Results 76 to 90 of 215
-
04-05-2010, 21:40 #76
Originally posted by researcher
Originally posted by arktos
Originally posted by soft
Δεν ξερω αν υα μποριυσα να χρησημοποιησω τη λεξη\" χρησιμη \"η οχι,αλλα θα πω πως για μενα ηταν σαν ενα ξυπνητηρι,η για να το πω αλλιως η στιγμη που κουραζεσε να εισαι ο ηθοποιος στον ιδιο σου τον εαυτο.
Και καιρος να κοιταξεις να πεταξεις αυτον τον ρολο που για καποιους λογους τον εχεις φορτωθει η στον εχουν φορτωσει.
πολλοι απο μας εδω μεσα φαινεται να το βιωνουμε και ετσι
μου αρεσαν αυτα που εγραψες soft
researcher, αν θυμάμαι καλά κάπου είχες πει πως ο αδερφός σου πάσχει από διπολική.
λες να είναι ηθοποιός στον ίδιο του τον ευατό?
βασικα αυτο που μου ειχε πει πολλες φορεςειναι οτι αναλαμβανε ενα ρολο του να προσποιειται για να περναν οι αλλοι καλα
και οτι στην πραγματικοτητα ηταν παντα αλλιως το μεσα του
ναι προφανως ειχε και εχει αναλαβει μια αποστολη προσποιησης και ριμουλκο αλλα τωρα ειναι που αρχιζω και καταλαβαινω πως αυτους τους ρολους τους αναλαμβανουμε για να επιβιωσουμε η για να γινουμε πιο αποδεκτοι
και οτι μας τους επιφορτιζουμε με καποιο τροπο
η καταθλιψη μπορει να παιξει εναν ξυπνητικο ρολο ως προς αυτο
ναι η προσποιηση ηταν κατι που τον τυρρανουσε και τωρα οχι πια απο οτι αντιλαμβανομαι
αδυνατώ να συνεχίσω τη κουβέντα.
νιώθω κουρασμένη.
έγραφα και έκανα δουλειές.
θα σας δω το πρωϊ.
καληνύχτα!http://www.mazi.org.gr/
- 04-05-2010, 22:19 #77
βασικα θελω να διευκρινησω,κατι οσο αναφορα την λεξη ηθοποιος προς τον εαυτο σου,καμια προσποιηση απο μεριας μου προς τους αλλους ,παρα μονο στον ιδιο μου τον εαυτο,εγω να με κοροιδευω να παιζω κωμωδια,για να περναω καλα \"εγω \" για να μην βλεπω και να μην ακουω,στον κοσμο τον δικο μου ,τον κοσμο της σκηνης ,και με κομπαρσους ολα τα συναισθηματα μου,που τους εδινα και απο εναν
Ηταν ψευτικος ,και ο δικος μου τροπος αμυνας, ναι αυτος ο ψευτικος, αλλα αυτον εμαθα,και αρχισε να μην με ικανοποιει,και να μην με εκφραζει,κουραστηκα απο αυτο,αλλα μεχρι να βεις το σεναριο το πραγματικο,αυτο που θα σε εκφραζει ε περναει καποιο διαστημα
Αυτο το διαστημα το λεω καταθλιψη,και το σεναριο που βρηκατο μαθαινω ακομα και μου αρεσει παρα πολυ
Γιατι καταλαβα τι σημαινει να μην φοβασαι τον εαυτο σου τα συναισθηματα σου ,και πανω απ ολα να μπορεις να τα αφηνεις ελευθερα και να μην τα βαζεις σε καλουπια .
Αυτα τα τα λιγα για να μην υπαρξει παρερμηνεια σε αυτα που ειπα
04-05-2010, 23:58 #78
εμένα να πω την αλήθεια, όλες αυτές οι καταστάσεις που ξεπερνάνε κάποια όρια (πχ. βαριά κατάθλιψη, διαταραχή άγχους) δεν μου φαίνεται ότι είναι χρήσιμες... είναι διαταραχές.
05-05-2010, 00:14 #79
Originally posted by Φοίβη
κατάλαβα γιατί μιλάς και σε ξαναρωτάω :
πόσο χρήσιμο είναι σε ένα άνθρωπο να πάσχει από μία ασθένεια ?
Εχεις σκεφτει ομως ποτε? η αν εχεις ακουσει?
οτι αυτοι οι γυρω σου, ειναι αυτοι που προσπαθουν να σου επιβληθουν ,καθε ωρα, καθε στιγμη με τα λεγομενα τους,γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν ουτε να ερθουν στην θεση σου??
Ξερεις κατι? μερικοι που ερχονται αγαπητη φιλη ,ντρεπονται κιολας που ερχονται,και το μονο που σου λενε ειναι ,\"αντε μωρε ,λιγο και συ να βαλεις το χερακι σου και ολα καλα θα πανε\",λες και γω δεν θελω να το βαλω το χερακι μου, περιμενω αυτους να μου το πουν ,και μονο εμψυχωση δεν ειναι αυτο για μενα,με εκανε να αισθανομαι, οτι εγω φταιω και γ αυτο,μεσα σ ολη τη κολαση και στη φωτια, που με εκαιγε ,ε δεν ριχνουμε λιγο ακομα \"υγρο πυρ\" ενοχων για να ειναι λιγο δυσκολο να σβησει.
Δεν εχω να πω τιποτα αλλο πανω σ αυτο.
05-05-2010, 00:54 #80
Originally posted by claire
εμένα να πω την αλήθεια, όλες αυτές οι καταστάσεις που ξεπερνάνε κάποια όρια (πχ. βαριά κατάθλιψη, διαταραχή άγχους) δεν μου φαίνεται ότι είναι χρήσιμες... είναι διαταραχές.
Τι ηταν αυτο ομως αυτο που σε ωθησε σε αυτες τις διαταραχες?
Εκει ειναι η χρησιμοτητα,αν μπορω να χρησημοποιησω αυτην την¨\" λεξη\".
Το να δω αυτα που δεν εβλεπα
Το να αναθεωρησω
Το να αρχισω να πιστευω στον εαυτο μου
Το να μπορω να υπερασπιζομαι εμενα
Το να βλεπω το αδικο
Το να εχω αξιες ,αξιοπρεπεια ,λογο, και θεληση για ζωη,και να τα χαιρομαι ολα καθε στιγμη.
Θα μπορουσα να πω κ αλλα,για το τι εισεπραξα εγω ,μεσα απο την διαταραχη ,αν ηταν \"χρησιμη\' η οχι δεν μπορω να απαντησω γιατι οπως ειπα δεν με νοιαζει η αναλυση της λεξεις ,αλλα ειναι και λιγο αργα,μην μας παρει και το ξημερωμα
\"Ζουσα για να υπαρχω για τους αλλους,και δεν ζουσα για να υπαρχω για μενα πρωτα\"
soft
05-05-2010, 01:02 #81
τι είναι αυτό που ωθεί στις διαταραχές? μάλλον κάποια σωματική προδιάθεση.
δε λέω, καλό είναι όποιος βγαίνει από τέτοιες καταστάσεις να τις χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο υπέρ του, δηλαδή να εκμεταλλεύεται την εμπειρία θετικά.
05-05-2010, 01:10 #82
Με την κατάθλιψη υποφέρεις. Ίσως όμως να υπέφερες περισσότερο χωρίς αυτήν. Αν δηλαδή υπάρχουν άλλα \'ανυπόφορα\' πράγματα στη ζωή σου, στη σκέψη σου, η κατάθλιψη σε \'προστατεύει\' από το να τα αντιμετωπίσεις. Χωρίς την κατάθλιψη μπορεί να είσαι εκτεθειμένος στις απαιτήσεις του εαυτού σου και στις απαιτήσεις των άλλων. Μια προοπτική επιθυμητή ίσως αλλά και απειλητική ταυτόχρονα.
Άλλες φορές πάλι μπορεί να είναι μια προσπάθεια να διεκδικήσεις τη φροντίδα, την κατανόηση, το ενδιαφέρον που δεν είχες, να δηλώσεις πόσο πολύ έχεις υποφέρει.
Για όλα αυτά ίσως να είναι \'χρήσιμη\'. Αλλά μπορεί κι απλά να είναι μια ένδειξη ότι έχεις πια \'στερέψει\'. Μπορεί να είναι πολλά, νομίζω για τον καθένα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.
Για εμένα λειτούργησε όχι απλά σαν ξυπνητήρι όπως αναφέρθηκε κάπου, αλλά ήταν και μεγάλο σοκ να διαπιστώσω ότι αυτό που βίωνα ήταν ο πάτος ενός καταθλιπτικού συναισθήματος. Η συνειδητοποίηση ήταν απίστευτα χρήσιμη και γιατί μπόρεσα να κατανοήσω εκ των έσω πλέον αυτό το συναίσθημα, αλλά κυρίως γιατί κινητοποιήθηκα άμεσα, είδα, αναθεώρησα κλπ...όλα αυτά που αναφέρθηκαν και πιο πάνω.
05-05-2010, 01:46 #83
τι είναι αυτό που ωθεί στις διαταραχές? μάλλον κάποια σωματική προδιάθεση.
-------->claire σε αυτο δεν υπαρχει μια απαντηση και μονο,εχει να κανει με παρα πολλα,να στο πω αλλιως,απο την ωρα της συλληψης μας ,η κυοφορια 9 μηνες ,αν και γω 7μηνων
η συνθηκες, το περιβαλλον ο τοπος, ο χρονος,παιζουν πολυ καθοριστικο ρολο στο πως ενα ατομο μια οντοτητα αντιλαμβανεται τα πραγματα γυρω του
Εχω ας πουμε 5 αδερφια,παραδειγμα τα 2 ειχαν διαταραχες τα αλλα 3 οχι,γιατι??
δε λέω, καλό είναι όποιος βγαίνει από τέτοιες καταστάσεις να τις χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο υπέρ του, δηλαδή να εκμεταλλεύεται την εμπειρία θετικά.aa ξεχασα και τον Σολων
05-05-2010, 02:49 #84
Originally posted by soft
Δεν ξερω αν υα μποριυσα να χρησημοποιησω τη λεξη\" χρησιμη \"η οχι,αλλα θα πω πως για μενα ηταν σαν ενα ξυπνητηρι,η για να το πω αλλιως η στιγμη που κουραζεσε να εισαι ο ηθοποιος στον ιδιο σου τον εαυτο.
Και καιρος να κοιταξεις να πεταξεις αυτον τον ρολο που για καποιους λογους τον εχεις φορτωθει η στον εχουν φορτωσει.
πολλοι απο μας εδω μεσα φαινεται να το βιωνουμε και ετσι
μου αρεσαν αυτα που εγραψες soft
Το πως βγηκες απο την μαυρη τρυπα που σου ρουφαει καθε αντισταση για ζωη ,το πως αυτο που αισθανοσουν ηταν σαν μια κινουμενη βαλτο που η παραμικρη κινηση θα σε επνιγε.
Και συ εκει στασιμος φοβουμενος οτι καθε αντιδραση θα σε εξοντωνε,γιατι δεν υπηρχαν οι μασκες σου να σε προστατεψουν εκει. Και οχι μονο οι μασκες ,αλλα ουτε κλαρακι για να πιαστεις
Ξερεις μεσα απο αυτο,εστω και αν δεν υπαρξει η δεν βρεις κατι βαθυτερο,για κατι καλυτερο προς σε σενα,εχω να πω μοναχα,οτι θελει τρομερη δυναμη,και μονο που τα καταφερες ενα μπραβο στον εαυτο σου ειναι πολυ σημαντικο
05-05-2010, 03:19 #85
Eίναι όντως πολύ ενδιαφέρον το topic.
Η κατάθλιψη σε αφήνει άραγε με κάποιου είδους προδιαθεσιμότητα να αντιδράσει ο οργανισμός σου με τον ίδιο τρόπο σε παρόμοιες συνθήκες και σε ποιο βαθμό;
Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και η στάση του ατόμου στην εξέλιξη και πορεία της;Σε τυχόν της επανεμφάνιση;Yπάρχει όπως και σε άλλες ασθένειες η ύπαρξη κληρονομικότητας;
Τα βιώματά μας παίζουν καθοριστικό ρόλο,η δική μας θεώρηση και αντίληψη πάνω σε μας και στον έλεγχο που έχουμε ή δεν έχουμε στη ζωή μας,κατά πόσο έχει και το φύλο μας ρόλο και αν ναι σε ποιο βαθμό,όλα αυτά είναι ερωτήματα ενδιαφέροντα.
Η προσωπική μου στάση απέναντι στην κατάθλιψη είναι μία στάση απομυθοποίησης.Πάλεψα να κατεδαφίσω αυτήν για να μην με κατεδαφίσει αυτή,λολ.Εννοώ πως έπρεπε,αφού είχα περάσει μία εμπειρία,να την επεξεργαστώ και να δω σε τι η εμπειρία μου θα μπορέσει να μου κληρονομήσει εκτός από άσχημες αναμνήσεις και ένα είδος γνώσης,ένα αποθεματικό για το μέλλον.
Τι πήρα από αυτήν;Tη γνώση να κοιτάω πάντα την τσάντα μου.
λολ.Κι όμως,ένα από τα πρωταρχικά σημάδια για μένα πως είμαι σε κάποια φάση περίεργη,ίσως δυσθυμική,είναι η κατάσταση της τσάντας μου.Από το χάος ή την τάξη,από την επιμέλεια ή την χύμα κατάσταση που επικρατεί μέσα της,μπορώ να ελέγξω και να μετρήσω πως λειτουργώ μια εποχή,προτού περάσω σε άλλα κομμάτια της καθημερινής ζωής(ενδιαφέροντα,λίμπιντο ,ύπνος,κλπ)
Κάθε εμπειρία μας μπορεί να παρέχει και θετικό υλικό συνάμα με την αρνητική διάσταση που φέρει.
Αν ας πούμε πω πως έτυχε,υπήρξε μία ατυχής συγκυρία στη ζωή και πέρασα αυτό,πως κάποιοι παράγοντες οδήγησαν και συνεργατικά διαδραμάτισαν ένα ρόλο,μπορώ να απενοχοποιήσω τον εαυτό μου και να αισθανθώ καλύτερα.Αν πω πως ήταν μία εμπειρία που με σημάδεψε,που τα αποτελέσματά της ήταν επώδυνα,φριχτά και θα τα κουβαλώ για πάντα,το θεωρώ πιθανό να έχω φτιάξει μία παγίδα διανοητική για μένα που θα με φέρει στο μέλλον σε μπελάδες.:P
Κάπως έτσι θα ήθελα να το πάω,να προσπαθώ να βλέπω και την άλλη πλευρά,όχι μόνο την πλευρά του πόνου και της θλίψης.Άσε που ένα άτομο με χιούμορ θα μπορούσε να περιγράψει την εμπειρία του με την κατάθλιψη με τέτοιο τρόπο που να την αποδομήσει εντελώς.Χμ,καιρός να το δω και με χιούμορ.
#Γαμώτο,αυτές τις μέρες η τσάντα μου είναι επιεικώς χάλια,ωωω συναγερμός,τρεχάτε χριστιανιοίιιι,έπεσε ο ντάου τζόνις που θα έλεγαν και οι γνωστοί κωμικοί,λολ.Θα την ταχτοποιήσω καλή μου κατάθλιψη,μην έρθεις για επίσκεψη,άστο καλύτερα για άλλη φορά,λολοολ."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-05-2010, 03:47 #86
Originally posted by RainAndWind
Χμ,καιρός να το δω και με χιούμορ.
#Γαμώτο,αυτές τις μέρες η τσάντα μου είναι επιεικώς χάλια,ωωω συναγερμός,τρεχάτε χριστιανιοίιιι,D
05-05-2010, 03:48 #87
χαχα,τι να κάνουμε ρε σοφτ,μπλέξαμε σε λέω.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-05-2010, 03:50 #88
ΑΣΤΑ και που να βρουμε και τεχνικους γιατρους τετοια ωρα
ο δικος μου ερχεται ακομα
ρες σορρυ για το οφ τοπικ
αλλα λιγο ψυχαγωγια ειναι παντα καλη ε??
το επιτρεπει και η ωρα και οι συναγερμοι
05-05-2010, 09:57 #89
Originally posted by Sofia
Originally posted by εσωτερική_σήψη
τέλος να σου πω επειδή εγώ έχω νοσηλευτεί σε κλινινική, πως δεν σου αφήνει και τις καλύτερες αναμνήσεις.
κι όσο και αν προσπαθήσεις να τις μεταφέρεις στον άλλο, δεν θα τις νιώσει ποτέ, παρά μονό αν έχει βρεθεί κι αυτός εκεί.
ευχομαι το συντομοτερο δυνατο να νιωσεις καλυτερα...
ειναι ο φιλος μου ο μονος που με στηριζει!
ολοι οι υπολοιποι αφαντοι...
αλλά τον αφηνουν να ερχεται μονο δυο ωρες να με δει
μου εχει αφησει τον υπολογιστη του αλλα μου αφηνουν το
καλωδιο για πολυ λιγες ωρες
05-05-2010, 10:16 #90
εσωτερική_σήψη
ειναι ομορφο που εχεις καποιον να μιλας για τον πονο που βιωνεις
ετσι ο πονος απαλυνεται καπως ε;Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή