Results 46 to 60 of 65
Thread: Χωρισμός-συνεπειες-αντιμετώπιση
-
03-05-2010, 17:26 #46
ειναι μερικα πραγματα , που ενω γνωριζεις οτι θα πρεπει να ενεργησεις αλλιως αδυνατεις και δεν μπορεις να το διαχειρισθεις οπως πρεπει, και βεβαια γνωριζω πως αν θα μπορουσα να εξαφανισθω ισως να εκανα περισσοτερο καλο σε κεινη και κατ\' επεκταση στην συνεχεια -αν θα υπαρξει- αλλα ειδικα οι Κυριακες και οι αργιες δεν παιρνουν με τιποτα, ετσι ή απο κεινη ή απο μενα βρισκονται προφασεις για να δουμε ο ενας τον άλλον. Γνωριζω οτι πρεπει να βρω την δυναμη και να απο μακρυνθω, προσπαθησα αλλα ματαια, δυστυχως δειχνω ανημπορος να αντεξω τοσο πονο, μου λεει μην ανυσηχεις θα περασει απλα τωρα ειναι ο πονος της απωλειας, οσο περνα ο καιρος θα ειναι καλυτερα, ελα που καθε μερα με κανει χειροτερα. Νομιζω οτι εχω πολυ δρομο ακομη, χωρις να γνωριζω το αποτελεσμα και αυτο μ\' εχει διαλυσει, ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που διακρινω το μεγεθος του να αγαπας καποιον, πρεπει μερικα πραγματα να συμβαινουν να μας ταρακουνανε αλλα δυστυχως -οπως στην περιπτωση μου - να μην ειναι το τελος.
- 03-05-2010, 19:52 #47
Ποσων χρονων ειναι τα παιδια σας?
03-05-2010, 20:45 #48
Originally posted by AnnaL
Ποσων χρονων ειναι τα παιδια σας?
03-05-2010, 22:47 #49
Μου αρέσει η τοποθέτηση του Rock με την οποία συμφωνώ απόλυτα.
Μερικά δικά μου σχόλια:
Λες:
«Η πρωην συντροφος μου λοιπον μου προτεινει παρα οτι μ\' αγαπαει, οτι θελει να με βλεπει να με ακουει, ειμαι και θαμαι ο ανθρωπος της, να το παρω αποφαση και να την βγαλω απο την ζωη μου , εσεις τι θα προτεινατε να στραφω προς αυτην την κατευθυνση ή να προσπαθησω, οτι οταν θα κουραστω να προσπαθω θα το καταλαβω και θα το κανω μονοσ μου, μηπως ειναι λαθος που ελπιζω ακομη?»
Στο ερώτημα «μηπως ειναι λαθος που ελπιζω ακομη» η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΝΑΙ. Διότι αγαπητέ φίλε, ελπίζω σημαίνει είμαι στο έλεος του άλλου κι εσύ είσαι στο έλεος μίας γυναίκας η οποία, από την μία είναι το πρόβλημά σου και από την άλλη παίζει τον ρόλο του γητευτή σου, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση ελπίδας στην οποία βρίσκεσαι αρκετό καιρό τώρα. Και θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το παρακάτω που γράφεις:
«μου λεει μην ανυσηχεις θα περασει απλα τωρα ειναι ο πονος της απωλειας, οσο περνα ο καιρος θα ειναι καλυτερα,»
Αλλά και με αυτό:
«ειδικα οι Κυριακες και οι αργιες δεν παιρνουν με τιποτα, ετσι ή απο κεινη ή απο μενα βρισκονται προφασεις για να δουμε ο ενας τον άλλον.»
Το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό:
“ετσι αποφασισα και εφυγα απο το σπιτι μας αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν αφηνει κανενα μα κανενα περιθωριο επανασυνδεσης,”
Εδώ τίθεται το ερώτημα Τι είδους σχέση θέλει η γυναίκα σου να έχετε από εδώ και πέρα? Άραγε γνωρίζει? Εάν αυτά που γράφεις ισχύουν πράγματι τότε μάλλον δεν γνωρίζει και γενικώς βρίσκεται σε σύγχυση, γι’ αυτό και η νέα της ζωή επιθυμεί να ρολάρει εκ του ασφαλούς και αυτήν την ασφάλεια την αντλεί αφενός από την ισχυρό σύμμαχό της, δηλαδή τον ψυχοθεραπευτή της ο οποίος τόνωσε το εγώ της (όπως σωστά αναφέρεις), καθώς επίσης και την σεξουαλικότητά της, και αφετέρου από την ηττοπάθειά σου ή μαλλον την άνεφ όρων συναισθηματική παράδοση σου.
Δύσκολη η μάχη που δίνεις, κι αυτό το ******** συναίσθημα, όση λογική και να επιστρατεύσεις, παραμένει το ίδιο. Πάντως να ξέρεις ότι διαθέτεις πολύ μεγαλύτερη ισχύ από αυτήν που νομίζεις.
04-05-2010, 00:14 #50
φιλε γνωριζω την ισχυ μου αλλα αν θες πληρωνω το τιμημα των λαθων που εκανα -οχι αυτα που μου προσαπτει- αλλα τους χειρισμους που δεν εκανα, βεβαια απο αμαθεια, δεν ειναι ηττοπαθεια πιστεψε με, απλα λεω αξιζει τον κοπο να εξαντλησω τις οποιες πιθανοτητες εχω, εχω βαλει παντως ...την κοκκινη γραμμη , μην βιαστητε να μου προσαψε τε οτι δεν εχω ανεξαντλητη αγαπη , γιατι η αγαπη εχει απεριοριστη υπομονη, θα σας απαντησω οτι η αγαπη εχει και αξιοπρεπεια...
06-05-2010, 17:46 #51
Ακριβώς! και όταν νιώθουμε ότι η αξιοπρεπειά μας θίγεται, τότε κάτι δεν πάει καλά και τότε είναι η ώρα για αποφάσεις.
Πάντως πολλά από αυτά που γράφεις μου θυμίζουν τον τρόπο που ένιωθα εγώ όταν μου συνέβει παρόμοια περίπτωση πριν κάποια χρόνια. Δηλαδή έντονη τάση για ενοχοποίηση του εαυτού μου, δυσκολία χειρισμού της κατάστασης, αίσθηση κατωτερότητας και άλλα πολλά. Είχα κοντέψει να τρελαθώ. Τωρα που βλέπω διαφορετικά τα πράγματα συνηδητοποιώ ότι το μόνο λάθος που έκανα τότε ήταν που δεν πίστεψα σε αυτό που ένιωθα και έβλεπα (που τελικά ήταν και η αλήθεια όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων).
Νομίζω ότι είναι ώρα να δώσεις σιγά - σιγά προτεραιότητα σε εσένα. Και τότε θα δείς πόσο εύκολα καταρίπτωνται οι \"μύθοι\" άλλα... δεν θα σε νοιάζει καν.
06-05-2010, 18:36 #52
Originally posted by aeolus74
Τωρα που βλέπω διαφορετικά τα πράγματα συνηδητοποιώ ότι το μόνο λάθος που έκανα τότε ήταν που δεν πίστεψα σε αυτό που ένιωθα και έβλεπα (που τελικά ήταν και η αλήθεια όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων).
Νομίζω ότι είναι ώρα να δώσεις σιγά - σιγά προτεραιότητα σε εσένα. Και τότε θα δείς πόσο εύκολα καταρίπτωνται οι \"μύθοι\" άλλα... δεν θα σε νοιάζει καν.
11-05-2010, 19:15 #53
Ακριβώς! και όταν νιώθουμε ότι η αξιοπρεπειά μας θίγεται, τότε κάτι δεν πάει καλά και τότε είναι η ώρα για αποφάσεις.
Πάντως πολλά από αυτά που γράφεις μου θυμίζουν τον τρόπο που ένιωθα εγώ όταν μου συνέβει παρόμοια περίπτωση πριν κάποια χρόνια. Δηλαδή έντονη τάση για ενοχοποίηση του εαυτού μου, δυσκολία χειρισμού της κατάστασης, αίσθηση κατωτερότητας και άλλα πολλά. Είχα κοντέψει να τρελαθώ. Τωρα που βλέπω διαφορετικά τα πράγματα συνηδητοποιώ ότι το μόνο λάθος που έκανα τότε ήταν που δεν πίστεψα σε αυτό που ένιωθα και έβλεπα (που τελικά ήταν και η αλήθεια όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων).
12-05-2010, 09:53 #54
Νιώθεις πολλές ενοχές. Βλέπω μια γυναίκα με χρόνια καταπιεσμένα συναισθήματα. Ακόμα κι η ζήλια η ανέκφραστη, η ανείπωτη την κατέτρωγε. Δεν της έδινες χώρο. Δεν την άκουγες. Δεν την έβλεπες κι εκείνη ήταν εκεί, ήξερε πως για σένα ήταν αόρατη, αλλά μέσα της ήξερε πως άξιζε.
Μόνο έτσι έγινε για σένα θέμα, πηγή προβληματισμού, υπαρκτό πρόσωπο; Με την άρνηση; Της είπες πως δεν θες να παραιτηθείς από εκείνη; Της είπες πως δεν θες να παραδώσεις αμαχητή αυτό το φρούριο; Πως την αγαπάς της το είπες; Το ξέρει; Από πού ήρθε η έκρηξή της; Λάθη... που διορθώνονται. Έχει σκεφτεί μετά από 5 χρόνια πως θα είναι; Αν εσύ της πεις φεύγω και προχωρώ, θυμώνω και κουράζομαι θα είναι το τέλος πιο ανώδυνο;κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
ΣΕΦΕΡΗΣ
12-05-2010, 21:32 #55
Originally posted by ellinas
Αυτό θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το να θέλεις κάτι και να μην κάνεις τίποτα γι αυτό.
24-05-2010, 20:44 #56
Καποια στιγμη απευθυνθηκα για βοηθεια στον πρωτο της ψυχιατρο, με συνοπτικες διαδικασιες με εκανε να φυγω απο το χωρο του πεπεισμενος οτι θαπρεπε να προχωρησω την ζωη μου και πως αφου η γυναικα μου με απεριψε εγω επρεπε να θυμωσω και να μην την θελω διπλα μου ποτε ξανα, μαλιστα μου τα πε σαν φιλαρακι μου, τελικα καταλαβα οτι ηθελε να μας ξεφορτωθει ή οτι ειχε πεισθει οτι εχουμε τελειωσει. Πριν 3 μερες εντελως τυχαια ανα καλυπτω οτι η πρωην γυναικα μου συνομιλουσε με ακρως ερωτικη διαθεση με καποιον στο fb τον οποιο ειχε γνωρισει σε μια γιορτη, μουπε πως ηθελε μια επιβεβαιωση και τιποτα περισσοτερο ,εχω την διαθεση να την πιστεψω αλλα....μαλλον νομιζω πως πρεπει να σκεφτομαι το αυριο χωρις αυτην, απλα απο το περιβαλλον μου δεχομαι συμβουλες οτι ακομη πρεπει να προσπαθησω.
24-05-2010, 22:47 #57
Mετα απο 25 χρονια?
Δηλαδη πραγματικα δν μπορω να καταλαβω τι μυαλα κουβαλανε μερικοι ανθρωποι.
24-05-2010, 23:25 #58
Το περιβάλλον σου ας λέει ότι θέλει διότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο είναι το δικό σου καλό. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι του περιβάλοντός μας (όσο κοντινότερο τόσο χειρότερα) λειτουργούν με βάση το δικό τους καλό και όχι το δικό μας, άσχετα εάν νομίζουν το αντίθετο.
Πάντως...χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, νομίζω ότι το παιχνίδι έχει χαθεί.
26-05-2010, 00:29 #59
Το περιβάλλον σου ας λέει ότι θέλει διότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο είναι το δικό σου καλό. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι του περιβάλοντός μας (όσο κοντινότερο τόσο χειρότερα) λειτουργούν με βάση το δικό τους καλό και όχι το δικό μας, άσχετα εάν νομίζουν το αντίθετο.
Πάντως...χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, νομίζω ότι το παιχνίδι έχει χαθεί.
27-05-2010, 17:59 #60
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, μόνος σου και εννοείται όχι σε κάποιον από τους δύο που είχε η γυναίκα σου. Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει. Επειδή πράγματι η κατάσταση είναι δύσκολα διαχειρήσιμη, προτείνω να μην την αφήσεις στην τύχη.
Τεχνητή νοημοσύνη εναντίων ψυχολόγων
05-08-2025, 00:02 in Με καφέ και συμπάθεια....