ειναι η καταθλιψη χρησιμη η εστω η θλιψη; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 15 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 215
    Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Originally posted by Φοίβη
    Originally posted by arktos
    κατάλαβα γιατί μιλάς και σε ξαναρωτάω :
    πόσο χρήσιμο είναι σε ένα άνθρωπο να πάσχει από μία ασθένεια ?
    Κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ. Οι ασθενείς, όσοι βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, έχουν τρομερή δύναμη και επιρροή στους γύρω τους.

Φαντάζομαι πως δεν εννοεί κάτι τέτοιο η ρις...μάλλον σε περισσότερο εξερεύνηση του εαυτού μας ήθελε να πει πως χρησιμεύει.
    αν δεν κάνω λάθος δηλαδή...........
    δεν εννουσα κατι πολυ συγκεκριμενο νομιζω...

παντως οταν διαβασα αυτο που εγραψε η φοιβη χαμογελασα καταφατικα : )
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Originally posted by researcher
    Originally posted by Θεοφανία
    Κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ. Οι ασθενείς, όσοι βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, έχουν τρομερή δύναμη και επιρροή στους γύρω τους.

Φαντάζομαι πως δεν εννοεί κάτι τέτοιο η ρις...μάλλον σε περισσότερο εξερεύνηση του εαυτού μας ήθελε να πει πως χρησιμεύει.
    αν δεν κάνω λάθος δηλαδή...........
    δεν εννουσα κατι πολυ συγκεκριμενο νομιζω...

παντως οταν διαβασα αυτο που εγραψε η φοιβη χαμογελασα καταφατικα : )

Αυτό όμως δεν είναι λίγο ...\"εκβιαστικό\" ?
    Δηλαδή κάποιος επειδή αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την υγεία του., (είτε ψυχική, είτε σωματική), να το χρησιμοποιεί για να επιβάλλεται σε άλλους?
    Ξέρεις, τώρα δένει πιο πολύ το παζλ των σκέψεων σου.
    Υπάρχει κάποιο κοντινό σου πρόσωπο που λειτουργεί έται και σε έχει επηρεάσει?

Senior Member
    Δε θα το έλεγα απαραίτητα εκβιαστικό. Θα έλεγα οτι αν κάποιος νιώθει οτι δεν μπορεί να επιβιώσει με άλλο τρόπο, τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε αυτή την επιλογή. Πιθανότατα εντελώς ασυνείδητα επίσης.
    Μάκια...

Senior Member
    \"αν κλινικη καταθλιψη ειναι αυτη που σε κανει να μπεις σε κλινικη ψυχιατρικη ναι εννοω και αυτη \"

όταν δίνεις απαντήσεις τέτοιου τύπου, όχι δεν είμαστε εντάξει.
    για πολλούς λόγους όμως.

Senior Member
    Δε θα το έλεγα απαραίτητα εκβιαστικό. Θα έλεγα οτι αν κάποιος νιώθει οτι δεν μπορεί να επιβιώσει με άλλο τρόπο, τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε αυτή την επιλογή. Πιθανότατα εντελώς ασυνείδητα επίσης.
    ναι και γω ετσι θα ελεγα

αλλα φυσικα αυτο ειναι ενα κομματι χρησιμοτητας και οχι ολο το πακετο

αλλο ισως ειναι και η βαθυτερη εννοια της αυτογνωσιας

για αλλους ισως η βαθυτερη εννοια του επαναπροσδιορισμου του τι αξιζει και τι οχι

δεν τα βαζω ολα σε μια οπτικη

μπορει καλιστα καποιος επισης να πει ευχαριστω δεν θα παρω καμια εννοια χρησιμοτητας γιατι δεν μου κανει καμια

και αυτο δεκτο

δεν εχω λογο να το απορριψω
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member

υπάρχουν και ασθενείς που δεν έχουν άτομα γύρω τους.
    και πέρα από αυτό θα προτιμούσα να ήμουν εκτός χορού.

Senior Member
    \"αν κλινικη καταθλιψη ειναι αυτη που σε κανει να μπεις σε κλινικη ψυχιατρικη ναι εννοω και αυτη \"

για πολλούς λόγους όμως.
    δεν υποστηριζω καποιον συγκεκριμενο τυπο απαντωντας

απλα μου ηλθε αυτο να πω αυθορμητα

διαφωνεις αλλα με τι ακριβως

θελεις καποια συγκεκριμενη θεση;

δεν υπονοω κατι γραφοντας

απλα αυτα που λεω αυτα ειναι

σκεφτηκα καποια πραγματα και τα γραφω για να δω πως σκεφτονται και αλλοι ανθρωποι

εαν διαφωνεις δεκτο

αλλα τι εννοεις δεν ειμαστε ενταξει λεγοντας;

Senior Member

εχεις πολυ δικιο!

υπαρχουν ατομα που ασθενουν χωρις κανεναν να τους συμπαραστεκεται

και εγω θα ηθελα να ειμαι εκτος χορου

αλλα δεν ξερω πως θα ημουν εαν ημουν εκτος

γιατι ο μονος εαυτος που εχω ειναι αυτος που εχω και ειναι εντος εκτος και επι τα αυτα...

Senior Member
    Πάντως δεν μιλούσα για εσένα ειδικά. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, οκ?
    Μάκια...

Senior Member
    βασικα το αναρωτιεμαι πολυ αυτο τελευταια και μαλλον καταληγω στο συμπερασμα οτι ειναι

οτι ειναι καπως χρησιμη η καταθλιψη

κι αν δεν ηταν πως επιβιωσε εξελικτικα τοσα χρονια; ε;

Κι ο καρκίνος επιβίωσε και το aids.Ότι επιβιώνει εξελικτικα δεν είναι πάντα για καλό μας.

εννοω οτι για τον καθε ενα απο μας ξεχωριστα η καταθλιψη αποτελει ενα ξεχωριστο η ενσωματομενο κομματι της υπαρξης μας και εκφραζει ισως διαφορετικα πραγματα αλλα για να ειναι εκει σε κατι χρησιμευει

Όπως είπα κ πιο πάνω, ότι υπάρχει δε χρησιμεύει πάντα,ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ασθένεια.Πιστεύω πως ακόμα μια φορά παίζει ρόλο το μη χειροπιαστό της ψυχικής ασθένειας,αν μιλούσαμε για σωματική ίσως τα πράγματα να ήταν πιο βατά...Η κατάθλιψη άλλωστε έχει πολλά πρόσωπα κ αιτίες.Μπορεί να έρθει απλά από μια χημική ανισορροπία,από ένα τραυματικό γεγονός,από κακοποίηση,βιασμό και άλλες χίλιες δύο.Όπως κ να χει στην κατάθλιψη ο εαυτός τα παίζει.Νοσεί και πάει κόντρα τον ίδιο του τον εαυτό.

οχι απαραιτητα οπως ο πυρετος για να σκοτωσει τα μικροβια αλλα μπορει και ετσι

πλα μου περνανε απο το μυαλο καποιες τετοιες σκεψεις και θα ηθελα και τις δικες σας αν εχετε πανω σε αυτες
    Πιστεύω λοιπόν γλυκιά μου researcher πως κάθε πράγμα έχει 2 όψεις.Πάντα υπάρχει και η θετική.Σε οποιοδήποτε,μα οποιοδήποτε γεγονός εστω και με προσπάθεια να το διακρίνει κάποιος υπάρχει και κάτι θετικό(π.χ. η γνώση μιας εμπειρίας) ΟΜΩΣ το θέμα είναι αν βάλουμε κ τα αρνητικά δίπλα?Πόσα άραγε χάνουμε βιώνοντας μια κατάθλιψη?

Προσωπικά θα προτιμούσα να μην αναγκαζόμουν ποτέ να την περάσω.Και το λέω με απόλυτη σιγουριά.Θεωρώ πως είχα την ατυχία να βιώσω έντονες καταστάσεις σαν ανυπεράσπιστο παιδί,να τραυματιστώ έντονα κι αυτό στη συνέχεια να με αρρωστήσει φέρνοντας με σε σημείο να χάσω μεγάλο μέρος της ζωής μου.

Για να παλέψω με αυτήν την ασθένεια έχω κάνει απίτευτο κόπο και συνεχίζω ελπίζοντας πως μια μέρα τα πάντα θα είναι παρελθόν χωρίς γυρισμό.
    Έχω παιδευτεί υπερβολικά πολύ και ότι μου έχει προσφέρει φαντάζει πραγματικά τόσο λίγο μπροστά στο χάσιμο της ίδιας μου της ζωής.

Θεωρώ λοιπόν την κατάθλιψη μια ασθένεια που μακάρι να μην έφτανε κανείς στο σημείο να τη βιώσει.
    Μέσα στη ζωή είναι όμως κι αυτή κι αν μας κάτσει θα την αντιμετωπίσουμε τι να κάνουμε αλλά όχι....πιστεύω πως πιο πολύ χάσιμο έχουμε παρά κέρδος.Όσο για την αυτογνωσία,το εσωτερικό ταξίδι κ.λ.π. πιστεύω πως μπορεί να γίνει με πολύ πιο όμορφους κ επικοδομητικούς τρόπους και με σύμμαχο τον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας για εξερεύνηση.

Senior Member
    εχεις τοσο δικιο!

τοσο πολυ δικιο!

παντα σκεφτομουν πως υπαρχουν πολυ πιο ομορφοι τροποι αυτογνωσιας και ανακαλυψης!

να εισαι καλα γλυκεια μου Arsi!

Senior Member
    παντα σκεφτομουν πως υπαρχουν πολυ πιο ομορφοι τροποι αυτογνωσιας και ανακαλυψης!
    Και φυσικά!...αλλιώς όσοι περάσαμε κατάθλιψη θα είμασταν οι μόνοι προνομιούχοι αυτογνώστες!:P
    (που ανάθεμα αν προσωπικά μετά από τόσα χρόνια είμαι σε ικανοποιητικό επίπεδο αυτογνωσίας...)

Senior Member

για πολλούς λόγους όμως.
    δεν υποστηριζω καποιον συγκεκριμενο τυπο απαντωντας

απλα μου ηλθε αυτο να πω αυθορμητα

διαφωνεις αλλα με τι ακριβως

θελεις καποια συγκεκριμενη θεση;

δεν υπονοω κατι γραφοντας

απλα αυτα που λεω αυτα ειναι

σκεφτηκα καποια πραγματα και τα γραφω για να δω πως σκεφτονται και αλλοι ανθρωποι

εαν διαφωνεις δεκτο

αλλα τι εννοεις δεν ειμαστε ενταξει λεγοντας;

είσαι και ξεχασιάρα!
    εσύ ρώτησες \" είμαστε εντάξει \"

να το ξαναματαπώ : κλινική κατάθλιψη δεν είναι αυτή που σε οδηγεί απαραίτητα σε ψυχιατρείο.
    και σύμφωνα με το θέμα σου και τη συζήτηση που έχει γίνει θεωρώ αδιανόητο να λεγεται πως είναι χρήσιμο να εισάγεται κάποιος σε κλινική σαν εμπειρία.
    γιατί δεν εννοούσες να γίνει νοσηλεία για θεραπευτικούς λόγους.
    αυτά τουλάχιστον κατάλαβα.

Senior Member
    Πάντως δεν μιλούσα για εσένα ειδικά. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, οκ?

σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα έτσι.

Senior Member
    θεωρώ αδιανόητο να λεγεται πως είναι χρήσιμο να εισάγεται κάποιος σε κλινική σαν εμπειρία.
    Συμφωνώ απόλυτα.
    Κ είτε εντός είτε εκτός όταν μιλάμε για όλον αυτόν τον βούρκο της ασθένειας δε μπορούμε να το παρουσιάζουμε σαν κάτι χρήσιμο με τίποτα.

Page 4 of 15 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast