Results 151 to 165 of 215
-
07-05-2010, 23:12 #151
η αρνητική σκέψη όμως, ή μάλλον η αρνητική ερμηνεία ερεθισμάτων, έχει βιολογικό υπόβαθρο. αν έχεις πλεόνασμα σεροτονίνης, τότε ένα ερέθισμα που σε φάση κατάθλιψης θα σε γονάτιζε, το αντιμετωπίζεις πιο θετικά και το βλέπεις πιο μικρό απ\'ότι είναι. τουλάχιστον σε μένα αυτό το πράγμα έχει συμβεί.
τέσπα, οπως είπαμε και πιο πάνω ο καθένας μιλάει με βάση τις δικές του εμπειρίες.
- 07-05-2010, 23:18 #152
στο βιβλιο που διαβαζω
ο δαιμων της μεσημβιας μια ανατομια της καταθλιψης που μου φαινεται πλυ ωραιο
λεει και συμφωνω
πως το καλυτερο ατικαταθλιπτικο ειναι να μη κολα η σκεψη αλλα να φετγει να κυλα
και οτι οι ανθρωποι με τασεις καταθλιψης τεινουν να κολανε
εγω προσωπικα τεινω να κολαω
αλλα απο τοτε που το διαβασα αυτο με εχει βοηθησει
και με εχει βοηθησει και το γεγονος π.χ. οτι δεν εμπιστευομαι σκεψεις μου με αρνηικο προσημο αλλα γελαω με αυτες
το βραδυ π.χ. που με πιανει η καταστροφολογια λεω αντε μαρι σκεψου κατι αλλο και το κυπρακο ελλαδικο το λυνεις το πρωι
και πιανει πααααρα πολυ
γενικα η ενημερωση πολυ με βοηθα! παρα πολυ!
ο καθεις βρισκει τα κολπα του!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
07-05-2010, 23:21 #153
researcher, όντως! όσο κολά η σκέψη σε κάτι αρνητικό, τόσες τοξίνες βγάζει το σώμα και ο εγκέφαλος, που οδηγούν σε ακόμα περισσότερη αρνητική σκέψη και απαισιοδοξία και μετα απλά μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο μαυρίλας.
07-05-2010, 23:23 #154
Originally posted by claire
researcher, όντως! όσο κολά η σκέψη σε κάτι αρνητικό, τόσες τοξίνες βγάζει το σώμα και ο εγκέφαλος, που οδηγούν σε ακόμα περισσότερη αρνητική σκέψη και απαισιοδοξία και μετα απλά μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο μαυρίλας.Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
07-05-2010, 23:25 #155
η αρνητική σκέψη όμως, ή μάλλον η αρνητική ερμηνεία ερεθισμάτων, έχει βιολογικό υπόβαθρο. αν έχεις πλεόνασμα σεροτονίνης, τότε ένα ερέθισμα που σε φάση κατάθλιψης θα σε γονάτιζε, το αντιμετωπίζεις πιο θετικά και το βλέπεις πιο μικρό απ\'ότι είναι. τουλάχιστον σε μένα αυτό το πράγμα έχει συμβεί.
τέσπα, οπως είπαμε και πιο πάνω ο καθένας μιλάει με βάση τις δικές του εμπειρίες.Kαι προφανως δεν θελεις τις διαφωνιες ,και τις διαφορετικες προσεγγισεις ,,σταματαω και γω εδω
07-05-2010, 23:31 #156
maaaa! εγώ τις θέλω τις διαφωνίες, μάλιστα θεωρώ τη διαφωνία αναπόσπαστο κομάτι μιας συζήτησης, δεν γίνεται να συμφωνείς πάντα και παντού.
απλά πιο πολύ συμφωνώ με τον/την άρκτος ( νομίζω!)
επίσης, σε γενικές γραμμές είμαι κατά των φαρμάκων, αλλά υποστηρίζω πολύ τεχνικές που έχουν να κάνουν με την καλή κατάσταση του σώματος και βοηθάνε και την χημεία του (πχ. πιλάτες, γιόγκα, γυμναστική γενικά).
07-05-2010, 23:31 #157
τέσπα, οπως είπαμε και πιο πάνω ο καθένας μιλάει με βάση τις δικές του εμπειρίες.
ή
Αν αντιμετωπιζεις με αρνητικο τροπο τα πραγματα,προκαλείς την βιολογική απορρυθμιση?δηλ οι σκεψεις ειναι που διαταρασσουν τα επιπεδα σεροτονινης..
07-05-2010, 23:37 #158
η σκέψη σίγουρα διαταράσει τις ορμόνες! βασικά μου εξηγούσε γιατρός για το τι τοξίνη και κακό παράγει το σώμα όταν στενοχωριόμαστε!
από την άλλη, μια απαισιόδοξη προσωπικότητα που έχει τάση στην αρνητική σκέψη, γιατί είναι έτσι? εμπειρίες? ή όντως κάτι δεν πάει καλά με τους νευρώνες? ή μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί.
07-05-2010, 23:37 #159
Originally posted by researcher
ο δαιμων της μεσημβιας μια ανατομια της καταθλιψης που μου φαινεται πλυ ωραιο
λεει και συμφωνω
πως το καλυτερο ατικαταθλιπτικο ειναι να μη κολα η σκεψη αλλα να φετγει να κυλα
και οτι οι ανθρωποι με τασεις καταθλιψης τεινουν να κολανε
εγω προσωπικα τεινω να κολαω
αλλα απο τοτε που το διαβασα αυτο με εχει βοηθησει
και με εχει βοηθησει και το γεγονος π.χ. οτι δεν εμπιστευομαι σκεψεις μου με αρνηικο προσημο αλλα γελαω με αυτες
το βραδυ π.χ. που με πιανει η καταστροφολογια λεω αντε μαρι σκεψου κατι αλλο και το κυπρακο ελλαδικο το λυνεις το πρωι
και πιανει πααααρα πολυ
γενικα η ενημερωση πολυ με βοηθα! παρα πολυ!
ο καθεις βρισκει τα κολπα του!
όντως αυτό είναι ένα κολπάκι που ξεκίνησα να το κάνω τώρα τελευταία από μόνη μου αυτόματα και δεν έχω αυτή τη σκοτεινιά που με έπιανε πριν απλά σκεφτομαι κατευθείαν πράγματα που μου δίνουν χαρά. Αυτό το είναι ε-βιβλίο μπορώ να τ βρω στο νετ?
07-05-2010, 23:43 #160
claire
ξερεις που διαφωνουμε εδω ,οτι τα φαρμακα σε κανουν να αλλαξεις τροπο σκεψεις ,δεν ξερω τι εχεις στο νου σου με αυτο που ειπες ,αλλα στην καταθλιψη ,κατι τετοιο δεν παιζει.και οχι μονο απο προσωπικη εμπειρια.Αλλα εγω δεν θα μπω σε αναζητηση λινγκ κτλ . Αν ηταν σου ειπα ετσι ,δεν θα μιλουσαμο τωρα ,ο καθενας τα χαπακια του ,και ενταξει,και ουτε ψυχολογοι ,ουτε εναλλακτικες αλλες.
07-05-2010, 23:47 #161
από την άλλη, μια απαισιόδοξη προσωπικότητα που έχει τάση στην αρνητική σκέψη, γιατί είναι έτσι? εμπειρίες? ή όντως κάτι δεν πάει καλά με τους νευρώνες? ή μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί.
Λοιπον να σου πω που εχω καταληξει?
Γιατι και εγω το ψαχνω..μη νομιζεις..
Εχω δυο παιδακια που μαθαινουν τον κοσμο απο μενα,που αντιγραφουν συμπεριφορες απο τις δικες μου,που ακουνε στασεις και πεποιθησεις δικες μου..
Αν η προσωπικοτητα μου ειναι καταθλιπτικη σιγουρα θα επηρεαστουν ετσι δεν ειναι?
Θα μου πεις οκ ,οσο ειναι μικρα ναι,μετα διαμορφωνουν αλλες στασεις και αναθεωρουν πολλες..
Εκει ακριβώς ειναι ενα λεπτο σημειο..γιατι αν μεχρι τη στιγμη της υποτιθέμενης αναθεωρησης ο εγκεφαλος εχει ηδη συνηθισει να φοβαται π.χ να λυπαται?
07-05-2010, 23:49 #162
Originally posted by eimaiok
όντως αυτό είναι ένα κολπάκι που ξεκίνησα να το κάνω τώρα τελευταία από μόνη μου αυτόματα και δεν έχω αυτή τη σκοτεινιά που με έπιανε πριν απλά σκεφτομαι κατευθείαν πράγματα που μου δίνουν χαρά. Αυτό το είναι ε-βιβλίο μπορώ να τ βρω στο νετ?
ειναι βιβλιο
andrew solomon
λεγεται ο συγγραφευς
ωσοσο ειναι καπως βαρυ
μεγαλο και αρκετα επισημονοπεριγραφικο με τροπο που εμενα μ αρεσει βεβαια
ειμαι φαν
σου ευχομαι να το βρεις και on line
αλλα δεν ξερω καθολου να σε καθοδηγησω
παντως η συγκεκριμενη ιδεα που και συ λες ακολουθησες αφ εαυτου
φαινεται να βοηθα πολυ!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
07-05-2010, 23:49 #163
σου εξήγησα τι εννοώ. ότι όταν η σεροτονίνη είναι σε ψηλά επίπεδα, βλέπεις τα πράγματα με θετική ματιά, τα ερμηνεύεις πιο θετικά, απ\'οτι αν οι ορμόνες σου είναι στον πάτο. οπότε το φάρμακο μπορεί να δουλέψει!
τέσπα, σόρυ που παρεξηγήθηκες ή whatever. δεν πάω να μειώσω τους καταθλιπτικούς ότι είναι λάθος από τη φύση, αν νιώθεις κάτι τέτοιο. στην τελική κι εγώ στην αρνητική σκέψη είμαι μάστερ!
( για τον/την σοφτ αυτό!)
07-05-2010, 23:52 #164
Originally posted by Αφωτεινή
Λοιπον να σου πω που εχω καταληξει?
Γιατι και εγω το ψαχνω..μη νομιζεις..
Εχω δυο παιδακια που μαθαινουν τον κοσμο απο μενα,που αντιγραφουν συμπεριφορες απο τις δικες μου,που ακουνε στασεις και πεποιθησεις δικες μου..
Αν η προσωπικοτητα μου ειναι καταθλιπτικη σιγουρα θα επηρεαστουν ετσι δεν ειναι?
Θα μου πεις οκ ,οσο ειναι μικρα ναι,μετα διαμορφωνουν αλλες στασεις και αναθεωρουν πολλες..
Εκει ακριβώς ειναι ενα λεπτο σημειο..γιατι αν μεχρι τη στιγμη της υποτιθέμενης αναθεωρησης ο εγκεφαλος εχει ηδη συνηθισει να φοβαται π.χ να λυπαται?
07-05-2010, 23:54 #165
Σοφτ,
και φοβαμαι και λυπαμαι και απομονονωμαι και κουραζομαι και και και και,,,
μπορει το ενα να μην αναιρει το αλλο...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία