Results 16 to 25 of 25
Thread: τριχοτιλομανια
-
20-12-2012, 16:26 #16
εγω εχω τριχοτιλλομανια!! ειμαι 18 χρονων αρχισε απο 16...τρβουσα τα μαλλια μ γτ τςρα το εχς σταματησει και τα πας παρα πολυ καλα!!!περασε πολυ αιροσ να καταλαβω τι συμβαινει..στην αρχη νομιζα οτι το ειχα μονο εγς στον κοσμο ντρεπομουν εκλαιγα δεν ηξερα τι να κανω..το προβλημα επιδεινωθηκε στην τριτη λυκειου λογο ανγχους...το καλο ειναι οτι οι γι=ονεισ μου το καταλαβαν νςρισ..στην αρχη δεν ηξεραν την να κανουν μου φωναζαν να σταματησω και εγς εκλαιγα γιατ απλα δεν μπορουσα..ειναι σαν να λες σε ενα που παιρνει ναρκςτικα να σταματησει αμεσςσ,σε εναν που καπνιζει το ιδιο...ειναι απιστευτη κατασταση ψυχικη κυριως..ντρεπομουν για το ευατο μου..κοιτουσα τα μαλλια που ειχαν οι φιλες μου και εκλαιγα...και ελεγα γιατι σε εμενα που εφταιξα ειμαι τοσο καλη...περασε ο καιροσ...και πριν 6 μηνες με μεγαλη προσπαθεια να το σταματησς μου λεει η μητερα μ θα παμε να βαλουμε μαλλια σε κομμωτηριο να πειραζεισ κυριςσ αυτα!πας στο κομμςτηριο και ηταν μια καταπληκτικη κομμωτρια πιυ ειχε βιβλια με την παθηση και τοτε καταλαβα τι εχω!!!και μ λεει δεν προκειτε να σου βαλς κτλ..με εσωσε τοτε καταλαβα τι ειχα..το παλευα πολυ αλλα δυστυχως ηρθαν οι πανελληνιςσ και δεν τα καταφερα...μετα απο τισ πανελληνιες διαβασα στο ιντερνετ κυριςσ σε ξενα σαιτ λογς επειδη δτην ελλαδα δεν υπαρχει πληροφορηση..τοτε καταλαβα οτι δεν ηουν η μονη...βρηκα τροπουσ και τα καταφερα !!!!!!!!!τςρα τα μαλλια μου ειναι αρκετα μακριααα και πυκνα και ομορφα!!!το παλευς καθε μερα....
- 20-12-2012, 17:06 #17
Η τριχοτιλλομανία (την οποία έχω και εγώ) είναι μια συνηθισμένη "εκδήλωση άγχους" όπως οι πανικοί, οι ιδεοληψίες, και... και... και... Είναι δηλαδή ένας τρόπος με τον οποίο το σώμα μας μάς δείχνει ότι η ψυχή μας υποφέρει από υπερβολικό άγχος. Αυτό δεν είναι κάτι το περίεργο αλλά κάτι απολύτως συνηθισμένο. Όταν πχ ραγίσουμε ένα κόκκαλο έρχεται ο πόνος να μας επισημάνει ότι κάτι πάει στραβά και θα πρέπει να το γιατρέψουμε. Φυσικά το να πάρουμε απλώς παυσίπονα για να μην πονάμε δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα... Έτσι και στην περίπτωση της τριχοτιλλομανίας. Δεν πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή αλλά να δούμε τι την προκάλεσε και να χτυπήσουμε τα ουσιαστικά αίτια. Όταν αυτά καταπολεμηθούν η τριχοτιλλομανία θα υποχωρήσει από μόνη της. Η κομμώτρια λοιπόν ήξερε πολλά για το θέμα και πολύ καλά έκανε και δε σου έβαλε extensions αφού αυτό δε θα σε βοηθούσε ουσιαστικά.
Μακάρι να με είχε βοηθήσει κι εμένα κάποιος στα 18 μου όταν ξεκίνησε η τριχοτιλλομανία. Όμως τότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν υπήρχε internet για πληροφόρηση και γενικά και σε μένα ήταν πολύ δύσπεπτο το γεγονός ότι είχα υπερβολικό άγχος. Μετά ήρθαν τα τικ, οι πανικοί, οι αγοραραφοβίες... όλα... μόνο οι μέλισσες δεν ήρθαν...!!!
20-12-2012, 17:13 #18
Δηλαδη η τριχοτιλλομανια ειναι σαν τους ψυχαναγκασμους που εχουν οσοι πασχουν απο ιδεοψυχαναγκαστικη?
20-12-2012, 17:16 #19
βασικα ημουν τυχερη μπορω να πω!γιατι το εψαξα αρκετα!δεν λες οτι εχω απαλλαγει κατα την γνωμη μου ποτε δεν σταματα αυτο!η μονη λυση ειναι να μπορεις να το αντιμετωπησεισ!!σε περιοδους εντονου ανχγου π.χ εξετασεις φορας σκουφακι ολη μερα...η παιρνω λαστιχακι και παιζς με αυτο με τα δαχτυλα μου...η δενς το χερι μου με μια κορδελα απο την ζωνη μ....εχς αποδεχτει αυτο το προβλημα και ξερς οτι δε φταις γι αυτο!απλα εγινε..δεν το επελεξα!υπαρχουν πολλα χειροτερα απο αυτο!οπςσ καρκινοι κτλ...κ νιωθω τυχερη που δεν βρισκομαι σε χειροτερη θεση οπςσ απωλεια τις ζωης μου(απο διαφορες αλλες παθησεις) αυτο που ισως ειναι το κυριο που με εχει βοηθησειι ειναι οτι δεν μπορω με τιποτα να δεχτω οτι δεν μπορω να ελεξω κατι!!ειναι δυσκολο αλλα ξερω πως αν θελεισ μπορεισ τα παντα!!!καθε μερα η ζωη ετσι και αλλιως ειναι ενας αγωνας!!
20-12-2012, 17:20 #20
ναι..μπορεισ να το πεις και ετσι..απλα οταν νευριαζεισ με καποιον οταν ανγχωνεσαι με κατι προτιμασ να ξεσπασεις στον ευατο σου..παρα να το πεις σε καποιον ..τουλαχιστον εγς ετσι νιωθω...και οπως ειχα διαβασει σε μια ιατρικη ερευνα συνηθως αυτο τοπαθαινουν οι ανθρωποθ που νοιαζονται πολυ για τουσ γυρω τουσ και δεν θελουν να βαραινουν συναισθηματικα τους αλλους...
20-12-2012, 17:28 #21
23-02-2013, 00:15 #22
kiego exo auto to provlima edo kai 7 xronia.. tora teleutaia vevea exi gini poli psixanaggastiko.. palaiotera den to eixa se toso vathmo.. den mporo na sindiaso apo pou mou proklithike alla ine poli vasanistiko gt ksero pos mou kani kako kai den mporo na to kopso.. palia piraza tis trixes sto piso pano meros tou kefaliou m .. se ekini tin perioxi exo mono kati kontes trixoules.. ante ekino pes kaliptetai...tora omos to provlima proxorise kai mprosta sti frantza:S pragmatika den ksero ti na kano.. to perno apofasi to kovw dio meres kai meta ksanarxizo:S to thema ine gt na pirazo ta mallia m mono sta siggekrimena simia ki oxi se alla simia?:S vazo kotsaki sto ena simio kai to ksexnao alla arxiso to allo simio pou exo eleuthero:S ti na kanooooo.... na pao se kapio psixologo i tzampa tha aso xrono kai xrima?:S iparxi therapia giautoo? voithiaaaaaa
23-02-2013, 00:17 #23
ti tropous vrikes:( gia pes mas kiemas mpas kai sosoume kai ta dika mas mallia
04-03-2013, 14:21 #24
δν ξερω αν εντασσεται κι αυτο στη τριχοτιλομανια, αλλα οταν ημουν καπου 15-16 ειχα βγαλει με τσιμπιδακι ολα μ τα φρυδια κ μετα εκανα τη γραμμη απο πανω με μολυβι οπως κανουν ορισμενα μοντελα, αλλα το εκανα χωρις συγκεκριμενη αιτιολογια απλα για να ξεσπασω, φυσικα το μετανιωσα μετα κ δν το ξανακανα ποτε.. :(
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
19-03-2013, 11:30 #25
Καλημέρα..εμένα τελικά αυτό μου περασε.φοβιες εχω αλλα δεν πειραζω τα τσουλουφια μου..ισως.καμια φορα προτιμω να τα λεω εξω απο τα δοντια παρά να τα κραταω μεσα μου..δεν ξερω αν ακριβως ειχα αυτη τη παθηση ισως για λιγο καιρο..κορίτσια μπορείτε εκείνη την ώρα να παιρνετε και να ζουλατε αυτα τα μπαλακια αντι στρες πχ..
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή