Results 16 to 21 of 21
Thread: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ
-
04-05-2010, 22:23 #16
Originally posted by marina38
Άσε που ένα τεστ από μόνο του συνήθως δεν λέει και πολλά, τα τεστ λειτουργούν συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους αξιολόγησης και όχι αυτόνομα. Εξαρτάται βέβαια τι ακριβώς επιδιώκει κανείς. Πάντως όλα τα έγκυρα-αξιόπιστα τεστ, είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα απάντησης με βάση τα κοινωνικά πρότυπα ή να βγει ένα αποτέλεσμα βασισμένο σε ψέματα.
- 05-05-2010, 00:35 #17
Για να βγάλει κανείς αξιόπιστα συμπεράσματα έτσι απλά, δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι κάποιο επιστημονικό που να κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο και να μπορεί να το ερμηνεύσει κάποιος μη εκπαιδευμένος σε αυτό.
05-05-2010, 03:34 #18
Όσα τεστ έχω κάνει άλλοτε με βγάζουν ως φυσιολογικότατο ατομάκι,με αρμονία,διεισδυτικότητα,υγ εία και προδέρμ,άλλοτε ως βαριά νοσούντα ψυχικά,με διαταραγμένη προσωπικότητα και βίαιες τάσεις και λένε πως έχω μπροστά μου μέλλον στον εγκληματικό τομέα.Σκέφτομαι να γίνω μέλος είτε της μαφίας είτε της εκκλησίας,μπρρρ,προτιμώ της μαφίας να πω την αλήθεια.λολ:P
Από περιέργεια καλά τα πάω,από σοβαρότητα έχω ένα θέμα.:D"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-05-2010, 11:01 #19
Originally posted by marina38
Για να βγάλει κανείς αξιόπιστα συμπεράσματα έτσι απλά, δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι κάποιο επιστημονικό που να κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο και να μπορεί να το ερμηνεύσει κάποιος μη εκπαιδευμένος σε αυτό.
Έτσι μην το δεις \"συντεχνιακά\" με τη στενή έννοια. Άλλωστε όλα τα τεστ από το MΜPI μέχρι επαγγελματικού προσανατολισμού πουλιούνται ελεύθερα ή μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανείς ελεύθερα. Τεστ προσωπικότητας, ικανοτήτων, αξιολόγησης προσωπικού, αξιολόγησης ικανοποίησης προσωπικού, δυσλεξίας, ειδικά τεστ, κλπ όλα υπάρχουν. Kαι ψυχολόγοι που αναλαμβάνουν να διεξάγουν ένα τεστ.
Σημείωση, έχω κάνει ένα τεστ επαγγαλεματικού προσαν. Είχε εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα για μένα. Άσχετα αν η ψυχολόγος επέμενε 32 χρονών να πάω να σπουδάσω αρχιτέκτονας...! ;) Πράγματι έχεις δίκιο, έχει σημασία η εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων. lol
Έχω βρει τεστ τέτοιο που ζητάω, αλλά θέλω κάποιο αξιόπιστο στον χειρισμό λάθους (έστω να δίνει αποτέλεμα ότι οι απαντήσεις δεν είναι συμβατές μεταξύ τους).
05-05-2010, 14:28 #20
Μα αυτό είπα και πριν, οποιοδήποτε αξιόπιστο-έγκυρο επιστημονικό τεστ (και σταθμισμένο στα ελληνικά δεδομένα), είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην επηρεάζεται σημαντικά το αποτέλεσμα από λάθη, ψέμματα κλπ. Οπότε δεν έχει νόημα να σου πει \'δώσατε απαντήσεις που είναι μη συμβατές μεταξύ τους\'. Από την άλλη δεν είναι και πανάκεια. Τώρα το ποιο είναι ένα τέτοιο τεστ, δες στην www.ison.gr, έχει αξιοπρεπή τεστ σχετικά με αυτό που ζητάς.
Όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα όπως τα περιγράφεις και δεν είναι θέμα \'συντεχνιακό\'. Όλα τα υλικά όλων των επαγγελμάτων κυκλοφορούν στο εμπόριο, όχι όμως όλα τόσο ελεύθερα και σε πολλά δεν έχει νόημα απλά να τα έχεις για να μπορέσεις να \'κάνεις τη δουλειά\'.
Στα τεστ υπάρχουν πολλές διαφορές, υπάρχουν ορισμένα που χρειάζεται να έχεις κάποιο background και δεν αρκεί καν μια απλή εκπαίδευση σε αυτά για να τα χορηγήσεις και να τα ερμηνεύσεις σωστά, γι\' αυτό και απευθύνονται μόνο σε ειδικούς, π.χ. ψυχολόγους, όπως το MMPI που αναφέρεις ή το WAIS που αναφέρθηκε στην αρχή.
06-05-2010, 01:59 #21
> Τώρα το ποιο είναι ένα τέτοιο τεστ, δες στην www.ison.gr,
> έχει αξιοπρεπή τεστ σχετικά με αυτό που ζητάς.
Ευχαριστώ πολύ. Εσύ και ο Petran μου δώσατε δύο καλές λύσεις. Θα τις ψάξω.
> ... όχι όμως όλα τόσο ελεύθερα και σε πολλά δεν έχει νόημα
> απλά να τα έχεις για να μπορέσεις να \'κάνεις τη δουλειά\'.
Kατά ένα μέρος έχεις και δίκιο. Αλλά για μένα αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη ανάγκη ένα τέτοιο τεστ!
.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....