνει να αναπνευσω αερα ελευθεριας

ωστοσο ζω ημιμονη μου

σε ενα ξεχωριστο απο πανω και απο κατω η οικογενεια μου και η κουζινα *σημαντικο

απλα δεν ξερω εχω θεμα

ο αδελφος μου δειχνει π.χ να μην αντιλαμβαεται τα προσωπικα μου ορια και παντα ερχεται πιο κοντα μου απο οτι θα ηθελα

ο παμπας μου οταν βρισκεται εκει κανει πολυ θορυβο και το εχει σε τιποτα να παραβιασει τα ακουστικοχωρικα ορια

τωρα τελευται υπαρχει αρκετος σεβασμος θα ελεγα αλλα και παλι

ειναι κατι που φοβαμαι

η εισβολη δηλαδη αλλων στον ποσωπικο μου χωρο και χρονο χωρις εγω να το θελω αλλα και χωρις να μπορω εγκαιρα και ξεκαθαρα να το αποτρεψω

δεν με θεωρω απο την αλλη καθολου αντικοινωνικη

πολλα εγραψα ελπιζω να βγει ακρη. ουφ! πολυ ωραια! ποσταρω
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    και για μένα είναι σημαντικός ο προσωπικός χώρος, θέλω να βάζω τα πραγματάκια μου, τις φωτογραφίες μου, να διακοσμώ όπως θέλω. αν συγκατοικούσα, πχ θα μου αρκούσε να έχω ένα δωμάτιο αποκλειστικά δικό μου (εχώ συγκατοικήσει, χωρίς αυτή την προυπόθεση και πραγματικά it sucked! αλλά άμα τα λεφτά είναι λίγα, τι να κάνεις, βολεύεσαι!)

ο δικός σου χώρος, μπορεί πχ να κλειδώσει για να μην μπαίνε ο οποισδήποτε μέσα? βέβαια, ίσως αυτό σου φαίνεται αγενές να το κάνεις. από την άλλη μπορείς να παρακαλέσεις τον αδερφό σου, να σε ρωτάει πρώτα ή κάτι τέτοιο.

Senior Member
    σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αν και τώρα πια μένω μόνη, όταν ζούσα παρόμοιο σκηνικό ήθελα και προσωπικό χώρο και χρόνο. Επίσης είμαι και εγω αρκετά κοινωνική σαν ανθρωπος αλλα δεν συμφωνείς ότι για να μπορούμε να \"φαινομαστε\" εξωστρεφείς πρεπει καποια στιγμη να \"φορτίζουμε\" μπαταρίες μόνοι μάς;; συμφωνώ με την claire αν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αλλη εναλλακτική ίσως να βοηθουσε μια κουβέντα με τον αδελφό σου και κλειδωμα του χώρου σου..:)

Senior Member
    καλε μια χαρα δεν παραβιαζει χωρους αλιμονο

παντα χτυπα την πορτα

απλα ασ πουμε μιλαμε πριν λιγο μιλουσαμε και γω ηθελα να ειναι αρκετα πιο μακρυα απο ο,τι εκεινος καταλαβαινε ως ενταξει αποσταση

εχω αυτη την αναγκη

δεν ειαι αγενεις οι ανθρωποι

απλα μου βγανει πολυ ως αναγκη και το συνειφητοποιω τωρα πιο πολυ
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    δεν έγραψα ότι είναι αγενείς, έγραψα ότι ίσως σου φαίνεται αγενές το να κλειδώνεις το δωματιό σου :)

Senior Member
    Originally posted by claire
    δεν έγραψα ότι είναι αγενείς, έγραψα ότι ίσως σου φαίνεται αγενές το να κλειδώνεις το δωματιό σου :)

βασικα δεν μου φαινεται αγενες το να κλειδωνω τον προσωπικο μου χωρο

αλλα μου φανεται καπως οτι δισταζω να τον διεκδικω

σαν να εχω μαθει πολυ αλλιως

και ο αδελφος μου π.χ. οταν του λεω κατι σαν μια τετοια διεκδικηση με κοιταζει με υφος ετσι ....βρε κατεργαρουλα τι παραξενιες παλι...

χωρις κατηγορια το χαιρεται

απλα εγω εχω ενα δισταγμοκομπιασμα ως προς αυο

που τωρα συνειδητοποιω πως μου ειναι πολυ ζωτικο!

:)

Senior Member
    ωραιο πραγμα ο χωρος!

πιστευω πως ειναι πολυ ζωτικο πραγμα!

πολυ ωραιο!

ουτε μεγαλος ουτε μικρος

απλα ο προσωπικος σου χωρος

πολυ ζωτικο για το ξεκινημα της δημιουργιας

βασικα δεν ξερω

τωρα που το ξανασκεφτομαι

ισως αυτη η ανγκη μου συνδεεται πολυ

με την κριση

και την επικριση

αισθανθηκα πολυ ενονη κριτικη καθως μεγαλωνα

μπορει να μην υπηρξε τοση αλλα εγω την αισθανθηκα

αισθανομαι πως ανα πασα στιγμη καποιος θα εμφανιστει και θα μου πει αυτο που κανεις δεν το κανεις καλα

στο παρελθον

υπηρξαν νομιζω πολυ ετσι οι γονεις μου

και τωρα δεν πολυειναι

αλλα νοερα η παραβιαση ειναι εκει

μπορει οκ να το δραματοποιω λιγο αλλα εχω αναγκη να το γραψω

δεν μου αρεσουν οσοι παραβιαζουνε χωρους

η παραβιαση του χωρου των εργαζομενων στην μαρφιν

προκαλεσε το Θανατο

η παραβιαση του χωρου προκαλει ασφυξια και θανατο

δεν ειναι ωραιο να παραβιαζονται χωροι

τελος!

Banned
    Δεν μπορώ καθόλου τον προσωπικό μου χώρο, το θεωρώ μοναξιά ακόμα και στο κρεββάτι θέλω να κοιμάμαι με κάποιον στενοχωριέμαι μόνη μου! Χαίρομαι όμως που μένω με τους γονείς μου.

Senior Member
    Τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι πολύ έντονα αυτό το ζήτημα.. Μένω με τη μητέρα μου αλλά πλέον δεν παλεύεται.. Δεν έχω πάρει και το πτυχίο και αναγκαστικά πρέπει να μείνω για λίγο ακόμα καιρό εδώ.. Ok, έχω το δωμάτιό μου αλλά όταν δεν είμαι καλά και το καταλαβαίνει με τρελαίνει στις ερωτήσεις λες και δεν ξέρει τί έχω ή λες και επειδή μια μέρα είμαι κάπως καλύτερα \"ουφ! πέρασε η κατάθλιψη!\". Θα ήθελα πολύ να μένω μόνη μου, ελπίζω να φύγω από εδώ όσο το δυνατόν συντομότερα.
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Senior Member
    αχ! χωρος και παλι χωρος!

χωρος χωρις ενοχες

χωρις γιατι και πως

χωρος και χαρα

χωρος και προσωπικοτητα

χωρος και μουσικη

χωρος και παρεουλα γιατι οχι

χωρος! και ξερο ψωμι :)

Senior Member
    καλε αν μη τι αλλο το φορουμ προσφερει χωρο

αααα τι καλα

γι αυτο μ αρεσει

κλαιω και μ αρεεεεσει κλαιω και μ αρεεεσει.....